Fogadj örökbe egy szerzetespapot 2020-ra!

Megszentelt élet – 2020. január 14., kedd | 19:15

A Magyarországi Szerzetes-elöljárók Konferenciáinak Irodája a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra készülve arra hívja a szerzetesi fenntartású iskolák diákjait, hogy egy éven át imádkozzanak egy (vagy akár több) magyarországi szerzetespapért. A fiatalok január 31-ig jelentkezhetnek a felhívásra.

Némelyik atya megírta, hogy milyen imát kér a kezdeményezéshez csatlakozó diákoktól, mások viszont rájuk bízzák, hogy mit ajánlanak fel értük. A szervezők arra kérik a fiatalokat, hogy ezt jól gondolják át előre, mert az űrlapon arra is rákérdeznek, hogy konkrétan milyen imát, milyen gyakorisággal vállalnak; és erről majd a választott szerzetespapot is értesítik. 

A diákok olyan atyát is választhatnak, akiért már más is imádkozik. A szervezők arra biztatnak, hogy a fiatalok ne csak azokra gondoljanak, akiket már ismernek. Osztályok, kollégiumi csoportok akár együtt is választhatnak egy szerzetespapot, ebben az esetben az érintett pedagógus regisztráljon, jelezve azt is, hogy ő egy csoportot képvisel.

A jelentkezők e-mailben kapnak visszajelzést, ami után megjelenik a választott pap neve alatt az imádkozó monogramja, illetve az osztály neve és az iskola székhelye.

Az örökbe fogadható szerzetespapok listája, valamint a jelentkezéshez szükséges űrlap ITT található.  

Forrás: Nek.szerzetesek.hu

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria