Hálaadás beküldésére buzdít a pannonhalmi bencés közösség

Megszentelt élet – 2020. december 29., kedd | 18:37

Március 21. óta fogadják a pannonhalmi szerzetesek az imaszándékokat: kezdeményezésükre mintegy 3900 helyről több mint 10 ezer szándék érkezett. Most a köszönet, hálaimádságok megfogalmazására és elküldésére hívnak.

2020 szilveszterén a pannonhalmi bencés szerzetesközösség az imádság és könyörgések mellett a hálaadást is Isten elé szeretné tárni. Ahogy Szent Pál fogalmazza meg a filippieknek írt levelében: „Az Úr közel van! Semmiért se aggódjatok, hanem minden körülmények között imádság és könyörgés által hálaadással tárjátok kéréseiteket Isten elé!” (Fil 4,5b–6).

„Kérjük, írja le, miért ad személyesen hálát Istennek. A hálaadásban szerepelhet személy, esemény, történés, változás, akit, illetve amelyet megköszön Istennek” – olvasható a pannonhalmi szerzetesek felhívásában.

A bencés közösség a december 31-én 18 órakor kezdődő hálaadó vesperásban tárja Isten elé a beküldött köszöneteket, hálaimákat. A zsolozsmában minden szerzetes külön megemlékezik imádságában a neki kiosztott, rábízott hálaadásról.

„Köszönjük a bizalmat! Az irgalmas Úr hallgassa meg hálaadásunkat és kéréseinket” – zárul a hálaadó imádságra szólító bejegyzés.

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria