Harmincnapos online női lelkigyakorlatra hív a Jézus Szíve Társasága Mária hónapjában

Megszentelt élet – 2021. április 19., hétfő | 9:52

Harmincnapos online női lelkigyakorlatra hív a Jézus Szíve Társasága május hónapban. A lelkigyakorlat egy kis női csoport – Balla Erika SJC, Jacsó Annamária, Mézinger Gabriella SJC, Szebedy Bolda – imádságai és együttműködése által valósult meg.

Mária élete szimbolikus női történet, és mégis mindenki saját történetére ismerhet benne – olvasható a májusi lelkigyakorlat meghívójában. – Az Istentől kapott élet elfogadásának és befogadásának története. Igenjével azt üzeni: „legyen”, történjen az élet. Úgy, ahogy azt Isten vágyik nekem ajándékozni. Arra biztat, hogy én is ajánljam fel saját igenemet Istennek.

Az életet nem tudom kierőszakolni. Csak tisztelettel befogadni tudom és engedhetem annak növekedését önmagamban, általam. Minél inkább igent mondok saját életemre, mint ajándékra, annál inkább tudok életadóvá válni: gondoskodni szeretteimről, előmozdítani mások lelki-, szellemi- és spirituális fejlődését, növekedését. Mária és Márta leszek egy személyben. És ebben egész valóságom egységbe rendeződik. Ki ne szeretne integrált nővé válni?

A lelkigyakorlatban arra hívnak, a résztvevő engedje meg:

– az ima által az Istennel való kapcsolat megelevenedését,
– a közösség megtartó, hordozó erejét – zarándoktársakkal legyünk úton,
– hogy a gyakorlatok (gondoskodás) által az imádságok felismerései és kegyelmi ajándékai megtestesülhessenek a hétköznapjaidban.

Bővebb leírás és jelentkezés ITT.

A lelkigyakorlaton való részvétel ingyenes, semmilyen költséggel sem jár. A Jézus Szíve Társasága ugyanakkor kéri, aki teheti, támogassa alapítványukat adománnyal vagy az szja 1%-ának felajánlásával. Az adományokat a lelkigyakorlatos házukba érkező hátrányos helyzetű és rászoruló fiatal lányok, nők, édesanyák lelkigyakorlatos költségeinek csökkentésére fordítják.

Forrás és fotó: Jézus Szíve Társasága

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria