Héjja Lujza domonkos nővér volt a szombathelyi Brenner-iskola másodikosainak vendége

Megszentelt élet – 2019. október 28., hétfő | 9:55

Október 8-án, Magyarok Nagyasszonya ünnepén a szombathelyi Boldog Brenner János Nevelési Központ második osztályos tanulói Héjja Lujza domonkos nővért látták vendégül. A találkozó során a gyerekek a nővérrel együtt imádkozták a rózsafüzért.

Várakozással teli találkozás volt ez mindkét részről, hiszen a 2/a osztályban nem tanítanak nővérek. Tavalyi vendégeik – Inzsöl Richárd és Császár István atyák – után az iskolában a gyermekek mellett fehér ruhában elsuhanó nővéreket szerették volna megismerni közelebbről, „emberi” oldalukról.

A találkozó szokásosan egy tized rózsafüzér elimádkozásával kezdődött, majd a lelki olvasmányban folytatták József egyiptomi élettörténetét.

Az imarész lezárása után Lujza nővér a szíriai keresztények üldözéséről szólt – megmutatva egy szíriai apácától kapott rózsafüzérét, amellyel mindennap imádkozik –, beszélt a Jóisten részéről történő szerzetesi meghívásáról, egyetemi tanulmányairól, amelynek gyümölcse a középiskolai fizika–kémia szakos tanári diploma, édesanyjáról és testvéreiről, akikkel mind a mai napig nagy szeretetben ápolják a családi kötelékeket.

Beszélt versenytáncos múltjáról és arról is, hogy ebből az életszakaszból mit tudott hasznosítani és meríteni jelenlegi életpályájához, ahhoz, hogy a gyermekeket, felnőtteket Istenhez vezesse, és támogassa őket hitük elmélyülésében.

Forrás és fotó: Szombathelyi Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria