Hogyan legyek a föld sója? – Online lelkigyakorlatot kínál a Pannonhalmi Főapátság

Megszentelt élet – 2020. június 4., csütörtök | 9:47

Hitük és közösségük iránt elkötelezett fiatal felnőtteket várnak a lelkigyakorlatra, amelyet június 21. és 28. között tartanak. A maximális létszám 25 fő.

„Keresztényként feladatunk úgy jelen lenni a világban, hogy Krisztus szeretete érezhetővé váljon általunk. Hogy a föld sója legyünk. Úgy kell részévé válnunk környezetünknek, hogy ne feloldódjunk, hanem nyomot hagyjunk. Úgy kell nyitottnak lennünk minden emberre, hogy közben szilárdak maradunk belső értékeinkben” – fogalmaztak a szervezők.

Olyan fiatal felnőtteket várnak erre a háromnapos lelkigyakorlatra, akik elkötelezettek hitük és közösségük iránt. Belső munkára, identitásunk megerősítésére és kifelé fordulásra, a világban való hiteles jelenlétre hívnak. A lelkigyakorlat gerincét Sabino Chialà A mai ember egy keresztény szemével című könyve adja (Bencés Kiadó, 2013).

A lelkigyakorlat kísérői: Kisnémet Fülöp OSB, Meszes Márton

Jelentkezési határidő: 2020. június 14., vasárnap

A járványhelyzet okozta bizonytalanság miatt a lelkigyakorlatot online keretek között tartják meg. A lelkigyakorlatos hét során hétvégi időpontokban online felületen „találkoznak” a résztvevők és osztják meg egymással élményeiket, benyomásaikat, gondolataikat. A hétköznapokon egyéni, 30–60 perces programra is hívják a résztvevőket, amelyhez a lelkigyakorlat kísérői segítő feladatokat adnak. A praktikus információkat e-mailben küldik el a regisztrációt követően.

A részletes program és a jelentkezés módja ITT olvasható, és a jelentkezési lapot is ezen a felületen lehet kitölteni. 

Forrás és fotó: Pannonhalmi Főapátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria