Imádság 15 napon át Boldog Alexiával

Megszentelt élet – 2021. július 17., szombat | 14:00

A francia eredetű Notre Dame Női Kanonok- és Tanítórend egyik alapítójaként számontartott Boldog Alexia Le Clerc nagy tiszteletnek örvend a rend egyetlen magyarországi iskolájában, a zalaegerszegi Mindszenty József Általános Iskola, Gimnázium és Kollégiumban, valamint az iskolához kapcsolódó Szent Kereszt Templomigazgatóságon.

Az alapító, Fourier Szent Péter társának és az első Notre Dame-nővérnek nem csupán szép ábrázolásai láthatók az intézményben, hanem a boldog ereklyéjét is őrzik itt. Boldog Alexia tiszteletének előmozdítására a rend elkészítette egy Franciaországban megjelent imakönyv magyar fordítását.

Az imakönyv segítségével 15 napon át ismerkedhetünk Boldog Alexia lelkiségével és pedagógiájával, s napi imádságaink vezetőjéül választhatjuk őt. Az elmélkedések és imádságok segítségével felfedezhetjük a Notre Dame-rend küldetését, s bepillantást nyerhetünk a Notre Dame-iskolák nevelési módszerébe is.

A könyv szerzője Marie Alexia vietnámi Notre Dame-nővér, aki sokáig a rend vietnámi tartományfőnökeként dolgozott, jelenleg pedig a rendfőnök általános tanácsának tagja.

Az imakönyv a Notre Dame-nővéreknél rendelhető meg a mindszenty@martinus.hu e-mail-címen.

Forrás és fotó: Szent Kereszt Templomigazgatóság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria