Kazincbarcikán Boldog Carlo Acutis-napokat rendeznek az ifjúság szentje tiszteletére

Megszentelt élet – 2020. október 8., csütörtök | 18:20

A 15 éves korában, 2006-ban elhunyt Carlo Acutist október 10-én avatják boldoggá az olaszországi Assisiben. Ebből az alkalomból október 18. és 22. között Kazincbarcikán fiataloknak szóló eseménysorozatot rendeznek a szalézi rend által működtetett Don Bosco Sportközpontban és a Szent Család-templomban.

Október 18-án, vasárnap 9 órakor a Szent Család-templomban ünnepi szentmisében adnak hálát Carlo Acutis boldoggá avatásáért. 10 órakor a Don Bosco Sportközpont üvegfolyosóján Eucharisztikus csodák címmel kiállítás nyílik, amely Boldog Carlo Acutis lelki örökségéből merít. Carlo nagyon fontosnak tartotta a szentmisét és az Oltáriszentséget, ezért is hozott létre egy honlapot, amelyen a világ számos eucharisztikus csodáját gyűjtötte egybe – ez képezi a kiállítás alapját. A tárlatot Ábrahám Béla szalézi szerzetes, rendházigazgató nyitja meg.

Október 19-én, hétfőn 16.30-kor a sportközpont rendezvénytermében Az Oltáriszentség: országút a mennyországba címmel a frissen boldoggá avatott olasz fiú életéről Kirner Zoltán szalézi iskolalelkész tart előadást.

Október 20-án, kedden és október 21-én, szerdán 9 és 15 óra között a Don Bosco Sportközpontban előzetes egyeztetés alapján tárlatvezetéssel meg lehet tekinteni az Eucharisztikus csodák kiállítást. Kedden interaktív játékpark is várja a fiatalokat. Szintén kedden a központ rendezvénytermében Szentek – boldogok – ereklyék címmel Kovács Gergely posztulátor, a Mindszenty Alapítvány képviselője árul el érdekességeket, mesél történeteket a szentté avatás folyamatáról.

Október 21-én 19 órakor a sportközpont rendezvényterme az életről és a hivatásról szóló beszélgetésnek ad helyet, Ri-portré címmel. Vendég: Tran Si Nghi Ferenc szalézi pap, kazincbarcikai plébános.

Október 22-én, csütörtökön a Don Bosco Sportközpontban meghirdetik a Boldog Carlo Acutis online vetélkedőt; magát a megnyitót is interneten keresztül lehet követni. A program részeként levetítik az Egy boldog ember élete című feliratos dokumentumfilmet, majd Carlo Acutis életéről tartanak beszélgetést a szalézi közösség közreműködésével.

Forrás: Szaléziak.hu

Fotó: Szaléziak.hu, Famiglia Cristiana

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria