Kétkamionnyi adományt küldött Munkácsra a Jezsuita Menekültszolgálat a Máltai Szeretetszolgálattal

Megszentelt élet – 2022. július 12., kedd | 20:12

Két kamionnal összesen 66 raklapnyi élelmiszer- és egyéb adomány indult a kárpátaljai Munkácsra a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Határ úti logisztikai központjából július 12-én. A 40 tonnányi segélyszállítmányt a Jezsuita Menekültszolgálat küldi a munkácsi Karitásznak a Hungary Helps Program támogatásával.

„A segélyszállítmányok rendszere, a logisztika, az adományok célba juttatása a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fontos működési területe, ez a szolgálat találkozott most a Jezsuita Rendtartomány szándékával” – fogalmazott Solymári Dániel, a Máltai Szeretetszolgálat nemzetközi kapcsolatokért felelős vezetője. Annak apropóján beszélt erről, hogy július 12-én délelőtt indult útjára a munkácsi római katolikus egyházmegye karitászraktárába kétkamionnyi élelmiszer- és egyéb szállítmány, amit a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködésben küldött Ukrajnába a Jezsuita Menekültszolgálat. A szállítmányt a Máltai Szeretetszolgálat logisztikai partnere, a Waberer’s juttatja el a munkácsi raktárba.

A 66 raklapnyi adomány alapvető és tartós élelmiszereket, tisztálkodási szereket és babaápolási szereket is tartalmaz. „A munkácsi egyházmegyében a Karitász raktárai teljesen kiürültek, ezért a Magyar Jezsuita Menekültszolgálat kifejezetten olyan adományt állított össze, amire a munkácsi Karitásznak szüksége van” – mondta az összeállítás szempontjairól Sajgó Szabolcs SJ, a Jezsuita Menekültszolgálat vezetője. Hozzátette, ez az eddigi legnagyobb segélyszállítmányuk Ukrajnába a háború kitörése óta. A támogatást a kormányzati Hungary Helps program civil és egyházi szervezetek számára rendelkezésre álló nagyobb keretösszege tette lehetővé.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat az ukrajnai háború kitörése óta folyamatosan juttat el maga is segélyszállítmányokat a Kárpátalján maradt rászoruló emberek támogatására. A következő ugyancsak kétkamionnyi szállítmány július 14-én indul útnak Beregszászra a máltai logisztikai központból.

Forrás: Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Fotó: Majoros Árpád Csaba

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria