Második alkalommal rendezik meg a Szerzetesi Szociális Szövetség Idősgondozási Konferenciáját

Megszentelt élet – 2022. január 17., hétfő | 14:27

Megnyílt a regisztráció a II. Szerzetesi Idősgondozási Konferenciára. Az eseménynek február 22-én ismét a Pasaréti Közösségi Ház ad otthont.

A tavaly hagyományteremtő szándékkal életre hívott szakmai fórum iránt az idősgondozásban dolgozó szakemberek és fenntartók oldaláról kiemelt az érdeklődés. Ennek oka nem csupán a konferencia hiánypótló jellege, hanem a szociális szférát érintő változások szakmai alapossággal történő bemutatásának igénye is egyben.

Idén az előadások sorában többek között a következő témák jelennek meg: a megfelelő szakképzettségi arányt biztosító humánerőforrás-gazdálkodás kérdései és alternatívái, a születéskor várható élettartam kitolódásának ellátórendszerre gyakorolt hatása, a szakképzési rendszer szociális szakmacsoportjának képzési reformja, a duális képzőhelyek szerepe, a szociális területen dolgozók idei évben végrehajtott béremelésének gyakorlati kérdései.

Az eseménynek – a tavalyi konferenciához hasonlóan – a ferencesek Pasaréti Közösségi Háza (1026 Budapest Pasaréti út 102.) ad otthont 2022. február 22-én 10 órától. A részvételi szándék előzetesen már most, a szerzetesiszovetseg@gmail.com címre küldött e-mail formájában jelezhető.

A Szerzetesi Fenntartású Szociális Intézmények Egyesülete (SZFSZIE) célja, hogy egységes érdekképviseletet és szakmai fórumot biztosítson a szociális intézményt fenntartó szerzetesrendek, világi társaságok, valamint apostoli élet társaságai és az általuk fenntartott szociális intézmények vezetői számára.

Forrás: Szerzetesi Szociális Szövetség

Fotó: Merényi Zita (archív)

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria