Még lehet jelentkezni a Budapestről Zircig vezető Szent Bernát Zarándoklatra

Megszentelt élet – 2022. június 10., péntek | 16:49

A Zirci Ciszterci Apátság és a Magyar Ciszterci Diákok Szövetsége összefogása révén tavaly került sor először a Budapestről Zircig vezető Szent Bernát Zarándoklatra. Augusztus 12. és 19. között idén is megrendezik a zarándoklatot, amelyre szeretettel várnak minden 16 év feletti érdeklődőt. A jelentkezési határidő június 15. éjfél.

A szervezők az alábbi gondolatokkal hívják a résztvevőket:

Második alkalommal indulunk zarándoklatra Budapestről Zircre, Szent Bernát atyánk ünnepére. Arra hívunk, hogy tarts velünk,

adj időt és teret Istennek, hogy megérinthessen, találkozhasson veled.

A zarándoklat küzdelem. Nem a széles út.

Aki zarándokolni indul, Istent keresi. Útra kel, vállalja annak minden megpróbáltatását, de azért, mert Isten megérintette a szívét, és arra hívja, hogy meghaladja önmagát, és felé lépjen.

Mi, akik idén elindulunk, szeretnénk, ha a kényelmet, a sokszor ránk törő lelki álmosságot a hátunk mögött hagynánk, és az éberség állapotát gyakorolnánk.

A zarándoklat idei mottójául a római levélből választottunk egy részletet: „Legyetek tüzes lelkületűek, az Úrnak szolgáltok.” (Róm 12,11) A ciszterciek jelmondata: „Lángolj és világíts!” – ez a szeretetre való nyitottságot, készséget jelöli. A szeretet nem langyos.

Arra hívunk, hogy imádkozzunk, elmélkedjünk közösen a kényelem útvesztőiről, s igyekezzünk megnyílni a minket szüntelen körülvevő isteni szeretetre.

A zarándoklat időpontja: 2022. augusztus 12–19.

Jelentkezési határidő: június 15., szerda éjfél.

Részletek és jelentkezés: ocist.hu/zarandoklat

Forrás és fotó: Zirci Ciszterci Apátság

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria