Meghosszabbították a jelentkezési határidőt a Sapientián

Megszentelt élet – 2022. május 9., hétfő | 20:43

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola az érdeklődésre való tekintettel meghosszabbította a jelentkezési határidőt képzéseire. Május 27-ig lehet jelentkezni hittanár–nevelőtanár mesterképzésre, katekéta–lelkipásztori munkatárs képzésre, lelkigondozó mesterképzésre és teológiai modulra.

A hittanár–nevelőtanár szakon olyan elkötelezett tanárok képzését tűzik ki célul, akik magas szakmai színvonalon képesek a hittanár–nevelőtanári hivatás gyakorlására a hitoktatás különböző színterein: iskolában, plébánián, tanulókat fogadó kollégiumban.

A katekéta–lelkipásztori munkatárs szakra olyan elhivatott jelentkezőket várnak, akik a végzettség megszerzése után munkájukkal bekapcsolódnak az Egyház, a plébánia életébe és szolgálatába.

A teológiai részismereti képzést ajánlják mindazoknak, akiknek igényük van rendszerezett teológiai tudásra, szeretnék magabiztosabban és hitelesebben képviselni értékrendjüket, de kevés idővel rendelkeznek, és nem tudnak egy képzésre több évet szánni.

Mindhárom szak elvégzése után továbblépési lehetőség nyílik lelkigondozó–pasztorális tanácsadás szakra.

A lelkigondozó mesterképzés során olyan tanácsadókat képeznek, akik pasztorálpszichológiai szemlélettel rendelkeznek, valamint gazdag módszertani és teológiai ismeretanyagot integrálva, szakszerű lelkigondozói tevékenységgel tudják – egyházközségekben, egyházi intézményekben, szociális intézményekben, családsegítő központokban, humán szervezetekben, iskolákban, kórházakban – segíteni azokat, akik elakadtak életfeladataikban.

Amit kínálnak:

– több száz éves szerzetesi tudáson és tapasztalaton alapuló, magas színvonalú oktatás;
– lehetőség lelki növekedésre, önismereti fejlődésre;
– 70 ezer kötetes modern könyvtár;
– szép környezet, modern infrastruktúra és személyes közösség.

Örömmel várják a jelentkezőket!

Részletes információt a képzésről ITT találnak.

További információért a Tanulmányi Osztály munkatársai várják a megkereséseket az alábbi elérhetőségeken: telefon: +36 1 486 4484; e-mail: tanulmanyi.osztaly@sapientia.hu.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria