Megjelent a Sapientia Főiskola folyóiratának új száma

Megszentelt élet – 2021. július 4., vasárnap | 13:15

A Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola évente két alkalommal megjelenő folyóiratában, a Sapientianában többek között a szentírás‑értelmezés dilemmáiról, teológiai antropológiáról, Szír Szent Izsákról és Bingeni Szent Hildegárdról olvashatnak.

Az évente két alkalommal megjelenő lapban Cziglányi Zsolt: A szentírás‑értelmezés dilemmái, Szabó Dániel SP: Személy és küldetés Hans Urs von Balthasar teológiai antropológiájában, Somos Róbert: A remény Órigenész Zsoltár‑homíliáiban, Szabó Sándor Bertalan OP: A keresztény reménység és reményeink című tanulmányát olvashatják.

A Szerzetesség tematikájú részben Baán Izsák OSB: Ízlelni a szeretet édességét. Szír Szent Izsák tanítása az imán túli imáról és Zátonyi Maura OSB: Kommunikáló békeértelmezés. Bingeni Szent Hildegárd inspirációi című írását ismerhetik meg.

A Recenziók rovatban külföldi és magyar szerzők könyveinek ismertetőit közlik.

A kiadvány zárásaként a főiskola életének legfontosabb eseményeit sorolják fel 2021. januártól júniusig.

A Sapientiana legfrissebb száma már kapható a Sapientia Főiskola könyvtárában, az érdeklődők a könyvárusítás részleteiről ITT tájékozódhatnak.

A folyóirat további számait is megtalálhatják a iskola weboldalán, illetve kereshetik a Sapientia Könyvtár munkatársainál.

A folyóiratot egyaránt ajánlják a teológia, a filozófia, valamint a pedagógia és a rokontudományok iránt érdeklődő olvasók figyelmébe.

Forrás és fotó: Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria