Megválasztották a Nyolc Boldogság Közösség új kormányzatát

Megszentelt élet – 2019. november 2., szombat | 17:40

Október 29. és november 3. között zajlik a Nyolc Boldogság Közösség Általános Közgyűlése Franciaországban, 18 szerzetestestvér, 29 nővér és 29 laikus küldött részvételével.

Az Általános Közgyűlés első feladata a közösség elnökének megválasztása volt. Ezzel párhuzamosan elkezdődtek az egyes ágak saját közgyűlései is, melyen megválasztották az ágak általános elöljáróit.

A küldöttek nagy egyetértéssel újraválasztották a német Anna Katharina Pollmeyer nővért a Közösség elnökének. A Nővér Ág általános elöljárója az osztrák Jézusról nevezett Eva Schwingenschlögel nővér, a Férfi Ág általános elöljárója pedig a svájci Jean-Uriel Frey atya lett. Anne-Emmanuelle Dixmeriast (Franciaország) újraválasztották, mint a Laikus Ág általános moderátorát.

Az elnök és az általános asszisztens az ágak elöljáróival és azok asszisztenseivel alkotják a Közösség kormányzatát. Megbízatásuk négy évre szól.

A közgyűlés résztvevői a továbbiakban a közösség hivatalos szövegeinek (Általános Szabályzat, Direktórium, Élet Könyve) revíziójával foglalkoznak, valamint irányelveket fogalmaznak meg a jövőre vonatkozóan, hogy ezzel segítsék az új elöljárók munkáját.

Forrás és fotó: Nyolc Boldogság Közösség

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria