Megyei Prima díjjal tüntették ki a miskolci jezsuita gimnáziumot

Megszentelt élet – 2022. november 7., hétfő | 12:30

Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Prima díjat vehetett át a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium képviseletében Holczinger Ferenc SJ igazgató november 5-én a Miskolci Nemzeti Színházban, a nagyszabású megyei Prima Díj Gálán. Az eseményen három megyei Prima díjat és egy közönségdíjat osztottak ki.

A Vállalkozók és Munkáltatók Országos Szövetsége (VOSZ) Borsod-Abaúj-Zemplén Megyei Szervezetének elnöksége minden évben meghirdeti a Prima díjat, amellyel a megye kulturális, tudományos, oktatási és sportéletének legkiválóbb képviselőit ismerik el. A megyei Prima díj várományosait tíz kategóriában választották ki, közülük hárman kaptak Prima díjat, míg egyvalaki közönségdíjban részesült.

„Az elmúlt 25 év alatt a gimnázium az ország legjobb ötven középiskolája között szerepel. A magas szintű oktatásnak köszönhetően a diákok 95 százaléka továbbtanul. Jó gyakorlataik egyike a szeretetszolgálat, illetve az intézményben való komplex tehetséggondozás” – indokolta a zsűri, hogy miért az egyházi iskolára esett a választásuk a három kitüntetett egyikeként.

A magyar oktatás és köznevelés kategóriában jelölt Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium mellett a magyar ismeretterjesztés és média kategóriában jelölt Hajnal József újságíró, valamint a magyar sport kategóriában jelölt Factory Aréna közösségi tér nyerte el a kitüntetést. Közönségdíjas lett a magyar sport kategóriájában jelölt Fazekas Miklósné, aki ötven éve tölt be meghatározó szerepet a megye és a város diáksportéletének fejlesztésében.

Az iskola honlapja beszámol róla, hogy az ünnepélyes gáláról nem hiányozhatott az Ignác, a lelkek lovagja musical a diákok előadásában, amely országszerte nagy sikert aratott, többek között az Erkel Színház színpadán is. „Tehát ott volt a Magis Kórus, ott ünnepelt Szent Ignác és Jézus is” – írja a honlap. A díjazottak megkapták a Miskolc ikonikus életmentő tűzoltókutyáját, Mancsot ábrázoló plasztikát is.

Forrás: Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Fotó: Minap / Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria