Négy mázsa lisztet kaptak a szegedi ferencesek Szőregről

Megszentelt élet – 2020. május 13., szerda | 12:13

A Szőregi Gazdakör minden évben búzából készült liszttel támogatja a szeged-alsóvárosi ferenceseket. Így történt az idén is.

A szőregi gazdák Kerekes Ferenccel, a gazdakör vezetőjével az élen május 7-én négy mázsa lisztet vittek a szegedi kolostorban élő ferenceseknek. Pópa Valér OFM nagy örömmel fogadta az ajándékot.

Jól jön majd az adomány, ha a vírus után beindul a Szent Ferenc-konyhánk, ahol a szegényeket látjuk el – mondta a szerzetes. Vannak lelkes önkénteseink, akik sütnek-főznek, a liszt például a palacsintához és a fánkhoz is hasznos lesz majd. Szerintem nagyon jó helyre érkezett a felajánlás, hiszen azoknak az embereknek az asztalára kerül a liszt felhasználásával készült étel, akiknek valóban szükségük van a segítségre. Nagy köszönettel tartozunk ezért – nyilatkozta a Délmagyar.hu portálnak Pópa Valér.

A gyűjtést szervező Rózsavölgyi Józseftől megtudtuk, 2019-ben Szőreg gyűjtőpont volt Csongrád megyében, így Ferencszállásról, Kübekházáról, Deszkről, Kiszomborról, Székkutasról, Nagymágocsról, Tiszaszigetről, Újszentivánról, Tápéról, Üllésről és természetesen a helyi gazdáktól is érkezett búza a Mályva térre. Összesen huszonöt mázsa gabona gyűlt össze Szőregen a Magyarok kenyere program keretében.

A gabonát Kunszentmártonon őrölték meg, ahonnan május 6-án hozták vissza. A gazdák a lisztet eredetileg húsvétkor szerették volna átadni a ferenceseknek, de a járvány közbeszólt, viszont a kijárási korlátozások lazításának eredményeként végre megtörténhetett az átadás.

Forrás: delmagyar.hu

Fotó: Frank Yvette

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria