Örökfogadalmat ünnepelt a Keresztes Nővérek közössége

Megszentelt élet – 2020. február 11., kedd | 13:13

Urunk bemutatása, Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén és a megszentelt élet napján, február 2-án a budapest-városmajori Jézus Szíve-templomban Pehm Eszter Mária nővér Magdalena Walcher tartományfőnöknő előtt letette örökfogadalmát.

A szentmisét Mohos Gábor püspök mutatta be. Szentbeszédében kiemelte, a megszentelt élet olyan út, amelyen Isten, mint az ezüstműves, tisztává és nemessé formálja a lelket.

Pehm Eszter Mária tisztaságot, engedelmességet és szegénységet fogadott, és elkötelezte magát Isten és a Keresztes Nővérek közössége mellett. 

Az örökfogadalmat hét év juniorátusi idő előzte meg, ezalatt Eszter Mária nővér megélte és próbára tette hivatását és elkötelezettségét.

Az ünnepen a család, a meghívott vendégek és a barátok mellett jelen voltak az európai tartományokban élő nővérek is, akik énekükkel tették szebbé a szentmisét és a fogadalom szertartását.

A Keresztes Nővérek kongregációját P. Theodosius Florentini kapucinus testvér és Maria Theresia Scherer alapította a 19. század második felében. A rend anyaháza a svájci Ingenbohlban található. A társulat a végleges jóváhagyást XIII. Leó pápától kapta meg 1894-ben.

A Keresztes Nővérek életrendje Assisi Szent Ferenc Szabályozott Harmadrendjének Regulájára épül. A rend eszménye az evangélium szelleme. Célkitűzése az emberi ínség enyhítése, az irgalmasság testi és lelki cselekedeteinek gyakorlása; tevékenységi körének középpontjában az ember áll.

A kongregáció közel 3 ezer nővére négy kontinensen, 14 tartományban és három vikariátusban él világszerte. A Közép-Európai Tartomány központja a felső-ausztriai Welsben, a magyar régió központja Budapesten található.

A Keresztes Nővérekről és tevékenységükről ITT olvashatnak.

Forrás és fotó: Keresztes Nővérek

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria