Országos találkozót tartottak a Domonkos-rend világi közösségei Budakeszin

Megszentelt élet – 2019. január 28., hétfő | 17:59

Az Árpád-házi Szent Margit ünnepét követő napon, január 19-én rendezték meg a Domonkos-rend világi közösségeinek idei első országos találkozóját Budakeszin, a Havas Boldogasszony-templomban, valamint a Szent László Közösségi Házban.


KÉPGALÉRIA – klikk  a képre!

A Domonkos-rend tizenhárom világi közössége gyűlt össze a találkozóra; Soprontól Budapesten át Debrecenig, Pécstől Hódmezővásárhelyig, szerte az országból érkeztek a résztvevők. A közösségek Szent Margit-kilenceddel készültek a rendezvényre.

A zsolozsma imádságot követő szentmisét Jacek Górski OP, a világiak új promotora celebrálta. A szentmise keretében a budakeszi közösség két tagja hároméves, egy tagja pedig örökfogadalmat tett.

A szentmisén az Árpád-házi Szent Margitról Nevezett Szent Domonkos Rendi Nővérek Apostoli Kongregációjának Budakeszin élő tagjai is részt vettek. A nővérek egy nappal korábban, január 18-án ünnepelték a rend alapításának 150. évfordulója alkalmából meghirdetett jubileumi év zárását. Ez alkalomból Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét Budakeszin.

A világi közösségek találkozóján a szentmise után Deák Hedvig OP általános főnöknő tartott előadást Szent Margit koráról, a Margit-szigeti kolostor alapításáról és fejlődéséről, a török idők viszontagságairól és a magyarországi domonkos rendtartomány első szentje, az 1943-ban kanonizált Szent Margit lelkiségéről és annak máig szóló üzenetéről.

Forrás: Domonkosok.hu

Fotó: Vizy Zsigmond

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria