Pappá szentelték Balla János piaristát

Megszentelt élet – 2019. április 27., szombat | 21:00

Április 27-én, szombaton Erdő Péter bíboros, prímás pappá szentelte Balla János piarista szerzetest a budapesti Piarista kápolnában. A fiatal szerzetest rendtársai, családtagjai és közeli barátai szeretetteljes körében ünnepelte a magyar piarista közösség.

A szentmise elején Szilvásy László tartományfőnök köszöntötte a bíborost a piarista nagycsalád tagjaként, régi visszatérő vendégként, aki öregdiákként és piarista konfráterként is kötődik a rendhez.

A szertartás során Labancz Zsolt tartományi asszisztens felolvasta Pedro Aguado generális Balla Jánosnak címzett személyes üzenetét, melyet az alábbiakban közlünk.

„Kedves és Szeretett János!

Mexikóból írok Neked, ahol éppen a tartományi káptalan munkáját segítem.

Innen, e távoli földről akarok csatlakozni Hozzád a papszentelésed miatti örömödben és Istennek szóló hálaadásodban. Azt kívánom Neked, hogy éld szolgálatodat odaadással, alázattal, nagylelkűséggel, Kalazancius stílusában. Piarista papságunkat intenzitással, a diákok, a fiatalok között éljük meg, a lelkipásztorkodásban, az életben, amely ott növekszik mindegyik iskolánkban. Azt kérem Istentől, hogy legyél JÓ HÍR a fiatalok számára, akiket Isten az utad során hozzád küld.

Sok örömöt és áldást kívánok.

Nagy ölelést küldök, és kérem Tőled papi áldásodat.

P. Pedro Aguado”

*

Balla János 1992. január 3-án született Szolnokon. A kecskeméti piarista gimnáziumban érettségizett. 2011. augusztus 23-án lépett a rendbe. 2011 és 2015 között a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskolán teológiát tanult; a 2015/2016-os tanévtől az Eötvös Loránd Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának hallgatója lett angol–történelem szakon. Örökfogadalmat 2018. augusztus 18-án tett, diakónussá 2018. október 6-án Várszegi Asztrik püspök szentelte a budapesti Piarista kápolnában.

Forrás és fotó: Piarista.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria