Párizsban tartják a Szeretet Leányai Társulatának általános gyűlését

Megszentelt élet – 2021. október 11., hétfő | 12:08

A 96 országban jelen levő, mintegy 12 800 nővért számláló Szeretet Leányai Társulata a föld öt kontinensén szolgálja a szegények személyében Krisztust. A rend tagjai október 29-től november 21-ig a párizsi anyaházukban tartják idei általános gyűlésüket. Hagyományosan ez a nemzetközi találkozó értékeli és elősegíti az egész társulat karizmájához és apostoli életerejéhez való hűséget.

Egyhetes lelkigyakorlat vezeti be a három és fél hetes találkozót, mely a következő témára épül: „Effata! Átlépni a küszöbön… Elindulni… Találkozni…”

A rendi gyűlés tagjai együtt keresik, hogyan lehet az Egyházhoz és a karizmához való hűségben jobban reagálni az olyan fő kihívásokra, mint az emberi jogok tiszteletben tartása és a társadalom legelhagyatottabbjainak integrált fejlődése; a „közös ház” védelme; az „együttélés” misztikája; a hit és a keresztény értékek átadása a fiatalabb generációknak.

A párizsi anyaházban (Párizs, rue du Bac 140) tartandó általános gyűlésen választják meg az új általános elöljárót és tanácsát. Az általános elöljáró felelős a Szeretet Leányai Társulatának lelki irányításáért és a missziós erőfeszítések koordinálásáért az egyes tartományok között.

A nemzetközi találkozó alkalom arra is, hogy elmélyítse az alapítók, Páli Szent Vince és Marillac Szent Lujza üzenetét, hogy a rend tagjai kreatívan éljék meg a jelent, határozzanak meg irányokat a mai missziós és lelki kihívásokra való válaszadáshoz, és örömmel és bizalommal lépjenek a jövőbe.

Az október végén kezdődő általános gyűlést a társulat honlapján lehet követni.

Forrás és fotó: Szeretet Leányai Társulata

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria