„Élj és virulj!” – BoscoFeszt 2022 Péliföldszentkereszten

Megszentelt élet – 2022. július 30., szombat | 14:03

Július 18. és 22. között zajlott Péliföldszentkereszten a BoscoFeszt, amelyre 14–18 éves fiatalokat hívtak a Don Bosco Szaléziak, a Segítő Szűz Mária Leányai és a Szalézi Ifjúsági Mozgalom fiataljai. A szervezői csapat már július 17-én megérkezett, hogy előkészítsék a helyszínt a résztvevők fogadására, a legapróbb részletekkel is megalapozva a tábor témáját és hangulatát.

„Lassan mindenki megérkezik Pélire, a BoscoFesztre. Addig is különféle játékokkal töltjük az időt, és élvezzük a nyarat” – olvasható a Szalézi Ifjúsági Mozgalom közösségi oldalán.

Az első este Ewa nővér gondolatait hallhatták a résztvevők.

A BoscoFeszt második napján a fiatalok izgalmas műhelyek közül választhattak, elmélyítve a nap témáját, amely arra kereste a választ, honnan merítünk erőt, miből táplálkozunk és hogyan hasznosítjuk a rendelkezésünkre álló táptalajt.

„Jézust beengedni a szívünkbe, és Őbenne megmaradni” – e vezérgondolattal a lelkükben dicsőítették Istent a fiatalok a Péliföldszentkereszten található tó partján.

„Szavakkal talán nem is írható le az a kegyelemáradat, ami ránk zúdult ezen az estén, a pokrócokon ülve szó szerint Isten tenyerén pihenve elmélkedtünk az Ő dolgain és végezhettünk lelkiismeretvizsgálatot, hogy örömmel és megújulva tegyünk tanúságot életünkkel Jézusról, hiszen Nélküle nem tehetünk semmit.”

A harmadik nap hajnalán az Öreg-kőre zarándokolt a csapat, hogy szentmisén vegyenek részt. „A csúcsra vezető úton a beszélgetések és a csend is a találkozásra készített fel minket azzal az Istennel, aki értünk lett emberré.”

Délelőtt Böjte Csaba testvér tanúságtételét hallhatták a résztvevők arról, hogyan növekedhetünk mindannyian ott, ahol vagyunk és hogyan szeressünk itt, a földön tökéletlenségünk és botladozásaink ellenére.

Az esti „jóéjszakát” gondolatai Gábor testvértől hangzottak el.

Július 21-én délelőtt a lányokhoz és a fiúkhoz is egy-egy vendég érkezett. Tanúságtételeket hallhattak arról, hogyan teljesedhetünk ki keresztény nőként, illetve férfiként jelen társadalmunkban.

Az „utazást” a lányoknál Bodó Mária televíziós szakember, a fiúknál Cságoly Kristóf történelem- és hittantanár segítette.

A nagy hőségben úszás, fürdőzés, kézműveskedés, csocsó, foci, társasozás vagy éppen egy szalézival való beszélgetés tette széppé a délutánokat.

Forrás és fotó: www.facebook.com/szalimegyesulet/Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria