Szalézi fagyizó nyílt Szöulban

Megszentelt élet – 2020. július 17., péntek | 19:45

Dél-Korea fővárosában, Szöulban megnyílt a Bosco Gelato üzlet, ahol a legmagasabb minőségű organikus olasz fagylaltot árusítják, az ebből származó jövedelmet pedig a koreai bevándorlók körében végzett lelkipásztori tevékenységre fordítják a szaléziak.

A fagyizó a fizikai orvoslásról és rehabilitációról híres Ha-Neul Kórház (jelentése: kórház az égben) első emeletén található. Menedzsere Pyeong-Ahn Mark Kim koreai szalézi szerzetes, az üzletvezető pedig Ye-seul Mary Kim, a Szalézi Ifjúsági Mozgalom tagja.

A fagyizót a kórház elnöke, Joseph Cho segítségével és engedélyével nyitották meg, aki lemondott a bérleti díjról, amikor értesült róla, hogy a bevételt a bevándorlók és a peremre szorult fiatalok megsegítésére és különösen az evangelizációra fogják költeni.

A Bosco Gelatót július 16-án nyitották meg a tartományi tanácsosok és a tartományfőnök, Won Chol Timothy Choi részvételével, aki megáldotta a vállalkozást. 

A szaléziak remélik, hogy az Úr áldása és Szűz Mária közbenjárása elősegíti, hogy az üzlet fontos hely legyen a bevándorlók körében végzett lelkipásztori szolgálat támogatása szempontjából.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria