Udvart és kertet áldottak meg az óbudai szalézi iskolában

Megszentelt élet – 2022. május 5., csütörtök | 11:14

Andrásfalvy János tartományfőnök április 29-én megáldotta az óbudai Szent Péter és Pál Szalézi Általános Iskola újjávarázsolt udvarát: a területen a műfüves sportpálya és a szomszédságában lévő iskolakert is megújult.

Az átadás a teremtésvédelem hetében történt, amikor egyébként is több figyelmet fordítunk arra, hogy átgondoltan, tudatosan éljünk a teremtett világban, amely a Jóisten ajándéka.

Lux Ambrus igazgató köszöntőjében elmondta, az előbbi udvar azért jelent sokat a gyerekeknek, mert nőtt a mozgásterük, barátságos, szép környezetet kaptak a szabadtéri játékokhoz és a sportoláshoz. Ezek lehetőségeit segítik az új sporteszközök is.

Az iskola kertje egy pályázat keretében jött létre; kis parcellákra osztva tudják majd az osztályok gondozni, szépíteni. A tartományfőnök a kazincbarcikai Don Bosco Barcika Tanodától kapott magvakat adott át Szalaváry-Végh Mónikának, az iskolakert fő felelősének.

Az iskola igazgatója a diákok és a tanárok nevében köszönetét fejezte ki a Szalézi Intézmény Fenntartónak és mindenkinek, aki segítette a biztonságot adó környezet létrejöttét, ahol a diákok immár kulturáltabb körülmények között játszhatnak, sportolhatnak.

Forrás és fotó: Szaléziak.hu

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria