Új könyv jelenik meg Teréz anyáról a Pápai Ház teológusának tollából

Megszentelt élet – 2018. augusztus 31., péntek | 10:56

„Teréz anya. Egy szent az ateistáknak és a házasoknak” címmel írt könyvet Raniero Cantalamessa kapucinus, a Pápai Ház teológusa az albán származású Teréz anyáról.

Az augusztus 31-én a San Paolo kiadó gondozásában megjelenő olasz nyelvű kötet egybegyűjti azokat az elmélkedéseket, amelyeket 2003-ban, amikor II. János Pál már súlyos beteg volt, Raniero Cantalamessa tartott a Pápai Háznak Kalkuttai Teréz anya boldoggá avatása alkalmából. A lelki szenvedés misztériumának megismeréséhez nyújt támpontot, hiszen a kalkuttai szent maga is megtapasztalta a „lélek éjszakáját”, és ezáltal is beleillik minden idők keresztény misztikája nagy alakjainak sorába.

Teréz anya azt tanítja a „lélek éjszakájáról” megélt tapasztalata alapján, hogy a szeretet nehéz út. A Teréz anya által megélt állapotról Cantalamessa elmélkedései elvezetik az olvasót egy mély elemzéshez a nehézségben és a szeretetben való kitartásról, és végül eljutnak annak a misztériumnak a megértéséhez, hogy mit jelent hinni minden bizonyíték ellenére is.

Forrás: Vatikáni Rádió

Fotó: Vatican News

Magyar Kurír