Zarándoklat a hivatásokért a domonkos nővérek szervezésében

Megszentelt élet – 2019. április 28., vasárnap | 14:43

A május 11-én Máriaremetéről Makkosmáriára tartó zarándoklat alkalmat ad arra, hogy a résztvevők együtt imádkozzanak a hivatásokért: a fiatalokért, a családokért, ki-ki a saját hivatásáért s különösképp papi és szerzetesi hivatásokért.

Elmélkedések, csendes szakaszok, beszélgetések, találkozások és egyéb gyakorlatok segítik majd a zarándokokat abban, hogy Istenre figyeljenek, s Jézus nyomában járjanak.

Idén Mogyorósi Márk Ányos tihanyi bencés szerzetes is a zarándokokkal tart.

A május 11-én, szombaton Máriaremetéről induló zarándoklat résztvevői 10–12 kilométer megtétele után érkeznek Makkosmáriára.

A program:
9.30 – gyülekező és bevezető gondolatok Máriaremetén
10.15 – indulás a máriaremetei kegytemplomtól
kb. 15 órakor  szentmise Makkosmárián, melyet Mogyorósi Márk Ányos atya mutat be.

A zarándoklaton szentgyónásra is lesz lehetőség.

A szervezők – a domonkos nővérek és a Mária Út Egyesület – szeretettel várják a családokat, a szerzeteseket és a papokat, a fiatalokat, minden érdeklődőt és imádkozni vágyót. Jelentkezni itt lehet.

Imaszándékokat is várnak a hivatás-zarándoklatra – az imadobozban. A szándékokért egyénileg s közösen is imádkoznak a zarándoklat során, majd a záró szentmisében. Mindazok szándékait is hordozzák, akik nem tudnak részt venni a zarándoklaton, de lélekben szívesen csatlakoznak.

További információk: zarandoklat.hivatas@gmail.com.

A zarándoklat médiapartnere a Mária Rádió.

Forrás és fotó: Domonkos nővérek/Facebook

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria