A Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend nagymesterének imádsága a Szentföld békéjéért

Nézőpont – 2021. május 20., csütörtök | 11:24

Szembenézve azzal a drámával, amit most a Szentföld lakói tapasztalnak az egyre súlyosbodó izraeli–palesztin konfliktus miatt, Fernando Filoni bíboros, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend nagymestere imádságot fogalmazott meg, melyben a Béke és Palesztina Királynőjének közbenjárását kéri a helyzet megoldásáért.

Az imádságot a lovagrend hivatalos Facebook-oldalán tették közzé május 17-én. A nagymester arra buzdítja a rend valamennyi tagját és barátját, hogy az imádságot mindennap mondják el, így esdve ki a békét.

*

Béke Királynője, kiválasztott leánya a földnek, amelyet ma is háború, gyűlölet és erőszak pusztít, mi, a Szent Sír lovagjai és hölgyei, hozzád fordulunk bizalommal teli imánkkal.

Segíts, hogy Jézus könnyei, amelyek a béke adományát meg nem értő Szent Város láttán hullottak, ne legyenek ismét hiábavalók a közömbösség és a politikai számítás áldozataként.

Tekints arra a szomorúságra, amelyet azok az apák, anyák, fivérek, nővérek és gyermekek éreznek, akik a pusztító, vak és jövőt romboló erők áldozataivá váltak.

Ösztönözd a párbeszéd útját, illetve az erős akaratot arra, hogy az érintettek megtalálják a megoldást a konfliktusokra és az együttműködés lehetőségét a közös reményben.

Segíts, hogy soha ne szokjunk hozzá az elnyomáshoz, hogy ne tartsuk elkerülhetetlennek a harcot és mellékesnek az áldozatokat, amelyekkel az együtt jár.

Ne engedd, hogy az agresszió logikája győzedelmeskedjen a jóakarat fölött, és hogy lehetetlennek tartsuk ezeknek a súlyos konfliktusoknak a megoldását.

Ahogyan pünkösdkor a tanítványok között, imádságod révén most is nyerd meg nekünk a Mindenhatót, hogy a Szentföld kilátástalannak tűnő helyzete boldog végkifejletet találjon. Ámen.

Forrás: Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Facebook-oldala; Székesfehérvári Egyházmegye

Fotó: La Stampa; Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria