A misszió az örömhír hirdetése – Keresztény Tanösvény (39. rész)

Nézőpont – 2020. június 8., hétfő | 16:13

Böjte Csaba ferences szerzetes Keresztény Tanösvény címmel negyvenrészes videósorozattal segíti a felkészülést a 2021-es Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra. A sorozat harminckilencedik, a misszióról szóló része június 7-én jelent meg.

Ha már csak egy mondatot mondhatnék a gyerekeknek, behoznám őket ide, a templomba, az Oltáriszentség elé, és elmondanám, hogy itt van az én legjobb barátom, Istenem, Uram, tanítóm, Megváltóm. Mindent, amim van, azt tőle kaptam. Ő az én iránytűm. „Gyerekek, most el kell mennem. Szeressétek egymást. Bátran szóljatok Jézushoz!” – így biztat Csaba testvér a legújabb videóban.

Keresztény misszió. A lényeg, hogy megtanítsuk egymást arra, hogy él egy Isten, aki végtelenül szeret, és aki igenis el tud vezetni a semmiből a vele való találkozáshoz, az örök életre. Akik megtapasztaltuk ezt az édességet, örömöt, Isten jelenlétének fényét, ennél többet nem is tudunk elképzelni. Ezt meg kellene mutatnunk a gyermekeinknek. Adja Isten, hogy ez a missziós lelkület, lendület ott legyen mindannyiunk szívében! Legyünk mindannyian Isten misszionáriusai!

Forrás és videó: Magnificat.ro

Fotó: Lambert Attila

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria