About you, about Jézus – Új sorozatot indít a NEK titkársága

Nézőpont – 2019. október 6., vasárnap | 13:40

Új sorozatot indít a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus (NEK) titkársága. Az Öku-man című kezdeményezés jegyében más felekezetű szerzők Eucharisztiáról, közösségről, valamint a kongresszusról írt gondolatait osztják meg a NEK honlapján. A sorozat első részét adjuk közre.

Ahogyan ízlések és pofonok is különbözők, úgy bármi más, például egy reklám megítélése is lehet eltérő. Ha az ember néz tévét, használja az internetet – márpedig Magyarországon is sokmilliónyian teszik ezt –, akkor biztosan szembejött már vele a szlogen: „About you” (Rólad – a szerk.).

A reklámügynökség úgy építette fel a kampányát, hogy egy ideig fogalmunk se legyen róla, mi fog rólunk szólni, vagyis mire értik, hogy „about you”. És valóban, ebben a szakaszában bennem is elültette a reklám az érdeklődés magvát. Aztán ez a mag szárba szökkent, és kiderült, hogy egy online divatáruházról van szó. Ami, ha úgy vesszük, szólhat „about me”, vagyis rólam, hiszen, mint a legtöbb ember a Földön, úgy én is hordok ruhákat.

A sokat sulykolt dolgoknak van egy olyan tulajdonsága, hogy akkor és úgy bukkanhatnak elő az emberben, amikor és ahogyan nem számít rá. Például egy templomban, a Jézust ábrázoló képet nézve – ahogyan ez velem is megtörtént. Egy pillanat alatt megvalósult a tőlem Jézus felé, s a Jézustól felém egyaránt működő „about you”. Divatos fordulattal élve: működött köztünk a kémia.

Megéltem, átéreztem és újra tudatosítottam magamban azt a katartikus eseményt, amikor Jézus az én bűneimet is megváltotta a golgotai kereszten. Mert mi szólhatna megrendítőbb erővel rólam, rólad, nekem, neked, mint hogy „úgy szerette Isten a világot, hogy egyszülött Fiát adta oda, hogy aki hisz benne, az el ne vesszen, hanem örökké éljen”.

És mi szólhatna erősebben, jobban Jézusról, mint az az esemény, ahol az általa megváltottak, te, én, mi, így együtt összejövünk jövőre Budapesten, hogy vele találkozzunk. Ez róla fog szólni, és rólunk fog szólni. Mert Jézussal találkozni nem jelképes dolog, sokkal több annál, mint felírni a nevét egy táblára, köré gyűlni, aztán csinálni egy csoportos szelfit. Jézussal együtt lenni maga az élő hit, a boldogságnak, a teljes életnek a forrása.

Jézus a múltban támadt fel, de a jelenben van mellettünk, hogy olyan jövőért dolgozhassunk vele, amelyben Istené az ország, a hatalom és a dicsőség.

Forrás: NEK Titkárság

Fotó: StockPhoto

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria