Amerikai katolikus magazin méltatja Mindszenty bíborost

Nézőpont – 2019. május 7., kedd | 9:47

„Mindszenty bíboros végre elnyerte a méltó elismerést” címmel kétoldalas cikk jelent meg az „Inside the Vatican” amerikai katolikus havilap áprilisi számában. Az írás szerzője rámutatott: a főpap hősies erényeinek elismerésével jelentős lépés történt a boldoggá avatása felé.

Az Inside the Vatican amerikai katolikus magazin áprilisi számában két oldalt szentel a Mindszenty bíborost érintő legfrissebb hír apropóján a magyar egyház világszerte ismert és tisztelt képviselőjének. Paul Kengor, a pennsylvaniai Grove City főiskolájának politikatudomány-professzora cikkében részletesen ismerteti és méltatja a nácik és a kommunisták miatt sokat szenvedett Mindszenty bíboros életét.

A kommentár végén a cikkíró megjegyzi: „2019-ben elérkezett egy szebb nap a sokat szenvedett Mindszenty számára. Több mint negyven évvel a halála után végre elégedettséggel láthatja, hogy egyháza hivatalosan elismerte áldozatát. Most már azok közé az igazán tiszteletre méltó személyek közé tartozik, akik hősies fokon gyakorolták az erényeket a Római Katolikus Egyház hosszú és megpróbáltatásokkal teli történetében.”

Forrás és fotó: Vatikáni Rádió

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria