Készítsünk születésnapi ajándékot Afrékának – Adjunk együtt enni éhező nigériai testvéreinknek

Nézőpont – 2022. június 15., szerda | 12:43

Mindannyian ismerjük Afrékát, azaz Fodor Réka missziós orvost. Június 16-án, csütörtökön ünnepli születésnapját. Arra hívunk mindenkit, hogy készítsünk együtt születésnapi ajándékot neki. Úgy okozzunk örömet, hogy segítjük missziós munkáját, hogy jövő héten Nigériába utazva enni tudjon adni az embereknek.

Afréka legutóbb májusban járt Nigériában. Hazatérve arról számolt be, hogy a háború okozta világválság drámai méreteket öltött Afrikában, ahol egyébként is sok embernek a napi betevő megszerzése is nehézséget okot. Ez a helyzet a pünkösdi terrortámadás nyomán még inkább súlyosbodott.

Látva a kialakult helyzetet, Fodor Réka jövő héten Nigériába utazik, hogy segítsen a terrortámadás következtében kialakult egészségügyi veszélyhelyzetben – mivel Nigériában nincs közfinanszírozott egészségügy, ezért az onitshai egyházmegye által működtetett kórház is fogadott sebesülteket, az ő ellátásukat is támogatja majd.

Afréka az ország számos pontján, több plébánián, de az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus idején is lelkesedésével, derűjével és tanúságtételével erősítette meg szívünkben a hitet és a reményt. Tudjuk és tapasztaljuk, hogy a magas infláció okán mindannyiunknak nehezebb, mégis arra kérünk mindenkit, hogy segítsünk együtt azoknak, akik nálunk jóval nehezebb helyzetben vannak, konkrétan éheznek.

Bízunk olvasóink nagylelkű támogatásában, hiszen már olyan sokszor, akár a Covid-járvány idején vagy a Szent Márton-napi gyűjtésünkkor kifejezték, hogy egyek vagyunk, és nem hagyjuk magukra nigériai testvéreinket.

A drasztikusan megemelkedett árak miatt egyébként is kevesek által hozzáférhető alapvető élelmiszer, a rizs ajándékozásával szeretné a Fodor Réka és Csókay András idegsebész által vezetett alapítvány enyhíteni a kialakult humanitárius katasztrófahelyzetet Nigériában, az onitshai egyházmegyében.

Olvasóink támogatásukat közvetlenül az alapítvány számlájára juttathatják el, mellyel hozzájárulnak egy nigériai család megmentéséhez az éhhaláltól. Az adományokból Afréka rizst vásárol, és kiérkezését követően a helyi egyházmegye segítségével eljuttatja a legrászorultabbakhoz.

Köszönjük mindenki nagylelkű segítségét!

Kuzmányi István
főszerkesztő

Afréka Alapítvány 10101346-27099400-01004002 (IBAN: HU66 SWIFT kód: BUDAHUHB)

Fotó: Merényi Zita

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria