Ma van az idősek világnapja

Nézőpont – 2020. október 1., csütörtök | 21:32

Az ENSZ közgyűlése 1991-ben nyilvánította október 1-jét az idősek világnapjává. A Központi Statisztikai Hivatal adatai szerint Magyarország 9,8 millió lakosából 1,9 millióan töltötték be 65. életévüket.

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldalán az alábbi bejegyzéssel emlékezik meg a jeles napról.

Számunkra minden nap az idősek napja ❤️

A látogatási tilalom okán munkatársaink egy kicsit az intézményeinkben élő idős emberek második családjává is váltak. Legfontosabb feladatunk, hogy vigyázzunk a ránk bízott idősekre, hogy napjaikat biztonságban és örömben tölthessék.

Az idősek világnapján nyári pillanatképeket idézünk Görcsönyből a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Gondviselés Házából.

A Központi Statisztikai Hivatal közlése szerint az Európai Unióban 90,4 millió 65 éves és annál idősebb ember él, közülük 12,6 millióan 85 év felettiek. A legidősebbek népességre vetített aránya többnyire a mediterrán régiókban, illetve egyes német, francia és észak-európai térségekben kimagasló. A francia nemzeti demográfiai intézet, az Institut national d’études démographiques (INED) infografikája szerint, amely az ENSZ adataira támaszkodik, ma több mint 700 millió 65. évét betöltött ember él a világon.

Ne feledkezzünk meg időseinkről! Akkor sem, ha most az otthonok zárlata miatt személyesen nem is találkozhatunk az ott élőkkel, hívjuk fel őket, ha a szabályok lehetővé teszik, küldjünk nekik csomagot! És imádkozzunk értük!

Forrás és fotó: Magyar Máltai Szeretetszolgálat Facebook-oldala

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria