Pál József Csaba temesvári megyéspüspök lesz a pünkösdi csíksomlyói búcsú szónoka

Nézőpont – 2019. június 5., szerda | 11:27

A hivatások évének jegyében tartják meg az idei csíksomlyói pünkösdi búcsút június 7. és 10. között, amelynek mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya”. Ebben az évben a csomortáni születésű Pál József Csaba temesvári megyéspüspök lesz a szentmise szónoka.

A Gyulafehérvári Főegyházmegyében a hivatások éve van. Ennek jegyében kerül sor a csíksomlyói pünkösdi búcsúra a hétvégén, amelynek idei mottója: „Íme, az Úr szolgálóleánya” – írja a Romkat.ro egyházi oldal, amelyen a búcsú liturgikus programját is közzétették.

A csíksomlyói pünkösdi zarándoklat június 7-én, pénteken este 7 órától szentmisével kezdődik. Ezt követően a kegytemplomban egész éjszakán át tartó virrasztás lesz. Szombaton reggel 7 és 8 órakor, valamint este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban. A papságot, a búcsú szimbólumának tekintett labarumot (díszes kelmével bevont méhkas alakú jelvény – a szerk.) és a pápai kisbazilika-jelvényt kísérő menet délelőtt fél 11 órakor indul a kegytemplom előtti térről az ünnepi szentmise helyszínére, a Kis- és a Nagysomlyó-hegyek közötti nyeregbe a Hármashalom-oltárhoz, ahol az ünnepi búcsús szentmise 12.30-kor kezdődik.

Homíliát Pál József Csaba temesvári megyéspüspök mond. Pünkösd ünnepén, vasárnap a kegytemplomban reggel 7 és 8 órakor, délelőtt fél 11-kor és este 7-kor; június 10-én, pünkösdhétfőn pedig reggel 8-kor, délelőtt 11-kor és este 7 órakor lesznek szentmisék a kegytemplomban.

Korábbi interjúnk Pál József Csabával ITT olvasható. 

Forrás: Székelyhon.ro, RomKat.ro

Fotó: Temesvári Római Katolikus Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria