Papi anyák napja

Nézőpont – 2021. május 3., hétfő | 12:14

Olyan édesanyákkal beszélgetett Lőrincz Sándor, akiknek gyermeke Isten szolgálatába állt, hogy életét az örömhír közvetítésére, közösségek lelki gondozására szánja. Köztük Sifter Ernőnével, akinek a fia a Somogy megyei Tab plébánosa.

A balatonberényi Sifter Ernőné nem gondolta, hogy Gergő fia egykor bejelenti, pap lesz, mivel kezdetben a vendéglátás felé kacsintgatott. Ám a katonaság felülírta korábbi elhatározását. A szülők meglepődtek a hír hallatán, de gyermekük tudtára adták, mindenben segítik őt. A nyugdíjba készülő, három éve megözvegyült asszony elmondta: Gergő aranyos gyerek volt, gyakran szerepelt iskolai rendezvényeken, vasárnap pedig a templom orgonájához ült, hogy zenével szolgálja az Urat.

– Nem volt finnyás, mindent megevett, és mindenkinek elújságolta: anyu főztje a legfinomabb – mesélte mosolyogva a tabi plébános édesanyja, akit hetente meglátogat a fia. – Tudom, hogy édesszájú, ezért mindig sütök neki. Kedvence a meggyes rétes és a hatlapos. Anyák napján is ezzel várom majd. Sifterné boldog, ha látja fiát; szeretetteljes ölelése és a tőle kapott áldás a legnagyobb ajándék. Gergő boldogsága rá is átragad. Ha Tabon vendégeskedik, akkor még nagyobb az öröme, hiszen érzékeli, hogy a hívek rövid idő alatt elfogadták és megszerették.

A teljes cikk ITT olvasható.

Forrás: Lőrincz Sándor/Somogyi Hírlap

Fotó: Kaposvári Egyházmegye

Magyar Kurír

Kapcsolódó fotógaléria