Udvardy György köszöntötte Felföldi László kinevezett pécsi megyéspüspököt

Nézőpont – 2020. november 18., szerda | 15:52

Ferenc pápa november 18-án Felföldi Lászlót, a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye általános helynökét, a nyíregyházi Magyarok Nagyasszonya-társszékesegyház plébánosát pécsi megyéspüspökké nevezte ki. Délben, a járvány megszűnéséért mondott Úrangyala imádságot követően Udvardy György veszprémi érsek, pécsi apostoli kormányzó személyesen is köszöntötte a kinevezett püspököt.

A Pécsi Egyházmegye Facebook-oldalán és YouTube-csatornáján is közvetített imádság után Udvardy György személyesen is bejelentette a pécsi egyházmegye 83. püspökének kinevezését. Felidézte, hosszú hónapokig imádkoztak ezért az egyházmegyében, bízva a gondviselő Isten jóságában, és kérték az Urat: „Irgalmadban küldj olyan főpásztort egyházmegyédbe, aki életszentségével kedves lesz előtted, nekünk pedig éber gondoskodásával javunkra válik.”

Felföldi László atya eddigi papi szolgálatával, egyházkormányzatban betöltött szerepével olyan tapasztalatra tett szert, melyet kamatoztatva ajándékként tud jelen lenni a Pécsi Egyházmegyében, papjait irányítva, a hívekért, a betegekért, a fiatalokért, a családokért imádkozva, a társadalom, a kultúra képviselőivel együttműködve – fogalmazott Udvardy György. – Bizonyos, hogy lelkipásztori tapasztalata és az Egyház iránti elköteleződése mind a helyi közösségek vezetőivel való együttműködésben, mind az Egyház javainak előmozdításában jelentőséggel fog bírni.

Az érsek rámutatott: a mai napon a Szent Péter- és a Szent Pál-bazilika felszentelésének ünnepét is üljük. A pécsi székesegyház e két nagy apostol oltalma alatt áll, és a székesegyház mindig az egyházmegye egészét, magát a helyi egyházat jeleníti meg. Külön öröm, hogy a bejelentés időpontja erre a napra esik.

„Én magam mint apostoli kormányzó a rám bízott jognál fogva tovább végzem a feladatomat László atya szenteléséig és beiktatási ünnepségéig. Ennek pontos időpontjáról és körülményeiről a későbbiekben adunk tájékoztatás” – mondta köszöntője végén Udvardy György. 

Forrás, fotó és videó: Pécsi Egyházmegye

Magyar Kurír
(sza)

Kapcsolódó fotógaléria