Nyílt napokat tartanak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola nyílt napot tart felvételizők részére január 10-én (szerda) és február 6-án (kedd) 9 órai kezdettel.

2018. január 4. csütörtök

Budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola

Új, budapesti campusszal bővült a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola. Az épületegyüttest Beer Miklós megyéspüspök áldotta meg december 15-én.

2017. december 15. péntek

Tizedik alkalommal rendezték meg a katolikus középiskolák helyesírási versenyét Vácon

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola katolikus középiskolák diákjait megmozgató helyesírási versenyének évtizedes hagyománya van. Az idei megmérettetésen, melyet november 17-én tartottak, tizenhét intézmény harminckét tanulója vett részt.

2017. november 22. szerda

Beer Miklós volt az Apor Vilmos Katolikus Főiskola műhelyének vendége

A Szocped Café rendezvény vendégeként Beer Miklóst, a Váci Egyházmegye püspökét köszönthették és kérdezhették október 26-án az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanárai és diákjai. A moderátor Báder Iván, a főiskola oktatója volt.

2017. november 12. vasárnap

Ismét indul katekéta- és lelkipásztorimunkatárs-képzés Vácott

2017 őszén újra indul levelező tagozaton a katekéta- és lelkipásztorimunkatárs-képzés Vácott az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán. Jelentkezési határidő: 2017. augusztus 12.

2017. augusztus 1. kedd

Hálát adtak az elmúlt tanévért az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola tanévzáró hálaadó szentmiséjét május 22-én tartották meg a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós megyéspüspök mutatta be, Sánta János koncelebrálásával.

2017. május 26. péntek

Ötödik alkalommal tartják meg a katolikus neveléstudományi konferenciát

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola ötödik alkalommal szervezi meg katolikus neveléstudományi konferenciáját, idén a Katolikus Pedagógiai Intézettel együtt április 27-én, csütörtökön. A szakmai rendezvény címe: „A nevelés mint hivatás – A katolikus nevelés múltja és... »

2017. január 19. csütörtök

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23. péntek

A Magyar Tudomány Napját ünnepelték az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A tavalyi évhez hasonlóan, kisiskolásokat és felnőtteket is megszólított az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) tudománynapi rendezvénye november 8-án.

2016. november 15. kedd

Takács Szilvia szobrászművész kiállítása az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Fülöpné Erdő Mária rektor nyitotta meg Takács Szilvia szobrászművész „Hétköznapi szakralitás” című, az Ars Sacra Fesztivál keretében rendezett kiállítását szeptember 20-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2016. szeptember 25. vasárnap

Tanévzárót és diplomaátadó ünnepséget tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A hagyományokhoz híven idén is július 1-jén adták át a diplomákat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola végzős hallgatói számára. Ez alkalommal is több száz hallgató vehette át oklevelét óvodapedagógus, tanító, csecsemőgondozó, szociálpedagógus és kántor szakon, valamint... »

2016. július 7. csütörtök

Európai Tehetségpont lett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) széles körű, eredményes tehetséggondozó munkájának elismeréseként 2016-ban az Európai Tehetségtámogató Hálózat részévé, vagyis Európai Tehetségponttá vált.

2016. május 18. szerda

Keresztény Neveléstudományi Konferenciát tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Negyedik alkalommal rendezte meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Országos Keresztény Neveléstudományi Konferenciáját április 21-én Vácon, „Et misericordia motus est” – Irgalmasság és igazságosság a keresztény nevelésben címmel.

2016. április 25. hétfő

Martonvásáron rendezték meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kisgyermeknevelési konferenciáját

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola idén is megrendezte országos kisgyermeknevelési konferenciáját, amelyet nagy érdeklődés kísért. A rendezvény február 22-én Martonvásár önkormányzatával együttműködésben, a Brunszvik Teréz Szakmai Napok keretében várta az... »

2016. március 10. csütörtök

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adventi lelkinapja

December 10-én, csütörtökön 13 órai kezdettel tartották az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) adventi lelkinapját, amelyen Farkas László főiskolai lelkész tartotta az elmélkedést. A lelki délutánon gyónásra és ünnepi koncertekre is sor került.

2015. december 14. hétfő

Kihirdették az Apor Vilmos-pályázat eredményét Győrött

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös esszé- és filmpályázatot hirdetett „Miben példakép Apor Vilmos püspök a mai ifjúságnak?” címmel. A díjátadót november 29-én tartották a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében.

2015. december 4. péntek

Tudomány napi rendezvények az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola november 11-12-én tudomány napi rendezvénynek adott otthont.

2015. november 20. péntek

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezvénysorozatot tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A Magyar Tudomány Ünnepe és a fény nemzetközi éve alkalmából tartott rendezvények november 11. és 12. között zajlottak Vácon és Martonvásáron; az első nap programjainak az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont.

2015. november 16. hétfő

Fotókiállítás az I. világháborúról az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

„Frontvonalban, hátországban” címmel nyílt fotókiállítás a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénysorozat keretében október 8-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2015. október 15. csütörtök

Díszokleveleket adtak át az Apor Vilmos-főiskola tanévnyitó szentmiséjén

Szeptember 3-án tartotta tanévnyitó Veni Sancte szentmiséjét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.

2015. szeptember 9. szerda

tovább »