Ötödik alkalommal tartják meg a katolikus neveléstudományi konferenciát

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola ötödik alkalommal szervezi meg katolikus neveléstudományi konferenciáját, idén a Katolikus Pedagógiai Intézettel együtt április 27-én, csütörtökön. A szakmai rendezvény címe: „A nevelés mint hivatás – A katolikus nevelés múltja és... »

2017. január 19. csütörtök

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23. péntek

A Magyar Tudomány Napját ünnepelték az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A tavalyi évhez hasonlóan, kisiskolásokat és felnőtteket is megszólított az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) tudománynapi rendezvénye november 8-án.

2016. november 15. kedd

Takács Szilvia szobrászművész kiállítása az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Fülöpné Erdő Mária rektor nyitotta meg Takács Szilvia szobrászművész „Hétköznapi szakralitás” című, az Ars Sacra Fesztivál keretében rendezett kiállítását szeptember 20-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2016. szeptember 25. vasárnap

Tanévzárót és diplomaátadó ünnepséget tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A hagyományokhoz híven idén is július 1-jén adták át a diplomákat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola végzős hallgatói számára. Ez alkalommal is több száz hallgató vehette át oklevelét óvodapedagógus, tanító, csecsemőgondozó, szociálpedagógus és kántor szakon, valamint... »

2016. július 7. csütörtök

Európai Tehetségpont lett az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) széles körű, eredményes tehetséggondozó munkájának elismeréseként 2016-ban az Európai Tehetségtámogató Hálózat részévé, vagyis Európai Tehetségponttá vált.

2016. május 18. szerda

Keresztény Neveléstudományi Konferenciát tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Negyedik alkalommal rendezte meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Országos Keresztény Neveléstudományi Konferenciáját április 21-én Vácon, „Et misericordia motus est” – Irgalmasság és igazságosság a keresztény nevelésben címmel.

2016. április 25. hétfő

Martonvásáron rendezték meg az Apor Vilmos Katolikus Főiskola kisgyermeknevelési konferenciáját

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola idén is megrendezte országos kisgyermeknevelési konferenciáját, amelyet nagy érdeklődés kísért. A rendezvény február 22-én Martonvásár önkormányzatával együttműködésben, a Brunszvik Teréz Szakmai Napok keretében várta az... »

2016. március 10. csütörtök

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adventi lelkinapja

December 10-én, csütörtökön 13 órai kezdettel tartották az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) adventi lelkinapját, amelyen Farkas László főiskolai lelkész tartotta az elmélkedést. A lelki délutánon gyónásra és ünnepi koncertekre is sor került.

2015. december 14. hétfő

Kihirdették az Apor Vilmos-pályázat eredményét Győrött

A Győri Hittudományi Főiskola és az Apor Vilmos Katolikus Főiskola közös esszé- és filmpályázatot hirdetett „Miben példakép Apor Vilmos püspök a mai ifjúságnak?” címmel. A díjátadót november 29-én tartották a Győri Hittudományi Főiskola dísztermében.

2015. december 4. péntek

Tudomány napi rendezvények az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola november 11-12-én tudomány napi rendezvénynek adott otthont.

2015. november 20. péntek

A Magyar Tudomány Ünnepe alkalmából rendezvénysorozatot tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A Magyar Tudomány Ünnepe és a fény nemzetközi éve alkalmából tartott rendezvények november 11. és 12. között zajlottak Vácon és Martonvásáron; az első nap programjainak az Apor Vilmos Katolikus Főiskola adott otthont.

2015. november 16. hétfő

Fotókiállítás az I. világháborúról az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

„Frontvonalban, hátországban” címmel nyílt fotókiállítás a Magyar Katolikus Kultúra Napjai rendezvénysorozat keretében október 8-án a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskolán.

2015. október 15. csütörtök

Díszokleveleket adtak át az Apor Vilmos-főiskola tanévnyitó szentmiséjén

Szeptember 3-án tartotta tanévnyitó Veni Sancte szentmiséjét az Apor Vilmos Katolikus Főiskola – tájékoztatta szerkesztőségünket az intézmény.

2015. szeptember 9. szerda

Még lehet jelentkezni a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola kántor szakára

Szeptember 3-áig még lehet jelentkezni a 2015/16-os tanévre a váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola kántor (BA) szakára – tájékoztat az intézmény.

2015. augusztus 26. szerda

Pótfelvételit hirdet az Apor Vilmos Katolikus Főiskola

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola várja a jelentkezőket a pótfelvételiben meghirdetett képzésekre. A jelentkezés határideje 2015. augusztus 10.

2015. július 31. péntek

Diplomaosztó ünnepség az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola június 30-án, kedden tartotta diplomaosztó ünnepségét, amelyen háromszáz hallgatónak adtak oklevelet – tudósít a főiskola sajtóközleményében.

2015. július 16. csütörtök

Az Apor Vilmos Katolikus Főiskola Akkreditált Kiváló Tehetségpont minősítést kapott

A váci Apor Vilmos Katolikus Főiskola 2015-től elnyerte a Nemzeti Tehetségsegítő Tanács „Akkreditált Kiváló Tehetségpont” elismerését – tájékoztat a főiskola sajtóközleményében.

2015. július 13. hétfő

Roma Napot tartottak az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

A váci főiskolán harmadik alkalommal rendeztek Roma Napot, amelyen idén részt vett Beer Miklós váci, Kocsis Fülöp hajdúdorogi püspök és Székely János esztergom-budapesti segédpüspök. A szekcióüléseken a cigánypasztoráció területén megvalósuló kezdeményezésekről hallhattak... »

2015. február 26. csütörtök

Diplomaátadás az Apor Vilmos Katolikus Főiskolán

Február 6-án, pénteken vehették kézbe diplomájukat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola (AVKF) szociálpedagógus hallgatói, valamint a másoddiplomás képzésen végzett gyakorló pedagógusok. Közel ötszázan kaptak oklevelet – közli a főiskola.

2015. február 11. szerda