Bemutatták Székesfehérváron a „Szent László kora és kultusza” című könyvet

Május 10-én mutatták be a „Szent László kora és kultusza” című tanulmánykötetet a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban.

2019. május 18., szombat

Megjelent a Praeconia liturgikus szakfolyóirat legújabb száma

Megjelent a „Praeconia” című magyar liturgikus szakfolyóirat 2019. évi első száma. Dolhai Lajos, az Egri Hittudományi Főiskola rektora, egyetemi tanár ajánlóját olvashatják.

2019. május 18., szombat

Balog Márta CB – Csernai Balázs: Az én utam a szeretet, nincs időm másra

A könyv Mester Margit Mária (1906–1961) életútjával és lelkiségével ismertet meg bennünket, aki Isten szentháromságos szeretetére válaszolva alapította meg az Unum Társaságot.

2019. május 18., szombat

Krzysztof Zanussi: A tudomány nem tudja helyettesíteni a vallást

A tudomány nem tudja helyettesíteni a vallást, ma már tudjuk, hogy a misztériumok, rejtélyek léteznek – hangsúlyozta az MTI-nek Krzysztof Zanussi világhírű lengyel filmrendező, forgatókönyvíró, akinek „Éter” című új filmjét május 16-tól vetítik a magyar mozikban.

2019. május 16., csütörtök

A Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadójának könyvajánlója

A május 13–18-ig tartó Szent István Könyvhét alkalmából az alábbi köteteket ajánlja a Pannonhalmi Főapátság Bencés Kiadója az olvasók figyelmébe.

2019. május 16., csütörtök

A hiteles kereszténység a legnagyobb misszió – Három püspök kötetét mutatták be Nyíregyházán

Az ökumenikus párbeszéd jegyében keresték a húsvét és a kereszténység legnagyobb titkát a „Hogy a lámpatartóra tegyék” című beszélgetőkönyv megszólalói, Kocsis Fülöp érsek, Fekete Károly református püspök és Palánki Ferenc püspök a május 7-én a nyíregyházi református... »

2019. május 15., szerda

Válogatás a Szent István Társulat ünnepi könyvhetének kiadványaiból

A Szent István Társulat immár huszonhetedik alkalommal rendezi meg május 13. és 18. között a Ferenciek terén a Szent István Könyvhetet, a keresztény szellemiségű könyvkiadók legjelentősebb hazai seregszemléjét. Összeállításunkban néhány új kiadványra szeretnénk felhívni olvasóink... »

2019. május 14., kedd

A marosszentgyörgyi kármeliták két könyvet ajánlanak

A Jel Kiadó és a marosszentgyörgyi kármelita nővérek két új könyvet adtak ki a Szent István Könyvhétre: Antonio Mas Arrondo „Érinteni az Eget”, valamint Sr. Johanna-Andrea OCD „Szent Teréz válaszol – Hogyan imádkozzunk?” című kötetét.

2019. május 14., kedd

Megnyílt a 27. Szent István Könyvhét

Erdő Péter bíboros, prímás nyitotta meg a 27. Szent István Könyvhetet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápa dísztermében május 13-án. A megnyitón Robert Sarah bíborost és Szelestei Nagy László irodalomtörténészt Stephanus-díjjal tüntették ki.

2019. május 13., hétfő

Összeköt, nem szétválaszt! – Megjelent a 2018-as eucharisztikus tudományos konferencia anyaga

A Magyar Kurír gondozásában megjelent az „Összeköt, nem szétválaszt!” című kötet, melyben a 2018. november 27–29. között Esztergomban megrendezett eucharisztikus tudományos konferencia előadásainak szerkesztett változata olvasható. Az alábbiakban Erdő Péter bíboros, prímás... »

2019. május 13., hétfő

„Felnőtt fejjel gyereknek lenni” – Ecsetvonások Faltis Alexandra portréjához

Faltis Alexandra, az 1962-ben Pécsett született rajzfilmes, illusztrátor, grafikus, festőművész (és áfonyalekvár-főző mesterasszony!) nevével, műveivel már hosszú évek óta találkozom.

2019. május 12., vasárnap

Könyvújdonságaink a Szent István Könyvhéten

Idén az „Új Ember Kiadványok” sorozatban hét kötetet jelentetett meg a Magyar Kurír. Ezeket a könyveket ajánljuk most a kedves olvasók figyelmébe.

2019. május 11., szombat

Farkas Olivér, a Szent István Társulat igazgatója a Szent István Könyvhét újdonságairól

A Szent István Társulat 27. alkalommal rendezi meg a keresztény szellemiségű könyvkiadók legnagyobb seregszemléjét május 13. és 18. között. A budapesti Ferenciek terén 29 könyvkiadó közel 7 ezer kiadvánnyal, köztük 53 könyvheti újdonsággal várja az olvasókat. Farkas Olivér... »

2019. május 11., szombat

Életvédelem felsőfokon – Megjelent Grzegorz Górny „Gyilkosság és orvostudomány” című könyve

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatának legújabb kötetében az ismert lengyel publicista az orvostudomány etikai vonatkozásairól ír. Grzegorz Górny számtalan életből vett példán keresztül mutatja be, hogy „ez a tudomány az élet helyett egyre gyakrabban a halált... »

2019. május 10., péntek

Megjelent magyarul az a gazdaságról szóló könyv, melyhez Ferenc pápa írt előszót

A budapesti D18 kávézóban mutatták be május 2-án a „Hatalom és pénz – Ferenc pápa a társadalmi igazságosságról” című könyvet. A kötetet – melyet magyarul az Új Város adott ki – Michele Zanzucchi olasz újságíró szerkesztette, és maga a Szentatya írt hozzá hosszú és... »

2019. május 10., péntek

Szegeden is bemutatták a „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilmet

Május 8-án tartották a Shoeshine.hu csapata által készített „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilm első vidéki vetítését, Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán. A bemutatót közönségtalálkozó követte.

2019. május 10., péntek

Könyv jelent meg Sillye Jenő dalszerzőről

Zeneszerzői pályakezdésének ötvenedik évfordulóján az idei Nagymarosi Ifjúsági Találkozó alkalmából jelenik meg a Sillye Jenő életét, életművét bemutató interjúkötet „Szállj, dalom!” címmel.

2019. május 10., péntek

Hogy mindnyájan elteljünk Szentlélekkel – Megjelent Raniero Cantalamessa új, pünkösdről írt könyve

A Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatának új kötetében Raniero Cantalamessa meditációit olvashatjuk. „A pünkösd misztériuma” című könyvben a Pápai Ház szónoka a Szentlélek titkát hozza közelebb az olvasóhoz, elsősorban a Szentírás és a tapasztalat alapján.

2019. május 9., csütörtök

Pécsett mutattuk be az „Imádság ködben” című kötetünket

A pécsi Magtár Látogatóközpontban mutattuk be május 3-án Hans Joas és Robert Spaemann Imádság ködben című kötetét. Az eseményen jelen volt Udvardy György pécsi megyéspüspök is.

2019. május 6., hétfő

Dér Katalin: A Biblia olvasása

A szerző klasszika-filológus, teológus, az irodalomtudományok doktora. A Kairosz Kiadónál immár másodszor megjelent könyvében a bibliai nyelvezet és az azt formáló gondolkodásmód sajátosságairól elmélkedik.

2019. május 4., szombat

tovább »