Kiadvány jelent meg a Jeruzsálemi Latin Patriarkátusról

A Jeruzsálemi Latin Patriarkátus hivatala reprezentatív, angol nyelvű kiadványát Jungbert Béla, a Jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartója ismerteti.

14:04

Kitaszítva – A „Kutyák szigete” című filmről

Életünket, szeretteinket biztonságban akarjuk tudni – alapvető emberi igény ez, s annál szomorúbb, hogy sokaknak bizony még manapság sem adatik meg. Étel, ital, otthon, szabad gondolat, szó és cselekvés: megannyi természetesnek tekintett adottság a nyugati ember számára.

13:03

Kései sirató – A „Veszett vidék” című filmről

Sokat írtak már arról, hogy az ausztrál kontinensen játszódó történetek milyen nagymértékben frissítették fel a westernt. Ugyanakkor a „Veszett vidék” nem csak egy üdítő színfolt, amely még változatosabbá teszi ezt a műfajt...

2018. május 26. szombat

Kis Szent Teréz utolsó beszélgetései

Lisieux-i Kis Szent Teréz (1873–1897) a legifjabb egyháztanító és a missziók védőszentje.

2018. május 26. szombat

Az engesztelés lelkisége

Május 26-án, szombaton tartják a váci Szent Anna piarista templomban az engesztelők országos találkozóját. Az eseményen bemutatják a Bocsa József piarista szerzetes által szerkesztett, „Az engesztelés lelkisége” című könyvet.

2018. május 25. péntek

Bemutatták a görögkatolikus zsoltároskönyvet

A Görögkatolikus Egyház első, hivatalos szentszéki jóváhagyással rendelkező liturgikus könyvének bemutatójára várta az érdeklődőket a Görögkatolikus Metropólia május 23-án Nyíregyházán, a Szent Atanáz Görögkatolikus Hittudományi Főiskolán.

2018. május 25. péntek

Váljunk családdá! – A családi ünnepek megélését segítő füzet jelent meg

Megjelent a Magyar Katolikus Családegyesület „Családi ünnepeink” című 13 részes sorozatának pótfüzete. A kiadvány kifejezetten egy-egy család saját ünnepei: születésnapok, névnapok, egy életszakasz lezárásához kötődő ünnepek megélésében kíván segíteni.

2018. május 25. péntek

Struktúra és/vagy spiritualitás? – Könyvbemutató a Sapientián

Lukács János SJ és Erhardt Ágoston, az MTVA munkatársa mutatta be május 22-én Budapesten, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola könyvtárában Versegi Beáta Mária nővér „Kapcsolatteremtő spiritualitás – Szervezeti kultúra és spiritualitás a szupervízió tükrében” című... »

2018. május 23. szerda

Madárasszonytól Sáraasszonyig – Finy Petra „Akkor is” című könyvéről

Az „Akkor is” a szeretetvesztés, szerelemvesztés, házassági párbeszédhiány könyve, ugyanakkor a gyógyulásé, a talpra állásé is.

2018. május 21. hétfő

Üres vászon – Az „Elégtétel” című filmről

Új stílus hódít az európai művészfilmes színtéren: kimért képek, ritkás szavak, lassú tempó... Baltasar Kormákur az idei Titanic Filmfesztiválon nálunk is bemutatott legújabb mozija, az „Elégtétel” örömteli kivételnek ígérkezett.

2018. május 20. vasárnap

Szíriai keresztényekről szóló dokumentumfilmet mutat be a Duna Televízió

A Közel-Keleten élő keresztények helyzetét mutatja be az „Övék a mennyek országa” című dokumentumfilm-sorozat, amelynek harmadik, Szíriáról szóló része május 21-én, pünkösdhétfőn este lesz látható a Duna Televízióban.

2018. május 19. szombat

Gyökössy Endre: Jöjj, éltető Lélek!

Gyökössy Endre (1913–1997) református lelkész, pszichológus, író, költő. Édesapja református, édesanyja katolikus volt. Gyermekkorára mindig úgy emlékezett vissza, hogy a legtisztább és legteljesebb ökumenében nőtt fel, soha nem érezte, hogy a szülei különböző keresztény... »

2018. május 19. szombat

Katalógus jelent meg a nagyváradi egyházmegye Felix Terra kiállításáról

A Bukarestben, Románia Nemzeti Történeti Múzeumában megrendezett „Felix Terra – Történelem és Egyházművészet a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyében” című kiállítás a közelmúlt kiemelkedő momentuma volt az egyházmegye számára. Az erről készített katalógust mutatták be... »

2018. május 16. szerda

Keltsd életre a templomodat! – Meseíró-pályázat gyerekeknek

Berg Judit „A holló gyűrűje” címmel meseregényt írt gyerekeknek a Mátyás-templomról. Arra hívunk, hogy olvasd el a könyvet, és ennek mintájára keltsd életre a templomodban szereplő ábrázolásokat (festményeket, szobrokat, domborműveket…).

2018. május 14. hétfő

A kiengesztelődés reménye három tételben – A „Genezis” című filmről

Bogdán Árpád „Genezise” fontos film. Az emberi mivoltunkban gyökerező összetartozás-szövetből az előítélet kártékony szálait szeretné kioldani. Beláthatatlan távlatokba mutató út ez, melyhez csak a lankadatlan reménnyel lehet közelíteni, hogy az ember ne mondja: lehetetlen, amiről... »

2018. május 13. vasárnap

Legeza László: Rágalmak és valóság

A szerző mérnök, fotográfus, több egyháztörténelmi témájú könyvet írt, fényképezett. Ebben a kötetében megvalósította azt a régóta dédelgetett tervét, hogy összegyűjti az Egyházat ért rágalmakat, és szembeállítva velük, közzéteszi a ténybelileg és tudományosan... »

2018. május 12. szombat

Egy 20. századi Heródes emlékiratai

Rudolf Höss szörnyű, de megkerülhetetlen emlékiratának megjelenése a hazai keresztyén-zsidó párbeszéd fontos, tisztázó és megtisztító erejű állomása.

2018. május 12. szombat

Miben segíthetett egy tábori lelkész a Doberdónál? – Könyvbemutató Debrecenben

Az első világháború magyar szempontból talán leghíresebb hadszínterén, a Doberdó-fennsíkon vívott ütközetekről szóló könyvet mutattak be május 7-én Debrecenben, a Hajdúdorogi Főegyházmegye székházában.

2018. május 12. szombat

Az igazi szabadság: függés Istentől – Ferenc pápa előszava XVI. Benedek könyvéhez

Május 11-én, pénteken mutatják be Rómában a Joseph Ratzinger – XVI. Benedek írásaiból válogatott kötetet, amely az emeritus pápa hit és politika témájában írt műveit gyűjti egybe, és amelyhez Ferenc pápa írt előszót.

2018. május 11. péntek

Valter Ilona: A cikádori, más néven báta(széki) ciszterci apátság története

A szerző régész, az idei Szent István Könyvhét Stephanus-díjazottja irodalmi kategóriában. 1964-től folyamatosan végez régészeti-műemléki feltárásokat.

2018. május 10. csütörtök

tovább »