Lehetséges a gyógyulás, lehetséges az újjászületés – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2019 tavaszán

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idei tavaszi alkalmát május 18-án rendezték meg – az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről (a szentgyónásról és a betegek kenetéről) szóltak. A délutáni szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2019. május 18., szombat

Még lehet jelentkezni az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozóra

Május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján „Isten fiatal” mottóval rendezik meg az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozót az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

2019. május 17., péntek

Ferenc pápa a katolikus iskolatestvérekhez: A remény és a szeretet evangéliumát hirdessétek!

Ferenc pápa május 16-án délben fogadta a De La Salle Szent János által alapított laikus férfi szerzeteskongregáció közel háromszáz képviselőjét az Apostoli Palota Kelemen termében.

2019. május 17., péntek

A napod is szebb lesz tőle, ha megnézed, milyen himnusszal várják Ferenc pápát Romániába

Május 11-én mutatták be hivatalosan Ferenc pápa romániai látogatásának hivatalos himnuszát, melyet a Bukaresti Római Katolikus Főegyházmegye készített el és adott közre. A himnusz refrénje az apostoli út jelmondatát idézi: Járjunk együtt!

2019. május 17., péntek

„Fel a szíveket az ég felé!” mottóval szervezik meg az idei Szeretetnapot Győrben

Idén a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben nevelt gyermekek javára felajánlott Szeretetnapot május 25-én, szombaton rendezik meg Győrben. A programok a szegények megsegítése iránt elkötelezett Boldog Apor Vilmos vértanú püspök gondolatára épülnek: „Fel a szíveket az ég... »

2019. május 16., csütörtök

Kelj fel, és gyere Atyádhoz! – Szombaton újra vár a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Május 18-án ismét megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. A mottó ezúttal: „Felkelek és Atyámhoz megyek…”.

2019. május 16., csütörtök

A lengyel püspökök bocsánatot kértek a kiskorúakkal szembeni visszaélésekért

A lengyel püspöki konferencia tagjai megköszönték az alkotóknak a május 11-én a YouTube-on megjelent „Ne mondd el senkinek” című dokumentumfilmet, mely a lengyel papok által elkövetett szexuális bántalmazásokkal foglalkozik, és őszinte bocsánatkérésüket fejezték ki az... »

2019. május 16., csütörtök

Mentőövet adni – Átadták a pedagógusokat elismerő Kunszt-díjat Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusai május 15-én 19. alkalommal vehették át az díjalapító Bábel Balázs érsektől az oktató-nevelő munkát elismerő Kunszt József-díjat a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban. Beszédet mondott... »

2019. május 15., szerda

A Jó Pásztor vasárnapján elindult a Kucsera Ferenc-emlékoldal

Május 12-én, húsvét negyedik vasárnapján, mely hagyományosan a papi és szerzetesi hivatásokért szóló ima világnapja, elindították a Kucsera Ferenc szentendrei káplán vértanúhalálának századik évfordulója alkalmából készült honlapot.

2019. május 15., szerda

Győri egyetemisták Te Deuma – KÉPRIPORT

A Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészséghez és a Szent László Katolikus Szakkollégiumhoz tartozó fiatalok főpásztori szentmise keretében adtak hálát a 2018/19-es tanév kegyelmeiért a győr-révfalui Szentháromság-templomban május 6-án.

2019. május 15., szerda

Élő hittel, szeretettel – Gyermekbúcsút tartottak Máriapócson

Május 11-én gyermekbúcsút tartottak Máriapócson. Az idei programot, amire az egész Görögkatolikus Metropólia területéről érkeztek résztvevők, az 52. Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusra (NEK) való készület jegyében rendezték meg.

2019. május 14., kedd

Keresztelő és ministránsavatás Győr-Révfaluban a Jó Pásztor vasárnapján – KÉPRIPORT

Május 12-én, a Jó Pásztor vasárnapján a győr-révfalui Szentháromság-templomban ünnepi szentmise keretében részesült a keresztség szentségében egy kisgyermek, négyen pedig felölthették magukra a ministránsok ruháját.

2019. május 14., kedd

Ferenc pápa találkozóra hívja a világ fiatal közgazdászait, vállalkozóit

„Ferenc gazdasága” címmel találkozót rendeznek Assisiben 2020. március 26. és 28. között a világ fiatal közgazdászai és vállalkozói számára. Az eseményre Ferenc pápa május 1-jén kelt levelében hívja a gazdasági élet ifjú szakértőit.

2019. május 14., kedd

Egyházmegyei ministránstalálkozót tartottak Baján

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye tavaszi ministránstalálkozójára Baján került sor május 11-én, szombaton.

2019. május 13., hétfő

„Vigyél tovább, mint a lábam tudna menni” – A 40. márianosztrai ifjúsági zarándoklaton

A negyvenedik, ma már legendásnak számító márianosztrai ifjúsági zarándoklaton két fővel a Magyar Kurír és az Új Ember is képviseltette magát. Az élmény, amit kaptunk, minden túlzás nélkül revelatív, lélekébresztő volt.

2019. május 12., vasárnap

„Felnőtt fejjel gyereknek lenni” – Ecsetvonások Faltis Alexandra portréjához

Faltis Alexandra, az 1962-ben Pécsett született rajzfilmes, illusztrátor, grafikus, festőművész (és áfonyalekvár-főző mesterasszony!) nevével, műveivel már hosszú évek óta találkozom.

2019. május 12., vasárnap

Ferenc pápa üzenete a hivatások 56. világnapjára

Húsvét negyedik vasárnapján, idén május 12-én tartjuk a papi és szerzetesi hivatások világnapját. Ferenc pápa ez évi üzenetének témája: Bátorság ahhoz, hogy Isten ígéretéért kockázatot vállaljunk.

2019. május 11., szombat

„Együtt járunk az úton” – Dallal várják a Szentatyát a fiatalok Csíksomlyóban

Egyházi ifjúsági zenei csoportok találkozóját tartották május 4-én a csíkszeredai Segítő Mária Római Katolikus Gimnázium dísztermében, a Gyulafehérvári Főegyházmegyei Főlelkészség szervezésében. A Resurrexit találkozón a fiatalok a csíksomlyói pápalátogatás alkalmából írt... »

2019. május 10., péntek

Szegeden is bemutatták a „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilmet

Május 8-án tartották a Shoeshine.hu csapata által készített „Szerzetesnek álltam” című dokumentumfilm első vidéki vetítését, Szegeden, a Gál Ferenc Főiskolán. A bemutatót közönségtalálkozó követte.

2019. május 10., péntek

Könyv jelent meg Sillye Jenő dalszerzőről

Zeneszerzői pályakezdésének ötvenedik évfordulóján az idei Nagymarosi Ifjúsági Találkozó alkalmából jelenik meg a Sillye Jenő életét, életművét bemutató interjúkötet „Szállj, dalom!” címmel.

2019. május 10., péntek

tovább »