Legyél te a változás! – Ifjúsági találkozót hirdet a 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra

A 72 Tanítvány Mozgalom és a 72 óra kompromisszum nélkül akció közös felhívását adjuk közre.

09:54

Átadták és megáldották a kőszegi domonkos iskola új tornacsarnokát

Átadták és megáldották november 14-én az Árpád-házi Szent Margit Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium és Kollégium új tornacsarnokát Kőszegen. A domonkos nővérek beszámolóját adjuk közre.

2018. november 14. szerda

„Itt mindig vár benneteket valaki” – Kápolnamegáldás a kaposvári Nagyboldogasszony Iskolaközpontban

Varga László megyéspüspök november 13-án ünnepi szentmise keretében megáldotta a kaposvári Nagyboldogasszony Római Katolikus Gimnázium, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola kápolnáját. A kápolna védőszentjének II. János Pál pápát választották, akinek ereklyéjét az... »

2018. november 14. szerda

Kapcsolódj! – Katolikus ifjúsági találkozót tartottak Győrben

„Kapcsolódj!” mottóval november 10-én rendezték meg az idei – immár tizenkettedik – győri katolikus ifjúsági találkozót. A rendezvénynek a győri Szent Imre-plébánia adott otthont.

2018. november 14. szerda

Közelebb az angyalokhoz – Cigány hittanosok találkozója Ózdon

Az ózdi görögkatolikus parókia adott otthont a cigány hittanosok találkozójának október 30-án.

2018. november 14. szerda

Állati küldetést teljesítettek az őszi szünetben a nagyváradi gyerekek

„Állati küldetés” címmel, negyedik alkalommal rendezett október 29. és november 2. között napközis gyermektábort a nagyvárad-olaszi plébánián a Háló közösség. A részt vevő gyermekek öt bibliai állatos történet kapcsán tanultak, játszottak és készítettek kézműves... »

2018. november 14. szerda

Sárváron is lampionos felvonulással ünnepelték Szent Mártont

A Szombathelyi Egyházmegye védőszentje, Szent Márton ünnepe alkalmából november 12-én – huszonegyedik alkalommal – lampionos menet indult a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolától a Szent László-templomba.

2018. november 14. szerda

Szent Márton lóháton vezette a menetet Budapest belvárosában – KÉPRIPORT

November 11-én, vasárnap, Szent Márton napjának délutánján felekezetek közötti összefogáson alapuló keresztény lampionos menetet szervezett a Traditio Christiana Budapest belvárosában.

2018. november 12. hétfő

Tízéves a kolozsvári Szent Imre Katolikus Óvoda

Az egykori Fürdő utcában, a Sétatér szomszédságában tágas, világos épületekben és a hozzájuk tartozó nagy udvaron ünnepelhették a Szent Imre Katolikus Óvoda fennállásának tizedik évfordulóját november 10-én Kolozsvárott.

2018. november 12. hétfő

Szent Márton-napi lámpás felvonulás Kaposváron

Immár hagyomány, hogy a kaposvári Szent Margit Katolikus Óvodába járó gyerekek és a Szent Margit-templom hittanos diákjai együtt ünneplik Szent Márton napját. Idén november 9-én, pénteken rendezték meg az ünnepet.

2018. november 12. hétfő

Szinódusi fórumot és Szent Asztrik-ünnepet tartottak Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye a 2000-ben megtartott egyházmegyei szinódus óta évről évre fórumot szervez aktuális lelkipásztori témákban. Idén november 11-én Kalocsán rendezték meg a fórumot a Nagyasszonyunk Katolikus Intézményben. A téma a fiatalság megszólítása és... »

2018. november 12. hétfő

Betlehemkészítő pályázatot hirdet az Egri Főegyházmegye

Az egri Érseki Palota Turisztikai Látogatóközpont betlehemkészítő pályázatot hirdet. A pályaművek leadási határideje december 13.

2018. november 12. hétfő

Meghallgatni és meghívni a fiatalokat – Interjú Palánki Ferenccel a püspöki szinódusról

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Ifjúsági Bizottságának elnökével beszélgettünk, aki az október 28-án zárult szinóduson a magyar püspöki konferencia hivatalos képviselőjeként vett részt.

2018. november 11. vasárnap

Folytatódnak az „ovis misék” az Országúti Ferences Plébániatemplomban

Újra lesz szentmise óvodások számára Budapesten, a Margit körúti ferences templomban. Az első alkalomra november 10-én, 17 órakor várják a kisgyermekes családokat, hogy egyszerű liturgia keretében, a gyermekek életkori adottságainak megfelelően ünnepeljék a köztünk és velünk élő... »

2018. november 10. szombat

Légy te is boldogságmilliárdos! – Ifjúsági szemináriumot tartottak Debrecenben

Rendhagyó ifjúsági szemináriumon vettek részt a Szent Bazil Görögkatolikus Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium debreceni tagintézményének diákjai a Hajdúdorogi Főegyházmegye debreceni központjában október 31-én.

2018. november 10. szombat

Negyedszázados évfordulót ünnepelt az egri Szent Imre-iskola

1993-ban került ismét az Egri Főegyházmegye fenntartásába az egri Szent Imre Katolikus Általános Iskola. A negyedszázados évfordulóról ünnepi műsorral emlékeztek meg november 8-án.

2018. november 9. péntek

A jezsuita generális szerint a szekularizáció az idők jele

Az ifjúsággal foglalkozó püspöki szinódus október 24-i tanácskozásán Arturo Sosa jezsuita generális a társadalom elvilágiasodásának formáiról és következményeiről beszélt.

2018. november 9. péntek

Átadták az ajkai katolikus iskola új tornacsarnokát

Az ajkai Szent István Király Római Katolikus Általános Iskola újonnan létesült tornacsarnokában Márfi Gyula érsek mutatott be hálaadó szentmisét november 7-én délelőtt.

2018. november 9. péntek

Fuss el a püspök szülőházáig!

Táncházzal, vetélkedőkkel, előadásokkal és emlékfutással emlékeztek meg Dudás Miklós egykori hajdúdorogi püspök születésének évfordulójáról október 26-án a máriapócsi Dudás Miklós Görögkatolikus Két Tanítási Nyelvű Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskolában. ... »

2018. november 9. péntek

A lelki szárazság is az út része – Hodász András a lelki fitneszről és az élménytársadalomról

Hodász András plébániai kormányzó tartott elmélkedést a lelki szárazságról november 6-án a Budapesti Görögkatolikus Egyetemi Lelkészség (GrFC) kedd esti találkozóján.

2018. november 8. csütörtök

tovább »