Elégetik a világ legmagasabb Don Bosco-szobrát

A szalézi rend alapítójának 12 méter magas és 7,5 méter szobrát készítettek el a kelet-spanyolországi Burrianában. A hatalmas bábu a világörökség részének számító valenciai Las Fallas tavaszváró ünnepre készült, melynek során a többi hasonló figurával együtt a lángok... »

2018. március 19. hétfő

Ifjúsági fáklyás keresztút Rákosmentén

Március 10-én, szombaton ifjúsági fáklyás keresztutat tartottak Budapesten, a Rákosmenti Nagyboldogasszony Közösség szervezésében. A fiatalok nagyböjti áhítata a családokért felajánlott szentmisével zárult.

2018. március 19. hétfő

Háromnapos magyar nyelvű lelkigyakorlatot tartanak Pozsonyban

A virágvasárnap előtti szerdán, csütörtökön és pénteken, vagyis március 21-én, 22-én és 23-án magyar nyelvű triduumra, háromnapos lelki megújulásra várják a híveket a pozsonyi ferences templomba.

2018. március 19. hétfő

Márciusban is be lehet szólni a papnak Pécsett

A 2017-ben Debrecenben elindított „kocsmai evangelizációt” már több nagyvárosban, így Pécsett is megrendezik időről időre. A március 22-i est témája ezúttal a képmutatás, a bűn és az álszentség lesz.

2018. március 19. hétfő

Huszonöt éves a KIDS – Jubileumi beszélgetés Magó Kinga szakmai elnökkel

Egy nemzetközi verseny szellemiségétől, hangulatától inspirálva hozták létre katolikus iskolák testnevelői a Katolikus Iskolák Diáksport Szövetségét 1993-ban. A KIDS évente megrendezett versenyei a mozgás, az összetartozás öröméről is szólnak. Magó Kinga szakmai elnökkel... »

2018. március 18. vasárnap

Idén is megrendezik az ökumenikus keresztutat Lillafüreden

A Miskolci Ökumenikus Egyetemi Lelkészség idén is megrendezi a hagyományos ökumenikus keresztutat Miskolc-Lillafüreden március 26-án, hétfőn 19 órától.

2018. március 18. vasárnap

Szenvedés: amikor nincsen miért, csak hogyan – A szombathelyi egyetemi lelkészség előadás-sorozata

Március 12-én Éger Csaba pszichológus és Németh Norbert egyetemi lelkész „Szenvedés válaszok nélkül – Amikor nincsen miért, csak hogyan” című előadásával folytatódott a „Párbeszédben a teológia és a pszichológia” című előadás-sorozat Szombathelyen.

2018. március 17. szombat

Orosz Atanáz püspök tartott nagyböjti elmélkedést a fiataloknak a Görög Gödörben

A Görögkatolikus Fiatalok Klubja (GrFC) februárban nagyböjti előadás-sorozatot indított. Március 13-án Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök tartott elmélkedést a fiataloknak a budai görögkatolikus parókia közösségi termében, a Görög Gödörben.

2018. március 17. szombat

Ferenc pápa a Sant’Egidio alapításának ötvenedik évfordulóján: A keresztény ember mindenki testvére

Március 11-én, vasárnap délután a Szentatya a Santa Maria in Trastevere-bazilikába látogatott a Sant’Egidio közösség alapításának ötvenedik évfordulóját ünnepelve.

2018. március 17. szombat

„József vagyok, embertestvéreim testvére” – Interjú Tamás József gyulafehérvári segédpüspökkel

Tamás József, a Gyulafehérvári Római Katolikus Egyházmegye segédpüspöke idén ünnepli pappá szentelésének ötvenedik évfordulóját. E jeles alkalomból Serbán Mária és Dénes Gabriella kérdezték őt. Az interjú a Romkat.ro honlapon jelent meg. A beszélgetést szerkesztett formában... »

2018. március 16. péntek

Plébániai és sulimissziót tartott az Inigo csoport Hatvanban

Az Inigo csoport eddigi legnagyobb volumenű misszióját tartották Hatvan városában március 1. és 4. között. Ez volt az első alkalom, hogy egy teljes középiskola, mintegy ötszáz diák és harminckét tanár lelki napját vállalták el, a Váci Egyházmegyei Ifjúsági Lelkészséggel... »

2018. március 16. péntek

„Harcra fel!” – 1848–49, ahogyan a szívekben él

Március 14-e délutánján rendhagyó ünnepség helyszíne volt az újpesti szánkózódomb. A Szent János katolikus iskola kezdeményezésére élményszerűen, a résztvevőket a 170 éve történt forradalmi és hadi események közé visszarepítve emlékeztek meg nemzeti nagyjaink dicső és kudarcos... »

2018. március 15. csütörtök

Nagyböjti lelkigyakorlat a mohácsi katolikus iskolában

Március 9-én és 10-én vettek részt húsvétra felkészítő lelkigyakorlatukon a mohácsi Boldog Gizella Katolikus Általános Iskola növendékei és tanárai.

2018. március 14. szerda

Először adtak elő magyar passiójátékot Münchenben

Első alkalommal fogtak össze a müncheni és erdingi református és katolikus, magyar és német fiatalok, hogy előadják a passiótörténetet a müncheni Szent Erzsébet-templomban. A hagyományteremtőnek szánt előadást március 10-én mutatták be a magyar misék helyszínén.

2018. március 14. szerda

Érettségizőkkel találkozott Udvardy György pécsi megyéspüspök

A tolnai Szent István-gimnázium és a tamási Béri Balogh Ádám-gimnázium érettségire készülő tanulóival találkozott Udvardy György pécsi megyéspüspök március 9-én.

2018. március 13. kedd

Ez a boci szemlélteti a szerzetesrendek közötti különbségeket

A Magyar Kurír olvasói sokat tudnak a szerzetesrendekről, de egy népszerű mém, az interneten elterjedt tehenes illusztráció segítségével mások számára is érthetővé tudjuk tenni a szerzetesrendek karizmái közti különbségeket.

2018. március 12. hétfő

Nagy Angyalka szakkollégista könyvét mutatták be Szombathelyen

Február 28-án mutatták be Nagy Angyalka, a II. János Pál Katolikus Szakkollégium diákja második, „A szívek mélyén” című kötetét az ELTE Savaria Egyetemi Központ (SEK) könyvtárában.

2018. március 12. hétfő

Lengyel imalánc Ferenc pápa megválasztásának ötödik évfordulóján

Imára hívta a híveket a Lengyel Katolikus Egyház március 11-i, vasárnapi kezdettel Ferenc pápa megválasztásának ötödik évfordulója alkalmából. Az imalánc neve „Egy mindenkiért, mindenki egyért”. A kezdeményezés az évforduló alkalmából válasz Ferenc pápa rendszeres... »

2018. március 12. hétfő

A szalézi szakgimnázium művészeti szakos tanulóinak alkotásaiból nyílt kiállítás Budapesten

A SZÁMALK-Szalézi Szakgimnázium művészeti szakos diákjainak munkáiból nyílt kiállítás „Nyitott Mappa” címmel a főváros IX. kerületében található Mester Galéria és Közösségi Térben (MeGKöT) március 8-án.

2018. március 12. hétfő

Generációk párbeszéde – A túrterebesi idősek és gyermekek találkozója

Második alkalommal találkoztak március 8-án, nőnap alkalmából a Szatmári Egyházmegyei Caritas túrterebesi Tours-i Szent Márton Közösségi Központját látogató gyermekek és a szervezet helyi idősklubjának hölgy tagjai.

2018. március 12. hétfő

tovább »