Fogadalomtételt ünnepeltek a Kispest-Wekerletelepi Munkás Szent József-templomban

Héray Márton az evangéliumi tisztaság melletti elköteleződését ünnepelte a „Krisztus Ügye” Lelki Család (FSO) közösségében. Az FSO fogadalomtételi ún. „szent szövetség” szertartását április 23-án, szentmisében tartották. A fő celebráns és szónok Erdő Péter bíboros,... »

2017. április 23. vasárnap

Ministránsok ünnepe és Szent Adalbert-díjak átadása Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye védőszentjéről, Szent Adalbert püspök és vértanúról emlékeztek meg Erdő Péter bíboros, prímás vezetésével április 22-én az esztergomi bazilikában. Az ünnephez kapcsolódóan rendezték meg a főegyházmegyei ministránstalálkozót, és átadták a... »

2017. április 22. szombat

Tihanyban tartották a XXIII. egyetemi pasztorális konferenciát

A fényes héten, április 20-21-én Tihanyban találkoztak a Kárpát-medencei római katolikus egyetemi lelkészek.

2017. április 22. szombat

Szakmát adnak a madagaszkári nyomortelepek fiataljainak a szaléziak

Bár Madagaszkár sokak számára vonzó turisztikai célpontként ismert, valójában a világ egyik legszegényebb országa. A lakosság fele kevesebb mint száz ariaryból (kevesebb mint tíz forintnyi összegből) kénytelen élni naponta, és a szigetországiak háromnegyede nyomornegyedekben... »

2017. április 22. szombat

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

Giusy Buscemi olasz szépségkirálynő a hitéről: „A szeretet létezik, én rátaláltam”

A fiatal szicíliai színésznő a Credere olasz katolikus hetilapnak beszélt hitéről, a plébániai hittanórákról, a vőlegényével együtt megtett zarándoklatokról és arról, mennyire szeretné, hogy a fiatalok felfedezzék életükben Isten jelenlétét.

2017. április 21. péntek

Brenner-ovisok Szent László nyomában

Szent László magyar király életével, tetteivel ismerkedtek óvodások Szombathely zanati városrészén.

2017. április 21. péntek

Itthon vagyunk az Egyházban – Interjú Gável Andrással, a jubiláló Eucharist együttes vezetőjével

Ebben az esztendőben ünnepli fennállásának huszadik évfordulóját a beat dallamvilágára épülő keresztény evangelizáló zene kiemelkedő hazai reprezentánsa, az Eucharist együttes. Ebből az alkalomból beszélgettünk Gável Andrással, az együttes vezetőjével.

2017. április 21. péntek

Ferenc pápa üzenete a marista testvérekhez: A társadalomnak szüksége van lelkes nevelőkre

Neveljetek szeretettel, így bontakoztassátok ki a gyermekekben szunnyadó képességeket – buzdította Ferenc pápa április 10-én kelt üzenetében a marista testvéreket a rend alapításának 200. évfordulója, valamint közelgő nagykáptalanjuk alkalmából, melyre szeptemberben kerül sor... »

2017. április 21. péntek

„Önkéntesség személyre szabva” – Új uniós program indul fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak. A programban résztvevők szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi, illetve civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

2017. április 21. péntek

A helyemen vagyok – interjú a Pécsi Egyházmegye két papnövendékével

A Pécsi Egyházmegyéből jelenleg nyolcan készülnek a papi szolgálatra Esztergomban, Budapesten vagy Rómában. A papnövendékek hazatértek a szemináriumokból a nagyhétre és a húsvéti időszakra. A hivatásról és a szemináriumi életről osztották meg gondolataikat.

2017. április 20. csütörtök

Az igazság közös keresésére hív a májusi nagymarosi találkozó

„Én vagyok az igazság!” mottóval rendezik meg május 20-án a tavaszi Nagymarosi Ifjúsági Találkozót. A magyar egyház legnagyobb múltra visszatekintő ifjúsági lelkinapjának házigazdája ezúttal a domonkos rend lesz, amely az elmúlt évben ünnepelte alapításának 800.... »

2017. április 20. csütörtök

Kiállítással tisztelegnek a híres Don Bosco-portré szalézi alkotója előtt

A Perui Szalézi Tartomány kiállítást rendezett Jorge Mauchi szalézi szerzetes alkotásaiból, tisztelegve a rendkívüli ember és művész előtt. A tárlat április 7-én nyílt meg a limai Szalézi Technológiai Intézetben.

2017. április 20. csütörtök

Rajzpályázatot hirdetnek a máriapócsi búcsún részt vevő gyermekeknek

A máriapócsi gyermekbúcsú szervezői rajzversenyt hirdetnek, amelynek témája: „Isten gyermekei vagyunk.” A rajzokat a búcsúban, május 13-án a regisztrációnál kell majd leadni korcsoportok szerint (1–4. és 5–8. osztály).

2017. április 19. szerda

Az Összetartás fája – Különleges nagyszombati hagyományt teremtettek Bélfenyéren

A nagyváradi egyházmegyéhez tartozó Bélfenyéren április 15-én, nagyszombaton második alkalommal díszítették fel az „Összetartás fáját” a különféle vidékekről és felekezetektől érkező díszes húsvéti tojásokkal.

2017. április 19. szerda

Fénynek kell lenniük – beszélgetés Anna Lucia D’Ospinával, a piarista nővérek generálisával

Nagykárolyi látogatása alkalmával beszélgettek a piarista nővérek generálisával a kongregáció világban és Nagykárolyban betöltött helyéről, feladatáról a Szatmári Római Katolikus Egyházmegye munkatársai.

2017. április 19. szerda

Ausztriai diákok működtek közre egy nagyváradi szociális központ felújításában

A többéves együttműködést folytatva, április első hetében az alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola huszonöt diákja dolgozott a Szent József Szociális Központ (egykori Szent József Kórház) épületének felújításán a nagyváradi Caritas Catolica önkéntesprogramjának... »

2017. április 14. péntek

Tavaszi vásárral a hátrányos helyzetű fiatalokért

Április 11-én és 12-én tavaszi vásárt rendeztek Nagyváradon hátrányos helyzetű gyermekek megsegítésére a Szent László Római Katolikus Teológiai Líceumban, illetve a Szacsvay Imre Általános Iskolában.

2017. április 13. csütörtök

„Rendben van” egy budapesti iskola – GellértRendben

A Szent Gellért Katolikus Általános Iskola és Gimnáziumban, Budapesten, a „Rendben vagyok” hívószóra válaszul, a diákok és tanárok kis közösségeket alkotva, GellértRend néven megfogalmazták saját „regulájukat”.

2017. április 13. csütörtök

Szanyi iskolások Szent László-évi túrája

Április 2-án, vasárnap a Szent László emlékév megünneplésének szokatlan, ám egy túraklubhoz illő módját választották a szanyi iskolások: Bakonyszentlászlóra látogattak. A falut és vele a plébániát a hagyomány szerint ugyanisSzent László király alapította.

2017. április 13. csütörtök

tovább »