Szent László gyermekszemmel – Katolikus óvodások és iskolások alkotásaiból nyílt kiállítás Győrben

A katolikus óvodák, iskolák számára a Szent László-év alkalmából meghirdetett rajz-, tárgyalkotó és fotópályázatok díjnyertes alkotásaiból, valamint a szakképző intézmények diákjai által készített mestermunkákból nyílt kiállítás május 26-án Győrben, az Egyházmegyei... »

2017. május 26. péntek

Spárta–Athén–Bizánc – „Görög nap” a Miskolci Egyházmegyében

Május 23-án idén is megrendezték a miskolci görögkatolikus középiskolás diákok találkozóját a miskolci Fényi Gyula Jezsuita Gimnáziumban.

2017. május 26. péntek

Első kézből a venezuelai válságról – A piaristák kiállnak diákjaikért

Első kézből számol be a kritikus venezuelai helyzetről Javier Alonso piarista május 20-i blogbejegyzésében, melyet Urbán József SP generálisi asszisztens, korábbi tartományfőnök és gimnáziumi igazgató fordításában közlünk.

2017. május 26. péntek

Tagle manilai érsek a katolikus pedagógiai konferencián Esztergomban: Jó embereket kell nevelnünk!

Május 25-én Erdő Péter bíboros meghívására az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye 15 intézményéből 570 dolgozó és 120 meghívott vendég vett részt a Szent Adalbert Központban azon a konferencián, amelynek díszvendége Luis Antonio Tagle manilai érsek, a Katolikus Nevelésügyi... »

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

2017. május 25. csütörtök

A Mátraverebély-Szentkúti Nemzeti Kegyhely várja a zarándokokat és turistákat

Az év minden napján nyitva áll a ferences szerzetesek által működtetett mátraverebély-szentkúti búcsújáró hely, Magyarország egyetlen római katolikus nemzeti kegyhelye, mely 21. századi színvonalú, komplex vallásturisztikai központtá átalakulva is megőrizte évszázados... »

2017. május 25. csütörtök

Tanszereket osztottak a nyíregyháza-örökösföldi templomban

Tanszereket osztottak május 21-én a nyíregyházi Örökösföldi Egyházközségben hagyományteremtő szándékkal. Idén 27 gyermeket ajándékozott meg az egyházközség, azokat a ministránsokat, hittanosokat, akik közösségük aktív tagjai.

2017. május 25. csütörtök

Családi napot rendeztek a debreceni Svetits-iskolában – KÉPRIPORT

A Boldogasszony Iskolanővérek 120 éves jubileumát ünneplő iskolájában május 20-án családi napot rendeztek, melynek témája a honfoglalás volt.

2017. május 24. szerda

Nyolcvan éve vannak Magyarországon a szalézi nővérek

A Segítő Szűz Mária Leányai (Don Bosco Nővérek) magyarországi letelepedésének 80. és társalapítójuk, Mazzarello Szent Mária Dominika születésének 180. évfordulója alkalmából május 20-án Pesthidegkúton ünnepeltek a szalézi nővérek általános elöljárójuk, Yvonne Reungoat... »

2017. május 24. szerda

Folytatódik a Szent Egyed közösség segélyprogramja Peruban az áradások után

Peruban továbbra is tart a vészhelyzet azok után, hogy az áradás az ország különböző térségeiben súlyos pusztítást okozott. A Szent Egyed közösség jelenleg is a bajbajutottak megsegítésén fáradozik.

2017. május 24. szerda

„Ne félj, csak higgy!” – Komplex művészeti vetélkedőt rendeztek Tenken

Az idén első alkalommal kiírt verseny, amelyre tizenkét katolikus iskola nevezett, két levelező és egy helyi fordulóból állt. A döntőt a tenki Szent Imre Katolikus Általános Iskolában tartották május 19-én.

2017. május 24. szerda

Bálint Sándorra emlékeztek a kettős jubileumot ünneplő szegedi Karolina-iskola tanulói

A Boldogasszony Iskolanővérek fenntartásában működő, alapításának 145. és újraindításának 25. évfordulóját ünneplő Karolina Óvoda, Általános Iskola, Gimnázium, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium közössége május 10-én megkoszorúzta Bálint Sándornak az iskola falán... »

2017. május 24. szerda

Tanév végi hálaadást tartott a II. János Pál Katolikus Szakkollégium

Aki nem tud hálát adni, az nem értékeli igazán, amit kapott!” – Németh Norbert igazgató ezekkel a gondolatokkal nyitotta meg a II. János Pál Katolikus Szakkollégium hálaadó szentmiséjét, amelyet május 18-án tartott a közösség Szombathelyen a Szent Norbert-zárdatemplomban.

2017. május 24. szerda

Gyermekvédelmi központok fiataljai zarándokoltak Máriapócsra

Május 20-án a Szent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat három gyermekvédelmi központja szervezett közös zarándoklatot Máriapócsra. Kétszáz, lakásotthonokban és nevelőszülőknél élő fiatal vállalta a nem mindennapi utat.

2017. május 24. szerda

Ferenc pápa a gyerekekhez egy római plébánián: „Az öröm is segíti Jézust a világ üdvözítésében”

Ferenc pápa május 21-én délután lelkipásztori látogatást tett a Damiáni Szent Péter-plébánián Róma külvárosában.

2017. május 23. kedd

Újdonság: YOUCAT-könyvek a bérmálásról – fiatalos nyelvezettel, játékos szemléltető ábrákkal

A YOUCAT Alapítvány 2014-ben két könyvet is kiadott Németországban: „YOUCAT – Bérmakönyv” és „YOUCAT – Kézikönyv a bérmakurzushoz” címmel. Most mindkét kiadványt megjelentette a Vigilia Kiadó. Lukács László piarista szerzetessel, a Vigilia főszerkesztőjével... »

2017. május 23. kedd

Az angol főpásztorok közleményben ítélték el a manchesteri koncerten történt terrortámadást

John Arnold, a Salfordi Egyházmegye főpásztora és Vincent Nichols bíboros közleményben ítélte el a május 22-én éjjel, Ariana Grande amerikai énekesnő telt házas manchesteri koncertje végén történt terrortámadást.

2017. május 23. kedd

Felvidékre utaztak az albertfalvi Don Bosco-iskola diákjai

A Határtalanul program keretében kirándult a Felvidékre az Albertfalvi Don Bosco Katolikus Általános Iskola és Óvoda hetedik évfolyama május 10–12. között. Mikszáth Kálmán, Madách Imre, Tompa Mihály és Rákóczi Ferenc nyomában vezetett útjuk.

2017. május 23. kedd

Volt szalézi növendékek nyerték az Eurovíziós Dalfesztivált

A portugál testvérpár, Salvador és Luísa Sobral volt szalézi növendékek nyerték a 62. Eurovíziós Dalfesztivált.

2017. május 22. hétfő

Magyar fiatalok készítettek filmet a Fülöp-szigeteki gyerekek körében végzett misszióról

Bazsik Ádám és Huszár Domonkos, a ShoeShine alkotói közösség munkatársai a manilai forgatásról beszéltek a „Nyitott szívvel Isten tenyerén” című előadás-sorozat májusi alkalmán a pápai Szent Benedek-plébánián.

2017. május 22. hétfő

tovább »