Egyetemi Veni Sanctét tartottak Szegeden

A Szegedi Katolikus Egyetemi Lelkészség idén is megtartotta a már hagyományossá vált egyetemi tanévnyitó szentmisét szeptember 19-én a dómban. Köllő Sándor egyetemi lelkész beszámolóját adjuk közre.

2017. szeptember 21. csütörtök

Holnap kezdődik Krakkóban a Szent Egyed közösség nemzetközi találkozója

Ötödik alkalommal szervezik meg szeptember 21. és 24. között a Szent Egyed közösség „Európai fiatalok egy erőszak nélküli világért” mottójú nemzetközi találkozóját, amelyre ezúttal több mint ötszáz résztvevőt várnak Közép- és Kelet-Európa országaiból.

2017. szeptember 20. szerda

Ferenc pápa: Ha hibázol, kelj fel: nincs emberibb, mint hibákat elkövetni!

Szeptember 20-án különleges stílusú beszédet mondott a Szentatya: közvetlen hangnemben, tegezve buzdította reményre a szerdai általános kihallgatáson jelen lévő hívőket. A pápa katekézisét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 20. szerda

A Summorum pontificum tizedik évfordulóján rendeztek zarándoklatot Rómában

2007 szeptemberében lépett hatályba XVI. Benedek pápa „Summorum pontificum” kezdetű motu propriója, mely lehetővé tette az úgynevezett régi római rítus püspöki engedély nélküli, nyilvános bemutatását. Az évforduló alkalmából nemzetközi zarándoklatot szerveztek Rómában... »

2017. szeptember 20. szerda

Petíciót tettek közzé a marosvásárhelyi katolikus iskola megmentéséért

A „Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!” címmel megjelent petícióval azt szeretné elérni a CitizenGo nemzetközi aláírásgyűjtő oldal, hogy a román hatóságok szüntessenek meg minden, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellen hozott törvénytelen... »

2017. szeptember 19. kedd

Folytatódnak az esti 8-as szentmisék a szombathelyi Zárdatemplomban

A nyári szünet után ismét megnyitja kapuit hívei előtt vasárnap esténkét a szombathelyi Szent Norbert-templom (Zárdatemplom).

2017. szeptember 19. kedd

Nemzetközi tanulmányi napokkal készültek a fiatalokkal foglalkozó jövő évi püspöki szinódusra

Politikai szerepvállalás, identitás, migráció, képzési helyek és növekedés – többek között ezekkel a témákkal foglalkoztak a szeptember 11. és 15. között Rómában tartott nemzetközi szemináriumon.

2017. szeptember 19. kedd

Idén is várja az érdeklődőket budapesti görögkatolikus fiatalok klubja

A Görögkatolikus Fiatalok Clubja tavaly szeptemberben alakult Budapesten. A GrFC küldetése, hogy találkozási lehetőséget nyújtson a fővárosban és környékén tanuló görögkatolikus egyetemistáknak és főiskolásoknak.

2017. szeptember 18. hétfő

A béke egy mosollyal kezdődik – Rajzpályázat általános iskolásoknak

A nyíracsádi Szent Piroska Görögkatolikus Általános Iskola rajzpályázatot hirdet általános iskolás gyermekeknek, melynek a címe: „A béke egy mosollyal kezdődik” (Teréz anya). Beérkezési határidő: 2018. január 12.

2017. szeptember 17. vasárnap

Egyházért, hazáért, családért – jubileumi Mindszenty-zarándoklat Budapesten

Szeptember 16-án gyalogos zarándoklat indult a Városmajorból Máriaremetére a Mindszenty bíboros által 70 évvel ezelőtt kezdeményezett zarándoklat nyomán. A sokaságot Bíró László és Székely János püspökök, valamint Lambert Zoltán kanonok vezették. A kegyhelyen szentmisét mutatott be... »

2017. szeptember 16. szombat

Megáldották a jászapáti katolikus középiskola kápolnáját

Kápolnává alakították a Jászapáti Gróf Széchenyi István Katolikus Középiskola egykori dísztermét. Az ünnepélyes megáldásra szeptember 8-án került sor.

2017. szeptember 16. szombat

Szombathelyen is megáldották a tanszereket

Szeptember 10-én, vasárnap közös tanévkezdő szentmisére és első alkalommal az iskolatáskák és tanszerek megáldására gyűltek össze a szombathely-kámoni plébániához tartozó hittanosok és a helyi hívek.

2017. szeptember 16. szombat

Imaiskola Pozsonyban – Várják az egyetemista korú fiatalokat

Molnár Tamás, a pozsonyi magyar katolikus közösség lelkipásztora, a Pozsonyi Főegyházmegye magyar ifjúságáért felelős papja felhívását adjuk közre.

2017. szeptember 15. péntek

A fiatalok és Európa állnak az európai püspökök minszki találkozójának középpontjában

Tadeusz Kondrusiewicz minszk-mohiljevi érsek meghívására szeptember 27. és október 1. között a belaruszi Minszkben tartja éves ülését az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE).

2017. szeptember 15. péntek

Elbúcsúztak a váci egyházmegyei fiatalok Farkas László ifjúsági lelkésztől

Augusztustól Beer Miklós püspök Farkas Lászlót új szolgálattal, az újhatvani plébánia vezetésével bízta meg. Utódjául Bezák Tamást kérte fel a Váci Egyházmegye ifjúsági lelkészének. Szeptember 2-án búcsúztak Gödöllőn a fiatalok Farkas Lászlótól.

2017. szeptember 15. péntek

Új játszóudvart kaptak az esztergomi óvodások

Átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tagintézményi óvodájának új játszóudvarát szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt Esztergomban. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megáldotta az új játékokat, a gyerekek pedig birtokba vehették az... »

2017. szeptember 15. péntek

Végre megépül a pécsi Szent Mór Iskolaközpont tornacsarnoka

Letették az alapkövét, és ezzel megkezdődött az új tornacsarnok építése a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban szeptember 12-én.

2017. szeptember 14. csütörtök

A KÉSZ támogató nyilatkozata a kárpátaljai magyarság érdekében

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szeptember 13-án megjelentetett nyilatkozatát közöljük az alábbiakban.

2017. szeptember 14. csütörtök

Jótékonysági árverést rendez a Katolikus Pedagógiai Intézet Szent László évében

A Szent László-év alkalmából a Katolikus Pedagógiai Intézet pályázatsorozatot hirdetett, amelyen a katolikus óvodák, iskolák növendékei vettek részt. Most három pályázat díjnyertes alkotásait – rajzokat, fotókat, tárgyakat – bocsátják jótékonysági árverésre.

2017. szeptember 14. csütörtök

Felsőoktatási Veni Sancte Pécsett

Szeptember 11-én este tartották a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola (PPHF) és a Pécsi Tudományegyetem (PTE) hallgatóinak, oktatóinak és dolgozóinak Veni Sancteját a pécsi székesegyházban. A püspöki szentmisét követően két új oktató tett esküt.

2017. szeptember 13. szerda

tovább »