Fesztiválkereszténység? – Interjú a Tusványos egyik előadójával, Homa Ildikó szociális testvérrel

Javában tart a nyári fesztiválok idénye Erdélyben (is). Homa Ildikó szociális testvér, pszichológus is jelen lesz az idei Tusványos szabadegyetem és diáktáborban Tusnádfürdőn. Az „Evangéliumi lélektan” című kötet szerzőjével ennek apropóján közölt interjút a Romkat.ro... »

18:50

Idén is megrendezték a gitártábort Tasnádszántón

Immár ötödik alkalommal rendeztek gitártábort „Indulj és menj!” címmel a Szatmár megyei Tasnádszántó plébániáján július 12. és 16. között. Évről évre nő a résztvevők száma, idén nyolcvanöt tanulni vágyó fiatal táborozott, kezdők és haladók egyaránt.

14:17

Ötödik lett a varsói világbajnokságon a Magyarországot képviselő Máltai SE

A legkevesebb gólt kapott csapatként lett ötödik a július 15-én és 16-án Varsóban rendezett Gyermekotthonok Világbajnokságán a Magyarországot képviselő Máltai SE.

13:26

„Ha Isten él benned, több nem kellhet” – Elindult a Csillagösvény missziós körút

Balatonboglárról indult útnak július 19-én Böjte Csabával a Balatoni Csillagösvény missziós körút, a Marosszéki Kodály Zoltán Gyermekkórussal és a dévai gyerekekkel. Ötödik alkalommal járják be a Balaton környéki településeket, szereznek lelki és művészi élményt a lakosoknak... »

12:34

A „Sándor-jelenség” – A szalézi jelenlét Magyarországon

Nádudvari Géza szalézi testvér, a Szent István királyról elnevezett Magyar Szalézi Tartomány ekonómusa a magyarországi szalézi jelenlétről írt az ANS nemzetközi szalézi hírügynökség oldalán.

11:41

„Angyalképző” napközis tábor Örökösföldön

Július 10. és 15. között szervezték meg az „Angyalképző” névre keresztelt napközis tábort Örökösföldön, amelyet negyedik éve tartanak Szabó Tamás parókus kezdeményezésére.

2017. július 19. szerda

Nyári oratórium Vácszentlászlón – KÉPRIPORT

Az idén nyáron rendeztek először nyári oratóriumot fiatalok számára a vácszentlászlói plébánián.

2017. július 19. szerda

Véget ért a 34. Egerszalóki Ifjúsági Találkozó és Lelkigyakorlat

Július 12-én, szerdán vette kezdetét az idei egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat, amelyet a fatimai jelenések 100. évfordulójára emlékezve rendeztek meg „Kaptunk jelet” mottóval. A találkozó július 16-án, vasárnap ért véget.

2017. július 18. kedd

Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

„Térj be sátrunkba! Van Közös Pontunk!” – A KözösPont Misszió idén is jelen van a fesztiválokon

A KözösPont missziós sátor a katolikus, református és evangélikus egyházak közös összefogása nyomán már 2000 óta jelen van a nagyobb hazai könnyűzenei fesztiválokon, hogy mint keresztény hely és közösség mindenkinek lehetőséget adjon a hitről, kereszténységről, életről való... »

2017. július 17. hétfő

A Műegyetemi Katolikus Közösség nyári tábora Mátrafüreden

Július 10. és 16. között tartották az idén huszonöt éves Műegyetemi Katolikus Közösség nyári táborát Mátrafüreden, csaknem száz fiatal részvételével.

2017. július 17. hétfő

A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

Veres András szentmisét mutatott be a győri liturgikus táborban

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke szentmisét mutatott be az orsolyita nővérek győri Szent Anna-templomában július 12-én a Győri Hittudományi Főiskola és Papnevelő Intézet által szervezett liturgikus tábor keretein belül.

2017. július 14. péntek

Giovannino álma – E-kifestőt terveztek a szaléziak gyerekeknek

A „Giovannino álma” az első e-kifestő, amely a Szaléziak a Társadalomért Szövetség SCS/CNOS ötlete nyomán jelent meg a legkisebbek számára, és a Bosco Szent János életében meghatározó szerepet játszó kilencéves kori álmát jeleníti meg nyolc rajzon, kísérőszöveggel.

2017. július 13. csütörtök

Az Apor Vilmos-iskolaközpont diákja viszi a magyar zászlót az európai ifjúsági olimpia megnyitóján

A győri Apor Vilmos Katolikus Iskolaközpont 9. osztályos diákja, Sipőcz Richárd cselgáncsozó viszi a magyar zászlót az Európai Ifjúsági Olimpiai Fesztivál (EYOF) nyitóünnepségén, július 23-án, Győrben az ETO Parkban.

2017. július 13. csütörtök

Jeleket keresünk – A találkozó, amely mélységekbe hív

Szerda délután elkezdődött a 34. egerszalóki ifjúsági találkozó és lelkigyakorlat. Kerényi Lajos atya ezúttal is frissen, fiatalosan indította az alkalmat, elmélkedett Isten jeleiről az életünkben.

2017. július 13. csütörtök

Ünnepi szentmisével zárult a XXI. Duna Menti Folklórfesztivál

Július 5. és 9. között rendezték meg a XXI. Duna Menti Folklórfesztivált Kalocsán. A programsorozat záró szentmiséjét a Szent István király-templomban mutatta be Mészáros István címzetes prépost, templomigazgató július 9-én, vasárnap.

2017. július 11. kedd

Oratóriumi kirándulás Aleppóban

A szalézi nyári oratóriumok hagyományos programja egy hosszabb-rövidebb gyalogtúrával egybekötött kirándulás. A szíriai városban a nyári oratórium résztvevői a helyi citadellához látogattak.

2017. július 11. kedd

Hatékony módszerek a hitre nevelés szolgálatában – Bolyai Nyári Akadémia 2017

A Romániai Magyar Pedagógusok Szövetsége 25 éve szervezi meg a Kárpát-medence legnagyobb magyar pedagógusfórumát, a Bolyai Nyári Akadémiát. Az idei, július 10–14-ig tartó találkozó témája: „Legyen játék a tanulás! – Hatékony módszerek a hitre nevelés... »

2017. július 10. hétfő

tovább »