Szent Luigi Versiglia és Callisto Caravario

Február 25-én emlékezik meg az Egyház két vértanú szalézi szerzetesről Szent Luigi Versigliáról és Callisto Caravariól.

2017. február 25. szombat

Kanadában is terjed Boldog Batthyány-Strattmann László tisztelete

John G. Horgan, a Vancouveri Főegyházmegye ereklyék tiszteltével megbízott felelőse február 22-én vette át Rómában Boldog Batthyány-Strattmann László ereklyéjét. A kanadai pap még kórházlelkészként ismerte meg a szent életű orvos tanúságtételét, és templomában üvegablakon is... »

2017. február 24. péntek

Szent Mátyás apostol

Mátyást Jézus feltámadása után, még pünkösd előtt választották apostollá Júdás helyett. Rá emlékezünk ünnepén, február 24-én.

2017. február 24. péntek

Veres András megnyitotta a Szent László-évet Győrben

„Lászlóban lett kereszténnyé és szentté…” mottóval hirdetett Szent László-évet a győri püspökség, együttműködve a lovagkirályt pártfogójaként tisztelő Győr városával. Február 17-én, az emlékév megnyitása alkalmából Veres András megyéspüspök szentmisét mutatott be a... »

2017. február 17. péntek

A szervita rend hét szent alapítója

A szervita rend szent alapítóira, a „hetekre” emlékezünk február 17-én: Alessióra, Amadióra, Bonagiuntára, Bonfiglióra, Manettóra, Sostegnóra és Uguccionéra. „Szent csoportként” éltek, egyéni vonásaikat nem ismerjük.

2017. február 17. péntek

Pályázatot hirdettek Mosonmagyaróváron Szent Lászlóról, a lovagkirályról

A mosonmagyaróvári Móra Ferenc Általános Iskola Szent László király trónra lépésének 940. és szentté avatásának 825. évfordulója alkalmából keresztény műveltségi vetélkedőt hirdetett.

2017. február 17. péntek

Ferenc pápa: Bátorság, ima és alázat vezérelte az igehirdetésben Szent Cirillt és Metódot

Melyek azok a jegyek, amelyek megkülönböztetik a nagy hírvivőket, akik segítették az Egyház növekedését a világban, és hozzájárultak annak missziós jellegéhez? Erről beszélt Ferenc pápa február 14-i, keddi homíliájában a Szent Márta-ház kápolnájában.

2017. február 14. kedd

Szent Bálint, a szerelmesek védőszentje

Február 14-e Szent Bálint püspök és vértanú, a szerelmesek védőszentjének liturgikus emléknapja. Ő volt az első, aki egy pogány férfit és egy keresztény nőt megesketett. 269-ban halt meg Rómában. Kezdetektől fogva ismert a szerelmesek iránti rokonszenve és az értük végzett tetteinek... »

2017. február 14. kedd

„A szeretet útján vezess minket!” – szerelmesek miséje Budapesten

Egymást megáldani gyűltek össze február 13-án együtt járók, házas- és jegyespárok a Családok Jézusban Közösség kezdeményezte szerelmesek miséjén a budai Országúti ferences templomban.

2017. február 14. kedd

Mario Spinelli: Kalazanci Szent József – az ingyenes közoktatás elindítója

A piarista rend 2017-ben emlékezik meg arról, hogy négyszáz éve, 1617-ben hagyta jóvá V. Pál pápa a szegény sorsú gyermekek tanítására, nevelésére létrejött szerzetesrendet. A Szent István Társulat tíz évvel ezelőtt adta ki Mario Spinelli Kalazanci Szent József rendalapítóról... »

2017. február 12. vasárnap

Szent Skolasztika szűz

Szent Skolasztikára, Szent Benedek nővérére emlékezünk liturgikus emléknapján, február 10-én.

2017. február 10. péntek

Bakhita Szent Jozefina

Február 8. a szudáni származású rabszolga, később szerzetesnő, Bakhita Jozefina liturgikus emléknapja. E napot Ferenc pápa 2015-ben az emberkereskedelem elleni fellépés napjává nyilvánította, és imanapot hirdetett az emberkereskedelem és a modern kori rabszolgaság... »

2017. február 8. szerda

Tizenötödöt kezdtek Nagymagyaron Szent Rita tiszteletére

A csallóközi egyházközségben, Nagymagyaron január 26-án, csütörtökön megkezdődött a Szent Rita május 22-i ünnepnapjára való, tizenöt héten át tartó előkészület.

2017. február 8. szerda

A boldog szamuráj – Justus herceg valóságos keresztény fejedelemséget hozott létre Japánban

Február 7-én, kedden Oszaka városában Angelo Amato bíboros boldoggá avatta Justus Takajama Ukon világi katolikus hívőt. Az ünnepi eseményre egy nappal Miki Szent Pál és társai, a huszonhat vértanú február 6-i emléknapja után került sor.

2017. február 7. kedd

Miki Szent Pál és társai vértanúk

Miki Szent Pálra és huszonöt vértanútársára emlékezünk február 6-án.

2017. február 6. hétfő

Szent Balázs püspök és vértanú

Szent Balázs püspök élettörténetét idézzük fel liturgikus emléknapján, február 3-án. A vértanú püspök emlékezete különösen a névadásban és a népszokásokban él elevenen.

2017. február 3. péntek

Régi alapokon, megújulva – Jubilál a szegedi Karolina Iskola

Jubileumi évet hirdetett 145 évvel ezelőtti alapítására és 25 éve történt újraindulására emlékezve a Boldogasszony Iskolanővérek szegedi intézménye, a Karolina Iskola. A február 2-án tartott megnyitón Gyulay Endre, a Szeged-Csanádi Egyházmegye nyugalmazott püspöke mutatott be... »

2017. február 2. csütörtök

Búcsúünnepet tartottak a soproni Szent Margit-templomban – KÉPRIPORT

Veres András megyéspüspök mutatott be ünnepi szentmisét a két évvel ezelőtt, 2015. március 1-jén felszentelt soproni Árpád-házi Szent Margit-templomban január 22-én.

2017. február 2. csütörtök

Don Bosco Gálát rendeztek Nyergesújfalun

A nyergesújfalui Zefféry Károly Szalézi Középiskolában január 26-án szentmisével és alkalmi műsorral ünnepelték a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János égi születésnapját.

2017. február 2. csütörtök

Bosco Szent János ereklyéi Kenyában – Az afrikai ország püspökei békére hívnak a választások előtt

Január 31-én ünnepelte az Egyház szerte a világon a szalézi rend alapítója, Bosco Szent János liturgikus emléknapját. A kenyai fővárosban, Nairobiban négyezer hívő fogadta a piemonti születésű szent ereklyéit.

2017. február 1. szerda

tovább »