Szent Sebestyén-búcsút tartottak Kalocsán

Az érseki kastély földszinti Szent Sebestyén-kápolnájának búcsúját ünnepelték Kalocsán január 20-án. Az ünnepi szentmisét Bábel Balázs érsek mutatta be.

15:25

Úgy bánni az elesettel, mint egy királlyal – A szegények orvosára emlékeztek Felbáron

Január 22-én, Boldog Batthyány-Strattmann László halálának évfordulóján Székely János febianai címzetes püspök, az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye segédpüspöke mutatott be szentmisét a felvidéki felbári Szent István-templomban.

14:30

Ferenc pápa szentmisét mutatott be a domonkos rend alapításának 800. évfordulójára emlékezve

Ferenc pápa január 21-én, szombaton a Lateráni Keresztelő Szent János-bazilikában szentmisét mutatott be annak a nemzetközi konferenciának a résztvevői számára, amellyel a római Aquinói Szent Tamás Pápai Egyetemen lezárták a domonkos rend jubileumi évét.

13:35

Isten megáldja a hozzá fohászkodókat – Szent Sebestyén ünnepe Székesfehérváron

Szent Sebestyén Székesfehérvár történetében jelentős szerepet játszik; a város hívő közössége az elődök fogadalmának megfelelően minden év január 20-án püspöki szentmise keretében ad hálát a szent közbenjárásáért, melyet a felsővárosi Szent Sebestyén-templomban mutatnak... »

10:50

A Vatikán elismerte Vándor József hősies erényeit

Ferenc pápa január 20-án, pénteken kihallgatáson fogadta Angelo Amato bíborost, a Szentek Ügyeinek Kongregációja prefektusát, akit meghatalmazott az alábbi dekrétumok közzétételére, melyekben egy csodának, valamint hét Isten szolgája hősies erényeinek elismerése szerepel.

2017. január 22. vasárnap

Boldog Laura Vicuña

Január 22-én van Boldog Laura Vicuña, „a tisztaság vértanúja” emléknapja. A chilei származású, tizenkét éves korában meghalt lányt a menekültek, a veszélyben lévő és erőszak áldozataivá vált nők égi pártfogójaként tisztelik.

2017. január 22. vasárnap

„Menj Józsefhez!” – Bemutatjuk Montréali Szent Andrást

Hogyan építette meg egy gyenge egészségű, tanulatlan ember Észak-Amerika egyik legnagyobb templomát? Bemutatjuk Montréali Szent Andrást, aki ezreket gyógyított meg Szent József közbenjárásával.

2017. január 21. szombat

Boldog Özséb áldozópap

Az egyetlen magyar eredetű férfi szerzetesrend, a pálosok alapítójára emlékezünk liturgikus emléknapján, január 20-án.

2017. január 20. péntek

Szent Sebestyén vértanú

Szent Sebestyénre emlékezünk, aki Rómában szenvedett vértanúságot a 3–4. század fordulóján.

2017. január 20. péntek

Boldog Özséb rendalapítóra emlékeztek a pálosok Márianosztrán

Boldog Özséb halálának 747. évfordulójára emlékeztek a pálosok Márianosztrán a Magyarok Nagyasszonya-bazilikában január 18-án. Az ünnepi szentmisét Beer Miklós püspök mutatta be, a szónok Darvas-Kozma József csíkszeredai esperes volt. Az ünnepen a rend elindította a Mária Élő... »

2017. január 18. szerda

Árpád-házi Szent Margit szűz

Szent Margitra, a nagy engesztelőre, IV. Béla király leányára emlékezünk ünnepén, január 18-án.

2017. január 18. szerda

Remete Szent Antal

Remete Szent Antalra, a „szerzetesség atyjára” emlékezünk liturgikus emléknapján, január 17-én.

2017. január 17. kedd

Árpád-házi Szent Margit emlékére mutatott be szentmisét Erdő Péter

Árpád-házi Szent Margit ünnepe alkalmából január 15-én a Margitszigeten mutatott be szentmisét Erdő Péter bíboros. A keresztény radikalizmus nem erőszakot, gyűlöletet, türelmetlenséget jelent, hanem Isten és az ember iránti szeretet bátorságát – mutatott rá Margit életszentsége... »

2017. január 15. vasárnap

A békés lelkű Piroska-Eiréné, Szent László király leánya

Január 14-én Sághy Marianne, a CEU oktatója tartott előadást az isztambuli Magyar Intézetben Piroskáról, Szent László leányáról, akit szentként tisztel a görögkatolikus egyház, majd ezt követően Bulai Anton OFM magyar nyelvű szentmisét mutatott be a magyar királyi házból származó... »

2017. január 15. vasárnap

Hitvalló Eduárd, a nehézséggel küzdő és a különélő házasok védőszentje

Ötszáz évvel VIII. Henrik előtt élt egy angol király, aki igyekezett a Katolikus Egyház törvényeit követni és szüzességi fogadalmat tett egész életére. III. (Hitvalló) Eduárdot a nehézséggel küzdő és a különélő házasok védőszentjeként is tiszteljük.

2017. január 14. szombat

Ha védőszentet akarsz választani az új évre: itt a „szentgenerátor”

Ha elfogadunk egy védőszentet az egész évre, vagy akár csak egy hónapra, esetleg csupán egy bizonyos ügyben, az esélyt jelent számunkra, hogy megkérhessük őt: „Taníts meg arra, amit te tudsz!”

2017. január 13. péntek

Szent Hiláriusz püspök és egyháztanító

Szent Hiláriusz püspökre és egyháztanítóra emlékezünk liturgikus emléknapján, január 13-án.

2017. január 13. péntek

Szent Marguerite Bourgeoys

Január 12-én emlékezik az egyház a francia rendalapítóra, Szent Marguerite Bourgeoys-ra, aki kiépítette a mai Montreal közoktatásának és szociális intézményrendszerének alapjait.

2017. január 12. csütörtök

Szent Margit üzenete és példája

Egyházunk január 18-án ünnepli Árpád-házi Szent Margit égi születésnapját. Az alábbiakban Beran Ferenc egyetemi docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának erkölcsteológia-tanára írását tesszük közzé a szent királylányról, a béke közvetítőjéről.

2017. január 12. csütörtök

Szent István-rajzpályázatot hirdet a Mária Rádió

A Garay Képzőművészeti Stúdió szakmai közreműködésével a Mária Rádió államalapító szent királyunk emlékezetére rajzpályázatot hirdet általános és középiskolás tanulók számára.

2017. január 8. vasárnap

tovább »