Plébániai missziót szerveztek a verbiták részvételével Pápán

Március 23. és 26. között a pápai Szent Anna-plébánián szerveztek missziós napokat, amelyre az Isteni Ige Társasága szerzeteseit (verbiták) hívták vendégül. Az esemény záró szentmiséjét Márfi Gyula érsek celebrálta március 26-án, vasárnap a Szent József-kápolnában.

13:14

Felekezetközi demonstrációt tartottak Nagyváradon a házasság hagyományos értékének megőrzéséért

Nagyváradon, a Szent László téren március 25-én demonstrációt tartottak két nyelven annak érdekében, hogy változzon meg Románia alkotmánya 48. cikkelyének 1. bekezdése úgy, hogy leszögezze: a házasság kizárólag egy férfi és egy nő között lehetséges.

2017. március 27. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A házasság

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A kilencedik részt olvashatják.

2017. március 25. szombat

Tündérkert – közösségi kert Óbudán

2014-ben a Szent József Ház kertjében őshonos gyümölcsfák ültetésével vette kezdetét a közösségi kertek létrehozása az óbuda-békásmegyeri Szent József-plébánia támogatásával.

2017. március 24. péntek

Görögkatolikus baba-mama klubot szerveznek Debrecenben

Március végétől görögkatolikus baba-mama klubot rendeznek kéthetente a debreceni Szent Efrém-óvodában. A „Csapókert és Érmellék a nagyobb családokért” elnevezésű projekt keretében megvalósuló klub célja, hogy a kisgyermekkel otthon lévő anyukáknak találkozási lehetőséget... »

2017. március 24. péntek

Édesapákat áldottak meg Székesfehérváron

Az egyetemes Egyház védőszentje, Szent József liturgikus ünnepnapjához kapcsolódva március 20-án püspöki áldásban részesültek a családapák Székesfehérváron.

2017. március 21. kedd

Papp Miklós tartott továbbképzést a nagyváradi egyházmegye papjainak

Továbbképzésen vettek részt a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye lelkipásztorai március 16-án Nagyváradon, az egyházmegye pasztorális központjában.

2017. március 20. hétfő

Szeméthegy temetett maga alá több száz embert Etiópia fővárosában

Az etiópiai fővárosban, Addisz-Abebában március 11-én leomlott egy hulladéklerakó szeméthegye. A hulladék rengeteg embert temetett maga alá, a Reuters legfrissebb információi szerint már 115 ember életét követelte a baleset. Etiópiában háromnapos nemzeti gyászt rendeltek el.

2017. március 19. vasárnap

Minimaratonnal készülnek a Mária Maratonra

„Mária Maraton” elnevezéssel Európa egyedülálló eseményét rendezik meg idén a Mária Úton. Egy házaspár, Makai Viktória és Makai László ultramaraton-futók végigfutják a Mariazelltől Csíksomlyóig tartó több mint 1300 kilométeres utat.

2017. március 18. szombat

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A férfi és a nő

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A nyolcadik részt olvashatják.

2017. március 11. szombat

A szarvasi Mini Magyarország makettpark új épületei közé került a máriapócsi kegytemplom

Az 500 négyzetméteren elterülő legújabb látványosságok március 10-étől tekinthetők meg a több mint két hektáros makettparkban a Szarvasi Arborétum területén.

2017. március 11. szombat

Több mint két és fél ezer szíriai családot támogat a lengyel katolikus karitász

Több mint 680 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatást nyújtanak több mint két és fél ezer szíriai család számára a lengyel katolikusok a lengyel Caritas felhívására – közölte március 6-án a lengyel egyházi segélyszervezet.

2017. március 9. csütörtök

Az ima és a játék napja – Márfi Gyula az imáról, Béri Renátó a helyes istenképről szólt Veszprémben

Az érsekség családpasztorációs irodája március 4-én nagyböjti családi lelkinapot rendezett Veszprémben, a Padányi Biró Márton Római Katolikus Iskolában.

2017. március 5. vasárnap

Hívom a családokat 2017 márciusában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2017. március 1. szerda

Elváltak számára szerveztek lelki hétvégét Szombathelyen

Február 17. és 19. között a Martineum Felnőttképző Akadémia elváltak számára szervezett lelki hétvégét Bíró László családreferens püspök vezetésével.

2017. február 28. kedd

Család és művészet címmel indít új előadás-sorozatot a Képmás magazin

A Képmás magazin és a Média a Családért Alapítvány új sorozatában a tematikus előadásokat egy-egy művészeti élménnyel teszik vonzóbbá, szórakoztatóbbá. A „Család és művészet” Képmás-estek első alkalmát március 16-ára hirdették meg „Én családom, te családod, mi... »

2017. február 27. hétfő

„Ferenc pápa szereti a családokat” – Katekézissorozat gyermekeknek: A kisgyermekek

A Magyar Katolikus Családegyesület kétheti rendszerességgel adja közre gyermekeknek szóló katekézissorozatát, amely Ferenc pápa családoknak szóló beszédei alapján íródott. A hetedik részt olvashatják.

2017. február 25. szombat

Együtt a babákért – A budapesti karitászközpont is megkezdte az adományok szétosztását

A rászoruló családok hatékony támogatásáért az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja több segélyprogramot is megvalósít az országos központtal együttműködve. Jó példa erre a karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampánya, az... »

2017. február 23. csütörtök

A házasságot ünnepelték Veszprémben

A Veszprémi Főegyházmegye Családpasztorációs Irodája immár hatodik alkalommal szervezte meg február 19-én a házasság ünnepe programot a házasság hete rendezvénysorozat részeként.

2017. február 23. csütörtök

Buenos Aires érseke tiltakozik az argentin cserkészszövetség új nevelési tervei miatt

A cserkészek közgyűlésén bemutatott nevelési terv módosítását célzó javaslat miatt levelet küldött Mario Poli bíboros, Buenos Aires érseke az argentin püspöki konferenciának február 20-án. Az érsek elfogadhatatlannak tartja, hogy a javaslatban teret kap a genderideológia és az... »

2017. február 22. szerda

tovább »