Szentségimádás gyerekeknek az Örökimádás-templomban – Várják a stafétát átvevő gyerekcsoportokat

Öt biatorbágyi család tizenhét gyermekkel elzarándokolt a budapesti Örökimádás-templomba, ahol Versegi Beáta CB nővér az előre meghirdetett vasárnapokon délelőtt 10–10.30-ig szentségimádást szervez gyerekeknek.

2017. január 17. kedd

Megalakult a családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés kerekasztala

Megalakult a családi életre és kapcsolati kultúrára nevelés kerekasztala, amelynek létrehozásával az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) a szakmai, tudományos, egyházi és civil szereplők közös munkájához kíván fórumot biztosítani.

2017. január 12. csütörtök

Meg kell találnunk minden nap szépségét – Michels Antal Soltész Miklóssal beszélgetett

A „Kávéházi esték Tóni atyával” programsorozat keretében Michels Antal józsefvárosi plébános Soltész Miklós államtitkárral beszélgetett január 11-én a budapesti Nem Adom Fel Caféban.

2017. január 12. csütörtök

Jubiláns házasokat áldottak meg Nagyváradon

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a nagyváradi székesegyházban Böcskei László megyéspüspök húsz olyan házaspárt áldott meg az ünnepi szentmise keretében, akik az elmúlt esztendőben kerek házassági évfordulójukat ünnepelték.

2017. január 11. szerda

Békesség e háznak! – Fehérváry Jákó OSB a házszentelés hagyományáról

Fehérváry Jákó bencés szerzetes, teológus írása a házszentelés hagyományáról.

2017. január 10. kedd

Gerhard Müller szerint a pápának nyílt levelet író négy bíboros kárt okoz az egyháznak

Gerhard Müller bíboros, a Hittani Kongregáció prefektusa ismét kifejezte, nem ért egyet a négy bíborossal, akik tavaly szeptemberben nyílt levelet intéztek Ferenc pápához, megkérdőjelezve az „Amoris laetitia” kezdetű apostoli buzdításban írtakat.

2017. január 10. kedd

Megáldották a családokat a Margit körúti ferencesek

Urunk megkeresztelkedésének ünnepén, január 8-án a budapesti Margit körúti ferences templomban az esti fél nyolcas szentmise után külön áldásban részesítették a családokat a Családok Jézusban Közösség kezdeményezésére.

2017. január 9. hétfő

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

Szent Család-ikont áldottak meg Kecelen

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartotta december 30-án a keceli Szent Család-templom búcsúünnepét, amelynek keretében egy új ikont is megáldott a főpásztor.

2017. január 5. csütörtök

Ferenc pápa minden püspöknek: Legyünk érzékenyebbek a gyermekek élethelyzetére!

A Szentszék január 2-án hozta nyilvánosságra azt a levelet, amelyet a szentatya aprószentek ünnepén (dec. 28-án) küldött el valamennyi püspöknek. Azt kéri, hogy hallják meg a gyermekek sírását, tudatosítsák sanyarú életkörülményeiket, és tegyenek meg mindent életük és... »

2017. január 2. hétfő

Hívom a családokat 2017 januárjában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2017. január 1. vasárnap

A család teremtő szeretetközösség – A Szent Család ünnepe Pécsen

December 30-án a Szent Család ünnepe alkalmából Udvardy György megyéspüspök szentmisét mutatott be a pécsi székesegyházban. A szertartás végén a főpásztor megáldotta a családokat.

2016. december 31. szombat

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 30-án

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán a Szent Család ünnepe alkalmából.

2016. december 30. péntek

„Család vagyunk! Minden otthon az élet és a szeretet iskolája” – A Don Bosco Szaléziak útmutatója

A Don Bosco Szaléziak éves útmutatója a 2017. évben a „Család vagyunk! Minden otthon az élet és a szeretet iskolája” mottóval jelent meg. Ez a harmadik „strenna”, amit Ángel Fernández Artime rendfőnök adott ki a Szalézi Család számra.

2016. december 30. péntek

Elérhető közelségben – Köznevelési intézmények a Pécsi Egyházmegye honlapján

Annak érdekében, hogy a digitális térben is könnyen elérhetőek legyenek a köznevelési intézmények, a Pécsi Egyházmegye kiemelt tartalommal bővíti weboldalát.

2016. december 29. csütörtök

Temesváron nem végeznek abortuszt egyházi ünnepek alatt

A bánsági városban az orvosok az emberi élet tiszteletére hívják fel a figyelmet, ezért az egyházi ünnepeken megtiltják az abortuszt.

2016. december 28. szerda

A mennyei lakoma előíze – karácsonyi ebéd a Szent Egyed közösséggel

December 25-én, karácsony napján a Szent Egyed közösség együtt ünnepelt szegény barátaival Budapesten, a Horváth Mihály téri Szent József-templomban. A szentmisét Székely János esztergom-budapesti segédpüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottságának elnöke celebrálta Michels Antal... »

2016. december 25. vasárnap

Ferenc pápa: Jézus nem azért jön, hogy elemésszen, hanem hogy tápláljon

A pásztorokkal együtt lépjünk be az igazi karácsonyba, vigyük el Jézusnak, amik vagyunk, a kirekesztettségeinket, a be nem gyógyult sebeinket – hangsúlyozta Ferenc pápa a szenteste a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmisén.

2016. december 24. szombat

Megjelent a Katolikus Pedagógia és a Szociálpedagógia folyóirat legújabb száma

Mindkét folyóirat az Apor Vilmos Katolikus Főiskola gondozásában jelenik meg.

2016. december 23. péntek

Karácsony a földrengés után – Az Olaszországban élő Herczeg család mindennapjai és ünnepvárása

A Vatikáni Rádió magyar szerkesztőségének adott interjút az Olaszországban élő, három gyermeket nevelő Herczeg házaspár. Az októberi földrengés miatt el kellett hagyniuk a Marche régióban található Camerino városát, ahol tíz évig éltek. Azóta sok ezer sorstársukhoz hasonlóan... »

2016. december 23. péntek

tovább »