Tornya Erika RSCJ: Jézusnak nagyon sok arca lehet, és ez gyönyörű!

Tornya Erika Sacré Coeur-nővér január 27-én tette le örökfogadalmát Rómában. Arról kérdeztük – Európa és a világ sokféle vidékén tapasztalatokat szerzett szerzetesként –, hogyan éli meg hivatását, mit jelent az Egyház egyetemessége.

19:59

Egyenesnek és őszintének lenni – Találkozás Szász Júliával

A kaposvári színészképzésben tanuló Szász Júliával igazságérzetről, versszavalásról, Csehov-drámákról beszélgettünk.

2019. február 16. szombat

Veres András: Történelmi esemény Ferenc pápa csíksomlyói útja, az MKPK testületileg lesz jelen

A Népszava napilap „A pápa útjai kifürkészhetetlenek” címmel február 14-én írást publikált, melyben Veres András győri megyéspüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnökét is idézik.

2019. február 15. péntek

„Ezt a sebet csak szeretettel lehet gyógyítani” – Egy örökbefogadott fiatal tanúságtétele

A 33 éves Váczi J. Pétert másfél évesen fogadták örökbe, jelenleg örökbefogadásra váró házaspároknak segít a felkészülésben egy alapítványon keresztül. Vele beszélgettünk a házasság hete alkalmából, gondolva azokra a házaspárokra, akik idegen gyermek befogadására éreznek... »

2019. február 14. csütörtök

Pizzaballa érsek: Abu-Dzabi mérföldkő a keresztények és muszlimok kapcsolatában

A La Stampa olasz napilap munkatársa Abu-Dzabiban, az országalapító Zájed sejk emlékművénél kérdezte Pierbattista Pizzaballa OFM érseket, a Jeruzsálemi Latin Patriarkátus apostoli adminisztrátorát a Szentatya közelmúltbeli arábiai látogatásáról.

2019. február 14. csütörtök

Dobszay Benedek OFM a magyar ferences rendtartomány elmúlt évéről

A Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány elmúlt évéről, terveikről, a csíksomlyói pápalátogatásról, Szent Ferenc és az egyiptomi szultán 800 éve történt találkozásáról kérdezte Dobszay Benedek tartományfőnököt Szerdahelyi Csongor a Katolikus Rádió műsorában. Az interjút... »

2019. február 13. szerda

Isten iránt mindig van érdeklődés – Interjú Kvanduk Frigyes főiskolai docenssel

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola nyílt napot tartott február 6-án. Ennek kapcsán készített portréinterjút Harasztovics Arnold az intézmény három tanárával: Kovács Gusztávval, Csonta Istvánnal és végül Kvanduk Frigyessel. A sorozat befejező részét közöljük.

2019. február 11. hétfő

Randevú egy életen át – Interjú a házasság hete arcaival

A harmincnyolc éve házas Gorove László és Kriszta, a Családok Jézusban közösség magyarországi vezetői képviselik idén a médiában a házasság hete rendezvénysorozatot, amely február 10. és 17. között lesz.

2019. február 10. vasárnap

Az egész diakónia az üdvösség szolgálatában áll – Interjú Kocsis Imre biblikus professzorral

A Vatikáni Rádió interjújában Vértesaljai László SJ elsősorban a szolgálat, a diakónia újszövetségi vonatkozásairól kérdezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem biblikus teológus professzorát.

2019. február 10. vasárnap

Ne féljünk Istenről beszélni – Interjú Tóth Tamással, az MKPK titkárával

Tóth Tamás tartott továbbképzést a Debrecen-Nyíregyházi Egyházmegye fiatal papjainak február 4–5-én a debreceni püspöki hivatalban. Kovács Ágnes a papnevelésről és a csíksomlyói pápalátogatásáról beszélgetett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) titkárával. Az... »

2019. február 8. péntek

„Nem sok pap kell, hanem jó papok kellenek” – Interjú a Pécsi Egyházmegye hivatásreferensével

Udvardy György pécsi megyéspüspök minden hónap első csütörtökén szentségimádást, majd szentmisét tart a papi hivatásokért. A Pécsi Egyházmegye ennek apropóján Dallos Tamás püspöki szertartót, az egyházmegye hivatásreferensét kérdezte, akinek válaszaiból mi is közreadunk... »

2019. február 6. szerda

„A számok nem visznek minket előre, ha nincs mögötte minőség” – Interjú Csonta Istvánnal

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola február 6-i nyílt napja alkalmából Harasztovics Arnold készített portréinterjúkat az intézmény három tanárával, melyeket a nyílt napot megelőző hetekben tesz közzé a Pécsi Egyházmegye. A folytatásban a Csonta Istvánnal készült... »

2019. február 4. hétfő

Isten műveinek szekértolója – Szerdahelyi Csongor beszélgetése Miocs Józseffel

A kötetben Szerdahelyi Csongor újságíró beszélget Miocs József egyházzenész, paptanárral, aki több mint negyven éve a szabadkai Paulinum kisszeminárium és klasszikus gimnázium rektora.

2019. február 2. szombat

A teológia helye az akadémiai gondolkodásban – Beszélgetés a legfiatalabb magyar rektorral

A Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola nyílt napot tart február 6-án. Harasztovics Arnold portréinterjúkat készített az intézmény három tanárával, melyeket a nyílt napot megelőző hetekben tesz közzé a Pécsi Egyházmegye. Az intézmény rektorával, Kovács Gusztávval folytatott... »

2019. február 2. szombat

Vitathatatlan, hogy a legnagyobbak közé tartozik – Jelenits István a száz éve meghalt Ady Endréről

Száz évvel ezelőtt, 1919. január 27-én halt meg Ady Endre, a magyar költészet korszakos, világirodalmi rangú alkotója. Jelenits István piarista szerzetessel, tanárral beszélgetünk.

2019. január 27. vasárnap

Munkánk váljon imává – Beszélgetés Németh Norberttel, a római Pápai Magyar Intézet új rektorával

A Szentszék a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) felterjesztése alapján Németh Norbertet, a Szombathelyi Egyházmegye pasztorális helynökét nevezte ki a római Pápai Magyar Intézet (PMI) rektorává. Ebből az alkalomból kérdeztük.

2019. január 27. vasárnap

Orova Csaba: Egységre törekedni nem más, mint komolyan venni az evangéliumot

Részleteket közlünk a Pécsi Püspöki Hittudományi Főiskola tanársegédjével, Orova Csaba teológussal készült interjúból, melyet a Pécsi Egyházmegyének adott az ökumenikus imahét alkalmából.

2019. január 27. vasárnap

Böcskei László püspök Panamából: A hit öröme itt van a levegőben

Amint arról a napokban beszámoltunk, Böcskei László nagyváradi megyéspüspök is részt vesz a panamai ifjúsági világtalálkozón, ahol katekézist tart a Magyarországról és Romániából érkezett fiataloknak. Serbán Mária telefonos interjúját adjuk közre, melyet január 25-én készített... »

2019. január 27. vasárnap

Be lehet íratni Adyt hittanórára, de minek? – Lackfi János a száz éve elhunyt költőről

Éppen száz évvel ezelőtt, 1919. január 27-én mindössze 41 évesen hunyt el a 20. század és minden idők egyik legnagyobb magyar költője, Ady Endre. Lackfi János költővel, íróval néztünk szét a mai magyar ugaron, hogy terem-e még babér Adynak.

2019. január 25. péntek

Az ártatlanok lemészárlása ma is zajlik Szíriában – Interjú Zenari bíborossal

Mario Zenari bíboros, szíriai apostoli nuncius január 21-én a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében beszélt a szíriai nép szenvedéseiről, és köszönetet mondott, amiért a magyar kormány támogatja a katolikus kórházakat. Ebből az alkalomból kérdeztük a szíriai... »

2019. január 23. szerda

tovább »