Michael A. Blume: „Isten kegyelméből hatalmunk van arra, hogy átalakítsuk a világot”

Magyarország apostoli nunciusát kérdeztük a húsvét misztériumáról és személyes tapasztalatairól.

2019. április 21., vasárnap

Istenkeresés és beavatás – Beszélgetés a katekumenátus gyakorlatáról

A nagyböjt végéhez közeledve a budai ciszterci Szent Imre-plébánián Kató-Bellavics Ágota katekétával, valamint a keresztelésre készülő Pataki Barbarával és Burján Tamással beszélgettünk hitről, beavatásról.

2019. április 20., szombat

„Nem hagy nyugodni az én Krisztusom” – Beszélgetés Munkácsy trilógiájáról

Keresztesné Várhelyi Ilona irodalomtörténésszel próbáltuk megfejteni a képek üzenetét.

2019. április 19., péntek

„Az a lényeg, hogy fájjon” – Nagypénteki interjú Erdő Péter bíborossal

Erdő Péter bíboros, prímás interjút adott a Válasz Online-nak, melyben böjtről, politikáról, keresztény Európáról beszélt Stumpf András újságírónak.

2019. április 19., péntek

Bizalommal, becsületesen, derűsen – Villanófényben Lukácsi Zoltán

„Egy pap életénél nincs tartalmasabb élet. Annyi szépségben, érzelmi gazdagságban van részünk! Ott vagyunk az emberekkel örömben, gyászban, hétről hétre megerősítő energiát adhatunk nekik. Óriási megtiszteltetés, hogy a Jóisten azzal bízott meg engem, hogy egy kis nyájban én... »

2019. április 15., hétfő

„Meg kell őket hallgatnunk!” – Serfőző Levente ifjúsági referens a fiatalok megszólításáról

Serfőző Levente szegedi egyházmegyei ifjúsági referenssel beszélgettünk a fiatalok megnyerésének módjairól, arról, hogy mit várnak a fiatalok és mi mit várhatunk tőlük. Egyházunkban 1985 óta virágvasárnap tartjuk az ifjúsági világnapot, melyet II. János Pál pápa hirdetett... »

2019. április 14., vasárnap

Mennyei ügyekben, itthon és Európában – Születésnapi beszélgetés Prokopp Mária művészettörténésszel

Prokopp Máriával a meghatározó esztergomi gyökerektől, az inspiráló családi közegtől és a rendszer által akadályozott, küzdelmes tanulóévektől indítottuk a pálya- és hivatásfragmentumokat felvillantó életút-beszélgetést.

2019. április 13., szombat

„Kelj útra a békédért!” – Beszélgetés Budai Andrással, a Via Sacra utazási iroda vezetőjével

Budai Erzsébet és Budai András – anya és fia – vezetésével keresztény zarándokutakra szakosodott utazási iroda nyílt 2017-ben, Via Sacra zarándok utazási iroda néven. Céljuk, hogy új utakra hívják a lelki feltöltődésre vágyó, Istent kereső zarándokokat. Budai Andrással... »

2019. április 13., szombat

Mindennapos áldozatvállalás Krisztus szeretetéből táplálkozva – Interjú Bíró László tábori püspökkel

A Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus Titkársága nagyböjti sorozatának következő része a tábori lelkészek áldozatvállalásáról, hivatásáról szól. Bíró László tábori püspökkel Vörös Nóra beszélgetett.

2019. április 11., csütörtök

Megválasztották a Nemzetközi Ministránsszövetség új elnökségét Pozsonyban

A Nemzetközi Ministránsszövetség (Coetus Internationalis Ministrantium; CIM) április 2. és 4. között elnökséget választó közgyűlést tartott Pozsonyban. Csiszár Klára pasztorálteológust, a CIM búcsúzó alelnökét kérdeztük a tanácskozáson született döntésekről és a szövetség... »

2019. április 11., csütörtök

Korszerű közösségi házat tervez a budapest-pasaréti plébánia

A budapest-pasaréti Páduai Szent Antal-plébánia tervei között felvetődött új közösségi ház építése, valamint a templom és a kolostor felújítása, bővítése. A koncepció részleteiről a Pasaréti Körkép című plébániai lap részéről Ambruzs Balázs kérdezte Sajtos Gábor vezető... »

2019. április 8., hétfő

Szolgálatban a legszegényebbek között – Egy iskolanővér afrikai és perui misszióban

Sokak számára nehezen érthető, mi viszi az embert misszióba, távol a hazájától, messzi földre, idegenek közé. A Gambiában és Peruban élt és újra oda készülő Nyúl M. Fidelis SSND beszámolója megmutatja: a lényeg, hogy mit viszünk, és mit hozunk haza ebből a szolgálatból.

2019. április 7., vasárnap

Az emberszeretet tudománya – Találkozás Keller Péterrel, Gárdonyi Géza dédunokájával

Gárdonyi Géza felülről kapott, isteni ajándéknak tekintette művészetét. Vallotta: „Mindent lehet mellékesen, csak művészetet nem. Vagy teljes lélekkel, vagy sehogy.” Meggyőződése volt az is, hogy „agyagedénybe zárt istensugár az ember”.

2019. április 6., szombat

Erősítsd hitünket! – Interjú Böcskei László nagyváradi megyéspüspökkel

Mindig fontosnak találtam, hogy hívek, akiknek nagy része szórványban él, sokszor kettős, nemzetiségi és vallási kisebbségben, ne érezzék magukat elhagyatottnak – fogalmazott a „Krónikának” adott interjúban Böcskei László, aki tíz éve áll a Nagyváradi Római Katolikus... »

2019. április 6., szombat

Gyarmati András, a győri székesegyház főrestaurátora a felújítási munkálatokról

A Győri Egyházmegye főtemploma, a győri Nagyboldogasszony-székesegyház belső megújulásáért felelős szakemberrel, Gyarmati András restaurátorral készített interjút az egyházmegye honlapja, amit az alábbiakban közzéteszünk.

2019. április 4., csütörtök

Gyalog, motoron, vonaton – Beszélgetés Bátor Botond pálos szerzetessel

„A zarándoklaton úgy tud elcsendesedni az ember, hogy közben csinál valamit. Nem csak néhány napról szól egy-egy ilyen esemény, hiszen a hétköznapokat is meghatározza.” Bátor Botond pálos szerzetessel, hargitafürdői plébánossal a Romkat.ro erdélyi portál munkatársa, Serbán Mária... »

2019. április 2., kedd

A színjátszás az evangélium, a közösségépítés csodája – Idén is előadják a Pasaréti Passiót

A budapest-pasaréti Páduai Szent Antal-plébánia hetvenfős színjátszóköre 2018 márciusában, a nagyböjti időszakban mutatta be Meskó Zsolt „JK33 Passió” című misztériumjátékát. Idén április 4-én és 5-én lesz négy előadás, mindkét napon 19 órai és 20.15-ös kezdettel.... »

2019. április 1., hétfő

Marion Muller-Colard protestáns teológus: Nem lehet leegyszerűsíteni a bioetikai kérdéseket

Franciaországban napirendre került a bioetikai törvény módosítása, az erről folytatott nemzeti konzultációba egyházi vezetők, szakértők is bekapcsolódtak. A protestáns teológussal e témában készített La Croix-interjú fordítását – a Kaposvári Egyházmegye honlapja nyomán –... »

2019. április 1., hétfő

Székely János a cigányság helyzetéről: Az utolsó órában vagyunk, az új Trianon felé

Az utolsó órában vagyunk, most még van lehetőség arra, hogy változtassunk a helyzeten. Ha nem tesszük meg, akkor ketté fog szakadni ez az ország, amely közös hazánk – figyelmeztet Székely János szombathelyi megyéspüspök, az MKPK Caritas in Veritate Bizottsága elnöke.

2019. március 31., vasárnap

Művészérdem az Örök Városban – Kisléghi Nagy Ádám és az Accademia dei Virtuosi al Pantheon

Kisléghi Nagy Ádám festőművész március 19-én, Rómában az Accademia dei Virtuosi al Pantheon (Pápai Szépművészeti Akadémia) tiszteletbeli tagja lett. A kitüntető cím híre alkalmat adott arra, hogy szóba kerülhessen inspiráció, elköteleződés és a keresztény művész(et) kortárs... »

2019. március 31., vasárnap

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle