Pro Voluntarius díjat kapott a Katolikus Karitász orvosmissziója

A Katolikus Karitász orvosmissziójának önkéntesei a Kárpátalján és Délvidéken élő szórványmagyarság körében végzett áldozatos szolgálatukért részesültek elismerésben december 5-én.

2018. december 5. szerda

„Egymillió csillag a szegényekért” Kalocsán

December 2-án a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban tartották a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának kalocsa-kecskeméti főegyházmegyei központi megnyitóját. Bábel Balázs érsek mondott ünnepi beszédet.

2018. december 4. kedd

Egymillió csillag a Szent István-bazilikában

Jótékonysági hangverseny lesz december 5-én, szerdán a Szent István-bazilikában a Katolikus Karitász „Egymillió csillag a szegényekért” elnevezésű országos szolidaritási akciójának budapesti állomásán.

2018. december 3. hétfő

Jelenlét pontokat működtet a Karitász a Sellyei Járásban

A Katolikus Karitász közleményét adjuk közre.

2018. december 1. szombat

Szent Erzsébet-kenyereket osztott a Győri Egyházmegyei Karitász

Második alkalommal osztottak Erzsébet-kenyeret a Győri Egyházmegyei Karitász önkéntesei és munkatársai példaképük, Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepén, november 18-án.

2018. november 30. péntek

Füstérzékelőket adnak át a rászorulóknak négy segélyszervezet összefogásával

A „Ne gyújtsa! Gyűjtse!” kampány keretében a Fővárosi Katasztrófavédelmi Igazgatóság füstérzékelőket adott át négy segélyszervezetnek november 14-én Budapesten. A Karitász, a Máltai Szeretetszolgálat, a Református Szeretetszolgálat és a Magyar Vöröskereszt juttatja el a... »

2018. november 29. csütörtök

Először adták át a helyi Szent Erzsébet rózsája díjat Dombóváron

Dombóváron Szent Erzsébet rózsája díjat alapítottak. Az elismerést Hegedűs János plébános adta át a helyi karitászcsoport két önkéntesének, Kásler Béláné, Irmának és Kővágóné Csizmadia Annának november 24-én az újdombóvári templomban.

2018. november 27. kedd

Karitászönkénteseknek tartottak lelkinapot Budapesten

A Szent Erzsébet Karitász Központ lelkinapot tartott az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászönkénteseinek november 17-én a budapesti Magyar Szentek templomában.

2018. november 26. hétfő

Tegyük ünneppé mások küzdelmes napjait – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

Sajtótájékoztatóval és adományok átadásával indult a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket!” mottóval meghirdetett adventi segélyakciója november 25-én Budapesten, a Belvárosi Nagyboldogasszony Főplébánia közösségi termében.

2018. november 25. vasárnap

Lelki hétvégét tartottak a Pécsi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

A Pécsi Egyházmegyében 42 karitászcsoport közel 500 önkéntese végzi szolgálatát. Hogy segítő szolgálatuk eredményes legyen, november 16–17-én ismét lelki hétvégét rendeztek számukra a pécsi Magtár Látogatóközpontban.

2018. november 24. szombat

Idén is meg lehet tölteni az angyalok batyuját – A Karitász akciója rászoruló gyerekeknek

A Katolikus Karitász idén is meghirdeti Angyalbatyu elnevezésű akcióját, melynek keretében nehéz sorsú gyermekek számára gyűjtenek karácsonyi ajándékokat. Az angyalok batyuját december 19-ig lehet megtölteni.

2018. november 22. csütörtök

Karitászcsoport alakult Tabon

Az adventi időszakhoz közeledve új önkéntes karitászcsoport alakult a Kaposvári Egyházmegyében, Tabon.

2018. november 22. csütörtök

Karitászönkéntesek munkáját ismerték el Vácon

Árpád-házi Szent Erzsébet, a segítő szeretet védőszentjének ünnepe alkalmából november 17-én Beer Miklós váci megyéspüspök szentmisét mutatott be a váci székesegyházban, amelyen a Váci Egyházmegyében szolgáló karitászönkéntesek vettek részt.

2018. november 21. szerda

Több tízezer rászorulón segít idén is a Béres

Idén is jelentős mennyiségű termékadománnyal segíti a rászorulókat a létrejöttének 25. évfordulóját ünneplő Béres Alapítvány. Az immunrendszer fokozott védelmét biztosító gyógyszer – az adomány piaci értéke közel 50 millió forint – már karácsonyra eljut a... »

2018. november 21. szerda

Elismerés a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkénteseinek

Az önkéntes tevékenység elismeréseként november 17-én, a Szent Erzsébet-nap keretében adták át az okleveleket a szombathelyi Jézus Szíve-templomban az egyházmegye kötelékébe tartozó karitászönkénteseknek.

2018. november 21. szerda

Akik tudatos háztartást akarnak – Lezárult a karitász idei modellprogramja Mezőcsáton

A Katolikus Karitász „Akarom tovább” programjának ünnepi záró rendezvényére gyűltek össze a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Mezőcsáton a programban részt vevő családok és előadók, a helyi karitászszervezet önkéntesei és az együttműködő szervezetek november 16-án.

2018. november 20. kedd

„Talpra magyar!” – Kárpátaljai gyerekek kirándultak Budapestre

A Karitászt Támogató Alapítvány és a Kárpátaljai Magyar Pedagógusszervezet együttműködésének eredményeként a Kárpátalján, szórványban élő gyermekek az 1848/49-es szabadságharc 170. évfordulója alkalmából egész éves programsorozaton vehettek részt.

2018. november 20. kedd

Segítettből lett segítő – Bemutatjuk a Szent Erzsébet rózsája díj idei kitüntetettjét

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia idén Horváth Kálmánnét, a Katolikus Karitász győri csoportjának önkéntesét tüntette ki a Szent Erzsébet rózsája díjjal, melyet Veres András, az MKPK elnöke adott át november 17-én a Szent István-bazilikában. A díjazottról szóló riportunkat... »

2018. november 19. hétfő

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia körlevele Árpád-házi Szent Erzsébet ünnepére

Az MKPK országos gyűjtést rendez november 25-én, Árpád-házi Szent Erzsébetnek, a jótékony szeretet szentjének ünnepéhez kapcsolódva a Katolikus Karitász javára. A gyűjtés kapcsán kiadott körlevelet november 18-án, vasárnap minden magyarországi katolikus templomban... »

2018. november 17. szombat

Lelkiestet tartottak Körmenden a Karitász ellátottjainak

November 8-án, kedden este Karitász körmendi szervezete a különféle segélyakciók által velük kapcsolatba kerülőket látta vendégül a plébánia közösségi házában.

2018. november 16. péntek

tovább »

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Adventi kalendárium – 2018. december 9., advent 2. vasárnapja

Az idei adventben készüljünk együtt Thomas Mertonnal, Kalkuttai Szent Teréz anyával és Henri Nouwennel. Segítségükkel egy-egy elmélkedést nyújtunk át az adventi várakozás minden napján. Induljunk el az adventi misztériumba csöndben, magányban, imádsággal, megtéréssel.

Előző napok »

Mai evangélium – 2018. december 9.

Mai evangélium – 2018. december 9.

Hogy örömhírrel induljon minden nap… – Lk 3,1–6

Korábbi napi evangéliumok »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle