Máriagyűdön találkoztak a karitászigazgatók

Ismét a Pécsi Egyházmegye adott otthont a karitászigazgatók évnyitó szakmai értekezletének január 15-én és 16-án. A Katolikus Karitász országos központjának vezetősége mellett tizenhat magyarországi egyházmegye karitászigazgatója vett részt a máriagyűdi évnyitó találkozón.... »

2018. január 17. szerda

Inhaláló készülékekkel segíti a Katolikus Karitász a munkácsi gyermekkórházat

Tizenkét darab inhaláló készüléket adott át a Kárpátaljai Megyei Gyermekkórház pulmonológiai osztályának január 10-én a Katolikus Karitász.

2018. január 12. péntek

Baleset-megelőzést segítő láthatósági mellényeket adtak át Munkácson

Háromezer láthatósági mellényt adtak át január 10-én Munkácson. Az adományt jelképesen Majnek Antal megyéspüspök vette át; a mellényeket a karitász helyi szervezetein keresztül fogják szétosztani a környéken élőknek.

2018. január 12. péntek

Távol Afrikától – A Katolikus Karitász Akarom programja Kállón

Protokolleseményre igyekeztünk, de közösségi együttlétbe csöppentünk. Kállón, roma és nem roma magyarok körében.

2017. december 31. vasárnap

Téli krízisprogram a Pécsi Egyházmegyében

A Pécsi Egyházmegyei Karitász a téli krízisprogram keretében a valódi igényeknek megfelelő támogatást tud nyújtani a rászorulóknak, nélkülöző családoknak.

2017. december 29. péntek

Több ezer adag meleg étel a Karitásztól

A karácsonyt megelőző napokban a Katolikus Karitász munkatársai számos módon segítik a nehézségekkel küzdők hétköznapjait. A Tárjátok ki szíveteket! segélyakció utolsó napjaiban több száz adag meleg ételt, több ezer élelmiszer- és ajándékcsomagot, szaloncukrot és fenyőfát adnak... »

2017. december 23. szombat

Keltsük életre a betlehemi képet – Gyermekek ajándékoztak meg gyermekeket

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja szervezésében december 22-én, pénteken délután a Magyar Szentek templomában 250 nehéz helyzetben élő gyermek kapott karácsonyi ajándékot.

2017. december 22. péntek

Megáldották Nagyváradon a Caritas Catolica felújított kápolnáját

Böcskei László megyéspüspök december 19-én Nagyváradon megáldotta az egyházmegyei karitász központi irodáinak helyet adó Szent József Központ kápolnáját.

2017. december 22. péntek

Sopronból érkeztek adományok a Nyíregyházi Egyházmegyébe

December 20-án egy kisbusznyi adományt kapott a Nyíregyházi Egyházmegye, hogy a felajánlások itt találhassanak gazdára a nehéz sorsúak között. A Határok Nélkül Alapítvány által gyűjtött ajándékok a soproni karitász és a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének segítségével... »

2017. december 21. csütörtök

Kétmilliós segítség Somogyban

Egy összefogás eredményeként 1025 csomagot adott át december 19-én és 20-án a Katolikus Karitász Somogy megyében.

2017. december 21. csütörtök

Német László nagybecskereki püspök: Az Egyház sikeressége nem a struktúrákon múlik

Német László nagybecskereki püspökkel készítettünk interjút a külhoni egyházmegye múltjáról, a szorványlét adta keretek közötti jelenről, a meghirdetett zsinatról, a kihívásokról, erősségekről, gyengeségekről, misszióról, ifjúságról és a karácsonyról.

2017. december 19. kedd

Ajándékcsomagokat adott át a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

Év végi sajtótájékoztatóját követően osztotta ki a rászoruló családok számára összeállított ajándékcsomagjait a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász. A december 14-én tartott ünnepségnek Márfi Gyula érsek is a vendége volt.

2017. december 19. kedd

A Karitász kézbesíti az Emmi-dolgozók rászorulóknak készített ajándékcsomagjait

Átadták a Katolikus Karitász képviselőinek december 18-án Budapesten azokat az ajándékcsomagokat, amelyeket az Emberi Erőforrások Minisztériumának munkatársai készítettek a rászoruló gyerekeknek, felnőtteknek, családoknak.

2017. december 18. hétfő

Megosztásokkal a pelenkákért – Facebook-kampányt indít a Katolikus Karitász és a DM

Ötödik éve szervezi meg a DM (Drogerie Markt) a Katolikus Karitásszal közös kampányát, amelynek célja, hogy kisgyermekes családokat támogassanak pelenkával.

2017. december 14. csütörtök

Segíts, hogy segíthessenek! – Megnyílt a karitászvásár Szegeden

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász immáron huszonnegyedik alkalommal szervezett adventi vásárt a Szegedi Nagyáruház földszintjén. A bevételből a szeretetszolgálat ezúttal is a nehéz sorsú családok tűzifavásárlásához járul hozzá, illetve hajléktalan embertársainknak nyújt... »

2017. december 13. szerda

Országszerte számos helyszínen csatlakoztak az „Egymillió csillag a szegényekért” akcióhoz

Tizedszer szervezte meg az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akciót hazánkban a Katolikus Karitász. December 3. és 10. között több mint kétszáz helyszínen lobbantak fel a szolidaritás lángjai, és mindennap egy-egy kiemelt programot is rendeztek. Egyházmegyéink... »

2017. december 11. hétfő

Meggyújtották az adventi koszorún a második gyertyát Székesfehérváron

December 9-én, szombaton a Székesfehérvári Egyházmegye Adventi Udvara ismét jótékonysági és kézművesvásárral várta a családokat a püspöki palota kertjében. Az ünnepi gyertyagyújtáson Spányi Antal megyéspüspök köszöntőjében a nyílt szívű várakozásról szólt.

2017. december 11. hétfő

Ülésezett a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) december 5-én és 6-án megtartotta téli rendes ülését. Mohos Gábor, az MKPK titkára december 7-én számolt be az ülésen tárgyalt témákról.

2017. december 7. csütörtök

Egymillió csillag a szegényekért – Elindult a Katolikus Karitász adventi akciója

A győri Széchenyi téren került sor a Katolikus Karitász „Tárjátok ki szíveteket” programsorozatának kiemelt eseményére, az „Egymillió csillag a szegényekért” akció országos megnyitójára december 3-án, advent első vasárnapján.

2017. december 5. kedd

A libanoni karitász vezetője: „Ki vigasztalja meg az árvákat, az özvegyeket?”

Paul Karam, a Caritas Lebanon igazgatója december 4-én a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia székházába látogatott, ahol öt közép-európai püspöki konferencia ajánlotta fel anyagi támogatását a szervezet céljaira. Paul Karamot a menekültek helyzetéről és a karitász tevékenységéről... »

2017. december 5. kedd

tovább »