Fogyatékkal élő fiatalembert köszöntött a Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász január 13-án felköszöntötte Dobos Roland fogyatékkal élő harkai fiatalembert harmincadik születésnapja alkalmából.

2017. január 18. szerda

Képek a szegénységről és a szegénységben segítőkről – A karitász jubileumi fotókiállítása

„A szegénység (h)arcai” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában. A Katolikus Karitász tavalyi kettős jubileumi évében meghirdetett fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt tárlatot Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója nyitotta... »

2017. január 17. kedd

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Egész évben várják a rászorulókat Pécsen

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Remény Háza az év minden napján segít a rászorulóknak, télen azonban megsokszorozódnak a teendők.

2017. január 16. hétfő

Kríziskészenlétben a Katolikus Karitász

Az elmúlt napokban kialakult tartósan alacsony hőmérséklet országszerte nehézségeket okoz. Több ezer család, egyedülálló, idős ember küszködik a hideg elleni védekezéssel otthonában. Az utcán élőknek ezekben a napokban nagy szükségük van segítségre a hidegben való... »

2017. január 11. szerda

Több tízezer családot segített a Katolikus Karitász karácsonykor

A Katolikus Karitász az elmúlt karácsonyi időszakban országszerte több mint 15 ezer családhoz juttatott el élelmiszercsomagot. Emellett a gyermekeknek ajándékokkal is készültek az önkéntesek, valamint ezer fenyőfát is szétosztottak a rászoruló családoknak.

2017. január 11. szerda

Morvay Imre Pio: Akkor segítünk, ha jól segítünk

Péksüteménnyel, tejtermékkel és ruhával is segít a Betegápoló Irgalmasrend a rászorulóknak Pécsett. Hó- és esőálló ételládába teszik az élelmiszert, a ruhákat pedig a karitászcsoportokon keresztül juttatják el a rászorulóknak. Morvay Imre Pio házfőnök szerint akkor segítünk,... »

2017. január 10. kedd

Vigyél magaddal, ha fázol! – Sálak a rászorulóknak a váci főtéren

Vízkereszt napján délután több tucat sál került fákra, padtámlákra, korlátokra, kopogtatókra Vác főterén, miután igen sokan csatlakoztak az alsóvárosi plébánia Szent Anna karitászcsoportjának jótékonysági kezdeményezéséhez.

2017. január 6. péntek

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

Negyed évszázados fennállását ünnepli Szibériában a Caritas

Tavaly decemberben emlékeztek meg az oroszországi régióban a helyi szervezet létrejöttének 25. évfordulójáról. Gracjan Piotrowski lengyel ferences, a szibériai karitász igazgatója nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a szervezet működéséről, történetéről és eddig megtett... »

2017. január 4. szerda

Erdő Péter bíboros rászoruló gyermekeknek adott át ajándékcsomagokat

A Katolikus Karitász idei „Gyermekek a gyermekekért” elnevezésű akciója keretében Erdő Péter bíboros; Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete; Écsy Gábor országos igazgató, valamint Soltész Miklós államtitkár adtak át ajándékokat december 22-én a fővárosi Magyar... »

2016. december 22. csütörtök

Karácsonyi ajándékokat adott a Katolikus Karitász a fóti gyermekközpont lakóinak

Állandó lakói mellett a fóti Károlyi István Gyermekközpont gondoskodik a kísérő nélküli kiskorú menekültekről is. A Katolikus Karitász a megnövekedett higiéniai szükségletek ellátását szolgáló új szárítógépet és higiéniai eszközöket adott karácsonyra az intézménynek... »

2016. december 22. csütörtök

Élelmiszercsomagot és fenyőfát osztott a karitász Budapesten

A Katolikus Karitász karácsony közeledtével az ország több pontján szervez adománygyűjtéseket és -átadásokat. December 21-én Budapesten 250 rászoruló családnak osztottak élelmiszercsomagot és fenyőfát.

2016. december 22. csütörtök

Időseknek rendezett karácsonyi ünnepséget a szombathelyi karitász Körmenden

December 19-én, hétfőn a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász körmendi csoportja időseknek szervezett karácsonyi ünnepséget a Szent Erzsébet-plébánián – tájékoztatott Némethy Mária, a szombathelyi karitász sajtóreferense.

2016. december 21. szerda

A Katolikus Karitász ajándékokat adott át a szabadkai nagycsaládosok számára

A Szabadkai Nagycsaládos Egyesület december 20-i karácsonyi ünnepségén részt vett Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója, valamint Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár is.

2016. december 20. kedd

Karácsonyi adományokat indított útnak az Emmi és a Katolikus Karitász

Rétvári Bence, az Emberi Erőforrások Minisztériumának miniszterhelyettese Écsy Gáborral, a Katolikus Karitász országos igazgatójával indította útjukra az Emmi munkatársai által összegyűjtött adományokat december 19-én reggel.

2016. december 19. hétfő

Karitászkiállítás nyílt Győrben

December 8-án, a Szeplőtelen Fogantatás ünnepén nyitották meg az idén 85 éves Magyar Katolikus Karitász történetét bemutató kiállítást a győri Generációk Házában.

2016. december 17. szombat

Aleppóban nincs karácsony

A Caritas Internationalis december 16-án felhívást tett közzé annak érdekében, hogy azonnal vessenek véget a szíriai konfliktusnak, védjék meg a civil lakosság életét, és tegyék lehetővé, hogy a humanitárius segélyek eljussanak a rászorulókhoz.

2016. december 16. péntek

A szeretet tettekre sarkall – Szociális intézményekbe látogatott a győri megyéspüspök

Karácsony ünnepéhez közeledve Veres András megyéspüspök december 15-én felkereste a győri Anya-, Csecsemő- és Gyermekotthont, a Bárczi Gusztáv Gyógypedagógiai Intézmény és Gyermekotthont, valamint a Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi szállóját.

2016. december 16. péntek

Megnyílt a karitászvásár Szegeden

Huszonharmadik alkalommal rendezi meg vásárát a Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász, a bevételből ezúttal is nehéz sorsú családoknak vásárolnak tűzifát télire.

2016. december 14. szerda

tovább »