Csepeli iskolásokat is támogattak a Karitász „Betűvető” akciója keretében

A Katolikus Karitász iskolakezdési programja, a „Betűvető” akció keretében Spányi Antal püspök, a segélyszervezet elnöke adta át a csepeli Vermes Miklós Általános Iskola rászoruló tanulóinak, illetve szüleiknek az Erzsébet-utalványokat október 5-én.

2017. október 20. péntek

Huszonöt éves a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász

Megalakulásának huszonötödik évfordulóját ünnepelte a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász október 14-én. A szeretetszolgálat munkatársai hálaadó szentmisével, kiállítással és konferenciával tekintettek vissza az elmúlt negyed évszázadra.

2017. október 19. csütörtök

Októberben újra felragyognak az együttérzés csillagai Erdélyben

Hagyományosan minden év októberében csatlakozik a Gyulafehérvári Főegyházmegye az „Egymillió csillag a szegényekért” szolidaritási akcióhoz: idén október 13-án világítják meg a gyertyák az erdélyi települések köztereit. Minden égő gyertya a nélkülözőkkel való... »

2017. október 9. hétfő

Idősek világnapja Marosvásárhelyen

Október 2-án ünnepelték az idősek világnapját Marosvásárhelyen. A Deus Providebit Ház gyűlésterme megtelt ünnepelni vágyó idősekkel. A megnyitó során Ludescher László, a Gyulafehérvári Caritas szociális gondozás ágazatának igazgatója köszöntötte az egybegyűlteket.

2017. október 5. csütörtök

Kórházmisszióval segített Kárpátalján a Magyarországi Katolikus Karitász

A Caritas Hungarica és a magyarországi Via et Vita Nagycsaládos Egyesület együttműködésében újabb kórházmissziós program valósult meg szeptember 23–24-én a kárpátaljai Gyertyánligeten (Kobilecka Poljana), a szórványban élő magyarság körében.

2017. október 5. csütörtök

Megáldották a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász gyümölcsfeldolgozóját Ölbőn

Gyümölcsfeldolgozót áldott meg szeptember 29-én Székely János szombathelyi megyéspüspök Ölbőn. Az egyházmegyei Karitász új létesítményében a segélyszervezet által az elmúlt évek során létrehozott gyümölcsöskertek terményeit dolgozzák majd fel.

2017. szeptember 30. szombat

Ferenc pápa elindította a Caritas új kampányát: Osztozzunk a menekültek útjában!

Ferenc pápa szeptember 27-én, szerdán délelőtt a Szent Péter téren elindította a Nemzetközi Karitász új kezdeményezését, amelynek mottója: „Share the journey” („Osztozzunk az útban”). Két éven keresztül, 160 országban zajlik majd a kampány, hogy segítse a találkozás... »

2017. szeptember 28. csütörtök

Ferenc pápa: Isten örömre teremtett minket, ezért őriznünk kell reményünket!

A Szentatya szeptember 27-én az általános kihallgatás keretében annak veszélyéről elmélkedett, hogy elveszítjük reményünket, és átadjuk magunkat a szomorkodásnak.

2017. szeptember 27. szerda

Egyházmegyei karitászünnepet tartottak Körmenden

Szent Erzsébetre emlékezett a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász szeptember 23-án Körmenden. Az egyházmegyei szeretetszolgálat minden évben találkozót szervez tagjainak. Idén mintegy hétszázan vettek részt a programon.

2017. szeptember 26. kedd

A Váci Egyházmegyei Karitász támogatta a rászoruló gyerekek iskolakezdését

A Váci Egyházmegye területén működő 104 karitászcsoport több száz családot támogatott a beiskolázás idején, hogy minél több gyermeknek jelenthessen örömöt az iskolakezdés.

2017. szeptember 16. szombat

A dialízisre szorulókat segíti a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász

A németországi karitászszervezet pályázatának köszönhetően a Nagybecskereki Egyházmegyei Karitász augusztus végén kisebb összegű támogatást nyújtott a nagybecskereki kórháznak.

2017. szeptember 15. péntek

Továbbképzésen vettek részt a nagyváradi Caritas Catolica gondozói

Annak érdekében, hogy szakmai eszköztárukat új ismeretekkel bővítsék a betegek és idősek mozgatása terén, szeptember 5. és 7. között újabb kinaesthetics képzéssorozaton vettek részt a Nagyváradi Caritas Catolica alkalmazottai.

2017. szeptember 14. csütörtök

Pékáruval is segített a görögkatolikus KaritászPont

A Nyíregyházi Egyházmegye évek óta működő KaritászPontjában augusztus első két hetében pékárut osztottak szét reggelente a rászorulók között.

2017. szeptember 1. péntek

Új fürdőszobát kapott a beregszászi gyermekkórház a Katolikus Karitász jóvoltából

A segélyszervezet kárpátaljai kórházmissziós programja keretében számos alkalommal segítette már a határon túli egészségügyi intézményeket, ezáltal az orvosi ellátás javítását. Augusztus végén újabb projekt zárult le: a Beregszászi Járási Kórház Gyermekosztályának... »

2017. szeptember 1. péntek

„Legyen öröm az iskolakezdés” – Új iskolatáskákat adott át a Katolikus Karitász Beregszászon

A Katolikus Karitász „Legyen öröm az iskolakezdés” akciója keretében több módon is támogatja a rászoruló diákokat. A segélyszervezet a határon túli karitászcsoportokkal együttműködve augusztus 30-án Kárpátaljára is vitt iskolakezdési támogatást: százötven gyermek kapott új... »

2017. augusztus 31. csütörtök

A jászalsószentgyörgyi karitász is segíti a tanévkezdést

A tanévnyitó szentmisén, szeptember elsején kapja meg minden első osztályos jászalsószentgyörgyi gyermek a helyi karitász csoport által összeállított tanszer-csomagot.

2017. augusztus 29. kedd

Az örömteli és eredményes tanulásért – A karitász megkezdte az iskolakezdési támogatások átadását

Augusztus 25-én Mádl Dalma, a Katolikus Karitász jószolgálati nagykövete és Écsy Gábor, a szeretetszolgálat országos igazgatója adott át családoknak iskolakezdési támogatást és iskolatáskát a „Legyen öröm az iskolakezdés” akció keretében a kispesti Nagyboldogasszony-főplébánia... »

2017. augusztus 25. péntek

Állást hirdet a Katolikus Karitász

A Katolikus Karitász RÉV Szenedélybeteg-segítő Szolgálata pályázatot hirdet intézményvezető munkakör betöltésére.

2017. augusztus 22. kedd

Legyen öröm az iskolakezdés – Összefogásra hív a Katolikus Karitász az iskolás gyermekekért

A tanév kezdete anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak, ezért ismét akciót indít a Karitász, amely ötezer gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forint támogatással lehet hozzájárulni még több diák... »

2017. augusztus 18. péntek

A Katolikus Karitászon keresztül adományoztak fogorvosi széket az ungvári kórháznak

Egy adományozónak köszönhetően fogorvosi széket, hozzá tartozó műszereket és gőzsterilizálót kapott az ungvári kórház az elmúlt napokban.

2017. augusztus 18. péntek

tovább »