Tizenötödször rendezték meg a Győri Szeretet Napokat

Immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a győri püspökség a Szeretet Napokat május 21-én. Az egyházmegyei és városi összefogással létrejött rendezvény bevételével idén is Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő misszióját támogatják.

2017. május 22. hétfő

Karitász-napokat tartottak Szécsényben

A szécsényi római katolikus plébánia, a ferences Betánia Idősek Otthona és az egyházközség jótékonysági csoportja első alkalommal rendezett Karitász-napokat a május 13–14-i hétvégén, „Embertől emberig” címmel.

2017. május 16. kedd

Veres András áldotta meg a Győri Egyházmegyei Karitász házának felújított épületrészét

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg május 12-én a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házának felújított épületrészét.

2017. május 16. kedd

Apacsoport indul Budapesten

A budapesti Rév Szolgálat ismét apacsoportot indít gyermeket nevelő apák és leendő apák részére.

2017. április 29. szombat

Zsebpénzből adomány – Gyerekek is segíthetnek a rászorulókon

Zsebpénzéből vásárolt élelmiszert Nagy Lili ajkai általános iskolás a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciójára.

2017. április 25. kedd

Ausztriai diákok működtek közre egy nagyváradi szociális központ felújításában

A többéves együttműködést folytatva, április első hetében az alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola huszonöt diákja dolgozott a Szent József Szociális Központ (egykori Szent József Kórház) épületének felújításán a nagyváradi Caritas Catolica önkéntesprogramjának... »

2017. április 14. péntek

Veres András látogatást tett egy Győr kertvárosi részében található hajléktalanszállón

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke április 12-én a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi telephelyén együtt ebédelt az ott élő hajléktalanokkal.

2017. április 13. csütörtök

Pápai iskolások néhány órára a Katolikus Karitász önkéntesei lettek

Nagyböjt időszakában a Katolikus Karitász tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak. Idén a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 3.a osztályos tanulói is segítettek a csomagok összeállításában.

2017. április 12. szerda

„Tartós szeretet” a családoknak – Sikeres volt a Katolikus Karitász nagyböjti adománygyűjtő akciója

Több mint 190 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció keretében, amelyből mintegy 26 ezer csomagot készítettek a Karitász önkéntesei országszerte. Az utolsó kétszáz csomag átadására április 12-én kerül sor Budapesten.

2017. április 10. hétfő

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegyében

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett az egyházmegyékben, amivel a rászoruló, szegény családokat szeretnék támogatni. A Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegye beszámolóit tesszük közzé.

2017. április 7. péntek

A Győri Egyházmegyei Karitász kiosztotta a nagyböjti tartósélelmiszer-adományokat

Családonként 8-10 kilogramm tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, illetve a nagycsaládosok Győrben, akik április 3-án vehették át az egyházmegyei karitászközpontban a csomagokat.

2017. április 6. csütörtök

Idén háromezer öngondoskodó családot segít a Katolikus Karitász

Megkezdődött a Katolikus Karitász öngondoskodó családokért indított programja. Idén több mint 2 ezer családot ajándékoz meg vetőmagokkal a segélyszervezet országos központja. Emellett az egyházmegyei központok saját forrásukból is kiegészítik a programot, így további ezer családot... »

2017. április 4. kedd

Székely János esztergom-budapesti segédpüspök áldotta meg a jánosházi közösségi Dorottya-kertet

Március 24-én áldotta meg a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász által kialakított kertet Székely János esztergom-budapesti segédpüspök a jánosházi plébánia udvarán. Az ünnepi avatást megelőzően szentmisét mutatott be. A program cigány családtalálkozóval és műsorokkal folytatódott... »

2017. április 3. hétfő

A Karitász és a Máltai Szeretetszolgálat összefogott Veszprémben egy halláskárosult ember érdekében

Újabb adományozás valósulhatott meg a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásából: a két szervezet hallókészüléket vásárolt a veszprémi nyugdíjas Perei Endre számára.

2017. április 1. szombat

Újabb adományok átadásával folytatódott a Katolikus Karitász kórházmissziója Kárpátalján

Két éve kezdődött kórházmissziós munkája keretében orvosi műszereket és betegszobai berendezéseket juttatott Kárpátaljára a Katolikus Karitász. Az adományok átadása alkalmából Écsy Gábor igazgató látogatott el az ungvári és a munkácsi gyermekkórházba március 28-án.

2017. március 29. szerda

A milánói Caritas 55 lakást ajánl fel rászoruló családoknak

Ferenc pápa hétvégi látogatása alkalmából jelképesen neki adják át a rászorulóknak szánt lakásokat. A kezdeményezés annak a jele, hogy az irgalmasság szentévének hosszú távú hatásai vannak.

2017. március 22. szerda

Szakmai napot tartott a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász

Szakmai napot rendezett március 11-én Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász. Számos önkéntes, illetve pap gyűlt össze a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. március 18. szombat

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 19. és 26. között ismét megrendezik hazánk templomaiban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

2017. március 17. péntek

„Megesett rajtuk a szíve…” – Karitász-vándorkiállítás nyílt Dunaújvárosban

Március 10-én megnyílt a magyarországi Katolikus Karitász és a dunaújvárosi karitászcsoport tevékenységét bemutató kiállítás Dunaújvárosban, a Krisztus Király-templom altemplomában.

2017. március 14. kedd

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés 2017

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre. A körlevelet március 12-én, nagyböjt 2. vasárnapján minden szentmisén felolvassák.

2017. március 11. szombat

tovább »