Újra megnyitotta kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora

Idén is megnyílt a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász nyári tábora a Vas megyei Nardán. A június 20-i megnyitón Székely János szombathelyi megyéspüspök mutatott be szentmisét. Az eseményen részt vett Soltész Miklós, a Miniszterelnökség államtitkára is.

18:05

Az önkéntesség szívből fakad – Szerbiai karitászönkéntesek találkozóját tartották Nagybecskereken

A Szerbiai Caritas önkéntesei találkozójának a Nagybecskereki Egyházmegye adott otthont június 16-án. Az összejövetel szervezője a Nagybecskereki Püspökségi Caritas, házigazdája pedig Német László SVD püspök volt.

15:47

Ideiglenes idősgondozást kínál a Caritas Catolica Nagyváradon a nyaralások idejére

Új lehetőséget kínál a nagyváradi Caritas Catolica a családoknak, akik elutaznának, de nincs kire hagyniuk gondozást igénylő idős hozzátartozójukat. A nagyváradi Szent Erzsébet szociális otthonban szállást, ellátást és 24 órás felügyeletet biztosítanak ideiglenes vendégek... »

2018. június 19. kedd

Figyelmesen járjunk az emberek között – Regionális karitászévzárót tartottak Esztergomban

Egyéves képzést szervezett tagjainak az Esztergom-Bajóti Karitász Régió. Az esztergom-szentgyörgymezői templomban Erdő Péter bíboros, prímás június 16-án szentmise keretében ada át a tanfolyam sikeres elvégzését jelző emléklapokat.

2018. június 16. szombat

Átadták Csíkszeredában a Szent Ágoston Fejlesztőközpontot

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök június 7-én átadó ünnepség keretében megáldotta a csíkszeredai Szent Ágoston Fejlesztőközpontot, a jelenlévők pedig megtekinthették a Gyulafehérvári Caritas új épületét.

2018. június 8. péntek

Tanári segédanyag jelenik meg Erdélyben roma felnőttek alapfokú oktatásához

Pedagógusok, pszichológusok és nyelvészek is részt vettek május 29-én Marosvásárhelyen azon a találkozón, melyen bemutatták a Gyulafehérvári Caritasnak a roma felnőttek oktatásában dolgozók számára készült két tanári segédanyagát.

2018. június 7. csütörtök

A Szent Kristóf Ház fogyatékkal élő fiataljai léptek fel Móron

Sokéves múltra tekinthet vissza a Móron működő Bice-Bóca Egyesület és a székesfehérvári Szent Kristóf Ház együttműködése. Idén május 12-én találkozott a két szervezet, a fogyatékkal élők napján.

2018. június 6. szerda

Nincs miért csüggedni – A Katolikus Karitász segélyakciója Kárpátalján

A kárpátaljai Visken május 29-én ötvennégy adomány biciklit adott át a Kölcsey Ferenc Középiskola tanulóinak a Katolikus Karitász. Az akciót Klaus Höhn németországi gyűjtőakciója tette lehetővé.

2018. június 1. péntek

Továbbképzésen vettek részt az egyházmegyei karitászönkéntesek Pécsett

Évente kétszer találkoznak a Pécsi Egyházmegye plébániai karitászcsoportjainak tagjai, hogy bővítsék szakmai tudásukat és információt kapjanak a segélyszervezet aktuális tevékenységéről. Huszonegy csoport több mint száz önkéntese vett részt május 25-én a Magtár... »

2018. május 30. szerda

Fairplay néven kávézót nyitott az egyházmegyei Karitász Szombathelyen

Május 25-én nyitotta meg kapuit a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász kávézója, a Fairplay a vasi megyeszékhelyen, a Hollán Ernő utca 4. szám alatt. Afrikából érkezik az itt felszolgált kávé, a bevétel pedig visszakerül Afrikába, hogy segítse az ott élő embereket.

2018. május 28. hétfő

Egyházmegyei karitászönkéntesek találkozója Nagybecskereken

Fontos, hogy megérezzétek, hogy a Szentlélek által milyen nagy dolgot bíz rátok a mennyei Atya – hangsúlyozta előadásában Gyuris László püspöki helynök, székesegyházi plébános az egyházmegyei karitász önkénteseinek nagybecskereki találkozóján május 11-én.

2018. május 17. csütörtök

Vállalkozókat láttak vendégül a Kaposvári Püspökségen

A helyi vállalkozókat látta vendégül május 9-én a Kaposvári Egyházmegyei Karitász a püspökség épületében, hogy a gazdaság keresztény társadalmi elveiről beszélgessenek.

2018. május 11. péntek

A székesfehérvári Karitász is részt vesz az élelmiszermentő programban

A Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász sikeresen pályázott a Magyar Élelmiszerbank Egyesület és az Aldi közös programjában való részvételre, melynek keretében az önkénteseik április 3. óta mindennap elhozzák a boltokból a közeli lejáratú termékeket, hogy azok a rászorulók... »

2018. május 10. csütörtök

Lelkinapot tartottak Vácon az egyházmegyei karitászcsoportok számára

A Váci Egyházmegyei Karitász április 28-án lelkinapot szervezett az egyházmegyében szolgáló karitászönkénteseknek. A Beer Miklós megyéspüspök által a váci Barátok templomában celebrált szentmisén és az azt követő programon több mint kétszáz önkéntes vett részt ötven... »

2018. május 4. péntek

A kárpátaljai Nagyszőlősre látogatott a Ferences Alapítvány

Április 10-én és 11-én, Dobszay Benedek provinciális kárpátaljai vizitációjának alkalmával a Ferences Alapítvány munkatársai is ellátogattak azokra a magyar ferences rendtartományhoz kapcsolódó helyekre, amelyek fenntartásában az alapítvány is részt vállal.

2018. május 4. péntek

Június 9-én indul a Caritas Charity Walk Szatmárnémetiben

Új névvel, új arculattal jelentkezik idén június 9-én a tizenkettedik alkalommal megszervezett jótékonysági maraton Szatmárnémetiben. A megye egyik legnagyobb karitatív rendezvényének újragondolásában izgalmas kihívást láttak és aktív szerepet vállaltak lelkes helyi gimnazisták is. ... »

2018. május 2. szerda

Szociális–karitatív alapképzést tartottak önkénteseknek Székesfehérváron

Az Alba Caritas Hungarica Alapítványának szervezésében a Karitász önkénteseinek és munkatársainak tartottak szakmai napot április 26-án a Katolikus Karitász Országos Központjának munkatársai, Decsi-Bíró Adrienn képzési referens és Zagyva Richárd országos igazgatóhelyettes.

2018. április 27. péntek

Bemutatkozott a budaörsi karitászcsoport

Április 16-án a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász igazgatója és igazgatóhelyettese kereste fel a budaörsi karitászcsoportot, hogy megbeszélést folytassanak az eredményes együttműködés elősegítése érdekében.

2018. április 24. kedd

Felvidéki vendégek a Győri Egyházmegyei Karitásznál

Április 18-án a Nagyszombati Főegyházmegyéhez tartozó Dunaszerdahelyről érkeztek vendégek Győrbe, hogy szorosabbra fűzzék kapcsolatukat a Győri Egyházmegyei Karitásszal, és megbeszélést folytassanak a jövőbeni együttműködés lehetőségeiről.

2018. április 23. hétfő

Tárd ki a szíved! – Tavaszváró délutánt rendezett a harkai karitászcsoport

A családok éve apropóján a Győr-Moson-Sopron megyei Harka karitászcsoportja immár második alkalommal rendezte meg mintegy nyolcszáz résztvevővel a „Tárd ki a szíved! – Tavaszváró délután” elnevezésű programot a harkai és környékbeli családoknak április 14-én.

2018. április 23. hétfő

tovább »