Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

Karitász-gyorssegély a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vihar után

Óriási károkat okozott a vihar június 21-én, szerdán délután főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Katolikus Karitász 10 millió forintot különített el a károsultak megsegítésére. A károsultak nagy számára való tekintettel a Katolikus Karitász gyűjtést hirdet a bajba jutottak... »

2017. június 22. csütörtök

Intézményvezetőt keres a RÉV Szolgálat

A Katolikus Karitász RÉV Szenvedélybeteg-segítő Szolgálata pályázatot hirdet nappali ellátásába intézményvezető munkakör betöltésére Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

Vár a nyár! – Megnyitották a karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsóperén

Márfi Gyula veszprémi érsek június 20-án misével nyitotta meg az idei karitásztábor-idényt Olaszfalu-Alsópere édeni pagonyában. Tíz hét alatt több mint ötezer gyerek táborozhat ingyen, szerezhet barátokat és maradandó élményeket, élvezheti a karitász munkatársainak... »

2017. június 21. szerda

„Nem álláspontunk, hanem küldetésünk van” – A menekültkérdésről szerveztek szakmai napot Budapesten

Június 19-én, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti országos központjában szakmai találkozót tartottak a migrációs válságban segítséget nyújtó egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

2017. június 19. hétfő

Átadták a 2017-es Jószolgálat díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át május 31-én, szerdán este Budapesten, a Várkert Bazár rendezvénytermében a Jószolgálat díjakat. Az életműdíjat Somos László kaposfői plébános kapta a roma közösségért végzett munkájáért. A díjazottak között van a székesfehérvári Szent... »

2017. június 2. péntek

Szociális civil szervezetek mutatkoztak be a nagyváradi karitász fesztiválján

A Caritas Catolica egyházmegyei szervezete első alkalommal rendezte meg Nagyváradon a Szociális Civil Szervezetek Regionális Fesztiválját (SociONGfest) május 29-én.

2017. június 2. péntek

Sako iraki pátriárka: A szülőföldünkön élünk, nem misszionáriusok vagyunk!

Louis Raphael Sako, a babiloni káld katolikus egyház vezetője Orbán Viktor miniszterelnök meghívására látogatott május végén hazánkba. Magyarországi útja alkalmával exkluzív interjút adott szerkesztőségünknek az iraki keresztények helyzetéről.

2017. június 1. csütörtök

Tagle Fülöp-szigeteki bíboros: „Fel kell mutatnunk a reményt!”

Luis Antonio Tagle Fülöp-szigeteki bíboros, manilai érsek Erdő Péter bíboros, prímás meghívására a Budapest-Esztergomi Főegyházmegye pedagógusainak tartott konferencia vendége volt május 25-én, csütörtökön. Ebből az alkalomból adott interjút szerkesztőségünknek.

2017. május 29. hétfő

Tizenötödször rendezték meg a Győri Szeretet Napokat

Immár tizenötödik alkalommal rendezte meg a győri püspökség a Szeretet Napokat május 21-én. Az egyházmegyei és városi összefogással létrejött rendezvény bevételével idén is Böjte Csaba ferences szerzetes gyermekmentő misszióját támogatják.

2017. május 22. hétfő

Karitász-napokat tartottak Szécsényben

A szécsényi római katolikus plébánia, a ferences Betánia Idősek Otthona és az egyházközség jótékonysági csoportja első alkalommal rendezett Karitász-napokat a május 13–14-i hétvégén, „Embertől emberig” címmel.

2017. május 16. kedd

Veres András áldotta meg a Győri Egyházmegyei Karitász házának felújított épületrészét

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke áldotta meg május 12-én a Győri Egyházmegyei Karitász Apor Vilmos Házának felújított épületrészét.

2017. május 16. kedd

Apacsoport indul Budapesten

A budapesti Rév Szolgálat ismét apacsoportot indít gyermeket nevelő apák és leendő apák részére.

2017. április 29. szombat

Zsebpénzből adomány – Gyerekek is segíthetnek a rászorulókon

Zsebpénzéből vásárolt élelmiszert Nagy Lili ajkai általános iskolás a Katolikus Karitász nagyböjti segélyakciójára.

2017. április 25. kedd

Ausztriai diákok működtek közre egy nagyváradi szociális központ felújításában

A többéves együttműködést folytatva, április első hetében az alsó-ausztriai HTL Mödling szakiskola huszonöt diákja dolgozott a Szent József Szociális Központ (egykori Szent József Kórház) épületének felújításán a nagyváradi Caritas Catolica önkéntesprogramjának... »

2017. április 14. péntek

Veres András látogatást tett egy Győr kertvárosi részében található hajléktalanszállón

Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) elnöke április 12-én a győri Hajléktalanokat Segítő Szolgálat likócsi telephelyén együtt ebédelt az ott élő hajléktalanokkal.

2017. április 13. csütörtök

Pápai iskolások néhány órára a Katolikus Karitász önkéntesei lettek

Nagyböjt időszakában a Katolikus Karitász tartós élelmiszert gyűjt a rászorulóknak. Idén a pápai Szent István Római Katolikus Általános Iskola 3.a osztályos tanulói is segítettek a csomagok összeállításában.

2017. április 12. szerda

„Tartós szeretet” a családoknak – Sikeres volt a Katolikus Karitász nagyböjti adománygyűjtő akciója

Több mint 190 tonna élelmiszer gyűlt össze a „Tartós szeretet” adománygyűjtő akció keretében, amelyből mintegy 26 ezer csomagot készítettek a Karitász önkéntesei országszerte. Az utolsó kétszáz csomag átadására április 12-én kerül sor Budapesten.

2017. április 10. hétfő

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés a Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegyében

A Katolikus Karitász az idei nagyböjtben is tartósélelmiszer-gyűjtést hirdetett az egyházmegyékben, amivel a rászoruló, szegény családokat szeretnék támogatni. A Székesfehérvári és a Pécsi Egyházmegye beszámolóit tesszük közzé.

2017. április 7. péntek

A Győri Egyházmegyei Karitász kiosztotta a nagyböjti tartósélelmiszer-adományokat

Családonként 8-10 kilogramm tartósélelmiszer-adományt kaptak a rászorulók, illetve a nagycsaládosok Győrben, akik április 3-án vehették át az egyházmegyei karitászközpontban a csomagokat.

2017. április 6. csütörtök

tovább »