Drogprevenciós programsorozat indul Újbudán

„Tudatos szülő, tiszta gyermek – Drogprevenció Újbudán” címmel formabontó rendezvénysorozat indul február 22-én a kábítószer-fogyasztás önsorsrontó hatásairól, valamint a szülők felvilágosult és tudatos viselkedéséről gyermekük szerhasználatának megelőzése... »

2017. február 15. szerda

Folytatódnak a felújítási munkálatok a Győri Egyházmegye karitászközpontjánál

Február 1-jén elkezdődött a Győri Egyházmegyei Karitász Kandó Kálmán u. 10. szám alatti épületében egy újabb 133 négyzetméteres területének felújítása.

2017. február 11. szombat

Ruharaktárat nyitott a Katolikus Karitász Csepelen

Február 3-án házszentelőt tartottak a Katolikus Karitász nemrég nyílt ruharaktárában, amely a Csepel II. Jézus Szíve-plébániához tartozik. A 130 négyzetméteres helyiségben a rászorulók főként használt ruhákat, bútorokat, háztartási kisgépeket és egyéb hasznos tárgyakat vehetnek... »

2017. február 7. kedd

Folytatódik az „Együtt a babákért” program a Katolikus Karitász közreműködésével

Hatodik éve szervezi a Katolikus Karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampányát, amelynek célja rászoruló kisgyermekes családok támogatása pelenkával. Idén az akció első átadóját február 6-án tartották Veszprémben, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai... »

2017. február 7. kedd

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászközpontja továbbra is segíti a rászorulókat

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja, amely Budapest hatodik kerületében, a Hunyadi téren található, a sikeres karácsonyi segélyakcióit követően is aktívan szervezi az adományok eljuttatását a szükséget szenvedőknek.

2017. február 2. csütörtök

Súlyos tüdőbeteg férfin segített a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász, Devecser Város Önkormányzata, valamint a Bakonyerdő Zrt. közös összefogással lélegeztetőkészüléket vásárolt és adományozott a súlyos tüdőbetegségben szenvedő Ölbei Zoltánnak. Az eszközt Devecserben a polgármesteri hivatalban adták át... »

2017. február 1. szerda

Omladozó házból emberhez méltó otthonba a toronyi karitász segítségével

Nagy mennyiségű élelmiszer-adomány érkezett a Vas megyei Torony község plébániájára január 25-én, melyből a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntesei állítottak össze csomagokat. A munkában Perger Gyula toronyi plébános is részt vett.

2017. január 26. csütörtök

A Katolikus Karitász osztozik a nemzeti gyászban, és felajánlotta segítségét

A Katolikus Karitász vezetői, munkatársai és önkéntesei a tragikus olaszországi buszbaleset után megrendülve osztoznak a fájdalomban, a gyászban, és imádkoznak az áldozatokért, a sérültek felépüléséért.

2017. január 22. vasárnap

Kapcsolatokat épít a Felvidéken a Győri Egyházmegyei Karitász – KÉPRIPORT

A Győri Egyházmegyei Karitász munkatársai január 11-én kapcsolatépítés céljából látogatást tettek Dunaszerdahelyen és Nagyszombatban.

2017. január 20. péntek

Fogyatékkal élő fiatalembert köszöntött a Győri Egyházmegyei Karitász

A Győri Egyházmegyei Karitász január 13-án felköszöntötte Dobos Roland fogyatékkal élő harkai fiatalembert harmincadik születésnapja alkalmából.

2017. január 18. szerda

Képek a szegénységről és a szegénységben segítőkről – A karitász jubileumi fotókiállítása

„A szegénység (h)arcai” címmel nyílt fotókiállítás január 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában. A Katolikus Karitász tavalyi kettős jubileumi évében meghirdetett fotópályázat legjobb alkotásaiból nyílt tárlatot Écsy Gábor, a segélyszervezet országos igazgatója nyitotta... »

2017. január 17. kedd

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Egész évben várják a rászorulókat Pécsen

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Remény Háza az év minden napján segít a rászorulóknak, télen azonban megsokszorozódnak a teendők.

2017. január 16. hétfő

Kríziskészenlétben a Katolikus Karitász

Az elmúlt napokban kialakult tartósan alacsony hőmérséklet országszerte nehézségeket okoz. Több ezer család, egyedülálló, idős ember küszködik a hideg elleni védekezéssel otthonában. Az utcán élőknek ezekben a napokban nagy szükségük van segítségre a hidegben való... »

2017. január 11. szerda

Több tízezer családot segített a Katolikus Karitász karácsonykor

A Katolikus Karitász az elmúlt karácsonyi időszakban országszerte több mint 15 ezer családhoz juttatott el élelmiszercsomagot. Emellett a gyermekeknek ajándékokkal is készültek az önkéntesek, valamint ezer fenyőfát is szétosztottak a rászoruló családoknak.

2017. január 11. szerda

Morvay Imre Pio: Akkor segítünk, ha jól segítünk

Péksüteménnyel, tejtermékkel és ruhával is segít a Betegápoló Irgalmasrend a rászorulóknak Pécsett. Hó- és esőálló ételládába teszik az élelmiszert, a ruhákat pedig a karitászcsoportokon keresztül juttatják el a rászorulóknak. Morvay Imre Pio házfőnök szerint akkor segítünk,... »

2017. január 10. kedd

Vigyél magaddal, ha fázol! – Sálak a rászorulóknak a váci főtéren

Vízkereszt napján délután több tucat sál került fákra, padtámlákra, korlátokra, kopogtatókra Vác főterén, miután igen sokan csatlakoztak az alsóvárosi plébánia Szent Anna karitászcsoportjának jótékonysági kezdeményezéséhez.

2017. január 6. péntek

Összefoglaló a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász karácsonyi szolgálatáról

December 24-én is dolgoztak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai, hogy rászoruló, szegény családok számára tegyék szebbé a szentestét.

2017. január 5. csütörtök

Negyed évszázados fennállását ünnepli Szibériában a Caritas

Tavaly decemberben emlékeztek meg az oroszországi régióban a helyi szervezet létrejöttének 25. évfordulójáról. Gracjan Piotrowski lengyel ferences, a szibériai karitász igazgatója nyilatkozott a Vatikáni Rádiónak a szervezet működéséről, történetéről és eddig megtett... »

2017. január 4. szerda

Erdő Péter bíboros rászoruló gyermekeknek adott át ajándékcsomagokat

A Katolikus Karitász idei „Gyermekek a gyermekekért” elnevezésű akciója keretében Erdő Péter bíboros; Mádl Dalma, a segélyszervezet jószolgálati nagykövete; Écsy Gábor országos igazgató, valamint Soltész Miklós államtitkár adtak át ajándékokat december 22-én a fővárosi Magyar... »

2016. december 22. csütörtök

tovább »