Legyen öröm az iskolakezdés – Összefogásra hív a Katolikus Karitász az iskolás gyermekekért

A tanév kezdete anyagi megterhelést jelent a kisgyermekes családoknak, ezért ismét akciót indít a Karitász, amely ötezer gyermek számára már biztosan segítséget tud nyújtani országszerte. Az 1356-os adományvonalon hívásonként 500 forint támogatással lehet hozzájárulni még több diák... »

15:30

A Katolikus Karitászon keresztül adományoztak fogorvosi széket az ungvári kórháznak

Egy adományozónak köszönhetően fogorvosi széket, hozzá tartozó műszereket és gőzsterilizálót kapott az ungvári kórház az elmúlt napokban.

10:00

Új munkatársakat keres a Katolikus Karitász Rév Szolgálata

A Katolikus Egyház hivatalos segélyszervezetének, a Katolikus Karitásznak az intézménye, a Katolikus Karitász Rév Szenvedélybeteg-segítő Szolgálat munkatársakat keres.

2017. augusztus 17. csütörtök

Dél-Szudánban új irodákat nyitott a Nemzetközi Karitász

Paulino Lukudu, Juba érseke a Caritas Internationalis két új komplexumát avatta fel Dél-Szudán fővárosában augusztus elején. Az egyik a vészhelyzetekben támogatást nyújtó, a másik pedig a humanitárius helyzet alakulását figyelő iroda.

2017. augusztus 10. csütörtök

Karitászos és máltais összefogással lélegeztetőgépet adományoztak egy háromgyerekes családapának

Hármas összefogás eredményeként lélegeztetőkészüléket adományozott egy háromgyermekes családapának a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportja segítségével.

2017. augusztus 9. szerda

Segítő kézzel a bajban – Huszonhárom ház felújításához nyújtott segítséget a Katolikus Karitász

Augusztus 3-án Ternyák Csaba egri érsek, Écsy Gábor, a Katolikus Karitász országos igazgatója és a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei település polgármestere, Tóth József sajtótájékoztatót tartott a júniusban viharkárt szenvedett Halmajon. Ezt követően Ternyák Csaba megáldotta a... »

2017. augusztus 4. péntek

Dél-Szudánban is segít a Szombathelyi Egyházmegye az éhezőkön

Együttműködési megállapodás született július 26-án a szombathelyi püspöki palotában a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász és a Graz-Seckaui Egyházmegye Stájerországra kiterjedő Karitásza között abból a célból, hogy hazájában segítsék Dél-Szudán lakosságát.

2017. augusztus 1. kedd

„Vár a Nyár” – Táborok hátrányos helyzetű gyermekeknek

A „Vár a Nyár” program hátrányos helyzetű gyermekek táborozását segíti Erzsébet-utalványokon keresztül.

2017. július 31. hétfő

A remény zongorája a Caritas Catolica nagyváradi idősotthonaiban

Július 10-én a nagyváradi művészeti líceum három diákja „A remény zongorája” elnevezésű projekt keretében klasszikus zenei koncertet adott Nagyváradon, az egyházmegyei Karitász által működtetett Szent Erzsébet Szociális Gondozóközpont lakói számára.

2017. július 31. hétfő

Rászoruló gyermekek számára gyűjt iskolatáskát a Karitász és az Auchan

Az Auchan és a Katolikus Karitász közös akciót indít, amelynek keretében jó állapotban lévő, használt iskolatáskákat gyűjtenek az áruházakban. A kezdeményezés július 27-től augusztus 9-ig tart minden Auchan áruházban.

2017. július 27. csütörtök

Új felzárkóztató célú segélyprogramot indított a Katolikus Karitász

„Szép otthon” néven a segélyszervezet új felzárkóztató célú programot indított öt egyházmegyei karitászcsoport részvételével. A program célja, hogy a résztvevők szebbé, ápoltabbá tegyék saját otthonukat, környezetüket, ezáltal javítsanak életkörülményeiken.

2017. július 21. péntek

Elkezdődött a Gyulafehérvári Caritas Pető-programja

A magyarországi Pető-intézet (hivatalos nevén Pető András Főiskola) és a Gyulafehérvári Caritas szervezésében július 10. és 28. között fejlesztő foglalkozásokat tartanak Csíkszeredában.

2017. július 12. szerda

A helyi Caritas szerint egyre súlyosabb a válság Görögországban

Maria Koutatzi, a görögországi Caritas szociálpolitikai szektorának felelőse a SIR olasz katolikus hírügynökségnek nyilatkozott a görög válságról, amely hét év után sem enyhül.

2017. július 12. szerda

Rómába zarándokoltak a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász munkatársai

A Szombathelyi Egyházmegyei Karitász-önkéntesei és főállású munkatársai május 23-án zarándoklatra indultak Olaszországba Perger Gyula és Várhelyi Tamás lelkivezetésével.

2017. július 4. kedd

Együtt lenni – Pillanatok a Katolikus Karitász badacsonytomaji kézművestáborából

A karitász kezdeményezésére június 26. és 30. között harmadik alkalommal megrendezett táborban a Veszprém Megyei Fogyatékos Személyek, Pszichiátriai és Szenvedélybetegek Integrált Intézményének veszprémi telephelyén, a Fenyveserdő Ápoló Gondozó Otthonban lakó fiatalok nyaralhattak a... »

2017. július 3. hétfő

Lélekkel és emberséggel a szenvedélybetegekért – 20 éves a székesfehérvári RÉV Ambulancia

20 éve végzi szolgálatát a szenvedélybetegek és hozzátartozóik körében a RÉV Szenvedélybeteg-segítő Ambulancia Székesfehérváron. A fenntartó Alba Caritas Hungarica Alapítvány közösségi napot és ünnepséget rendezett június 22-én a társintézmények képviselői, a szakemberek és... »

2017. június 29. csütörtök

Katasztrófavédelmi műhelymunka a Nagybecskereki Püspökségi Caritas szervezésében

A Nagybecskereki Püspökségi Caritas a természeti katasztrófák kockázataira való felkészülés jegyében kétnapos műhelymunkát szervezett június 23-án és 24-én. A foglalkozásokat Nagybecskereken és Muzslyán tartották.

2017. június 27. kedd

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek Szent László jubileumára

A Győri Egyházmegyei Karitásznál is készülnek a június 25. és 27. között megrendezendő Szent László-napokra: a segélyszervezet külön sátorral képviselteti magát a háromnapos rendezvényen.

2017. június 23. péntek

Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

Karitász-gyorssegély a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei vihar után

Óriási károkat okozott a vihar június 21-én, szerdán délután főként Borsod-Abaúj-Zemplén megyében. A Katolikus Karitász 10 millió forintot különített el a károsultak megsegítésére. A károsultak nagy számára való tekintettel a Katolikus Karitász gyűjtést hirdet a bajba jutottak... »

2017. június 22. csütörtök

tovább »