Újabb adományok átadásával folytatódott a Katolikus Karitász kórházmissziója Kárpátalján

Orvosi műszereket és betegszobai berendezéseket juttatott Kárpátaljára a Katolikus Karitász két éve kezdődött kórházmissziós munkája legújabb állomásaként. Az átadás alkalmából Écsy Gábor igazgató látogatott el az ungvári és munkácsi gyermekkórházakba március 28-án.... »

10:44

A milánói Caritas 55 lakást ajánl fel rászoruló családoknak

Ferenc pápa hétvégi látogatása alkalmából jelképesen neki adják át a rászorulóknak szánt lakásokat. A kezdeményezés annak a jele, hogy az irgalmasság szentévének hosszú távú hatásai vannak.

2017. március 22. szerda

Szakmai napot tartott a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász

Szakmai napot rendezett március 11-én Debrecenben a Hajdúdorogi Főegyházmegyei Karitász. Számos önkéntes, illetve pap gyűlt össze a Szent Miklós Görögkatolikus Roma Szakkollégiumban.

2017. március 18. szombat

Tartós szeretet – Vasárnap kezdődik a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés

Március 19. és 26. között ismét megrendezik hazánk templomaiban az immár hagyományos nagyböjti élelmiszergyűjtést. A „Tartós szeretet” mottóval meghirdetett országos gyűjtés során a hívek a templomokban az erre kijelölt helyen helyezhetik el felajánlásaikat.

2017. március 17. péntek

„Megesett rajtuk a szíve…” – Karitász-vándorkiállítás nyílt Dunaújvárosban

Március 10-én megnyílt a magyarországi Katolikus Karitász és a dunaújvárosi karitászcsoport tevékenységét bemutató kiállítás Dunaújvárosban, a Krisztus Király-templom altemplomában.

2017. március 14. kedd

Nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtés 2017

Az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia felhívását a nagyböjti tartósélelmiszer-gyűjtésre. A körlevelet március 12-én, nagyböjt 2. vasárnapján minden szentmisén felolvassák.

2017. március 11. szombat

A pestszentimrei karitászcsoport meleg ebéddel látja vendégül a rászorulókat

Régi hagyomány, hogy a Katolikus Karitász pestszentimrei (Budapest, XVIII. kerület) csoportja évente több alkalommal vendégül látja ebédre azokat, akiknek nehezebb rendszeresen meleg ételhez jutniuk. Ilyenkor bárkit szívesen látnak, aki betér a Szent Imre-templom kertjébe.

2017. március 10. péntek

Liszt Ferencet tolmácsolja zenében és képeken – interjú Karal Viola zongora- és grafikusművésszel

Március 31-ig látható a Karal Viola Liszt-grafikáiból nyílt jótékonysági tárlat a győri Szent László Látogatóközpontban a Győri Egyházmegyei Karitász és a harkai karitászcsoport szervezésében.

2017. március 10. péntek

Több mint két és fél ezer szíriai családot támogat a lengyel katolikus karitász

Több mint 680 millió forintnak megfelelő pénzügyi támogatást nyújtanak több mint két és fél ezer szíriai család számára a lengyel katolikusok a lengyel Caritas felhívására – közölte március 6-án a lengyel egyházi segélyszervezet.

2017. március 9. csütörtök

Karitászszolgálat a budapest-újlaki plébánián

A budai hegyekben és a Duna partján élő hajléktalanoknak is próbál segíteni a budapest-újlaki plébánia karitászcsoportja.

2017. március 2. csütörtök

A Karitász segíti a kárpátaljai családokat

Rászoruló gyermekeknek szánt ruhaneműt, tartós élelmiszereket és könyveket adott át a beregszászi járási Mezőváriban több mint harminc családnak a Katolikus Karitász és a Via et Vita Nagycsaládos Egyesület február 16-án.

2017. február 28. kedd

Együtt a babákért – A budapesti karitászközpont is megkezdte az adományok szétosztását

A rászoruló családok hatékony támogatásáért az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja több segélyprogramot is megvalósít az országos központtal együttműködve. Jó példa erre a karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampánya, az... »

2017. február 23. csütörtök

A Karitász segített egy leégett ház lakóinak Sárkeresztúron

Lakhatatlanná vált egy családi ház a Fejér megyei Sárkeresztúron januárban. Lakói még időben elhagyták a lángokban álló épületet, nem sérültek meg. Horváth József ötfős családjának a Székesfehérvári Egyházmegyei Karitász segélycsomagját Spányi Antal megyéspüspök... »

2017. február 21. kedd

Drogprevenciós programsorozat indul Újbudán

„Tudatos szülő, tiszta gyermek – Drogprevenció Újbudán” címmel formabontó rendezvénysorozat indul február 22-én a kábítószer-fogyasztás önsorsrontó hatásairól, valamint a szülők felvilágosult és tudatos viselkedéséről gyermekük szerhasználatának megelőzése... »

2017. február 15. szerda

Folytatódnak a felújítási munkálatok a Győri Egyházmegye karitászközpontjánál

Február 1-jén elkezdődött a Győri Egyházmegyei Karitász Kandó Kálmán u. 10. szám alatti épületében egy újabb 133 négyzetméteres területének felújítása.

2017. február 11. szombat

Ruharaktárat nyitott a Katolikus Karitász Csepelen

Február 3-án házszentelőt tartottak a Katolikus Karitász nemrég nyílt ruharaktárában, amely a Csepel II. Jézus Szíve-plébániához tartozik. A 130 négyzetméteres helyiségben a rászorulók főként használt ruhákat, bútorokat, háztartási kisgépeket és egyéb hasznos tárgyakat vehetnek... »

2017. február 7. kedd

Folytatódik az „Együtt a babákért” program a Katolikus Karitász közreműködésével

Hatodik éve szervezi a Katolikus Karitász és a Drogerie Markt (DM) Magyarország közös kampányát, amelynek célja rászoruló kisgyermekes családok támogatása pelenkával. Idén az akció első átadóját február 6-án tartották Veszprémben, a Szaléziánum Érsekségi Turisztikai... »

2017. február 7. kedd

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye karitászközpontja továbbra is segíti a rászorulókat

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye Szent Erzsébet Karitász Központja, amely Budapest hatodik kerületében, a Hunyadi téren található, a sikeres karácsonyi segélyakcióit követően is aktívan szervezi az adományok eljuttatását a szükséget szenvedőknek.

2017. február 2. csütörtök

Súlyos tüdőbeteg férfin segített a Veszprémi Főegyházmegyei Karitász

A Veszprémi Főegyházmegyei Karitász, Devecser Város Önkormányzata, valamint a Bakonyerdő Zrt. közös összefogással lélegeztetőkészüléket vásárolt és adományozott a súlyos tüdőbetegségben szenvedő Ölbei Zoltánnak. Az eszközt Devecserben a polgármesteri hivatalban adták át... »

2017. február 1. szerda

Omladozó házból emberhez méltó otthonba a toronyi karitász segítségével

Nagy mennyiségű élelmiszer-adomány érkezett a Vas megyei Torony község plébániájára január 25-én, melyből a Szombathelyi Egyházmegyei Karitász önkéntesei állítottak össze csomagokat. A munkában Perger Gyula toronyi plébános is részt vett.

2017. január 26. csütörtök

tovább »