Lezárult a tihanyi vallásközi konferencia

Kétnapos konferenciát rendeztek az ember és környezete kulturális és morális egységéről a Tihanyi Bencés Apátságban június 14-én és 15-én. A „Közös gondolkodás a jövőnkről” című tanácskozás második, záró napján mások mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások... »

2017. június 16. péntek

A Teremtő ajándéka és a politika

Ferenc pápa és Donald Trump május 24-én találkoztak a Vatikánban. Az amerikai elnök június 1-jén bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter jegyzetét adjuk közre.

2017. június 11. vasárnap

Zöldnapot rendez pünkösdhétfőn a szeged-tarjánvárosi plébánia

A Szeged-Tarjánvárosi Szent Gellért Plébánia „Közös otthonunk a teremtett világ” mottóval szervez – szemétszedéssel is egybekötött – lelkinapot június 5-én, pünkösdhétfőn Ferenc pápa Laudato si’ enciklikája szellemében.

2017. május 30. kedd

Elhunyt Rohály Gábor, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület elnöke

Április 22-én, a Föld napján váratlanul elhunyt ifjabb Rohály Gábor, a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesület elnöke, az ÉrMe Üzleti Hálózat meghatározó alakja.

2017. április 25. kedd

Teremtésvédelmi nappá nyilvánították Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét az Egri Főegyházmegyében

Ternyák Csaba egri érsek teremtésvédelmi nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepét. A teremtésvédelmi nap programjait március 22-én, szerdán sajtótájékoztató keretében ismertették.

2017. március 22. szerda

Felelősségünk a teremtett világért – kerekasztal-beszélgetés a Párbeszéd Házában

„Ökológiai megtérés – Teremjétek a bűnbánat méltó gyümölcseit” címmel tartottak kerekasztal-beszélgetést a Párbeszéd Házában március 9-én, a házigazda Sajgó Szabolcs SJ, az intézmény igazgatója volt.

2017. március 10. péntek

Országos teremtésvédelmi képzést tartottak Esztergomban

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Caritas in Veritate Bizottsága a Naphimnusz Teremtésvédelmi Egyesülettel karöltve országos teremtésvédelmi képzést szervezett február 24–25-én az esztergomi Szent Adalbert Központban.

2017. március 7. kedd

A Szentszék összehangolt cselekvést sürget az óceánok védelmében

A nemzetközi, regionális és helyi politikát egyaránt ösztönzi a Szentszék a tengerek és óceánok biodiverzitásának védelmére, illetve mindazoknak a tevékenységeknek a felszámolására, amelyek pusztítják ezt a gazdagságot.

2017. február 17. péntek

Ferenc pápa interjúja az El País spanyol napilapnak

Január 20-án, pénteken ugyanabban az órában, amikor Donald Trump letette elnöki esküjét Washingtonban, Ferenc pápa a Vatikánban hetvenöt perces, nagyon érdekes interjút adott az El País spanyol napilapnak.

2017. január 25. szerda

A pápa a tudósok és a keresztények szövetségére számít a Föld megóvása érdekében

Ferenc pápa november 28-án, hétfőn fogadta a Pápai Tudományos Akadémia plenáris ülésének résztvevőit, akikhez beszédet intézett.

2016. november 29. kedd

Megosztani a föld kincseit – A teremtésvédelem volt a nagymarosi ifjúsági találkozó témája

„Áldott légy!” mottóval rendezték meg az idei őszi nagymarosi ifjúsági találkozót október 1-jén. A legnagyobb múltú magyar katolikus ifjúsági találkozó keretében Beer Miklós váci megyéspüspök celebrált szentmisét a nagymarosi plébánia kertjében.

2016. október 1. szombat

Orbán Viktor: Európa sorsfordító időszakot él át

Orbán Viktor miniszterelnököt a közel-keleti keresztényüldözés és a béke esélyei mellett a leselejtezés kultúrájáról, Magyarország lehetőségeiről és Európa jövőjéről kérdeztük a hírportálunknak adott exkluzív interjúban.

2016. szeptember 24. szombat

Vesperás a Vatikánban a teremtéssel való törődés világnapján

Szeptember 1-jén Ferenc pápa délután öt órakor a Szent Péter-bazilikában vesperást imádkozott a Római Kúria tagjaival és a hívekkel együtt. A szentírási olvasmány után a kapucinus Raniero Cantalamessa, a Pápai Ház szónoka mondott homíliát.

2016. szeptember 3. szombat

A pápa üzenetet küldött Krakkóba, a Laudato si’ enciklikáról rendezett konferenciára

A krakkói Jagelló Egyetemen július 25-én tudományos konferenciát tartottak Ferenc pápa Laudato si’ kezdetű enciklikájáról. Az egynapos tanácskozást Stanisław Dziwisz bíboros, Krakkó érseke nyitotta meg, aki felolvasta a Szentatya üzenetét.

2016. július 26. kedd

Az ember önzése ne tegye tönkre a tengert – a japán püspökök üzenete a tenger vasárnapjára

A tenger haldoklik. Ennek fő oka az emberi önzés – olvasható a japán püspökök július 10-ére, a tenger vasárnapjára írt üzenetének központi gondolata.

2016. július 9. szombat

Nemzetközi konferenciát tartottak Budapesten a környezettudatosságról és a társadalmi felelősségről

Az EcoOne Nemzetközi Ökológiai Hálózat „Kapcsolatok, környezettudatosság és társadalmi felelősség” címmel nemzetközi konferenciát rendezett május 27–29. között a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán.

2016. június 13. hétfő

Közös gondolkodás a jövőnkről – Konferenciát rendeztek az ember és környezete egységéről

A Tihanyi Bencés Apátság adott otthont a 2014-ben indított Közös úton című konferenciasorozat harmadik tanácskozásának. A konferenciát az Emberi Erőforrások Minisztériuma Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkársága és az UNESCO Magyar Nemzeti... »

2016. június 8. szerda

Megjelent a Vigilia májusi száma

A Vigilia ez évi ötödik számát ajánljuk olvasóink figyelmébe.

2016. május 8. vasárnap

Találkozás Ferenc pápával – interjú Erdő Péterrel

Vértesaljai László, a Vatikáni Rádió magyar nyelvű szerkesztőségének vezetője készített interjút Erdő Péter bíborossal római látogatása kapcsán. Az interjúban a bíboros beszámol a Ferenc pápával folytatott megbeszélésről, érinti a migráció és többek között a... »

2016. május 4. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete április 22-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2016. április 22. péntek

tovább »