Ami önnek élelmiszer, az másnak ajándék – Elindult az „Adni öröm!” kampány

December 14-én elkezdődött a SPAR Magyarország és kiemelt stratégiai partnere, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – immár 21. alkalommal szervezett – „Adni öröm!” elnevezésű jótékonysági kezdeményezése. A december 19-ig tartó karácsonyi adományozási akció indulását idén... »

10:48

A Magyar Bocuse d’Or Akadémia séfjeivel főztek a máltai szeretetszolgálat szakácstanulói

Az ország legjobb séfjeitől tanulhattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Kelta Szakgimnázium és Szakiskola tanulói a „Jóság hónapja” alkalmából. December 12-én. többfogásos menüt főztek a fiatalok a Magyar Bocuse d’Or Akadémia szakembereivel együtt.

2017. december 12. kedd

25 éve fogadja be a Máltai Szeretetszolgálat átmeneti otthona a családokat

A Szatmár utcában indult máltai munka alapozta meg a Jelenlét programot – jelentette ki a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnöke, Vecsei Miklós a Befogadás Háza Családok Átmeneti Otthona létrejöttének negyedszázados évfordulóján tartott szakmai napon december 6-án.

2017. december 11. hétfő

Magyarországra látogatott a Szuverén Máltai Lovagrend prelátusa

Jean Laffitte püspök, a máltai rend prelátusa Szabadhegÿ Kristóf, a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke meghívására december 7-én Rómából Budapestre érkezett, hogy a rend magyar káplánjaival találkozzon.

2017. december 11. hétfő

Közösen segít a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a DM

Idén is a Magyar Máltai Szeretetszolgálatot kérte fel partnerként karácsonyi ajándékozási akciójához a Drogerie Markt (DM) Magyarország, hogy a kisgyermekes családoknak szánt ajándékcsomagjaik a leginkább rászoruló emberekhez jussanak el.

2017. december 9. szombat

A Mikulás-bevetés – Gyermekbűvölőben a Máltai Szeretetszolgálattal

Három Mikulást együtt életemben most láttam először. Felkészítőik, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szentendrei csoportjának két vezetője karácsony előtti készülődésükről is beszámoltak a Magyar Kurírnak, mielőtt „a szeretet nagyköveteit” útnak indították december... »

2017. december 6. szerda

Óvjuk a hidegben éjszakázó embereket!

Az egyre hűvösödő éjszakai időjárás miatt figyelemfelhívással fordult az emberekhez az Emberi Erőforrások Minisztériumának szociális ügyekért felelős államtitkára, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. december 6. szerda

Esztergomba érkezett a hajléktalan Jézus szobra

December 2-án Esztergomba érkezett a Hajléktalan Jézus című alkotás. Az együttérzés emlékműve advent első hetében lesz látható az észak-magyarországi városban. A szobrot a főtéren, a betlehem mellett helyezték el.

2017. december 4. hétfő

25 éves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja

November 26-án ünnepelte alapításának negyedszázados évfordulóját a Magyar Máltai Szeretetszolgálat makói csoportja. A szeretetszolgálat önkéntesei számos programot szerveznek a rászoruló emberek megsegítésére a városban, a környező falvakban és a határon túli szórványban élő... »

2017. december 3. vasárnap

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági akciói 2017 adventjén

Minden karitatív szervezet életében a legaktívabb időszak advent ideje, az ünnepi készülődés a karácsonyra. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat számára a legfontosabb, hogy az általa egész évben segített emberek a máltai önkéntesekkel és munkatársakkal közösségben élhessék meg a... »

2017. november 29. szerda

„Sokszor csak egy ölelés kell” – Több száz gyermek fogadta Mátészalkán a hajléktalan Jézus szobrát

A Széchenyi István Katolikus és Német Nemzetiségi Általános Iskola tanulói november 22-én műsorral várták az együttérzés szobrát Mátészalkán.

2017. november 24. péntek

Szent Erzsébet-üvegablakkal gazdagodott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci kápolnája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat miskolci csoportja a Köln utcai központjukban lévő kápolnában ünnepelte november 18-án Szent Erzsébet emléknapját – tájékoztatott Gróf Lajos, a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége miskolci csoportjának tagja.

2017. november 20. hétfő

Ifjúsági önkéntes hálózatot hoz létre a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

867,03 millió forintot nyert el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat fiatalok képzésére, önkéntes utánpótlás-nevelésre – jelentette be Rétvári Bence államtitkár november 16-án a karitatív szervezet Batthyány téri központjában tartott sajtótájékoztatón.

2017. november 18. szombat

Idén a Máltai Szeretetszolgálat javára várnak adományokat a közmédia „Jónak lenni jó!” kampányában

Hatodik alkalommal rendezi meg a Médiaszolgáltatás-támogató és Vagyonkezelő Alap (MTVA) „Jónak lenni jó!” elnevezésű jótékonysági kampányát, amelynek kedvezményezettje ezúttal a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. november 13. hétfő

Céljaik vannak, nem feladataik – A Máltai Szeretetszolgálat felkészült a krízisidőszakra

A fővárosi hajléktalan-ellátásban dolgozó szociális munkások számára szervezett szakmai napot a téli krízisidőszak kezdetén a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Budapesten, a Bem rakparton fekvő központi épületében november 10-én.

2017. november 11. szombat

Szent Imre-búcsú Kozma Imrével Nagyrédén

Kozma Imre, a Magyar Máltai Szeretet Szolgálat alapítója búcsúi szentmisét mutatott be november 5-én, vasárnap Nagyrédén Szent Imre tiszteletére.

2017. november 8. szerda

Németországi önkéntes szolgálatra vár fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat mozgásukban akadályozottak és szellemi sérültek gondozását végző, a katolikus és a református egyház által fenntartott intézményeiben végzendő önkéntes szociális segítő munkára keres önkéntes fiatalokat a 2018. február 12-től 2019. február 28-ig... »

2017. november 7. kedd

Megáldották Szombathelyen a hajléktalan Jézus szobrát

Székely János szombathelyi megyéspüspök áldotta meg november 5-én a Sarlós Boldogasszony-székesegyház bronzkapujánál elhelyezett „Hajléktalan Jézus” című szobrot.

2017. november 6. hétfő

Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

Összesen mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre – közölte sajtótájékoztató keretében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős... »

2017. november 2. csütörtök

Ezer mesekönyvet gyűjtött össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR Budapest Maratonon

Az október 14–15-én megrendezett 32. SPAR Budapest Maraton Fesztiválon a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett. Az érdeklődők megismerkedhettek a szervezet „Ide hozzuk a játszóteret!” programjával, és mintegy ezer mesekönyv gyűlt össze a legszegényebb családok gyermekei... »

2017. október 25. szerda

tovább »