Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

„Nem álláspontunk, hanem küldetésünk van” – A menekültkérdésről szerveztek szakmai napot Budapesten

Június 19-én, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti országos központjában szakmai találkozót tartottak a migrációs válságban segítséget nyújtó egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

2017. június 19. hétfő

Varázskert, húsüzem és elektronikai bontó - Szociális vállalkozásokat segítő máltai projekt indul

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) június elsejétől kilenc közép-európai partnerszervezet közreműködésével hároméves transznacionális projektet valósít meg, melynek célja a társadalmi vállalkozásokat segítő eszközök és módszerek kidolgozása és kipróbálása.

2017. június 16. péntek

Szitanyomó műhelyt nyitott Pátyon a Máltai Szeretetszolgálat

Kreatív műhellyel bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereket foglalkoztató intézményeinek köre. A Pest megyei községben június 14-én megnyitott új üzemben szitanyomó technológiával dekorálnak majd ruházati és egyéb... »

2017. június 15. csütörtök

Száztíz éves a gyulaji óvoda

A Magoncka Óvoda, a Galló József Általános Iskola társintézménye fenntartója 2015 óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A jubileumi ünnepségen június 10-én Vecsei Miklós, a szervezet alelnöke átadta a Jelenlét program Magyar Örökség díjának másolatát Dobos Károlyné egykori... »

2017. június 13. kedd

Ötödik alkalommal tartottak városmissziót Kecskeméten

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Kecskeméti Csoportja az V. Kecskeméti Városmisszió alkalmával ismét megnyitotta Missziós Kávéházát a város főterén.

2017. június 2. péntek

Átadták a 2017-es Jószolgálat díjakat

Ünnepélyes keretek között adták át május 31-én, szerdán este Budapesten, a Várkert Bazár rendezvénytermében a Jószolgálat díjakat. Az életműdíjat Somos László kaposfői plébános kapta a roma közösségért végzett munkájáért. A díjazottak között van a székesfehérvári Szent... »

2017. június 2. péntek

Játékos gyermeknapot szervezett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A karitatív szervezet jóvoltából a legszegényebb településeken élő gyerekek is átélhetik a játék örömét a nemzetközi gyermeknaphoz kapcsolódva a május 27–28-i hétvégén, illetve az a körüli napokban. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat országszerte közel tízezer kisgyermek... »

2017. május 30. kedd

Beer Miklós meghívására Vácra érkezett az együttérzés szobra

A Hajléktalan Jézus című alkotás országjáró körútjának negyedik állomásán, Vácon Beer Miklós püspök vezetésével imádkoztak a hívek a rászoruló emberekért május 22-én.

2017. május 24. szerda

A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Miskolcra érkezett a hajléktalan Jézus szobra

Miskolcon a Hősök terén kapott helyet az együttérzés szobra május 18-án. A Hajléktalan Jézus című alkotást sokan megérintették, gyertyát gyújtottak és imádkoztak mellette.

2017. május 19. péntek

A nap, amikor szépnek láttam magam – Máltai szépségnap a pécsi anyukáknak

„Nem hittem, hogy egyszer még szép leszek” – törölgette könnyeit egy nagymama Pécsett, a Menő Jövő Gyermekközpontban tartott szépségnapon, amit még a farsang végén tartottak.

2017. május 18. csütörtök

Újabb nagyvárosokban lesz látható a hajléktalan Jézus szobra

Három újabb helyszínen mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Hajléktalan Jézus című alkotás május 18-án Miskolcon, 22-én Vácott, 26–28. között pedig Pécsett lesz látható.

2017. május 18. csütörtök

Az összefogás jegyében – A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak

A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményében dolgozó szociális szakemberek számára április 27-én a szervezet közép-magyarországi régiójának budapesti központjában.

2017. május 15. hétfő

A hajléktalan Jézus szobrát Veszprémben fogadták

A katolikus, református és evangélikus egyház képviselői, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai fogadták május 11-én az együttérzés szobrát, az alkotás országjáró körútja második állomásán, Veszprémben, az evangélikus templom előtt, a... »

2017. május 12. péntek

Dobogós helyen végeztek a gyulaji iskolások az országos nemzetiségi tanulmányi versenyen

Második és harmadik helyezést értek el az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek keretében megrendezett roma népismereti vetélkedő április 17–28. között zajló döntőjében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji Galló József Általános Iskolájának... »

2017. május 8. hétfő

Kecskemétre látogatott a hajléktalan Jézus szobra

Országjáró körútjának első állomásán, május 3-án Kecskeméten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi régióközpontjában imádsággal, kórusmuzsikával és gyermekrajzokkal fogadták az együttérzés szobrát.

2017. május 5. péntek

Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével

Különleges élelmiszermentő akciót indít a SPAR Magyarország és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Május 5. és 7. között három budapesti üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit.

2017. május 3. szerda

Országjáró körútra indul a hajléktalan Jézus szobra

A következő hetekben vidéki nagyvárosokban mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A hajléktalan Jézus alakja először május 3-án Kecskeméten lesz látható, de az érdeklődők a hónap folyamán találkozhatnak vele Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Vácott... »

2017. május 2. kedd

Új vezetőt választott a Szuverén Máltai Lovagrend

A nagymester helytartójává választotta a Szuverén Máltai Lovagrend Teljes Államtanácsa Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinettot. A rend új vezetőjét április 29-én választották meg a római Magisztrális Villában.

2017. április 30. vasárnap

tovább »