Helyünk a világban – Krízisidőszakot zárt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Közép-Magyarországi Régiója a hajléktalan emberek ellátásának krízisidőszakát lezáró országos szakmai napot tartott május 7-én Budapesten.

2019. május 15., szerda

Hogyan tarthatók fenn a társadalmi vállalkozások? – Szabadszálláson a Sentinel program nyomában

Szociális szemléletű, de üzletileg fenntartható modelleket létrehozni és működtetni – ez a hét közép-európai ország részvételével, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével zajló, az Európai Unió finanszírozásában működő Sentinel program célja. Május 9-én a... »

2019. május 10., péntek

Vecsei Miklós: A nyomorban élők felzárkóztatása az egész társadalom ügye

Április közepén Vecsei Miklóst nevezték ki a diagnózisalapú felzárkózási roma stratégia előkészítésének és végrehajtásának koordinálásáért felelős miniszterelnöki biztosává. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat alelnökét új feladatáról kérdeztük.

2019. május 6., hétfő

A Máltai Szeretetszolgálat is segíti Srí Lankát a gyűlöletcunami után

Húsvétvasárnap, április 21-én nyolc bomba robbant Srí Lankán, közülük három katolikus templomokban. A több száz áldozatot követelő merénylet hírére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is úgy döntött, hogy adománygyűjtést indít.

2019. május 2., csütörtök

Vecsei Miklós: Van közünk hozzád, Názáreti

„Kilenc hónappal ezelőtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pajzsára cseréltük a korábbi állami fenntartó cégtábláját az egykori gödi Topház bejáratán. A második héten szolgálatra jelentkeztem az intézménybe, tizenkét órás ügyeletet vállaltam...” Vecsei Miklós írását... »

2019. április 26., péntek

Apor Vilmos Emlékérmet kaptak a Máltai Szeretetszolgálat munkatársai

Apor Vilmos Emlékéremmel tüntette ki a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSZ) a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) Budapesti Csoportjának tagjait.

2019. április 26., péntek

Az erőszak csapdájából Isten erőterébe – Kozma Imre OH húsvéti üzenete

„Embertől emberig is keresztút visz.” Kozma Imre irgalmasrendi szerzetesnek, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének húsvéti üzenetét olvashatják.

2019. április 21., vasárnap

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten

„Keresztényüldözés a történelemben” címmel rendeztek konferenciát Budapesten, a Nemzeti Közszolgálati Egyetemen április 11-én.

2019. április 12., péntek

A jóléti erkély magasából? – A Hetvenkét Tanítvány Mozgalom lelkinapja a Párbeszéd Házában

Mi a gazdagok hivatása? – tette fel a résztvevőknek a kérdést a Hetvenkét Tanítvány Mozgalom (T72) által kezdeményezett lelkinap. A keresztény szakmai találkozóhelyen válaszokat kerestek, összefogva a Párbeszéd Házával és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal, április 6-án a... »

2019. április 7., vasárnap

„Itt mindenki köszön a lányomnak” – A gödi Gondviselés Háza a sérültek szolgálatában

Kora reggel indulunk Gödre, hogy meglátogassuk a Magyar Máltai Szeretetszolgálat által fenntartott Gondviselés Házát, amely kilenc hónapja működik egy korábbi intézmény, a Topház Speciális Otthon helyén, ugyanazokkal az ápoltakkal és részben megújult személyzettel.

2019. április 2., kedd

Pro Urbe Győr díjat vehetett át Báthy Andrásné, a Máltai Szeretetszolgálat regionális ügyvezetője

Báthy Andrásné a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Nyugat-Magyarországi Régiójának regionális ügyvezetője. A magas rangú városi kitüntetést március 15-én a díszközgyűlésen adta át Borkai Zsolt polgármester.

2019. március 25., hétfő

Korányi Sándor-emléklapot kapott a gödi Gondviselés Házában élő Németh István

A vese világnapja alkalmából Korányi Sándor-emléklappal díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Házában élő Németh Istvánt és ápolóit, gondozóit március 13-án Budapesten, a Szent Margit Kórházban.

2019. március 18., hétfő

Budapesten járt Agnes nővér, aki az evangélium fényét hordozza a szíriai háború sötétségében

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a háború sújtotta Szíriában is jelen van, Agnes Mariam de la Croix szerzetesnővéren keresztül segít a rászorulóknak. Február 25-én a Szent István-bazilika melletti kiállítóteremben Agnes nővérrel együtt mutatták be a szeretetszolgálat... »

2019. február 26., kedd

Nehéz helyzetben élő embereket láttak vendégül a Nemzeti Színházban

„A Nemzeti mindenkié” elnevezésű program keretében és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a budapesti Nemzeti Színház február 18-án olyan embereknek ajánlotta fel ingyenesen, hogy megnézhetik Tamási Áron „Vitéz lélek” című művét, akiknek nem lehet a... »

2019. február 26., kedd

Profi séfek örömfőzése jótékonysággal fűszerezve – Ételadomány a máltai intézmények lakóinak

Ezer adag sertéspörköltet készített el egy csapat séf és szakács Pap Lajos vezetésével február 16-án Budapesten. A jó hangulatú főzés eredményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hét intézményében fogyaszthatták el a rászorulók.

2019. február 25., hétfő

„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17., vasárnap

Az emberszolgálat ünnepe – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hálaadó szentmisére gyűltek össze az ország minden pontjáról február 4-én a zugligeti Szent Család-plébániatemplomban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei, hogy részt vegyenek a szolgálat megalakulásának harmincadik évfordulóján a Kozma Imre által celebrált... »

2019. február 4., hétfő

Félek, hogy megfagy – Így segíthetünk jól a hajléktalanokon

A téli krízisidőszak kezdete óta 1007 hívás futott be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécserközpontjához. Az alábbi beszélgetést a segélyszervezet szolgálatot teljesítő munkatársai jegyezték le.

2019. január 31., csütörtök

Átadták a Máltai Szeretetszolgálat új munkásszállóját Veszprémben

Február elejétől költözhetnek be az első lakók Veszprém nyolcvan férőhelyes munkásszállójába, melyet a város önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi lakásügynöksége, a Veszol Nonprofit Kft. üzemeltet. Az épületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg... »

2019. január 30., szerda

Neves előadóművészek léptek fel a Máltai Szeretetszolgálat vonatszállóján

A magyar kultúra napján, január 22-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat hajléktalanszállóján a vendégek Kodály Zoltán, Bartók Béla, József Attila, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveit adták elő az éjjeli menedékhely lakóinak.

2019. január 25., péntek

tovább »