Tatán fogadták a Hajléktalan Jézust

Tatán fogadták a Hajléktalan Jézus című alkotást november 9. és 11. között. Az együttérzés szobrát a Szent Imre kapucinus templom előtt helyezte el a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2018. november 14. szerda

Pro Caritate díjat kapott Győri-Dani Lajos, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnöke

A szociális munka napján, november 12-én Pro Caritate díjjal tüntették ki Győri-Dani Lajost, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat ügyvezető alelnökét a Parlamentben.

2018. november 13. kedd

Megáldották a felújított Befogadás Házát Békásmegyeren

Megújult a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapest-békásmegyeri, Kelta utcai Befogadás Háza. Kétéves felújítási időszak után, november 2-án áldották meg az intézményt. Az eseményről Tárnok György intézményvezető tájékoztatott.

2018. november 6. kedd

Londonban is otthonra talál a hajléktalan Jézus

Bár hivatalosan csak januárban fogják a szobrot leleplezni, a hajléktalan Jézus bronzba öntött alakja már ott fekszik Londonban, az előkelő Mayfair negyedben, a Farm Streeten található jezsuita templom Hétfájdalmú Szűzanya-kápolnájában.

2018. október 26. péntek

Lackfi János: A hajlékkészítés zsoltára

A hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődött a téli krízisidőszak a hajléktalanellátásban. Alábbiakban ismételten közreadjuk Lackfi János a Hajléktalan Jézus szobrának budapesti megáldására írt versét, melyet a költő a... »

2018. október 19. péntek

Pénzügyi tudatosságra ösztönző kvízjátékot indított a Máltai Szeretetszolgálat

Kvízjátékkal ösztönöz a Magyar Máltai Szeretetszolgálat OTTHON a pénzügyekben programja az öngondoskodásra és a pénzügyi szolgáltatások megismerésére. A játékosok a kérdéssorokra válaszolva szerezhetnek pénzügyi ismereteket, miközben értékes díjakat nyerhetnek.

2018. október 18. csütörtök

Türelemmel és együttérzéssel – A Máltai Szeretetszolgálat közleménye a téli krízisidőszak kezdetén

A hajléktalan emberek közterület-használatát korlátozó jogszabályok miatt idén október 15-én kezdődik a téli krízisidőszak a hajléktalanellátásban.

2018. október 13. szombat

Hiányszakmákat oktatnak az egyesült máltai szakiskolák

Egyesült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat két óbudai szakiskolája: az Óbudai Szakgimnázium és Szakközépiskola és a Kelta Szakgimnázium és Szakközépiskola.

2018. október 10. szerda

Jelenlét és önátadás a családi életben – A Magyar Máltai Lovagok Szövetségének konferenciája

A Magyar Máltai Lovagok Szövetsége (MMLSZ) a magyar kormány által meghirdetett családok évéhez kapcsolódva „A keresztény házasság és család – időt álló értékek” címmel rendezett konferenciát szeptember 27-én az Eötvös Loránd Tudományegyetem Állam és Jogtudományi Karán.... »

2018. szeptember 28. péntek

A magyar máltai szervezetek vezetői találkoztak a lovagrend nagymesterével

A Szuverén Máltai Lovagrend nagymestere, Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinetto a rend római központjában fogadta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének vezetőit szeptember 19-én.

2018. szeptember 27. csütörtök

Máltai dínók a raptorok ellen – Konferencia a húszéves „Játszva megelőzni” programról

A „Játszva megelőzni” program elindulásának huszadik évfordulója alkalmából a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szeptember 20-án szakmai konferencián összegezte két évtized tapasztalatait.

2018. szeptember 26. szerda

Stratégiai megállapodást kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és az ELMŰ-ÉMÁSZ

Hosszú távú, stratégiai együttműködési megállapodást kötött a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és az ELMŰ-ÉMÁSZ Társaságcsoport szeptember 6-án Budapesten. A szerződést Vecsei Miklós, a segélyszervezet alelnöke és Marie-Theres Thiell, az energiavállalat elnöke írták... »

2018. szeptember 6. csütörtök

Adj egy mesét! – Két hónapos könyvgyűjtés indul rászoruló gyerekeknek és iskoláknak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pauker Nyomda akciójában szeptembertől két hónapon keresztül adományozhatunk mesekönyveket, gyermek- és ifjúsági irodalmat zenei rendezvényeken és koncerteken. A könyveket az MMSZ rászoruló gyermekeknek és olyan iskoláknak juttatja el, ahol nincs... »

2018. szeptember 6. csütörtök

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is részt vett a kecskeméti virágkiállítás szervezésében

Tizenegyedik alkalommal rendezték meg a virág- és rózsakiállítást Kecskeméten a Magyar Máltai Szeretetszolgálat, a Hírös Kertészek Egyesülete és a Kecskeméti Rózsahölgyek Társasága szervezésében, augusztus 18. és 22. között.

2018. szeptember 4. kedd

Gyermekotthonok lakói önkénteskedtek a Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanszállóján

Szobákat festettek és adományokat válogattak a „Csepp a tengerben” Alapítvány táborában részt vevő fiatalok a Máltai Szeretetszolgálat budapesti, Miklós utcai hajléktalanellátó intézményében augusztus 26-án.

2018. szeptember 3. hétfő

Akik önzetlenül adnak – kapnak is – Mozgássérültek máltai tábora a Balatonnál

Ötödik alkalommal rendezte meg a mozgássérült fiatalok nyári táborát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat augusztus 13–18. között; ez alkalommal Balatonfenyvesen, a Református Gyermek- és Ifjúsági Üdülőben.

2018. augusztus 30. csütörtök

Szakmai és szervezetfejlesztés a bentlakásos máltai intézményekben

Idősotthonokat és hajléktalan embereket ellátó intézményeket fejleszt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat – az erről szóló sajtóközleményüket adjuk közre.

2018. augusztus 28. kedd

Rendhagyó munkakereső programot indított Pécsen a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Egy rendhagyó, tapasztalatra és gyakorlati tudásra épülő új program keretében három hónapon belül akár jól kereső állásuk is lehet a munkakereső pécsi romáknak. A PécsMa.hu portál tudósított a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Nyolc Boldogság Alapítvány nemzetközi RARE... »

2018. augusztus 24. péntek

Cselekvés, felelősség, Isten- és emberszeretet – Szociális projekthét fiataloknak Budapesten

Projekthétre hívtak össze egy katolikus szociális akadémia kezdeményezésére közép- és kelet-európai fiatalokat Budapestre. A 150 résztvevő a főváros szociális nehézségei ellen küzdő szervezetek munkájával ismerkedett. Augusztus 13-án Erdő Péter bíborossal ünnepeltek szentmisét a... »

2018. augusztus 14. kedd

„Ez nem csak egy játszótér, inkább egy nagy család” – Húszéves a Játszva megelőzni program

Húszéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Játszva megelőzni” programja, melynek évfordulóját az első máltai játszótéren, Budapesten, a Gyűrű utcai lakótelep szívében ünnepelte a segélyszervezet július 28-án.

2018. augusztus 7. kedd

tovább »