Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.

2017. augusztus 21. hétfő

Mozgássérült magyar fiatalok táboroztak Salzburgban

Idén júliusban Salzburgban rendezte meg a Szuverén Máltai Lovagrend hagyományos nyári ifjúsági mozgássérült táborát. A 34. szabadidős találkozóra közel ötszáz vendég érkezett huszonöt országból Mozart szülővárosába.

2017. augusztus 12. szombat

Karitászos és máltais összefogással lélegeztetőgépet adományoztak egy háromgyerekes családapának

Hármas összefogás eredményeként lélegeztetőkészüléket adományozott egy háromgyermekes családapának a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportja segítségével.

2017. augusztus 9. szerda

Kézműves sörrel a Máltai Szeretetszolgálatért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának támogatására sörkülönlegességet hozott forgalomba a mecseknádasdi Karl Mikro-Sörfőzde. Az „Iniciale” nevű kézműves sört, melynek megalkotásában a szeretetszolgálat munkatársai is aktívan részt vettek, augusztus 4-én... »

2017. augusztus 8. kedd

A Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi bontóüzeme jó példa az e-hulladék felhasználására

A Roma As Resource elnevezésű, a romák hosszú távú munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő európai uniós program résztvevői július elején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi üzemébe is ellátogattak.

2017. július 21. péntek

Ötödik lett a varsói világbajnokságon a Magyarországot képviselő Máltai SE

A legkevesebb gólt kapott csapatként lett ötödik a július 15-én és 16-án Varsóban rendezett Gyermekotthonok Világbajnokságán a Magyarországot képviselő Máltai SE.

2017. július 20. csütörtök

Cseréppel segítette a Máltai Szeretetszolgálat az újjáépítést Megyaszón

Mintegy húsz raklapnyi cserépadományt osztott szét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportja július folyamán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón. Az eddigi felajánlásokból tizennégy család házát tudják felújítani. A gyűjtést tovább folytatja a... »

2017. július 19. szerda

A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

Az időjárás valószerűvé tette a máltaiak katasztrófahelyzet-szimulációját

Szimulált árvízi katasztrófahelyzetben adtak számot az elmúlt hónapokban megszerzett tudásukról a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Johannita Segítő Szolgálat önkéntesei július 8-án és 9-én, akik a közös képzés végén gyakorlati záróvizsgát tettek a Nógrád megyei... »

2017. július 12. szerda

Kerékpárokat ajándékozott a Máltai Szeretetszolgálat kárpátaljai családoknak

Harminchárom felújított használt kerékpárt adott át július 6-án a Magyar Máltai Szeretetszolgálat kárpátaljai családoknak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Beregsurányban.

2017. július 8. szombat

Hat idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A kormány döntése nyomán július 1-jétől hat bentlakásos idősotthont vett át az államtól a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Az intézményekben összesen több mint 480 idős ember él.

2017. július 5. szerda

A Megyaszón megrongálódott házak helyreállítására gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

Adománygyűjtést hirdet a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszó községben pusztító június 21-i jégverésben megrongálódott házak helyreállítására és a károsult családok megsegítésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat.

2017. június 30. péntek

Új rendtagokat avattak a Szuverén Máltai Lovagrendben

Keresztelő Szent János ünnepén, június 24-én, Budapesten, a Szent Ferenc Sebei-templomban szentmise keretében hat új rendtagot avattak a Szuverén Máltai Lovagrendben.

2017. június 25. vasárnap

Győrben is bemutatják az együttérzés szobrát

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia rendezvényén, a Katolikus Társadalmi Napokon is kiállítják az együttérzés szobrát. A Hajléktalan Jézus-szobor június 25. és 27. között lesz látható a győri Dunakapu téren.

2017. június 24. szombat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat segít a viharkárok utáni helyreállításban

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat is segítséget nyújt a legutóbbi, jégesővel kísért viharban súlyos károkat szenvedett Halmajon. A Borsod-Abaúj-Zemplén megyei településen jelentős károkat okozott a szerda délutáni vihar, egy háznak levitte a tetejét a szél, több épület pedig... »

2017. június 23. péntek

Kisállatokat kaptak a kárpátaljai magyar családok – KÉPRIPORT

A Kárpátaljai Magyar Nagycsaládosok Egyesülete és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat összefogásával Beregszászon kisállatokat adományoztak családok számára június 20-án.

2017. június 23. péntek

Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

2017. június 22. csütörtök

„Nem álláspontunk, hanem küldetésünk van” – A menekültkérdésről szerveztek szakmai napot Budapesten

Június 19-én, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti országos központjában szakmai találkozót tartottak a migrációs válságban segítséget nyújtó egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

2017. június 19. hétfő

Varázskert, húsüzem és elektronikai bontó - Szociális vállalkozásokat segítő máltai projekt indul

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSz) június elsejétől kilenc közép-európai partnerszervezet közreműködésével hároméves transznacionális projektet valósít meg, melynek célja a társadalmi vállalkozásokat segítő eszközök és módszerek kidolgozása és kipróbálása.

2017. június 16. péntek

Szitanyomó műhelyt nyitott Pátyon a Máltai Szeretetszolgálat

Kreatív műhellyel bővült a Magyar Máltai Szeretetszolgálat megváltozott munkaképességű és fogyatékkal élő embereket foglalkoztató intézményeinek köre. A Pest megyei községben június 14-én megnyitott új üzemben szitanyomó technológiával dekorálnak majd ruházati és egyéb... »

2017. június 15. csütörtök

tovább »