A szeretet kockázata – Évértékelő küldöttgyűlést tartott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A szeretet kockázatos, nemcsak azért, mert meg kell előlegezni, hanem mert meg is kell tartani – ezzel a gondolattal foglalta keretbe a Magyar Máltai Szeretetszolgálat évértékelő országos küldöttgyűlésén elhangzott beszámolókat Kozma Imre, a szervezet alapító elnöke.

2017. május 21. vasárnap

Miskolcra érkezett a hajléktalan Jézus szobra

Miskolcon a Hősök terén kapott helyet az együttérzés szobra május 18-án. A Hajléktalan Jézus című alkotást sokan megérintették, gyertyát gyújtottak és imádkoztak mellette.

2017. május 19. péntek

A nap, amikor szépnek láttam magam – Máltai szépségnap a pécsi anyukáknak

„Nem hittem, hogy egyszer még szép leszek” – törölgette könnyeit egy nagymama Pécsett, a Menő Jövő Gyermekközpontban tartott szépségnapon, amit még a farsang végén tartottak.

2017. május 18. csütörtök

Újabb nagyvárosokban lesz látható a hajléktalan Jézus szobra

Három újabb helyszínen mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A Hajléktalan Jézus című alkotás május 18-án Miskolcon, 22-én Vácott, 26–28. között pedig Pécsett lesz látható.

2017. május 18. csütörtök

Az összefogás jegyében – A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak

A hajléktalanellátás krízisidőszakát lezáró szakmai napot tartottak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hajléktalanellátó intézményében dolgozó szociális szakemberek számára április 27-én a szervezet közép-magyarországi régiójának budapesti központjában.

2017. május 15. hétfő

A hajléktalan Jézus szobrát Veszprémben fogadták

A katolikus, református és evangélikus egyház képviselői, valamint a Magyar Máltai Szeretetszolgálat önkéntesei és munkatársai fogadták május 11-én az együttérzés szobrát, az alkotás országjáró körútja második állomásán, Veszprémben, az evangélikus templom előtt, a... »

2017. május 12. péntek

Dobogós helyen végeztek a gyulaji iskolások az országos nemzetiségi tanulmányi versenyen

Második és harmadik helyezést értek el az Országos Általános Iskolai Nemzetiségi Tanulmányi Versenyek keretében megrendezett roma népismereti vetélkedő április 17–28. között zajló döntőjében a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyulaji Galló József Általános Iskolájának... »

2017. május 8. hétfő

Kecskemétre látogatott a hajléktalan Jézus szobra

Országjáró körútjának első állomásán, május 3-án Kecskeméten, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-alföldi régióközpontjában imádsággal, kórusmuzsikával és gyermekrajzokkal fogadták az együttérzés szobrát.

2017. május 5. péntek

Élelmiszermentő akció a SPAR üzleteiben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közreműködésével

Különleges élelmiszermentő akciót indít a SPAR Magyarország és a Bay Zoltán Alkalmazott Kutatási Közhasznú Nonprofit Kft. Május 5. és 7. között három budapesti üzletben várják a vásárlók feleslegessé vált tartós élelmiszereit.

2017. május 3. szerda

Országjáró körútra indul a hajléktalan Jézus szobra

A következő hetekben vidéki nagyvárosokban mutatja be az együttérzés szobrát a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. A hajléktalan Jézus alakja először május 3-án Kecskeméten lesz látható, de az érdeklődők a hónap folyamán találkozhatnak vele Veszprémben, Miskolcon, Pécsett és Vácott... »

2017. május 2. kedd

Új vezetőt választott a Szuverén Máltai Lovagrend

A nagymester helytartójává választotta a Szuverén Máltai Lovagrend Teljes Államtanácsa Fra’ Giacomo Dalla Torre del Tempio di Sanguinettot. A rend új vezetőjét április 29-én választották meg a római Magisztrális Villában.

2017. április 30. vasárnap

Csilla von Boeselagerről elnevezett máltai központot avattak Beregszászban

A fogyatékkal élő gyermekeket és felnőtteket ellátó, Csilla von Boeselagerről elnevezett központot, amely a Pető Intézettel együttműködve végzi majd tevékenységét, április 26-án nyitották meg a kárpátaljai Beregszászon.

2017. április 28. péntek

Nemzetiségi bázisintézmény lett a Máltai Szeretetszolgálat gyulaji általános iskolája és óvodája

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat Galló József Általános Iskola és Magoncka Óvoda április 20-án elnyerte az Oktatási Hivatal Bázisintézménye címet a nemzetiségi oktatási intézmények pályázatában.

2017. április 21. péntek

Beer Miklós az együttérzésről a Máltai Szeretetszolgálat videósorozatában

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat rövidfilmjeiben egyházi személyek, művészek, magánemberek beszélnek arról, számukra mit jelent az együttérzés, és milyen gondolatokat ébreszt bennük a „Hajléktalan Jézus” szobor, mely április 11-én érkezett meg Magyarországra.

2017. április 18. kedd

Nagypéntek a szeretet drámája! Húsvét a szeretet diadala! – Kozma Imre OH húsvéti üzenete

Az alábbiakban Kozma Imre irgalmasrendi szerztes, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke 2017 húsvétjára írt üzenetét olvashatják.

2017. április 14. péntek

Erdő Péter megáldotta a Hajléktalan Jézus szobrát Budapesten

A világ több nagyvárosa után Budapesten is látható lesz Timothy P. Schmalz kanadai művész – az együttérzés jelképévé vált – Hajléktalan Jézust ábrázoló szobra. A Horváth Mihály téri Szent József-templom előtt ideiglenesen elhelyezett alkotást Erdő Péter bíboros áldotta meg... »

2017. április 11. kedd

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat gyermekprogramokkal is segít a szabadkai befogadóállomáson

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a szerb kormány között 2016. december 1-jén Belgrádban aláírt együttműködési megállapodás értelmében a segélyszervezet Szerbia – elsősorban a Vajdaság – területén is legálisan végezheti karitatív tevékenységét.

2017. április 11. kedd

Külföldi önkéntes szolgálatra keres fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

Vállalkozó kedvű, 18 és 30 év közötti fiatalokat keres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves külföldi önkéntes szolgálatra.

2017. március 25. szombat

Versekkel köszöntötték Csuja Imre színművészt a máltai hajléktalanszálló lakói

Az Örkény Színház színésze több alkalommal lépett már fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat – Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyén, ahol március 3-án önzetlen szolgálatáért mondtak neki köszönetet az ott élő emberek.

2017. március 8. szerda

Szakmai háttérbeszélgetéssel indult a roma emberek foglalkoztatását segítő uniós program

A „Roma As Resource” elnevezésű, nyolc országot, valamint huszonegy civil és állami szervezetet összefogó, a roma emberek munkaerőpiaci részvételét segítő európai uniós program nyitókonferenciáján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével tartottak szakmai háttérbeszélgetést... »

2017. február 28. kedd

tovább »