Külföldi önkéntes szolgálatra keres fiatalokat a Máltai Szeretetszolgálat

Vállalkozó kedvű, 18 és 30 év közötti fiatalokat keres a Magyar Máltai Szeretetszolgálat egyéves külföldi önkéntes szolgálatra.

2017. március 25. szombat

Versekkel köszöntötték Csuja Imre színművészt a máltai hajléktalanszálló lakói

Az Örkény Színház színésze több alkalommal lépett már fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat – Hajléktalanok Éjjeli Menedékhelyén, ahol március 3-án önzetlen szolgálatáért mondtak neki köszönetet az ott élő emberek.

2017. március 8. szerda

Szakmai háttérbeszélgetéssel indult a roma emberek foglalkoztatását segítő uniós program

A „Roma As Resource” elnevezésű, nyolc országot, valamint huszonegy civil és állami szervezetet összefogó, a roma emberek munkaerőpiaci részvételét segítő európai uniós program nyitókonferenciáján a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vezetésével tartottak szakmai háttérbeszélgetést... »

2017. február 28. kedd

Középiskolások gyűjtöttek ruhákat hajléktalan embereknek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívására egy hét alatt tizenkét középiskola válaszolt, és gyűjtött több mázsa ruhát a hajléktalan emberek megsegítésére. A gyűjtés február első hetében kezdődött, több turnusban gyűjtötték be a ruhákat az idő közben csatlakozó... »

2017. február 26. vasárnap

Online vásárlók tízezrei támogatták a Máltai Szeretetszolgálat segítő programjait

Egy év alatt csaknem tizenötmillió forint adomány gyűlt össze az online vásárlások során alkalmazott felkerekítésekből. A „Kerekítsd fel!” program idén is folytatódik. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat február 22-én sajtóközleményében számolt be a jótékonysági... »

2017. február 22. szerda

Hajléktalan embereket láttak vendégül a Máltai Szeretetszolgálat budapesti központjában

Hatszáz adag meleg étellel várta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Baptista Szeretetszolgálat a rászoruló és hajléktalan embereket a budapesti Batthyány téri máltai központ udvarán február 10-én és 11-én. Az ételosztás idején a mozgó orvosi rendelőt is sokan... »

2017. február 14. kedd

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat múzeumlátogatási programot indított hajléktalanok számára

A Magyar Természettudományi Múzeumba látogattak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budai, Feszty Árpád utcai hajléktalanszállójának lakói február 8-án. Az esemény kapcsán Aba Csaba, a krisztinavárosi intézmény vezetője számolt be a tavaly májusban elindított közösségi... »

2017. február 10. péntek

Több ezer doboz konzervet ajánlottak fel a Magyar Máltai Szeretetszolgálatnak

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat békásmegyeri Családok Átmeneti Otthonában adta át február 7-én a Bonduelle az „Adventi Kalendárium” elnevezésű kampánya során összegyűlt hatezer darab konzervet.

2017. február 8. szerda

A Máltai Szeretetszolgálat szociális programmal járul hozzá Tatabánya fejlődéséhez

Január 28-án rendezték meg a „Társadalmi együttműködés erősítése Tatabányán” című projekt nyitó eseményét. A segélyszervezet és Tatabánya Város Önkormányzatának közös szociális programja a közösségépítés eszközével segíti a rászoruló emberek... »

2017. február 3. péntek

Búcsú és farsang a rákosmenti plébániákon

Január 28-án tartották a rákoskeresztúri plébániához tartozó madárdombi Szent Pál-templom búcsúját, valamint a rákosligeti katolikus farsangot a Gregor József Általános Iskolában.

2017. január 31. kedd

Megnyílt a Szent Márton Galéria a Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli központjában

Január 26-án nyitották meg Pécsett a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régióközpontjának művészeti galériáját, amelyet az irgalmas püspökről, Tours-i Szent Mártonról neveztek el.

2017. január 30. hétfő

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat immár itthon segít az olaszországi buszbaleset túlélőinek

Közvetlenül a buszbaleset után, január 21-én indult el Veronába a Magyar Máltai Szeretetszolgálat csoportja, hogy segítséget nyújtson a sérülteknek, a hozzátartozóknak és az elhunytak családtagjainak. A szervezet munkatársai január 24-én indultak haza, hogy immár itthon folytassák... »

2017. január 25. szerda

A magyar jezsuiták tervei 2017-ben

A Jézus Társasága Magyarországi Rendtartományának provinciálisa, Forrai Tamás január 17-én a budapesti Párbeszéd Házában értékelte a jezsuiták elmúlt évét és bemutatta az idén várható programokat.

2017. január 17. kedd

160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket az egyik legnagyobb üzletlánc

Több mint 160 millió forinttal támogatott társadalmi célú kezdeményezéseket, intézményeket és rendezvényeket 2016-ban a SPAR Magyarország. A vállalat stratégiai partnere évek óta a Magyar Máltai Szeretetszolgálat. Idén az első támogatását, 100 darab LCD-monitort a Magyar Tűzoltó... »

2017. január 13. péntek

Fűtött helyre kell vinni az átázott ruhájú hajléktalan embereket

Az alábbiakban közöljük a Magyar Máltai Szeretetszolgálat január 12-én közzétett felhívását.

2017. január 12. csütörtök

Fagyba és önmagunkba zárt csoda

Az elmúlt napok kritikus téli időjárása, a kialakult társadalmi összefogás és segítségnyújtás kapcsán főszerkesztői jegyzetet adunk közre.

2017. január 11. szerda

A szeretet melege – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársaival a budapesti éjszakában

Az eddigi leghidegebb hétvége első délutánján, január 6-án, pénteken indulunk útnak. Morva Emília, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közép-magyarországi régiójának vezetője a kalauzunk.

2017. január 8. vasárnap

Országos központjában is krízisszállót nyitott a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Január 8-án újabb férőhelyeket nyitott a hajléktalanok elhelyezésére a Magyar Máltai Szeretetszolgálat: a karitatív szervezet az országos központjának (Budapest XII., Szarvas Gábor út 58.) tanácstermében is krízisszállót rendezett be.

2017. január 8. vasárnap

A tragédiák megelőzése közös felelősségünk – A Magyar Máltai Szeretetszolgálat felhívása

Január leghidegebb hétvégéje előtt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat mindenkitől azt kéri, ha földön fekvő, a kérdéseinkre nem válaszoló emberrel találkozunk, hívjunk segítséget.

2017. január 6. péntek

Az értelmes élet öröme – Kozma Imre OH újévi üzenete

Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat alapító elnöke újévi üzenetét olvashatják az alábbiakban.

2017. január 1. vasárnap

tovább »