Korányi Sándor-emléklapot kapott a gödi Gondviselés Házában élő Németh István

A vese világnapja alkalmából Korányi Sándor-emléklappal díjazták a Magyar Máltai Szeretetszolgálat gödi Gondviselés Házában élő Németh Istvánt és ápolóit, gondozóit március 13-án Budapesten, a Szent Margit Kórházban.

2019. március 18. , hétfő

Budapesten járt Agnes nővér, aki az evangélium fényét hordozza a szíriai háború sötétségében

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a háború sújtotta Szíriában is jelen van, Agnes Mariam de la Croix szerzetesnővéren keresztül segít a rászorulóknak. Február 25-én a Szent István-bazilika melletti kiállítóteremben Agnes nővérrel együtt mutatták be a szeretetszolgálat... »

2019. február 26. , kedd

Nehéz helyzetben élő embereket láttak vendégül a Nemzeti Színházban

„A Nemzeti mindenkié” elnevezésű program keretében és a Magyar Máltai Szeretetszolgálattal együttműködve a budapesti Nemzeti Színház február 18-án olyan embereknek ajánlotta fel ingyenesen, hogy megnézhetik Tamási Áron „Vitéz lélek” című művét, akiknek nem lehet a... »

2019. február 26. , kedd

Profi séfek örömfőzése jótékonysággal fűszerezve – Ételadomány a máltai intézmények lakóinak

Ezer adag sertéspörköltet készített el egy csapat séf és szakács Pap Lajos vezetésével február 16-án Budapesten. A jó hangulatú főzés eredményét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat hét intézményében fogyaszthatták el a rászorulók.

2019. február 25. , hétfő

„Felfigyelt ránk a világ” – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökét, Kozma Imrét kérdeztük a szervezet múltjáról, jelenéről, jövőjéről.

2019. február 17. , vasárnap

Az emberszolgálat ünnepe – Harmincéves a Magyar Máltai Szeretetszolgálat

Hálaadó szentmisére gyűltek össze az ország minden pontjáról február 4-én a zugligeti Szent Család-plébániatemplomban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai és önkéntesei, hogy részt vegyenek a szolgálat megalakulásának harmincadik évfordulóján a Kozma Imre által celebrált... »

2019. február 4. , hétfő

Félek, hogy megfagy – Így segíthetünk jól a hajléktalanokon

A téli krízisidőszak kezdete óta 1007 hívás futott be a Magyar Máltai Szeretetszolgálat diszpécserközpontjához. Az alábbi beszélgetést a segélyszervezet szolgálatot teljesítő munkatársai jegyezték le.

2019. január 31. , csütörtök

Átadták a Máltai Szeretetszolgálat új munkásszállóját Veszprémben

Február elejétől költözhetnek be az első lakók Veszprém nyolcvan férőhelyes munkásszállójába, melyet a város önkormányzata és a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közösségi lakásügynöksége, a Veszol Nonprofit Kft. üzemeltet. Az épületet Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg... »

2019. január 30. , szerda

Neves előadóművészek léptek fel a Máltai Szeretetszolgálat vonatszállóján

A magyar kultúra napján, január 22-én a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Vonat hajléktalanszállóján a vendégek Kodály Zoltán, Bartók Béla, József Attila, Kosztolányi Dezső és Karinthy Frigyes műveit adták elő az éjjeli menedékhely lakóinak.

2019. január 25. , péntek

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a Pécsi Tudományegyetem együttműködése Afrikáért

Közös kutatási programokkal, konferenciák szervezésével segítik a magyar Afrika-kutatást, humanitárius és nemzetközi fejlesztési programok előkészítését – erről írt alá együttműködési megállapodást a közelmúltban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) és a Pécsi... »

2019. január 10. , csütörtök

Így hívjon segítséget hajléktalan emberhez – Öt jótanács a Máltai Szeretetszolgálattól

A havazáskor megemelkedik a hajléktalanellátó diszpécserközpontokba érkező hívások száma. A töredékes, hibás bejelentések néha nehéz helyzetbe hozzák az ellátást végző szakembereket. A Magyar Máltai Szeretetszolgálat munkatársai öt pontban összefoglalták, mire figyeljünk a... »

2019. január 9. , szerda

„Békességet a világnak” – Karácsonyi üzenet az idősek otthonából

Fertődre, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Mentes Mihály pap költőről elnevezett idősek otthonába látogattunk, hogy az ünnepi készülődés közben egy pillantást vessünk a szívekben őrzött régi karácsonyokra.

2018. december 27. , csütörtök

Adjunk hálát azért, amink van – Karácsonyi szeretetebéd az esztergomi Gondviselés Házában

Gulyáslevessel, buktával és egymásra figyeléssel várták december 24-én délben a Magyar Máltai Szeretetszolgálat esztergomi intézményében a hajléktalan és magányos embereket. Az ebédet egy munkaerő-közvetítő cég készítette el és kínálta a rászoruló embereknek.

2018. december 27. , csütörtök

Tudásközpontú világunkban isteni jel és isteni modell – Kozma Imre karácsonyi üzenete

Kozma Imre OH, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat elnökének karácsonyi üzenetét adjuk közre.

2018. december 24. , hétfő

Karácsonyi ünnepséget tartott a Máltai Szeretetszolgálat pécsi csoportja

A december 19-én megrendezett összejövetelt hálaadó szentmisével kezdte a máltai közösség, melyet Udvardy György megyéspüspök mutatott be a Corpus Christi-kápolnában – számolt be Csonka Pál, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Dél-Dunántúli Régiójának vezetője.

2018. december 23. , vasárnap

Sikeresen zárult a 22. „Adni öröm!” akció – KÉPRIPORT

Hat nap alatt 165 áruházban 284 729 kilogramm tartós élelmiszer gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a SPAR Magyarország „Adni öröm!” akciójában. Az adományokból készített több mint 34 ezer csomagot még az ünnepek előtt átadták a rászorulóknak.

2018. december 20. , csütörtök

Fotókiállítás mutatja be a szíriai háborút és a máltai segítséget

Megnyílt a Magyar Máltai Szeretetszolgálat szíriai háborúról és a háború következményeire adott humanitárius válaszokról szóló kiállítása a Szent István-bazilika Lovagtermében december 17-én. A kiállítás az „Imádságot kérünk” imagyűjtő kampány kísérőrendezvénye,... »

2018. december 18. , kedd

Adománygyűjtésben vettek részt a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégium diákjai

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat „Adni öröm!” mottóval szervezett decemberi adománygyűjtési akciójában idén a miskolci görögkatolikus roma szakkollégisták is szerepet vállaltak.

2018. december 18. , kedd

Megkezdődött az országos „Adni öröm!” akció

Idén 22. alkalommal rendezi meg december 13. és 18. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat a SPAR csoport kijelölt üzleteiben az „Adni öröm!” jótékonysági akciót. A gyűjtés részletei és a részt vevő áruházak listája megtalálható a www.adniorom.hu oldalon.

2018. december 13. , csütörtök

Most nem pénzt, hanem imádságot gyűjt a Máltai Szeretetszolgálat

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat adventi kampányában imádságokat gyűjt a Közel-Keleten élő keresztény emberekért, a háború kárvallottjaiért. Keresztényeket és nem keresztényeket egyaránt arra kérnek, fejezzék ki együttérzésüket azokkal, akik a háborútól és annak... »

2018. december 6. , csütörtök

tovább »