Szentendrén is befogadták a Hajléktalan Jézus-szobrot

A szentendrei Szent Péter és Pál-templom közössége fogadta be egy hétvégére a Hajléktalan Jézus-szobrot. Az együttérzés jelképének is nevezett műalkotás október 7-én a helyi máltai csoport szervezésében érkezett a Duna-parti városba.

2017. október 16. hétfő

Te is lehetsz életmentő! – Indul a Szív City mobilalkalmazás máltais közreműködéssel

Szív City elnevezéssel az életmentést segítő mobilapplikációt mutatott be az Országos Mentőszolgálat (OMSZ) Budapesten. A kezdeményezés együttműködő partnere a Magyar Máltai Szeretetszolgálat is.

2017. október 12. csütörtök

Megújulnak a Máltai Szeretetszolgálat épületei

Uniós forrásból újulhat meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat néhány intézménye, a fejlesztéseknek köszönhetően több településen nő az ellátott terület nagysága, és olcsóbbá válik egyes épületek fenntartása. A szervezet közleményét tesszük közzé az alábbiakban.

2017. október 11. szerda

Paralimpiát szervezett a Máltai Szeretetszolgálat Komáromban

„Ez a nap más, mint a többi” címmel rendeztek szeptember 23-án sportnapot és paralimpiát Komáromban a Magyar Máltai Szeretetszolgálat Fogyatékosok Nappali Intézménye és Sorstárs Támogató Szolgálata munkatársai és a szervezet helyi csoportjának önkéntesei.

2017. szeptember 26. kedd

Fertőzzük meg irgalmassággal a világot – Kaposvárra érkezett a hajléktalan Jézus szobra

Varga László megyéspüspök meghívására Kaposváron is bemutatták az együttérzés szobrát. A „Hajléktalan Jézus” című alkotás szeptember 20. és 22. között látható Kaposváron a Kossuth téren.

2017. szeptember 22. péntek

A szépség napja Pécsett

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat pécsi létesítményében szépségnapot tartottak augusztus 16-án, amelyen az iskolakezdésre készítették fel az anyukákat és a gyermekeket.

2017. szeptember 19. kedd

Rekordösszegű adomány gyűlt össze a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverésén

Tizennyolcadik alkalommal tartották meg a Magyar Máltai Szeretetszolgálat jótékonysági borárverését a Budapest Borfesztivál keretében szeptember 17-én. A segélyszervezet javára minden eddiginél nagyobb összegű adomány gyűlt össze.

2017. szeptember 19. kedd

Karitatív tevékenységéért kapott díjat Csuja Imre színművész

Csuja Imre kapta szeptember 7-én a Hajléktalanokért Közalapítvány „Hajléktalan Emberért” díját. A színművész régóta tevékenykedik az otthontalanokért, többek között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményein keresztül.

2017. szeptember 19. kedd

„Aki befogad egy ilyen gyermeket…” – A nevelőszülői hivatás örömeiről és kihívásairól

Vannak házaspárok, akiknek különféle okok miatt nem lehet gyermekük, és szeretetből arra vállalkoznak, hogy örökbe fogadnak gyermeke(ke)t. Egy másik lehetőség a nevelőszülői hivatás választása. Horváth Ádámot, a Magyar Máltai Szeretetszolgálat pátyi székhelyű, országos... »

2017. szeptember 18. hétfő

Kitüntetéseket adott át a Magyar Máltai Lovagok Szövetségének elnöke

A Máltai Rend patrónája, Filermói Boldogasszony ünnepének alkalmából rendezett fogadást a Magyar Máltai Lovagok Szövetsége a Magyar Máltai Szeretetszolgálat zugligeti országos központjában szeptember 12-én.

2017. szeptember 16. szombat

Esélyteremtő programokkal indul a tanév a máltai iskolákban

Mintegy kétezer gyermek kezdi a 2017/18-as tanévet a Magyar Máltai Szeretetszolgálat közoktatási intézményeiben. A karitatív szervezet óvodáiban és általános iskoláiban a gyerekek döntő többsége hátrányos helyzetű családból érkezik, több intézményben a tanulók száz százaléka... »

2017. augusztus 31. csütörtök

Együtt érezzük jól magunkat – ismét akadálymentes tábor a máltaiak szervezésében a Balatonnál

Balatonfenyvesen a református gyermek- és ifjúsági üdülő ad otthont a Magyar Máltai Szeretetszolgálat (MMSZ) negyedik Kárpát-medencei mozgássérült magyar fiatalok nyári táborának. Augusztus 21. és 27. között háromszáz táborozó éli át együtt a nyár örömeit a Balatonon.

2017. augusztus 24. csütörtök

Kezdődik az akadálymentes tábor a máltaiakkal a Balaton-parton

Kétszázötven fiatal vesz részt augusztus 21. és 27. között a Magyar Máltai Szeretetszolgálat idei mozgáskorlátozott táborában Balatonfenyvesen. Az esemény nem szokványos módon segíti a fogyatékkal élő emberek elfogadását és beilleszkedését.

2017. augusztus 21. hétfő

Mozgássérült magyar fiatalok táboroztak Salzburgban

Idén júliusban Salzburgban rendezte meg a Szuverén Máltai Lovagrend hagyományos nyári ifjúsági mozgássérült táborát. A 34. szabadidős találkozóra közel ötszáz vendég érkezett huszonöt országból Mozart szülővárosába.

2017. augusztus 12. szombat

Karitászos és máltais összefogással lélegeztetőgépet adományoztak egy háromgyerekes családapának

Hármas összefogás eredményeként lélegeztetőkészüléket adományozott egy háromgyermekes családapának a Veszprém-Főegyházmegyei Karitász a Magyar Máltai Szeretetszolgálat és a veszprémi Szent László-plébánia karitászcsoportja segítségével.

2017. augusztus 9. szerda

Kézműves sörrel a Máltai Szeretetszolgálatért

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat dél-dunántúli régiójának támogatására sörkülönlegességet hozott forgalomba a mecseknádasdi Karl Mikro-Sörfőzde. Az „Iniciale” nevű kézműves sört, melynek megalkotásában a szeretetszolgálat munkatársai is aktívan részt vettek, augusztus 4-én... »

2017. augusztus 8. kedd

A Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi bontóüzeme jó példa az e-hulladék felhasználására

A Roma As Resource elnevezésű, a romák hosszú távú munkaerőpiaci elhelyezkedését segítő európai uniós program résztvevői július elején a Magyar Máltai Szeretetszolgálat tarnabodi üzemébe is ellátogattak.

2017. július 21. péntek

Ötödik lett a varsói világbajnokságon a Magyarországot képviselő Máltai SE

A legkevesebb gólt kapott csapatként lett ötödik a július 15-én és 16-án Varsóban rendezett Gyermekotthonok Világbajnokságán a Magyarországot képviselő Máltai SE.

2017. július 20. csütörtök

Cseréppel segítette a Máltai Szeretetszolgálat az újjáépítést Megyaszón

Mintegy húsz raklapnyi cserépadományt osztott szét a Magyar Máltai Szeretetszolgálat vészhelyzetkezelési munkacsoportja július folyamán a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Megyaszón. Az eddigi felajánlásokból tizennégy család házát tudják felújítani. A gyűjtést tovább folytatja a... »

2017. július 19. szerda

A Máltai SE fiataljai képviselik Magyarországot a „remény világbajnokságán”

A Magyar Máltai Szeretetszolgálat a legszegényebb településeken élő gyerekekből összeállított csapatával képviseli hazánkat a varsói Gyermekotthonok Világbajnokságán, melyet a Legia Warszawa stadionjában rendeznek meg július 15–16-án.

2017. július 15. szombat

tovább »