Római szimpózium a globális fenntarthatóságról a PPKE szervezésében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) szervezésében immár második alkalommal került sor a „Globális fenntarthatóság” nemzetközi szimpóziumra október 2–3-án a Római Magyar Akadémián.

2018. október 5. péntek

Évnyitó konferenciát tartottak a PPKE Kánonjogi Posztgraduális Intézetében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézete október 2-án tartotta meg a 2018/19-es – huszonkettedik – akadémiai évet megnyitó ünnepi ülését, egyúttal a Magyar Kánonjogi Társaság ez évi második tudományos konferenciáját.

2018. október 5. péntek

Nemzetközi pápaságtörténeti konferenciát szervezett a Fraknói Kutatócsoport

Rangos nemzetközi szimpóziumot szervezett a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoportja szeptember 27–28-án Budapesten.

2018. október 4. csütörtök

Örök nyugalomra helyezték Gaál Endre esztergomi nagyprépostot

Az esztergomi bazilika altemplomában helyezték örök nyugalomra szeptember 27-én Gaál Endre nagyprépostot, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Tanárképző Központ egykori dékánját. A gyászmisét Erdő Péter bíboros, prímás mutatta be a főszékesegyházban az emlékezők... »

2018. szeptember 27. csütörtök

Kutatók Éjszakája a hétvégén – Ízelítő az egyházi vonatkozású programokból

A Kutatók Éjszakája egy Európa-szerte megrendezett ingyenes eseménysorozat a tudomány és a kutatói életpálya népszerűsítésére. Idén először két napon át, szeptember 28-án és 29-én lehet bepillantani a különböző tudományterületek titkaiba. Az egyházi vonatkozású eseményekből... »

2018. szeptember 26. szerda

Szentmise Gaál Endre nagyprépost emlékére a budapesti Egyetemi templomban

A közelmúltban elhunyt Gaál Endre nagyprépost, teológiai tanár emlékére Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora mutat be szentmisét szeptember 29-én az Egyetemi templomban.

2018. szeptember 22. szombat

Széles körű együttműködés a PPKE és a Párizsi Katolikus Egyetem (ICP) között

Kétnapos párizsi hivatalos programja részeként megbeszéléseket folytatott Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora és Philippe Bordeyne, az Institut Catholique de Paris (ICP) rektora szeptember 20-án.

2018. szeptember 22. szombat

Erőgyűjtés és újrakezdés – Konferenciát rendeztek a Veszprémi Egyházmegye 17. századi történetéről

„Erőgyűjtés és újrakezdés – A Veszprémi Egyházmegye a 17. században” címmel rendeztek egyháztörténeti konferenciát szeptember 6-án a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. szeptember 20. csütörtök

A Lélek erejével az új tanévben – Veni Sancte a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Ünnepi szentmisét mutatott be Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem rektor a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának oktatóival és a Központi Papnevelő Intézet elöljáróival a 2018/2019-es tanév kezdetén, szeptember 15-én az Egyetemi templomban.

2018. szeptember 16. vasárnap

Megjelent a Teológia című folyóirat legújabb száma

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának folyóirata, a Teológia (2018/1–2. száma) a teológia és az Egyház iránt érdeklődőknek számos cikket ajánl.

2018. szeptember 14. péntek

Milyen hatást gyakoroltak az ír szerzetesek Európa kolostorainak könyvkultúrájára?

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora szeptember 11–13. között újabb vizsgálatot végzett a British Library kéziratállományában az ír szerzetesek és a kontinens kolostorainak könyvkultúrájáról és korai szoros kapcsolatáról.

2018. szeptember 14. péntek

Verseny- és piacképes ismeretek az erények alapján – A Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanévnyitója

Ünnepi egyetemi szenátusi üléssel vette kezdetét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) 383. akadémiai éve szeptember 7-én.

2018. szeptember 9. vasárnap

A Miskolci Egyetem díszpolgára lett Szuromi Szabolcs Anzelm

Rangos kitüntetést vett át a Miskolci Egyetem szeptember 7-i tanévnyitó ünnepségén Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora.

2018. szeptember 8. szombat

Egyedi érték – Húszéves a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Kara

Alapításának 20. évfordulóját ünnepelte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Információs Technológiai és Bionikai Kara augusztus 30-án Budapesten.

2018. szeptember 1. szombat

Vasváron rendezték a IV. Fraknói Nyári Akadémiát

Immár negyedik alkalommal rendezte meg augusztus 2–5. között a Fraknói Nyári Akadémiát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen működő Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport és a Kubinyi András Történész Műhely. A programnak ez évben a Vasvári Domonkos Rendtörténeti... »

2018. augusztus 9. csütörtök

Magasabb szintű együttműködés a PPKE és a Notre Dame Egyetem között

Az alábbiakban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közleményét tesszük közzé az együttműködésről.

2018. július 27. péntek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételi eredményei

A hazai felsőoktatásban stabilan meghatározó helyet betöltő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) felvételi pontszámai, és az ezek alapján a 2018/2019-es akadémiai évre felvett hallgatók létszáma újra jó eredményt mutat. Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a PPKE rektora tájékoztat a... »

2018. július 26. csütörtök

Jövőre képzést indíthat hazánkban az amerikai katolikus Notre Dame Egyetem

Jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthatja el a képzési programját Budapesten: az Indiana államban működő katolikus Notre Dame Egyetem – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 13-án New Yorkban.

2018. július 13. péntek

Hálaadás az igazság szolgálatában – Te Deum a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Hálaadó szentmisét mutatott be június 10-én Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora a 2017/2018-as akadémiai év végén Budapesten, az Egyetemi templomban. Szuromi Szabolcs Anzelm szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 15. péntek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen találkoztak a visegrádi országok jogi iskolái

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara (PPKE JÁK) adott otthont május 31-én és június 1-jén annak a kezdeményezésnek, amely elsősorban a visegrádi országokban működő jogi karok közötti tapasztalatcserét szolgálja.

2018. június 7. csütörtök

tovább »