A szentföldi keresztények helyzetéről tartott előadást Jungbert Béla a Szent István Társulat estjén

A Szent István Társulat rendezvénysorozatának keretében Jungbert Béla PhD, a jeruzsálemi Szent Sír Lovagrend magyarországi helytartója, volt palesztinai és jordániai nagykövet tartott előadást „Keresztények a mai Szentföldön” címmel a Pázmány Péter Katolikus Egyetem jogi karán... »

16:27

A PPKE díszdoktorává avatták Paolo G. Carozza jogászprofesszort

A Pázmány Péter katolikus Egyetem március 27-én díszdoktori címet (Doctor Honoris Causa) adományozott Paolo G. Carozza amerikai jogászprofesszornak, az Indiana állambeli (USA) Notre Dame Egyetem oktatójának.

2017. március 28. kedd

Az iszlám veszélyeire figyelmeztetett budapesti előadásán Henri Boulad

„A civil állampolgári lét a megoldás – A vallások együttélésének alapvető feltételei a Közel-Keleten” címmel tartott előadást Henri Boulad a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen március 23-án. Az egyiptomi jezsuita szerzetes egy héttel korábban kapta meg a magyar... »

2017. március 24. péntek

Együttműködés a PPKE és az Egyesült Arab Emírségek amerikai egyeteme között

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Dubaj mellett működő Rász el-Haima-i Amerikai Egyetem (AURAK) közötti oktatási és kutatási együttműködést írt alá az Egyesült Arab Emírségekben március 16-án Szuromi Szabolcs és Hasszán Hamdán el-Alkím rektor.

2017. március 21. kedd

A hitviták iskolája – Bemutatták a Pázmány kritikai sorozat nyolcadik kötetét

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán mutatták be március 14-én a Pázmány kritikai kiadás nyolcadik, „Keresztyéni felelet a megdicsőült szentek tiszteletirül” című kötetét. A kötetet többek között Hargittay Emil irodalomtörténész... »

2017. március 17. péntek

Örményországban tárgyalt a Pázmány Péter Katolikus Egyetem delegációja

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Hacsatur Abovjánról elnevezett Örmény Állami Pedagógiai Egyetem egy éve írta alá Jerevánban azt a mérföldkőnek tekinthető együttműködési megállapodást, amely már 2016 októberére jelentős eredményekhez vezetett.

2017. március 14. kedd

Emberközpontú gazdaság – A Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban (KETEG) képzés szakkönyve

A KETEG (Keresztény Társadalmi Elvek a Gazdaságban) eredetileg a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola szakirányú, posztgraduális képzésének a neve, amely 2010-től működik a főiskola keretein belül, de mára már több felsőoktatási intézmény, sőt középiskola képzési... »

2017. március 13. hétfő

Új tagokkal bővült a Szent István Tudományos Akadémia

Megtartotta székfoglaló előadását a Szent István Tudományos Akadémia két új tagja, Vojcek László szülész-nőgyógyász, a Budai Irgalmasrendi Kórház főorvosa és Lábady Tamás bíró, alkotmányjogász március 6-án Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Állam- és Jogtudomány... »

2017. március 7. kedd

Erdő Péter bíboros Isztambulba látogat

Erdő Péter bíboros, prímás március 4-én, szombat este Törökországba utazik, hogy Bartholomaiosz ökumenikus pátriárka meghívására vasárnap részt vegyen a Konstantinápolyi Egyetemes Patriarchátus püspökszentelésén.

2017. március 3. péntek

„Háborúk, olaj és radikalizmus” – Könyv a csapdába került közel-keleti keresztényekről

Bemutatták Marc Fromager, a Szükséget Szenvedő Egyház nemzetközi segélyszervezet francia igazgatója „Háborúk, olaj és radikalizmus – Csapdában a közel-keleti keresztények” című könyvét a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara Szent II. János Pál... »

2017. március 2. csütörtök

A szír ortodox pátriárka Budapesten: A párbeszéd nem lehetőség, hanem kötelesség

II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről február 22-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) II. Szent János Pál dísztermében.

2017. február 23. csütörtök

Sapientia Szabadegyetem – Hogyan viszi előbbre Isten az üdvösségtörténetet a nők által?

A Sapientia Szabadegyetem február 16-i előadásán Szatmári Györgyi teológus, rektorhelyettes és Szabó Xavér OFM „Királyok és királynők – férfi és női szerepek az Ószövetségben” címmel tartottak előadást.

2017. február 17. péntek

Nemzetközi kánonjogi konferenciát rendeztek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a budapesti, fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) február 13-án.

2017. február 14. kedd

Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.

2017. február 8. szerda

Nemzetközi rövidfilmfesztivált rendeznek a Pázmányon

A Pázmány Filmfesztivált február 6. és 10. között rendezik meg Piliscsabán és több budapesti helyszínen. Az ünnepélyes megnyitón részt vesz Koltai Lajos operatőr-filmrendező, aki előadást is tart.

2017. február 2. csütörtök

A PPKE továbbra is kiemelt egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Rektori Hivatala január 27-én közleményt adott ki egy, az intézményről megjelent cikkel kapcsolatban. A közlemény az alábbiakban olvasható.

2017. január 27. péntek

Pázmányos nyílt napot tartottak Esztergomban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának esztergomi képzési helye, a Iohanneum január 24-én nyitotta meg az érdeklődők előtt kapuit.

2017. január 27. péntek

Ajándék és feladat – Az ökumené jegyében tartják a teológiai tanárok konferenciáját

Háromnapos konferenciát rendeznek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK) teológiai tanároknak. A január 25. és 27. között zajló tanácskozásra – melynek címe „Reformáció és ökumenikus párbeszéd” – ezúttal a protestáns egyházak képviselőit is... »

2017. január 26. csütörtök

Februártól folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre gondolva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara meghirdette a Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) tavaszi szemeszterét.

2017. január 19. csütörtök

A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. József Ignác antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

tovább »