Nyílt napot tartanak a PPKE Információs Technológiai és Bionikai Karán

Nyílt napra várja a felvételizőket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Kara (PPKE ITK) december 1-jén, pénteken.

2017. november 20. hétfő

Felekezet és felekezetszerveződés Európában – A római Theresianum professzora adott elő a Pázmányon

Az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport meghívására november 16-án Silvano Giordano OCD, a római Theresianum és a Pápai Gergely Egyetem tanára tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem alap- és mesterképzésen részt vevő történelem szakos hallgatóinak... »

2017. november 19. vasárnap

Együttműködési szerződést írt alá a Pázmány Péter Katolikus Egyetem és a Miskolci Egyetem

A PPKE és a Miskolci Egyetem, figyelemmel mindkét intézmény erős oktatási és kutatási hátterére, a régióban jelenlévő közoktatási intézmények egyetemi továbbtanulási lehetőségeinek minőségi bővítésére, november 17-én együttműködési megállapodást írt alá.

2017. november 18. szombat

Nyílt napot hirdet a Pázmány Péter Katolikus Egyetem – FRISSÍTVE

Nyílt napra várja a felvételizőket a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara november 28-án esztergomi, 29-én pedig budapesti képzési helyén.

2017. november 16. csütörtök

Élet az élet kenyeréből – Teológiai szakmai napot tartottak a PPKE Hittudományi Karán

Az Eucharisztiáról tartottak teológiai szakmai napot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán november 10-én. A konferencián előadást tartott Piero Marini érsek, a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszusok Pápai Bizottságának elnöke is.

2017. november 10. péntek

Folytatódott az egresi ciszterci kolostor feltárása

2017 őszén folytatódott a romániai Temes megyében található Egres egykori ciszterci kolostorának szisztematikus feltárása.

2017. november 5. vasárnap

Újabb jelentős adatok Európa kánonjogi kultúrájának történetéhez

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi Kánonjogtörténeti Kutatóközpontja keretében Szuromi Szabolcs több mint egy évtizede végzi a Szentpétervári Nemzeti Könyvtár középkori kéziratainak vizsgálatát.

2017. november 1. szerda

Szent László nyomában – Lengyelországban járt a PPKE Történettudományi Intézetének delegációja

A „Szent László nyomában” nemzetközi emlékprogram keretében október 8. és 12. között Lengyelországban jártak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Történettudományi Intézetének oktatói és diákjai.

2017. október 20. péntek

A teljes ember képzése – Doktorrá avatás és díszdoktori cím adományozása a Pázmány-napon

A 2017/18-as akadémiai évben október 16-án megrendezett Pázmány-nap Szuromi Szabolcs rektor ünnepi beszédével kezdődött Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pálról elnevezett dísztermében. Az eseményen doktori címeket adományoztak és habilitációs okleveleket... »

2017. október 19. csütörtök

A vatikáni történeti alapkutatások jelentőségéről a 21. században – Interjú Tusor Péterrel

Október 11-én rendezték meg az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport első műhelyszemináriumát a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karán. Az alkalom kapcsán Tusor Péterrel, a kutatócsoport vezetőjével beszélgettünk.

2017. október 13. péntek

Díszdiplomákat adták át a PPKE Vitéz János Tanárképző Központjában Esztergomban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) esztergomi képzési helyszínén, a Iohanneumban október 7-én díszdiploma-átadó ünnepséget tartottak.

2017. október 11. szerda

A Szent István-bazilikában köszöntötték a hazánkba érkező üldözött keresztény egyetemistákat

Erdő Péter bíboros celebrált latin nyelvű szentmisét a budapesti Szent István-bazilikában szeptember 29-én, melyen köszöntötte a hazánkba érkező fiatalokat, akik az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság programja révén magyar egyetemeken végzik... »

2017. szeptember 29. péntek

Évnyitó konferenciát rendeztek a PPKE Kánonjogi Posztgraduális Intézetében

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézete szeptember 26-án tartotta meg a 2017/18-as – huszonegyedik – akadémiai évet megnyitó ünnepi ülését, amely egyúttal a Magyar Kánonjogi Társaság hagyományos tudományos konferenciáját is jelentette.

2017. szeptember 27. szerda

Gyöngyösi Istvánról, a katolikus barokk költőről szóló kötetet mutattak be az Eötvös Collegiumban

Újabb kötetét jelentette meg a Magyar Tudományos Akadémia és a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoportja. A Gyöngyösi István költő munkásságát feldolgozó kötetet szeptember 19-én mutatták be az Eötvös Collegiumban.

2017. szeptember 27. szerda

A globális fenntarthatóságról rendeztek szimpóziumot Rómában a PPKE szervezésében

Szeptember 19-én tartották meg a globális fenntarthatóság nemzetközi szimpóziumát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezésében a Római Magyar Akadémián.

2017. szeptember 22. péntek

Hűség az igazsághoz – Megkezdődött a Pázmány-egyetem akadémiai éve

A hagyományokhoz híven Veni Sanctéval kezdődött a Pázmány Péter Katolikus Egyetem 2017/18-as akadémiai éve. Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem rektor szeptember 17-én az Egyetemi templomban mutatta be a szentmisét. Az alábbiakban az ott elhangzott homíliát olvashatják.

2017. szeptember 19. kedd

Megjelent a Teológia folyóirat legújabb száma

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara évente két alkalommal adja közre hittudományi lapját, mely jeles magyar teológusok tanulmányait gyűjti össze.

2017. szeptember 14. csütörtök

Megtartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem évnyitó ünnepségét

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) 2017/18. akadémiai évet megnyitó ünnepsége az Egyetemi Szenátus bevonulásával vette kezdetét a PPKE Szent II. János Pál pápáról nevezett dísztermében Budapesten, szeptember 7-én.

2017. szeptember 7. csütörtök

Folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre fókuszálnak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara által meghirdetett Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) előadásai. A már hagyományosnak mondható program idén is folytatódik az őszi szemeszterben.

2017. szeptember 5. kedd

A Pázmány versenyképes szereplője a magyar felsőoktatásnak – Interjú Szuromi Szabolcs rektorral

Elkezdődött az új tanév. Nemcsak az általános és a középiskolák diákjai ülnek be az iskolapadba, de a felsőoktatásban tanuló hallgatók is megkezdik tanulmányaikat. Ebből az alkalomból beszélgettünk Szuromi Szabolcs Anzelm premontrei szerzetessel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem... »

2017. szeptember 4. hétfő

tovább »