Ötletesen újragondolt baglyok

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara az újrahasznosítás jegyében hirdetett pályázatot gyerekek számára, mely során az Országos Tudományos Diákköri Konferencia (OTDK) emblémáját gondolhatták újra. A pályázat eredményhirdetését április 12-én... »

2019. április 14., vasárnap

Három perui egyetemmel működik együtt a Pázmány

Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora április 8–11. között Peruba látogatott, hogy megerősítse a magyar felsőoktatási intézmény és három perui egyetem közötti együttműködést.

2019. április 13., szombat

Monográfia jelent meg Serédi Jusztinián hercegprímásról

Megjelent a 2016-ban elhunyt Csíky Balázs történész monográfiája Serédi Jusztinián bíborosról, egykori esztergomi érsekről. A posztumusz kötetet április 3-án mutatták be Budapesten.

2019. április 5., péntek

Az egyházi tanítás érvényesülése a műszaki kutatásokban

Április 1-jén megalakult a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Korszerű Nemzetközi Bioetika Műszaki és Mérnöki Központja.

2019. április 3., szerda

A Pázmány is részt vesz a budapesti biotechnológiai park létrehozásában

A Semmelweis Egyetem (SE), a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Nemzeti Közszolgálati Egyetem (NKE) rektora, valamint Józsefváros polgármestere aláírta a budapesti székhelyű Egészségipari-Biotechnológiai Science Park létrehozásáról szóló szándéknyilatkozatot március 25-én... »

2019. március 27., szerda

Őrzője vagyok az én testvéremnek – Bemutatták Németh Gábor bioetikai könyvét

Március 21-én este a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán mutatták be Németh Gábor „Bioetikai vázlatok” című könyvét, a kar és a kötetet kiadó Szent István Társulat közös szervezésében.

2019. március 22., péntek

Meghallgatni, odafigyelni, együttérezni – Villanófényben Beran Ferenc

Osztálytalálkozóra gyűlt össze egy iskolai osztály. 1998-ban végeztek a Patrona Hungariae Katolikus Gimnáziumban. Beran Ferenc is tanáraik között van: iskolalelkészként négy éven át kísérte a diákokat a hitéletben. Bár azóta eltelt húsz év, beszélgetésükben gyorsan kialakul az... »

2019. március 14., csütörtök

Pécsett rendezik meg idén a Katolikus Társadalmi Napokat – Ülésezett a püspöki konferencia

A Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) március 12-én és 13-án megtartotta tavaszi rendes ülését. A testület döntéseiről Tóth Tamás, az MKPK titkára számolt be március 13-án, Budapesten.

2019. március 14., csütörtök

Boldogságórák az iskolában – Szakmai nap az esztergomi Vitéz János-tanítóképzőben

150 éves az állami tanítóképzés – jövőbe mutató tartalommal ünnepelték a jubileumot a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Vitéz János Óvó- és Tanítóképző Tanszéke szervezésében Esztergomban március 12-én pedagógusok és hallgatók.

2019. március 13., szerda

Újabb területen segíti a PPKE az egyiptomi keresztény fiatalok továbbtanulását

Új alapokra helyezte a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) mind a kairói Kopt Ortodox Kulturális Központtal (KOKK), mind a gízai Ferences Kulturális Központtal (FKK) kialakított oktatási és kutatási tevékenységét március 5-én az egyiptomi fővárosban.

2019. március 12., kedd

Huszonöt éves az Egyházi Könyvtárak Egyesülése

Alapításának huszonötödik évfordulóját ünnepelte az Egyházi Könyvtárak Egyesülése (EKE) március 5-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Karának dísztermében.

2019. március 6., szerda

Egyetemi hallgatók szerveztek ökumenikus jótékonysági farsangot Budapesten

Február 28-án a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola dísztermében budapesti egyetemek hallgatói és oktatói vettek részt az ökumenikus farsangi ünnepségen, amelynek bevételét a Károli Egyetem kollégiumában történt tűzesetben elhunyt édesapa családjának ajánlották fel.

2019. március 5., kedd

Rendkívül eredményesek voltak Szuromi Szabolcs kutatásai a középkori gyóntatási kézikönyvekről

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora legújabb londoni kutatása új adatokkal szolgál a segédkönyvek keletkezéséről, vándorlásáról, az egyházi életre gyakorol hatásáról.

2019. március 2., szombat

Könyvújdonság a csíki székelyek vallásosságáról

Fejes Ildikó „A vallásosság történelmi és szociológiai dimenziói Csíkban” című könyve a közelmúltban jelent meg Erdélyben. A szociológus szerző a KALOT Népfőiskola és Felnőttképzési Egyesület csíkszeredai irodavezetője és a Sapientia Erdélyi Magyar Tudományegyetem... »

2019. március 2., szombat

Erősödő kapcsolat a Pázmány és a Horvát Katolikus Egyetem között

A budapesti és a zágrábi katolikus egyetem rektora az öt évvel ezelőtt megkötött kétoldalú megállapodás további lehetséges bővítési területeiről folytatott részletes – a kapcsolatok teljes körére kiterjedő – egyeztetést február 19-én Zágrábban, a Horvát Katolikus Egyetem... »

2019. március 1., péntek

Diplomaosztó ünnepség a Pázmányon

176 hallgató vette át alap-, illetve mesterképzési diplomáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán február 23-án, Piliscsabán.

2019. február 28., csütörtök

A szeretetre építve – Elindult a szociális intézmények vezetőinek továbbképzése Győrben

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Katolikus Szeretetszolgálat közös szervezésében február 15-én indult a szociális intézmények vezetőinek törvényben előírt továbbképzése Győrben, amelynek első napján ünnepélyes megnyitót rendeztek a Hotel Rába City Centerben.

2019. február 16., szombat

A papi életállapotra való alkalmasság elvesztése a latin Egyházban – Kánonjogi konferencia a PPKE-n

Immár huszonegyedik alkalommal rendezték meg a fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a budapesti Pázmány Péter Katolikus Egyetem Szent II. János Pál pápáról elnevezett dísztermében február 11-én.

2019. február 12., kedd

A teremtés fizikája – Előadás a Pázmány HTK-n

Raffai Péter asztrofizikus február 7-én „A teremtés fizikája” címmel tartott előadást a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK), a kar 2. Számú Keresztény Bölcseleti Tanszéke és az Országos Keresztény Vállalkozói Konferencia szervezésében.

2019. február 11., hétfő

Isten dicsősége és a teremtés szépsége – Teológiai tanárok tartottak konferenciát Budapesten

Teológiai tanároknak rendeztek konferenciát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK) január 24. és 25. között. A tanácskozás előadói Isten dicsőségét és a teremtés szépségét vizsgálták. Tudósításunk a konferencia első napját mutatja be.

2019. január 25., péntek

tovább »

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Útravaló – 2019. április 22., húsvéthétfő

Napról napra közreadjuk a napi evangéliumi szakaszhoz, illetve az adott nap szentjéhez kapcsolódó gondolatokat az Adoremus liturgikus kiadványból. Márciusban Kálmán Peregrin OFM pasaréti plébános ad útravalót.

Korábbiak »

hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
hirdetés
Rádióhallgatás élőben
Szent István Rádió
hírlevél feliratkozás
Hírbeküldés
Linkajánló

MKPK   

Új Ember  

Szent István Rádió Szent István TV Mária Rádió Bonum TV  Evangélium 365Vatikáni Rádió  Katolikus Karitász 

Máltai SzeretetszolgálatSzent Lukács Görögkatolikus Szeretetszolgálat Szent István társulat Szent Adalbert Központ  A Szív Keresztény Szó Vasárnap Párbeszéd háza    Szemle