A szír ortodox pátriárka Budapesten: A párbeszéd nem lehetőség, hanem kötelesség

II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről február 22-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) II. Szent János Pál dísztermében.

2017. február 23. csütörtök

Sapientia Szabadegyetem – Hogyan viszi előbbre Isten az üdvösségtörténetet a nők által?

A Sapientia Szabadegyetem február 16-i előadásán Szatmári Györgyi teológus, rektorhelyettes és Szabó Xavér OFM „Királyok és királynők – férfi és női szerepek az Ószövetségben” címmel tartottak előadást.

2017. február 17. péntek

Nemzetközi kánonjogi konferenciát rendeztek a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Tizenkilencedik alkalommal rendezték meg a budapesti, fakultási jogokkal rendelkező Kánonjogi Intézet éves nemzetközi konferenciáját a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen (PPKE) február 13-án.

2017. február 14. kedd

Megtartották a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Verseny idei döntőjét

A 2016/17-es tanévben is meghirdették a Pázmány Bölcs-Ész Tanulmányi Versenyt. A döntőt február 3-án tartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán, Piliscsabán.

2017. február 8. szerda

Nemzetközi rövidfilmfesztivált rendeznek a Pázmányon

A Pázmány Filmfesztivált február 6. és 10. között rendezik meg Piliscsabán és több budapesti helyszínen. Az ünnepélyes megnyitón részt vesz Koltai Lajos operatőr-filmrendező, aki előadást is tart.

2017. február 2. csütörtök

A PPKE továbbra is kiemelt egyetem

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Rektori Hivatala január 27-én közleményt adott ki egy, az intézményről megjelent cikkel kapcsolatban. A közlemény az alábbiakban olvasható.

2017. január 27. péntek

Pázmányos nyílt napot tartottak Esztergomban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának esztergomi képzési helye, a Iohanneum január 24-én nyitotta meg az érdeklődők előtt kapuit.

2017. január 27. péntek

Ajándék és feladat – Az ökumené jegyében tartják a teológiai tanárok konferenciáját

Háromnapos konferenciát rendeznek a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karán (PPKE HTK) teológiai tanároknak. A január 25. és 27. között zajló tanácskozásra – melynek címe „Reformáció és ökumenikus párbeszéd” – ezúttal a protestáns egyházak képviselőit is... »

2017. január 26. csütörtök

Februártól folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre gondolva a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara meghirdette a Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) tavaszi szemeszterét.

2017. január 19. csütörtök

A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. József Ignác antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

Elhunyt Kilényi Géza, a magyar jogtudomány és közélet kimagasló egyénisége

December 14-én elhunyt Kilényi Géza, az első alkotmánybíróság tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Jog- és Államtudományi Kara első tanári gárdájának kiemelkedő személyisége. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora megemlékezését közöljük.

2016. december 30. péntek

Péterffy András filmrendező kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet december 20-án adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2016. december 22. csütörtök

Pannóniától Galliáig – Szent Márton és kultusza

Kétnapos Szent Márton-konferenciát rendezett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Romanisztikai Intézete, Klasszika-filológia Tanszéke és az Ókortudományi Társaság piliscsabai tagozata december 15–16-án.

2016. december 15. csütörtök

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a minisztérium tükörtermében a december 12-én megrendezett ünnepségen.

2016. december 12. hétfő

Az ima meghallgatásra talált – Egy Észak-Koreából menekült keresztény története

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szentkirályi utcai épületében december 6-án tartott előadást egy Észak-Koreából elmenekült keresztény. Saját és családja történetén keresztül mutatta be az észak-koreai diktatúrát és keresztényüldözést.

2016. december 7. szerda

Nyílt nap a Pázmány-egyetem esztergomi tanárképző központjában

November 29-én nyílt napot tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) Vitéz János Tanárképző Központja, ahol bemutatkozott az óvodapedagógus és a tanító szak.

2016. november 30. szerda

A Pápai Gergely Egyetem professzora tartott előadást az I. vatikáni zsinatról a Pázmányon

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a „Bevezetés az egyháztörténetbe” című kurzus november 24-i előadását rendhagyó módon Roberto Regoli, a római Pápai Gergely Egyetem egyháztörténeti tanszékének vezetője tartotta.

2016. november 28. hétfő

A három legjobb magyar egyetem közé került a Pázmány

Tizenkettedik alkalommal jelenik meg a Heti Válasz felsőoktatási rangsora, mely az Oktatási Hivatal együttműködésével készült, a hivatal kezelésében lévő felsőoktatási statisztikai adatbázisból származó adatok felhasználásával.

2016. november 26. szombat

Nemzetközi orvosi, bionikai és orvos-kémiai konferenciát tartanak a Pázmány közreműködésével

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Bionikai Innovációs Központ és a Magyar Kísérleti és Klinikai Gyógyszerészeti Társaság együttműködésében rendezik meg az első nemzetközi orvosi, bionikai, és orvos-kémiai konferenciát Budapesten, november 17. és 20.... »

2016. november 18. péntek

Februárban elindul a Pázmány-egyetem műszaki képzése Kairóban

A 2014 eleje óta folyó részletes – többoldalú – szakmai előkészítésnek köszönhetően 2017 februárjában elindulhat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Company of Modern Educational Services együttműködésében a kairói műszaki képzés bevezető szemesztere.

2016. november 15. kedd

tovább »