A globális fenntarthatóságról rendeztek szimpóziumot Rómában a PPKE szervezésében

Szeptember 19-én tartották meg a globális fenntarthatóság nemzetközi szimpóziumát a Pázmány Péter Katolikus Egyetem szervezésében a Római Magyar Akadémián.

2017. szeptember 22. péntek

Hűség az igazsághoz – Megkezdődött a Pázmány-egyetem akadémiai éve

A hagyományokhoz híven Veni Sanctéval kezdődött a Pázmány Péter Katolikus Egyetem 2017/18-as akadémiai éve. Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem rektor szeptember 17-én az Egyetemi templomban mutatta be a szentmisét. Az alábbiakban az ott elhangzott homíliát olvashatják.

2017. szeptember 19. kedd

Megjelent a Teológia folyóirat legújabb száma

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara évente két alkalommal adja közre hittudományi lapját, mely jeles magyar teológusok tanulmányait gyűjti össze.

2017. szeptember 14. csütörtök

Megtartották a Pázmány Péter Katolikus Egyetem évnyitó ünnepségét

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) 2017/18. akadémiai évet megnyitó ünnepsége az Egyetemi Szenátus bevonulásával vette kezdetét a PPKE Szent II. János Pál pápáról nevezett dísztermében Budapesten, szeptember 7-én.

2017. szeptember 7. csütörtök

Folytatódik a Pázmány Szenior Egyetem

Elsősorban az idősebbekre fókuszálnak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara által meghirdetett Pázmány Szenior Egyetem (PSZE) előadásai. A már hagyományosnak mondható program idén is folytatódik az őszi szemeszterben.

2017. szeptember 5. kedd

A Pázmány versenyképes szereplője a magyar felsőoktatásnak – Interjú Szuromi Szabolcs rektorral

Elkezdődött az új tanév. Nemcsak az általános és a középiskolák diákjai ülnek be az iskolapadba, de a felsőoktatásban tanuló hallgatók is megkezdik tanulmányaikat. Ebből az alkalomból beszélgettünk Szuromi Szabolcs Anzelm premontrei szerzetessel, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem... »

2017. szeptember 4. hétfő

Térségi tanévnyitó konferenciát tartottak Esztergomban

Augusztus 23-án immár negyedik alkalommal rendezték meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara szervezésében a térségi tanévnyitó konferenciát a Iohanneum épületében Esztergomban.

2017. augusztus 25. péntek

Elhunyt Lábady Tamás bíró, alkotmányjogász

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora búcsúzik Lábady Tamástól (1944. július 6. – 2017. augusztus 11.).

2017. augusztus 12. szombat

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételi eredményei a 2017/2018-as akadémiai évre

A hazai felsőoktatásban stabilan meghatározó helyet betöltő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) felvételi pontszámai és az ezek alapján a 2017/2018-as akadémiai évre felvett hallgatók létszáma újra jó eredményt mutat.

2017. július 27. csütörtök

Oliver Dashe Doeme nigériai püspök Budapesten – Kereszténység a Boko Haram árnyékában

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) II. Szent János Pál dísztermében tartott előadást július 17-én, hétfőn a Boko Haram fenyegetésében élő nigériai keresztények helyzetéről Oliver Dashe Doeme, a maiduguri egyházmegye püspöke.

2017. július 18. kedd

Elhunyt Tarjányi Eszter

Tarjányi Eszter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Magyar Nyelv- és Irodalomtudományi Intézetének oktatója, egyetemi docens, kandidátus június 17-én, gyors lefolyású, súlyos betegségben elhunyt.

2017. június 19. hétfő

Rangos lengyel irodalmi díjat kapott Pálfalvi Lajos, a PPKE BTK intézetvezetője

A lengyel irodalom kiemelkedő népszerűsítőinek odaítélt rangos elismerést, a Transatlantyk életműdíjat adta át június 9-én Krakkóban a Lengyel Könyvintézet (Instytut Książki) zsűrije a PPKE BTK Közép-Európa Intézetét és lengyel tanszékét vezető Pálfalvi Lajos... »

2017. június 12. hétfő

Tusor Péter vezetésével megalakul a Fraknói Vilmos magyar egyháztörténeti kutatócsoport

Július elsején alakul meg az MTA-PPKE Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport, melynek alapítója és vezetője Tusor Péter, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem tanára. A forrásfeltárás színhelye a Vatikán, a kutatócsoport székhelye a PPKE lesz.

2017. június 12. hétfő

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Laudato Si’ Kutatócsoportja Székesfehérváron

Együttműködési megállapodást írt alá a sajtó nyilvánossága előtt Fodor György, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem prorektora, dékán, valamint Radetzky Jenő, a Fejér Megyei Kereskedelmi és Iparkamara elnöke május 29-én Székesfehérváron.

2017. június 2. péntek

Sako iraki pátriárka: A szülőföldünkön élünk, nem misszionáriusok vagyunk!

Louis Raphael Sako, a babiloni káld katolikus egyház vezetője Orbán Viktor miniszterelnök meghívására látogatott május végén hazánkba. Magyarországi útja alkalmával exkluzív interjút adott szerkesztőségünknek az iraki keresztények helyzetéről.

2017. június 1. csütörtök

Az iraki káld pátriárka Budapesten: „A hitünk győzedelmeskedik a félelem felett”

Az iraki kereszténység jelenéről és jövőjéről számolt be előadásában Louis Raphael Sako káld pártiárka a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) dísztermében május 31-én.

2017. június 1. csütörtök

Újabb szakaszába lépett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem egyiptomi képzése

Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora kétnapos, intenzív tárgyalásokat folytatott Kairóban május 17. és 19. között.

2017. május 20. szombat

Szent Lászlóról szóló iskoladrámát mutattak be a nagyváradi vártemplomban – KÉPRIPORT

A nagyváradi Szent László-búcsú és egyházmegyei zarándoknap előestéjén, május 13-án a nagyváradi vártemplomban zenés jezsuita iskoladrámát mutatott be a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) Boldog Özséb Színtársulata.

2017. május 16. kedd

Akadémiai évet lezáró konferenciát tartott a PPKE Kánonjogi Posztgraduális Intézete

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézete május 16-án megtartotta a huszonegyedik akadémiai évet lezáró ünnepi ülését, mely hagyományosan kapcsolódott a Magyar Kánonjogi Társaság konferenciájához.

2017. május 16. kedd

Kovács Ákost választották a SIGNIS Europe új elnökének

Kovács Ákost, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kommunikációs Intézetének és a Magyar Katolikus Újságírók Szövetségének (MAKÚSZ) filmes munkacsoportjának vezetőjét európai elnökének választotta a katolikus média világszövetség (SIGNIS).

2017. május 6. szombat

tovább »