Vasváron rendezték a IV. Fraknói Nyári Akadémiát

Immár negyedik alkalommal rendezte meg augusztus 2–5. között a Fraknói Nyári Akadémiát a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen működő Fraknói Vilmos Római Történeti Kutatócsoport és a Kubinyi András Történész Műhely. A programnak ez évben a Vasvári Domonkos Rendtörténeti... »

2018. augusztus 9. csütörtök

Magasabb szintű együttműködés a PPKE és a Notre Dame Egyetem között

Az alábbiakban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem közleményét tesszük közzé az együttműködésről.

2018. július 27. péntek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem felvételi eredményei

A hazai felsőoktatásban stabilan meghatározó helyet betöltő Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) felvételi pontszámai, és az ezek alapján a 2018/2019-es akadémiai évre felvett hallgatók létszáma újra jó eredményt mutat. Szuromi Szabolcs Anzelm O.Praem., a PPKE rektora tájékoztat a... »

2018. július 26. csütörtök

Jövőre képzést indíthat hazánkban az amerikai katolikus Notre Dame Egyetem

Jövő szeptembertől egy újabb amerikai egyetem indíthatja el a képzési programját Budapesten: az Indiana államban működő katolikus Notre Dame Egyetem – közölte Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter július 13-án New Yorkban.

2018. július 13. péntek

Hálaadás az igazság szolgálatában – Te Deum a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen

Hálaadó szentmisét mutatott be június 10-én Szuromi Szabolcs Anzelm OPraem, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora a 2017/2018-as akadémiai év végén Budapesten, az Egyetemi templomban. Szuromi Szabolcs Anzelm szentbeszédét teljes terjedelmében közöljük.

2018. június 15. péntek

A Pázmány Péter Katolikus Egyetemen találkoztak a visegrádi országok jogi iskolái

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Jog- és Államtudományi Kara (PPKE JÁK) adott otthont május 31-én és június 1-jén annak a kezdeményezésnek, amely elsősorban a visegrádi országokban működő jogi karok közötti tapasztalatcserét szolgálja.

2018. június 7. csütörtök

Egyházi és egyetemi vezetőkkel tárgyalt a PPKE rektora Libanonban

Egyházi és egyetemi vezetőkkel tárgyalt Szuromi Szabolcs Anzelm, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora május 28-án Libanonban.

2018. június 3. vasárnap

A Pázmány kutatói hálózatot alakít ki egy pályázati konzorcium tagjaként

Elsődlegesen a kutatói hálózat bővítését és fejlesztését tűzte zászlajára a Széchenyi 2020 program keretében megvalósuló projekt, melyről június 1-jén tartottak sajtótájékoztatót Esztergomban a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Információs Technológiai és Bionikai Karának (PPKE... »

2018. június 2. szombat

A megnyesett fa kizöldül... – A PPKE Kánonjogi Intézetének első növendékei találkoztak Budapesten

Erdő Péter bíboros, prímás, érsek meghívására, Trenka Magdolna szervezésében május 30-án a budai prímási palotában találkoztak a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Intézete 1998-ban végzett első évfolyamának egykori hallgatói.

2018. május 31. csütörtök

Ülésezett az Európai Katolikus Egyetemek Szövetsége

A Lublini II. János Pál Katolikus Egyetem (KUL) adott otthont május 24. és 26. között a Katolikus Egyetemek Európai Szövetsége (FUCE) találkozójának. Karol Wojtyła, a későbbi II. János Pál pápa nemcsak tanult, de oktatott is az alapításának centenáriumát ünneplő lengyel katolikus... »

2018. május 29. kedd

A Természetjog Kiváló Kutatója címet kapott Kuminetz Géza

Május 25-én immár harmadik alkalommal adták át a Természetjog Kiváló Kutatója címet. Az idei díjazott Kuminetz Géza, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Kara Liturgika és Lelkipásztorkodástan Tanszékének vezetője.

2018. május 28. hétfő

A Magyar Kánonjogi Társaság tanévzáró ülése

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Kánonjogi Posztgraduális Intézete az elmúlt huszonkét évhez hasonlóan az Intézet elnökének beszédével és a Magyar Kánonjogi Társaság éves első ülésével zárta le a 2017/2018-as akadémiai évet május 15-én.

2018. május 17. csütörtök

Az egyházi bírósági helynökök éves találkozóját tartották Esztergomban

A magyar egyházi bírósági helynökök kilencedik alkalommal tartották meg éves kihelyezett ülésüket május 12-én. A házigazda ezúttal az Esztergom-Budapesti Főegyházmegyei Bíróság volt; a rendezvénynek az esztergomi Szent Adalbert Központ adott otthont.

2018. május 13. vasárnap

A Pázmány rendezte meg a felsőoktatási intézmények Kazinczy-versenyét Esztergomban

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) immár negyedik alkalommal rendezte meg esztergomi képzési helyén a felsőoktatási intézmények Kazinczy Ferencről elnevezett Szép Magyar Beszéd Versenyét. Az országos döntőre május 4-én került... »

2018. május 10. csütörtök

Elkezdődött a PPKE esztergomi kutatóházának fejlesztése

Elindult a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Esztergomban létrehozott kutatóházának fejlesztése, illetve bővítése. A fejlesztendő kutatóház az Információs Technológiai és Bionikai Kar (ITK) esztergomi kutatólaborjait fogja össze – adta hírül a PPKE ITK május 2-án.

2018. május 2. szerda

Először vezetett magyar pap lelkigyakorlatot Koreában

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Koreai Katolikus Egyetem között egy éve kialakított szoros kapcsolat részeként Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora tartott lelkigyakorlatot április 24-én a Szöuli Érseki Szeminárium papnövendékeinek.

2018. május 2. szerda

A templom a keleti ember számára a remény szimbóluma – Iraki plébános előadása az újjáépítésről

Április 26-án este Salar Kajo, az iraki Tell-Aszkúf plébánosa tartott előadást a PPKE Jog- és Államtudományi Karán a magyar kormány település-újjáépítésben nyújtott segítségéről az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkárság... »

2018. április 27. péntek

Pályázatot írt ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Kara

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) nagykancellárja pályázatot ír ki tanszékvezetői pozícióra a PPKE Hittudományi Karának 2. számú Keresztény Bölcseleti Tanszékére.

2018. április 19. csütörtök

Elhunyt Szepessy Tibor klasszika-filológus, irodalomtörténész, műfordító

2018. április 14-én elhunyt Szepessy Tibor klasszika-filológus, műfordító, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Kara (PPKE BTK) Görög Tanszékének volt vezetője. Takács László egyetemi docens, a PPKE BTK Klasszika-filológia Tanszéke vezetőjének... »

2018. április 17. kedd

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem delegációja Örményországban tárgyalt

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Khachatur Abovyan-ról nevezett Állami Pedagógiai Egyetem (ASPU) kulturális, oktatási és kutatási kapcsolatainak tízedik évfordulója alkalmából mérföldkőnek tekinthető együttműködési megállapodásokat írt alá Jerevánban március... »

2018. március 30. péntek

tovább »