A szír katolikus pátriárka Budapesten: Egy dráma közepén élnek a közel-keleti keresztények

III. Ignác József antiochiai szír katolikus pátriárka tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről, szenvedéseiről január 11-én, szerdán Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. január 12. csütörtök

Elhunyt Kilényi Géza, a magyar jogtudomány és közélet kimagasló egyénisége

December 14-én elhunyt Kilényi Géza, az első alkotmánybíróság tagja, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Jog- és Államtudományi Kara első tanári gárdájának kiemelkedő személyisége. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora megemlékezését közöljük.

2016. december 30. péntek

Péterffy András filmrendező kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat

Péterffy András filmrendező, operatőr, producer, egyetemi tanár kapta az idei Szkíta Aranyszarvas-díjat, amelyet december 20-án adnak át Budapesten a Pázmány Péter Katolikus Egyetemen.

2016. december 22. csütörtök

Pannóniától Galliáig – Szent Márton és kultusza

Kétnapos Szent Márton-konferenciát rendezett a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának Romanisztikai Intézete, Klasszika-filológia Tanszéke és az Ókortudományi Társaság piliscsabai tagozata december 15–16-án.

2016. december 15. csütörtök

Átadták a Fraknói Vilmos-díjakat

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere adta át a Fraknói Vilmos-díjakat a minisztérium tükörtermében a december 12-én megrendezett ünnepségen.

2016. december 12. hétfő

Az ima meghallgatásra talált – Egy Észak-Koreából menekült keresztény története

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Szentkirályi utcai épületében december 6-án tartott előadást egy Észak-Koreából elmenekült keresztény. Saját és családja történetén keresztül mutatta be az észak-koreai diktatúrát és keresztényüldözést.

2016. december 7. szerda

Nyílt nap a Pázmány-egyetem esztergomi tanárképző központjában

November 29-én nyílt napot tartott a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának (PPKE BTK) Vitéz János Tanárképző Központja, ahol bemutatkozott az óvodapedagógus és a tanító szak.

2016. november 30. szerda

A Pápai Gergely Egyetem professzora tartott előadást az I. vatikáni zsinatról a Pázmányon

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karán a „Bevezetés az egyháztörténetbe” című kurzus november 24-i előadását rendhagyó módon Roberto Regoli, a római Pápai Gergely Egyetem egyháztörténeti tanszékének vezetője tartotta.

2016. november 28. hétfő

A három legjobb magyar egyetem közé került a Pázmány

Tizenkettedik alkalommal jelenik meg a Heti Válasz felsőoktatási rangsora, mely az Oktatási Hivatal együttműködésével készült, a hivatal kezelésében lévő felsőoktatási statisztikai adatbázisból származó adatok felhasználásával.

2016. november 26. szombat

Nemzetközi orvosi, bionikai és orvos-kémiai konferenciát tartanak a Pázmány közreműködésével

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem, a Semmelweis Egyetem, a Bionikai Innovációs Központ és a Magyar Kísérleti és Klinikai Gyógyszerészeti Társaság együttműködésében rendezik meg az első nemzetközi orvosi, bionikai, és orvos-kémiai konferenciát Budapesten, november 17. és 20.... »

2016. november 18. péntek

Februárban elindul a Pázmány-egyetem műszaki képzése Kairóban

A 2014 eleje óta folyó részletes – többoldalú – szakmai előkészítésnek köszönhetően 2017 februárjában elindulhat a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) és a Company of Modern Educational Services együttműködésében a kairói műszaki képzés bevezető szemesztere.

2016. november 15. kedd

Tovább bővül a PPKE és a kurdisztáni egyetemek közötti együttműködés

Szuromi Szabolcs, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) rektora november 5-én és 6-án újabb tárgyalásokat folytatott az erbíli Szalahaddin Egyetem, az Erbíli Katolikus Egyetem, valamint a Halabdzsai Egyetem rektorával.

2016. november 8. kedd

Újabb jelentős írásos emlék a 14. századi kánonjogi és gyóntatási kódexkultúráról

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Nemzetközi Kánonjogtörténeti Kutatóközpontja immáron tíz éve végzi Szentpéterváron az Ermitázs anyagához tartozó középkori kéziratok analízisét. Szuromi Szabolcs, a PPKE rektora, egyúttal a központ vezetője október 24-én újabb jelentős kódexet... »

2016. október 27. csütörtök

Felavatták az armenológiai tanszéket a Pázmányon

Az armenológiai képzést és kutatást biztosító új szervezeti egységet október 21-én avatták fel Piliscsabán, a jereváni állami pedagógiai egyetemnek a PPKE meghívására október 20. és 25. között Magyarországon tartózkodó delegációja jelenlétében.

2016. október 24. hétfő

Díszdiplomákat adtak át a Pázmány-egyetemen Esztergomban

Díszdiplomák átadására került sor október 15-én a PPKE BTK esztergomi képzési helyén, a Vitéz János Tanárképző Központban. Az egykori Érseki Tanítóképző, Tanítóképző Főiskola és más jogelőd intézmények 50, 55, 60, 65, 70 és 75 évvel ezelőtt végzett hallgatói vehettek át... »

2016. október 19. szerda

Pázmány-nap az egyetemen – Húszéves a Kánonjogi Posztgraduális Intézet

A Pázmány-nap minden évben az egyik legkiemelkedőbb esemény a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) életében. A központi ünnepségre a Szent II. János Pál pápa nevét viselő díszteremben került sor október 14-én.

2016. október 17. hétfő

A PPKE rektora hivatalos látogatást tett Lengyelországban

A hivatalos látogatás keretében a PPKE delegációja, Szuromi Szabolcs rektor vezetésével, részt vett „A fenntartható fejlődés a Laudato Si’ enciklika fényében” címmel a varsói Szejm épületében (a Lengyel Parlamentben) megrendezett konferencián október 15-én.

2016. október 16. vasárnap

Huszadik akadémiai évét kezdte meg a Magyar Kánonjogi Társaság

Október 4-én, kedden tartotta meg a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) Kánonjogi Posztgraduális Intézete a 2016/17-es – huszadik – akadémiai évet megnyitó ünnepi ülését, a Magyar Kánonjogi Társaság hagyományos tudományos konferenciájával egybekötve.

2016. október 4. kedd

Kutatók Éjszakája Esztergomban a Pázmány bölcsészkarán

A Pázmány Péter Katolikus Egyetem Bölcsészet- és Társadalomtudományi Karának esztergomi képzési helyszínén idén is színes programokkal várták a Kutatók Éjszakáján, szeptember 30-án az érdeklődőket.

2016. október 3. hétfő

Rózsa Huba: Bevezetés az Ószövetség könyveibe

Szuromi Szabolcs Anzelm O. Praem., a Pázmány Péter Katolikus Egyetem rektora Rózsa Huba „Bevezetés az Ószövetség könyveibe” című munkáját mutatja be az olvasóknak.

2016. szeptember 26. hétfő

tovább »