Ökumenikus imádságot tartottak Margittán

„Laudate omnes gentes – Dicsérje minden nemzet” címmel tartottak ökumenikus imaalkalmat a Bihar megyei Margittán (Marghita) december 27-én a városi kórház konferenciatermében.

2017. január 2. hétfő

A Katolikus Ifjúsági Mozgalom zarándoklatot szervez a rigai taizéi találkozóra

A Fiatalok Európai Találkozóját, azaz a hagyományos év végi taizéi találkozót idén Lettország fővárosában, Rigában rendezik december 28. és január 1. között.

2016. november 14. hétfő

Az irgalom mindig kapcsolat – Interjú Alois testvérrel

A szeptember 24-én, Pannonhalmán megrendezett taizéi ifjúsági találkozó alkalmával Alois testvérrel, a franciaországi taizéi közösség elöljárójával beszélgettünk az irgalomról.

2016. szeptember 27. kedd

Megízlelni a közösséget – Taizéi találkozót tartottak Pannonhalmán

Szeptember 24-én, szombaton a Szent Márton-év keretében taizéi találkozót rendeztek Pannonhalmán, amelyen részt vett a franciaországi taizéi közösség priorja, Alois testvér is hat szerzetestársával együtt.

2016. szeptember 25. vasárnap

Taizé és Pannonhalma erős kapcsolata – beszélgetés Hardi Titusz OSB szerzetessel

Taizéi ifjúsági találkozót rendeznek szeptember 24-én, szombaton Pannonhalmán, melyre több száz fiatalt várnak. A találkozón szóba kerülő témákról, valamint a Taizé és Pannonhalma közötti kapcsolatról Hardi Titusz bencés szerzetes, a Pannonhalmi Bencés Gimnázium igazgatója... »

2016. szeptember 9. péntek

Szeptemberben taizéi ifjúsági találkozó lesz Pannonhalmán

Több száz fiatal találkozik egymással 2016. szeptember 24-én, szombaton a Pannonhalmi Főapátságban. A taizéi ifjúsági találkozó a Szent Márton-év és a Reformáció Éve jegyében szerveződik az Észak-Dunántúli régió fiataljai számára.

2016. szeptember 4. vasárnap

Roma és nem roma magyar fiatalok együtt zarándokoltak Taizébe

Augusztus 14. és 21. között került sor a zarándoklatra, a tavalyi alkalomhoz hasonlóan idén nyáron is Esztergomból és Nógrád megyéből indultak útnak együtt roma és nem roma fiatalok a taizéi közösséghez.

2016. augusztus 31. szerda

„Lakhatóvá tenni a Földet” – Regionális taizéi találkozót rendeztek Nagyváradon

Május 6–8. között immár második alkalommal szerveztek taizéi találkozót Nagyváradon, ezúttal „Lakhatóvá tenni a Földet” címmel. A lelkiségi hétvégén jelen voltak James és Kilian taizéi testvérek is.

2016. május 9. hétfő

Bemutatták a nagyváradi regionális taizéi találkozó programját

„Lakhatóvá tenni a Földet” mottóval második alkalommal szerveznek regionális taizéi találkozót Nagyváradon május 6–8. között. A rendezvény célját, programját április 18-án ismertették a szervezők a nagyváradi Posticum kulturális központban tartott sajtótájékoztatón.

2016. április 22. péntek

Taizé, a közös út – Az ökumenikus közösség elmúlt 25 évéről szóló kötet bemutatója Nagyváradon

Január 22-én mutatták be a nagyváradi püspöki palota dísztermében a „Taizé, a közös út. Huszonöt éve együtt a bizalom zarándoklatán” című könyvet.

2016. január 25. hétfő

Életképek a valenciai taizéi találkozóról – KÉPRIPORT

A Taizéi Közösség december 28. és január 1. között tartotta 38. nemzetközi találkozóját a spanyolországi Valenciában. Harmincezer fiatal vett részt a rendezvényen.

2016. január 9. szombat

Ferenc pápa üzenete a ma kezdődő taizéi találkozóra Spanyolországba

A taizéi ökumenikus közösség 38. nemzetközi találkozója december 28-ától január 1-jéig tart a spanyolországi Valenciában. A Szentatya üzenetet küldött a Valenciában összegyűlt mintegy harmincezer fiatalnak államtitkára, Pietro Parolin bíboros aláírásával.

2015. december 28. hétfő

Ferenc pápa köszöntötte a Taizéi Közösséget

Az augusztus 19-i, szerdai általános kihallgatás végén Ferenc pápa emlékeztetett, hogy augusztus 20-án a Taizéi Közösség fennállásának 75. évfordulóját ünnepli, három nappal ezelőtt pedig Roger Schütz testvér, az alapító meggyilkolásának 10. évfordulójára emlékeztek. A... »

2015. augusztus 20. csütörtök

Taizében megemlékeztek Roger testvér halálának tizedik évfordulójáról

Taizé jubileumi évet tart: hetvenöt éve alakult meg a közösség, száz éve született Roger testvér, s tragikus halálának is idén, augusztus 16-án volt a tizedik évfordulója. Korponai Gábor SJ fordításában közöljük a Servizio Informazione Religiosa hírügynökség Alois testvérrel... »

2015. augusztus 17. hétfő

Hétezer fiatal vesz részt a Taizében rendezett nemzetközi találkozón

Több mint hétezer 18–35 év közötti fiatal vesz részt Franciaországban a taizéi ökumenikus közösség augusztus 9-én, vasárnap kezdődött nemzetközi találkozóján. „Az új szolidaritás felé” jelmondattal meghirdetett rendezvényen megemlékeznek Roger testvérről is – tájékoztat a... »

2015. augusztus 11. kedd

Taizé: fiatalok találkozója Roger testvér emlékére

Taizé három fontos eseményre emlékezik 2015-ben: az alapító Roger testvér száz évvel ezelőtt, 1915. május 12-én született; augusztus 16-án lesz 10 éve, hogy meggyilkolták őt; továbbá idén ünneplik a Taizéi Közösség alapításának 75. évfordulóját. A Vatikáni Rádió... »

2015. július 29. szerda

A magyar András testvér mutatta be a taizéi közösséget Veszprémben – VIDEÓVAL

A megszentelt élet évében havonta különböző szerzetesrendet lát vendégül a veszprémi Szent Mihály Főplébánia. Márciusban Lengyel András testvér ismertette meg az érdeklődőkkel a taizéi közösséget a Károly-templomban – írja a Veszprémi Főegyházmegye honlapja.

2015. március 23. hétfő

Ferenc pápa fogadta Alois testvért, a taizéi közösség vezetőjét

Hétfőn Ferenc pápa magánkihallgatáson fogadta Alois testvért, a taizéi ökumenikus közösség vezetőjét – tájékoztat a Vatikáni Rádió angol nyelvű szerkesztősége.

2015. március 18. szerda

A budapesti taizéi imacsoport Pozsonyba látogatott

Február 20. és 22. között Budapest egyes kerületeiből és a főváros környékéről, többek között Vácról is ellátogattak Pozsonyba a taizéi imacsoport tagjai – írja a Felvidék.ma.

2015. február 27. péntek

Prága után idén Valenciában rendezik meg a taizéi találkozót

December 31-e estéjén Alois testvér bejelentette a Prágában összegyűlt fiataloknak, hogy a következő európai találkozónak egy olyan város ad otthont, ahol korábban még nem volt ilyen jellegű összejövetel: a spanyolországi Valencia – tájékoztatott a Taizéi Közösség... »

2015. január 7. szerda

tovább »