Ferenc pápa videoüzenete mianmari útja elé: A reménység és a bátorítás ideje legyen mindenki számára

November 27-étől, jövő hétfőtől lesz vendége a pápa Mianmarnak, egészen csütörtök délig, amikor a szomszédos Bangladesben folytatja apostoli útját. A Szentatya november 17-én videoüzenettel fordult a délkelet-ázsiai ország lakóihoz.

2017. november 18. szombat

Közzétették a pápa januári chilei és perui apostoli útjának programját

Ferenc pápa 2018. január 15–22. között apostoli látogatást tesz Chilében és Peruban. A Szentatya bő négyéves péteri szolgálata során eddig ötször járt Közép- és Dél-Amerika földjén.

2017. november 15. szerda

Banglades javában készül a pápalátogatásra

Ferenc pápa november 30. és december 2. között látogat a dél-ázsiai országba. Az AsiaNews katolikus hírügynökség november 3-án tette közzé Patrick D’Rozario dakkai bíboros, érsek beszámolóját a látogatás előkészületeiről.

2017. november 6. hétfő

Ferenc pápa liturgikus programja 2017 novemberétől 2018 januárjáig

A Pápai Liturgikus Szertartások Hivatala közzétette Ferenc pápa liturgikus programját 2017. novembertől 2018. januárig.

2017. október 29. vasárnap

Ferenc pápa Úrangyala imádsága Bolognában: Ne az anyagi haszon, hanem a közjó álljon a középpontban!

Október 1-jén, vasárnap délben a Szentatya a munka világának képviselőivel találkozott, és a hozzájuk intézett beszéd után mondta el a szokásos déli Angelust.

2017. október 1. vasárnap

Ferenc pápa Bolognában látogatást tett a menekülteknél és együtt ebédelt a szegényekkel a bazilikába

A Szentatya október elsején Bolognában elsőként a menedékkérők regionális központjába látogatott, majd a főtéren mondta el az Úrangyala imádságot és találkozott a munka világának képviselőivel. A San Petronio-bazilikában 1400 szegénnyel együtt ebédelt.

2017. október 1. vasárnap

Ferenc pápa látogatása Cesenában: A jó politikus a szolgálat vértanúja

Ferenc pápa elfogadva Douglas Regattieri, Cesena-Sarsina püspökének meghívását, október elsején, vasárnap felkereste Cesenát, az Itália északkeleti részén fekvő Emilia-Romagna régió települését. Ezt követően Matteo Zuppi érsek meghívására Bolognába utazott.

2017. október 1. vasárnap

A pápa fogadta a perui elnököt

Ferenc pápa szeptember 22-én, pénteken délelőtt az Apostoli Palotában fogadta Pedro Pablo Kuczynski Gogard perui államfőt. Az audienciát követően az elnök találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak... »

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőgép fedélzetén, visszaúton Kolumbiából

Szeptember 11-én, ötnapos kolumbiai látogatásáról hazatérőben a Szentatya ismét válaszolt a vele utazó újságírók kérdéseire. A sajtótájékoztató fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 16. szombat

Eutanázia helyett az életet választotta a pápa hatására egy kolumbiai asszony

„Bátor vagy, és szép is” – mondta a Szentatya Bogotában az 56 éves Consuelo Cordobának, akinek ez a pár szó elég volt, hogy megváltoztassa a döntését: lemondta az időpontot az eutanáziára, amit azért kért, mert tizenhét éve eltorzult arccal és testtel él.

2017. szeptember 13. szerda

Ferenc pápa: Kolumbiában Isten segítségével elkezdődött a béke útja

A Szentatya szeptember 13-án az ötnapos kolumbiai útjára tekintett vissza a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta, hogy a kolumbiai nép tanúságtétele gazdagságot jelent az egész Egyház számára.

2017. szeptember 13. szerda

Harmadára csökkent a bűnözés a legveszélyesebb kolumbiai városban a pápalátogatás idején

Ferenc pápa szeptember 11-én hazatért hatnapos kolumbiai apostoli útjáról, de milyen nyomot hagyott maga után? Erről nyújt tájékoztatást beszámolójában Szegedy-Maszák Ildikó, Magyarország tiszteletbeli kolumbiai konzulja.

2017. szeptember 13. szerda

Ferenc pápa a kolumbiai zárómisén: Mindig az a legbátrabb, aki az első lépést megteszi!

A Szentatya szeptember 10-én délután mutatta be utolsó szentmiséjét kolumbiai apostoli útján. A személy méltósága és az emberi jogok melletti elköteleződés fontosságát hangsúlyozta.

2017. szeptember 12. kedd

Ferenc pápa: Imádkozzunk, hogy fel tudjuk fedezni testvéreinkben Isten képmását!

Szeptember 10-én, kolumbiai apostoli útjának utolsó napján a Szentatya Cartagenában, a Claver Szent Péternek szentelt templom melletti téren imádkozta el az Úrangyalát a téren egybegyűlt hívekkel. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 11. hétfő

A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

2017. szeptember 11. hétfő

Lezárult Ferenc pápa kolumbiai útja

Véget ért Ferenc pápa apostoli látogatása Kolumbiában. A Szentatya repülőgépe szeptember 11-én, hétfőn délután egy óra előtt néhány perccel érkezett meg a római Ciampino repülőterére.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa harmadik Twitter-üzenete szeptember 10-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa Medellínben: Jézus számára fontosabbak a rászoruló emberek a vallási szabályoknál!

Szeptember 9-én a Medellínben bemutatott szentmisén a Szentatya a keresztény életről mint Jézus-stílusú tanítványságról elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is jézusi szabadsággal kell elhagyniuk a berögzült szokásokat, és bátran új, mai válaszokat kell kere

2017. szeptember 10. vasárnap

Baleset érte Ferenc pápát Kolumbiában

Szeptember 10-én, vasárnap délelőtt baleset érte a Szentatyát a kolumbiai Cartagenában, miközben éppen egy kisgyereket akart üdvözölni. Valószínűleg egy erős fékezés volt az oka, hogy beütötte az autó üvegfalába a bal arccsontját és a szemöldökét.

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa megszentelt életet élőket és házaspárokat köszöntött a bogotái nunciatúra előtt

A Szentatya szeptember 9-én este Medellínből Bogotába visszatérve a nunciatúra előtt megszentelt életet élőkkel, új házasokkal, valamint ezüst és arany lakodalmukat ünneplő házaspárokkal találkozott, és rögtönzött szavakkal köszöntötte őket.

2017. szeptember 10. vasárnap

tovább »