A bolgár katolikusok örömmel készülnek Ferenc pápa látogatására

A bulgáriai katolikus püspökök imádságra hívják a híveket, hogy jól felkészüljenek Ferenc pápa napokban bejelentett apostoli látogatására, melyre 2019. május 5-e és 7-e között kerül sor – adták hírül honlapjukon csütörtökön az ország katolikus főpásztorai.

2018. december 17. hétfő

Közzétették a pápa útjának programját az Egyesült Arab Emírségekbe

Ferenc pápa február 3–5. között apostoli látogatást tesz a hét emirátus egyikében. December 12-én, szerdán a Szentszék kiadta az út programját.

2018. december 15. szombat

Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa

Május elején Bulgáriába és Macedóniába látogat Ferenc pápa – jelentette be december 13-án Greg Burke, a Vatikáni Sajtóközpont vezetője.

2018. december 14. péntek

Ferenc pápa a béke követeként utazik az Egyesült Arab Emírségekbe februárban

2019. február 3. és 5. között Ferenc pápa Abu Dhabiba utazik, hogy nemzetközi vallásközi találkozón vegyen részt.

2018. december 7. péntek

Az evangéliumi normalitás követe – Itthon is bemutatták Wim Wenders Ferenc pápáról szóló filmjét

A VII. Keresztény Film- és Könyvnapok keretében tartották meg november 24-én Wim Wenders Ferenc pápa – Egy hiteles ember című filmjének magyarországi bemutatóját a budapesti Uránia Nemzeti Filmszínházban. A bemutató előtt beszélgetést szerveztek a Szentatya személyéről,... »

2018. november 26. hétfő

Közzétették Ferenc pápa panamai apostoli útjának részletes programját

2019. január 22. és 27. között rendezik meg Panamában a 34. Ifjúsági Világtalálkozót, amelyen részt vesz Ferenc pápa is. A Szentatya január 23. és 28. között tesz látogatást a közép-amerikai országban. A vatikáni sajtóközpont november 20-án tette közzé Ferenc pápa panamai... »

2018. november 26. hétfő

Jövőre Marokkóba látogat a pápa

A Szentszék november 13-án jelentette be, hogy a pápa jövő márciusban fölkeresi Rabatot és Casablancát a marokkói király és a helyi püspökök meghívására.

2018. november 14. szerda

Ferenc pápa 2019-ben Romániába látogat

A romániai katolikus püspöki konferencia tagjai november 5. és 10. között ad liminán vesznek részt Rómában, melynek során Ferenc pápával is találkoztak. Joan Robu bukaresti érsek, a Romániai Püspöki Konferencia alelnöke egy november 9-i interjúban elmondta: Ferenc pápa 2019-ben... »

2018. november 10. szombat

Közzétették Ferenc pápa következő három havi programját

Eseményekben gazdag időszak várja a pápát november, december és január hónapokban.

2018. október 29. hétfő

Parolin bíboros szerint a pápa nyitott arra, hogy Észak-Koreába látogasson

A dél-koreai elnök október 18-i vatikáni audienciáját összefüggésbe hozták a sajtóban azzal a hírrel, hogy Mun Dzsein dél-koreai államfő Észak-Korea vezetőjének üzenetét közvetítette Ferenc pápának, amelyben Kim Dzsongun meghívja egy látogatásra a Szentatyát országába.

2018. október 22. hétfő

Nincs tervben pápai út Tajvanra

Nincs tanulmányozás alatt egy tajvani pápai út – nyilatkozott Greg Burke szentszéki szóvivő október 18-án, csütörtökön.

2018. október 21. vasárnap

Szent II. János Pálra emlékeztek Debrecenben

Énekes-irodalmi áhítattal emlékeztek meg Szent II. János Pál pápa megválasztásának 40. évfordulójáról a debreceni Szent Anna-székesegyházban október 14-én.

2018. október 15. hétfő

Kim Dzsongun meghívta Ferenc pápát Észak-Koreába

Phenjani látogatásra hívta meg Ferenc pápát Kim Dzsongun észak-koreai vezető – közölte október 9-én a dél-koreai elnöki hivatal. Az észak-koreai meghívást Mun Dzsein dél-koreai elnök fogja továbbítani a katolikus egyházfőnek, akivel a jövő héten találkozik európai látogatása... »

2018. október 9. kedd

„Virtuális” észt állampolgár lett Ferenc pápa

Tiszteletbeli észt állampolgárságot kapott Ferenc pápa Kersti Kaljulaid államfőtől szeptember 25-én. Az egyházfő kitüntető címe azonban nem hagyományos tiszteletbeli állampolgárság, hanem e-állampolgárság, az észtek ugyanis 2014 óta valamennyi állampolgári ügyüket elektronikusan... »

2018. szeptember 28. péntek

Ferenc pápa: Aki megöregszik, vigyáznia kell, nehogy megkeményedjen belül!

Szeptember 26-án, szerdán délelőtt a Szentatya az előző nap befejezett apostoli útjáról számolt be az általános kihallgatásra egybegyűlt hívőknek a Szent Péter téren. Kérte, hogy imádkozzunk a Litvániában, Lettországban és Észtországban élő testvéreinkért.

2018. szeptember 26. szerda

Az egyházi karitatív szervezetek által gondozott emberekkel találkozott Tallinnban a pápa

Egynapos észtországi látogatásának utolsó előtti programjaként szeptember 25-én, kedden kora délután Ferenc pápa a helyi egyházi segélyszervezetek által támogatott emberekkel találkozott a tallinni Szent Péter és Szent Pál-székesegyházban.

2018. szeptember 26. szerda

Ferenc pápa ellátogatott a Brigitta-rend tallinni kolostorába

Szeptember 25-én, kedden egynapos észtországi látogatása során Ferenc pápa a fővárosban felkereste a Brigitta-rend kolostorát.

2018. szeptember 26. szerda

Ferenc pápa az észt közélet képviselőihez: A technokrata társadalmakban gyakran elvész az életöröm

Szeptember 25-én, balti utazásának zárónapján Észtországba érkezett a Szentatya. Tallinnban, az elnöki palota előtt az állami vezetőknek és a diplomáciai testületnek szóló beszédében rámutatott: egy népnek akkor lesz gyümölcsöző jövője, ha nem szakad el gyökereitől és ápolja... »

2018. szeptember 26. szerda

Ferenc pápa idősekkel találkozott a rigai székesegyházban

Lettországi látogatása során, szeptember 24-én délben a pápa a főváros Szent Jakab-székesegyházában köszöntötte a tiszteletére egybegyűlt idős embereket.

2018. szeptember 26. szerda

Ferenc pápa homíliája Tallinnban: Le kell győznünk félelmeinket, el kell hagynunk bezárt tereinket!

Szeptember 25-én délután a Szentatya a tallinni Szabadság téren mutatott be szentmisét, észtországi látogatásának utolsó programjaként. Beszédében arról elmélkedett, hogy mit jelent „választott, papi, szent népnek” lenni.

2018. szeptember 26. szerda

tovább »