Egy új ország van születőben – A kolumbiai püspöki konferencia elnöke Ferenc pápa látogatásáról

Folynak az előkészületek Kolumbiában Ferenc pápa látogatása előtt, amelyre szeptember 6. és 11. között kerül sor. A tavaly megkötött békeegyezményt követően a latin-amerikai ország véget vetett az ötven évig tartó polgárháborúnak, és próbálja megvalósítani a nehéz... »

2017. július 22. szombat

Oroszországba látogat Pietro Parolin bíboros államtitkár

A vatikáni államtitkár a pápa munkatársaként látogat augusztusban Oroszországba, ahol a tervek szerint találkozik Vlagyimir Putyin elnökkel.

2017. július 20. csütörtök

Ferenc pápa boldoggá avat egy püspököt és egy papot kolumbiai útja során

Greg Burke, a Szentszék sajtószolgálatának igazgatója bejelentette, hogy Jesús Emilio Jaramillo Monsalve araucai püspököt és Pedro María Ramírez Ramos lelkipásztort szeptember 8-án az oltár dicsőségére emeli Ferenc pápa Villavicencióban.

2017. július 16. vasárnap

Ferenc pápa kolumbiai apostoli útjának programja

A Szentszék közzétette Ferenc pápa szeptember 6–11. között zajló hatnapos kolumbiai útjának programját.

2017. június 28. szerda

Ferenc pápa 2018 januárjában Chilébe és Peruba látogat

Elfogadva a két dél-amerikai ország államfőinek és püspökeinek meghívását, a Szentatya apostoli látogatásra először Chilébe, majd Peruba utazik – jelentette be a hírt Greg Burke szentszéki szóvivő június 19-én.

2017. június 20. kedd

Ferenc pápa látogatása az olasz államfőnél: Reménnyel tekintek Olaszországra

A pápa június 10-én, szombaton délelőtt hivatalos látogatást tett Sergio Mattarella olasz köztársasági elnöknél a Quirinalis-palotában. Az elnök 2015. április 18-án, nem sokkal államfővé választása után találkozott a szentazyával a Vatikánban.

2017. június 10. szombat

Ferenc pápa Genovában: Az imádság nem nyugalomkeresés, hanem szerető közbenjárás!

Május 27-én, genovai látogatásának estéjén a szentatya szentmisét mutatott be, amelynek keretében minden keresztény két fő feladatáról, a közbenjárásról és az evangélium hirdetéséről elmélkedett.

2017. május 28. vasárnap

Ferenc pápa Genovában: Imádkozzunk az egyiptomi koptokért!

„Nem tagadták meg hitüket, ezért vérüket ontották. Emiatt mészárolták le pénteken a koptokat Egyiptomban!” Ferenc pápa e szavakkal fejezte ki az egyiptomi terrortámadás miatt érzett fájdalmát a genovai Szent Lőrinc-székesegyházban május 27-én, szombaton.

2017. május 27. szombat

Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

2017. május 25. csütörtök

Hivatalosan is meghívták Csíksomlyóra a pápát

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek elküldte a hivatalos meghívót Ferenc pápának a csíksomlyói búcsúra.

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Fatimából Rómába tartó repülőn: Mária nem postás, hanem anya!

A szentatya mostani repülőútján is – Fatimából hazatérőben – a vele utazó újságírók rendelkezésére állt, bármit kérdezhettek tőle. A sajtótájékoztató teljes fordítását közreadjuk.

2017. május 15. hétfő

Ferenc pápa külön köszöntötte a betegeket Fatimában

A pápa május 13-án, szombaton délelőtt szentté avatta Ferenc és Jácinta látnok gyermekeket a Mária-jelenések 100. évfordulójának emléknapján. A szertartás végén a pápa külön köszöntötte a betegeket, és beszédet mondott.

2017. május 14. vasárnap

Ferenc pápa: Isten arra teremtett minket, hogy remény legyünk mások számára!

Május 13-án délelőtt Ferenc pápa ünnepélyes szentmise keretében szentté avatta a száz évvel ezelőtti Mária-jelenések gyermek látnokait Fatimában. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa fatimai látogatásának két napja

A szentatya 19. apostoli útjának eseményeit foglaljuk össze.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa: Melyik Máriára tekintünk? Az evangélium alakjára vagy képzeletünk szülöttére?

Május 12-én, pénteken késő este a szentatya elment a Fatimai Boldogságos Szűz Mária kegyhelyén a jelenések kápolnájába, ahol megáldotta a gyertyákat, köszöntötte a zarándokokat, és elkezdte a rózsafüzér elimádkozását. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa a fatimai Szűz Máriához: Testvéreimmel együtt reád bízom magam!

Május 12-én este a szentatya felkereste Fatimában a jelenések kápolnáját. Először magában imádkozott, majd hangosan elmondta az alábbi imát. Azt követően egy aranyrózsával ajándékozta meg a fatimai Szűz Máriát. A szentatya imáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa elindult Fatimába

Ferenc pápa május 12-én délután elindult kétnapos apostoli útjára Portugáliába, a fatimai Szűz Mária-kegyhelyre. A zarándoklatra az első fatimai jelenés századik évfordulója alkalmából kerül sor. A pápa a repülőút során táviratot küldött az olasz, a francia és a spanyol állam... »

2017. május 12. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 11-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 11. csütörtök

Ferenc pápa videoüzenetet küldött a portugáloknak fatimai útja előtt

A Szűzanya első fatimai megjelenésének 100. évfordulója alkalmából Ferenc pápa május 12-én és 13-án látogatást tesz Portugáliában. Az apostoli út előtt, május 10-én videoüzenetet küldött a portugál népnek.

2017. május 11. csütörtök

Nyílt levélben támogatják a katolikus püspökök a román alkotmány családdal kapcsolatos módosítását

Ferenc pápa romániai látogatása, a család helyzete és az ifjúság nevelése is szerepelt a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésén részt vett római és görögkatolikus püspökök által tárgyalt témák között. Az ülés május 3–5. között zajlott Kolozsváron.

2017. május 6. szombat

tovább »