A pápa fogadta a perui elnököt

Ferenc pápa szeptember 22-én, pénteken délelőtt az Apostoli Palotában fogadta Pedro Pablo Kuczynski Gogard perui államfőt. Az audienciát követően az elnök találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Antoine Camilleri prelátussal, a Szentszék államközi kapcsolatainak... »

2017. szeptember 22. péntek

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőgép fedélzetén, visszaúton Kolumbiából

Szeptember 11-én, ötnapos kolumbiai látogatásáról hazatérőben a Szentatya ismét válaszolt a vele utazó újságírók kérdéseire. A sajtótájékoztató fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 16. szombat

Eutanázia helyett az életet választotta a pápa hatására egy kolumbiai asszony

„Bátor vagy, és szép is” – mondta a Szentatya Bogotában az 56 éves Consuelo Cordobának, akinek ez a pár szó elég volt, hogy megváltoztassa a döntését: lemondta az időpontot az eutanáziára, amit azért kért, mert tizenhét éve eltorzult arccal és testtel él.

2017. szeptember 13. szerda

Ferenc pápa: Kolumbiában Isten segítségével elkezdődött a béke útja

A Szentatya szeptember 13-án az ötnapos kolumbiai útjára tekintett vissza a délelőtti általános kihallgatás keretében. Hangsúlyozta, hogy a kolumbiai nép tanúságtétele gazdagságot jelent az egész Egyház számára.

2017. szeptember 13. szerda

Harmadára csökkent a bűnözés a legveszélyesebb kolumbiai városban a pápalátogatás idején

Ferenc pápa szeptember 11-én hazatért hatnapos kolumbiai apostoli útjáról, de milyen nyomot hagyott maga után? Erről nyújt tájékoztatást beszámolójában Szegedy-Maszák Ildikó, Magyarország tiszteletbeli kolumbiai konzulja.

2017. szeptember 13. szerda

Ferenc pápa a kolumbiai zárómisén: Mindig az a legbátrabb, aki az első lépést megteszi!

A Szentatya szeptember 10-én délután mutatta be utolsó szentmiséjét kolumbiai apostoli útján. A személy méltósága és az emberi jogok melletti elköteleződés fontosságát hangsúlyozta.

2017. szeptember 12. kedd

Ferenc pápa: Imádkozzunk, hogy fel tudjuk fedezni testvéreinkben Isten képmását!

Szeptember 10-én, kolumbiai apostoli útjának utolsó napján a Szentatya Cartagenában, a Claver Szent Péternek szentelt templom melletti téren imádkozta el az Úrangyalát a téren egybegyűlt hívekkel. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 11. hétfő

A pápa Cartagenában meglátogatott egy idős asszonyt, aki fél évszázada segíti a szegényeket

Ferenc pápa szeptember 10-én Cartagenában, kolumbiai utazásának utolsó állomásán megáldotta a hajléktalanok és az emberkereskelem áldozati számára épülő házak alapköveit és meglátogatta Lorenzát, aki ötvenkét éve szolgál önkéntesként a szegények konyháján.

2017. szeptember 11. hétfő

Lezárult Ferenc pápa kolumbiai útja

Véget ért Ferenc pápa apostoli látogatása Kolumbiában. A Szentatya repülőgépe szeptember 11-én, hétfőn délután egy óra előtt néhány perccel érkezett meg a római Ciampino repülőterére.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa harmadik Twitter-üzenete szeptember 10-én

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. szeptember 11. hétfő

Ferenc pápa Medellínben: Jézus számára fontosabbak a rászoruló emberek a vallási szabályoknál!

Szeptember 9-én a Medellínben bemutatott szentmisén a Szentatya a keresztény életről mint Jézus-stílusú tanítványságról elmélkedett. Hangsúlyozta, hogy a mai keresztényeknek is jézusi szabadsággal kell elhagyniuk a berögzült szokásokat, és bátran új, mai válaszokat kell kere

2017. szeptember 10. vasárnap

Baleset érte Ferenc pápát Kolumbiában

Szeptember 10-én, vasárnap délelőtt baleset érte a Szentatyát a kolumbiai Cartagenában, miközben éppen egy kisgyereket akart üdvözölni. Valószínűleg egy erős fékezés volt az oka, hogy beütötte az autó üvegfalába a bal arccsontját és a szemöldökét.

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa megszentelt életet élőket és házaspárokat köszöntött a bogotái nunciatúra előtt

A Szentatya szeptember 9-én este Medellínből Bogotába visszatérve a nunciatúra előtt megszentelt életet élőkkel, új házasokkal, valamint ezüst és arany lakodalmukat ünneplő házaspárokkal találkozott, és rögtönzött szavakkal köszöntötte őket.

2017. szeptember 10. vasárnap

A pápa egy medellíni árvaházban: Jézus nem hagyja magára a szenvedő gyermeket

Egy kislány keresztet vet, egy kisfiú karkötőt tesz a csuklójára, egy másik átöleli, mint aki védelmet keres a pápánál. Minden kisgyerek kezében egy kis margaréta, és énekelnek a vendégüknek. 300 gyermek fogadta a Szentatyát szeptember 9-én, szombaton a medellíni Hogar de San José... »

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa megrendítő beszéde: Szeretnélek megölelni titeket, és szeretnék együtt sírni veletek!

Szeptember 8-án a Las Malocas Parkban (Villavicencióban) a Szentatya vezetésével tartották meg a kolumbiai nemzet megbékélésért rendezett nagy imatalálkozót. A pápa beszédét teljes terjedelmében közöljük az alábbiakban.

2017. szeptember 10. vasárnap

Ferenc pápa Villavicencióban: Elég egyetlen jó ember ahhoz, hogy felcsillanjon a remény!

Szeptember 8-án, kolumbiai látogatásának második homíliájában a szentatya arra hívta az egész lakosságot, hogy őszintén békéljenek meg egymással és a teremtett világgal. A Villavicencióban bemutatott szentmise keretében boldoggá avatott egy püspököt és egy papot is.

2017. szeptember 9. szombat

Katonákkal és rendőrökkel találkozott a pápa Bogotában

A Szentatya második kolumbiai „munkanapján”, szeptember 8-án reggel Bogotából Villavicencio városában repült. Előtte, a repülőtéren köszöntötte a tiszteletére összegyűlt közel 400 katonát és rendőrt.

2017. szeptember 9. szombat

Ferenc pápa első homíliája Bogotában: Legyetek a béke építői és az élet előmozdítói!

A szentatya szeptember 7-én délután a bogotái Simón Bolívar Parkban mutatta be első szentmiséjét, amelyben főképpen a békéért és az igazságosságért imádkoztak a hívek. A szentbeszédet teljes terjedelmében közöljük.

2017. szeptember 8. péntek

Ferenc pápa a latin-amerikai püspökökhöz: Örömmel és szenvedéllyel szolgáljátok a kontinenst!

A Szentatya szeptember 7-én, csütörtökön délután a bogotái nunciatúrán fogadta a Latin-amerikai és Karib-tengeri Püspöki Konferenciák Tanácsa (CELAM) vezetőbizottságának 62 tagját: öt elnökségi tagot, 35 püspököt és 22 püspökkari főtitkárt.

2017. szeptember 8. péntek

A rejtett kincsek felhasználására buzdította Kolumbia püspökeit a pápa

Ferenc pápa szeptember 7-én délelőtt a bogotái bíborosi palotában találkozott a kolumbiai püspökökkel. A 48 millió lakosú ország 94 százaléka katolikus, akiknek lelki ellátásáról 78 egyházmegyében 130 püspök gondoskodik.

2017. szeptember 8. péntek

tovább »