Ferenc pápa Limában váratlanul megkeresztelt egy súlyos fogyatékossággal élő lányt

Nem a repülőgépen történt egyházi házasságkötés az egyetlen szentség, amelyet Ferenc pápa chilei és perui útja során kiszolgáltatott. Apostoli útja utolsó napján a nunciatúra udvarán megkeresztelte Danielitát, a súlyos agyi károsodással, cerebrális parézissel született 15 éves... »

2018. január 23. kedd

Ferenc pápa a perui szerzetesnőknek: Minden kolostor legyen világítótorony

Ferenc pápa január 21-én, a limai Csodák Ura-kegyhelyen mintegy ötszáz perui szemlélődő szerzetesnővel találkozott a napközi imaóra keretében.

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa találkozója a perui püspökökkel: A legjobb evangelizálás a szeretet

Perui látogatása utolsó napján, január 21-én a pápa a limai székesegyházban az ország szentjeinek ereklyéi előtt imádkozott. Kétezer-ötszázan voltak jelen: papok, szerzetesek, szeminaristák, egyházi mozgalmak tagjai és lelkipásztori munkatársak.

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa Trujillóban: Isten és Mária szeretete mindig „tájszólásban” fejezi ki magát

„Tekintsünk Máriára és emlékezzünk a perui édesanyákra és nagymamákra, az élet és a családok mozgató erejére, akiket védelmezni kell a »nőgyilkosságok« ellen küzdő törvényekkel is” – mondta a pápa azon a Mária-ájtatosságon, amelyet január 20-án este tartott a perui... »

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa homíliája utolsó perui miséjén: Az Úr arra hív, hogy járd be vele a városodat!

Január 21-én, perui látogatásának utolsó állomásán, Limában 1,3 millió hívő vett részt a Szentatya szentmiséjén. Az egyházfő arra biztatta a jelenlévőket, hogy Isten szemével nézzék az embereket, Krisztushoz társulva keressék fel őket, és ébresszenek reményt mindenkiben.

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa a perui papokhoz és szerzetesekhez: Hivatásunk gyökerei a földben vannak, szíve az égben

Apostoli útja keretében január 20-án, a szentmisét követően a Szentatya Trujillóban, a „perui hivatások bölcsőjének” tartott nagyszemináriumban találkozott mintegy ezer egyházi személlyel, akik a papokat és szeminaristákat, valamint az Istennek szentelt élet követőit... »

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa Limában a fiataloknak: Jézus előtt nem kell photoshoppolni a szívedet!

A Szentatya január 21-én, vasárnap nem a Vatikánban, hanem a perui Lima városában imádkozta el a hívekkel az úrangyala imádságot. Nem a szentmise szövegeiről elmélkedett (azt megtette az utána tartott misében), hanem a fiataloknak mondott szívhez szóló buzdító beszédet.

2018. január 22. hétfő

Ferenc pápa Trujillóban: Mennyi könnyet töröltél le ma?

Peru látogatásának második napján, január 20-án a Trujillo nagyváros melletti Huanchaco tengerpartján mutatott be szentmisét a Szentatya, amelyen mintegy kétszázezer hívő vett részt.

2018. január 21. vasárnap

Ferenc pápa a perui őslakossághoz: Életetek kiáltás minden ember lelkiismeretéhez!

Perui látogatásán a Szentatya első útja (január 19-én este) az amazóniai őslakosokhoz vezetett: Puerto Maldonadóban a sokféle népcsoport mintegy ötezer képviselőjével találkozott. Felemelte szavát a térség kizsákmányolására, az ott élők kultúrájának eltörlésére irányuló... »

2018. január 20. szombat

Perui jezsuitákkal találkozott Ferenc pápa Limában

A limai kormánypalotában tett látogatása után Ferenc pápa Peru fővárosának San Pedro-templomában a perui jezsuita rendtartomány mintegy száz tagjával folytatott beszélgetést január 19-én, pénteken este.

2018. január 20. szombat

Ferenc pápa a Hogar Principito perui árvaházba látogatott

Az amazonasi népcsoportokkal való találkozója után a Szentatya január 19-én, pénteken, magyar idő szerint este hat órakor, fölkereste a kis hercegről elnevezett otthont, amelyben harmincöt árva, elhagyott vagy erőszakot szenvedett gyermek él.

2018. január 20. szombat

Ferenc pápa látogatása a Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyen Iquiquében

Január 18-án, apostoli látogatása utolsó chilei szentmiséje után a Szentatya Iquique Lourdes-i Miasszonyunk-kegyhelyének lelkigyakorlatos házában ebédelt kísérete tagjaival.

2018. január 20. szombat

Ferenc pápa a fiatalokhoz Chilében: Szükségünk van arra, hogy kérdőre vonjatok minket!

Január 17-én este a Szentatya a chilei fiatalokkal találkozott a maipúi nemzeti Mária-kegyhelyen. A tőle megszokott közvetlen hangnemben arra biztatta a fiatalokat, hogy tevékeny szerepet vállaljanak az Egyház életében, és maradjanak kapcsolatban Jézussal, hogy el ne veszítsék kedvüket és... »

2018. január 20. szombat

A világ legidősebb püspökével is találkozott Ferenc pápa Chilében

Apostoli látogatása során január 16-án, kedden este találkozott Ferenc pápa a latin-amerikai ország 34 püspökével, köztük a 102 éves Bernardino Piñera Carvallo nyugalmazott érsekkel. Az idős főpásztort XII. Piusz pápa nevezte ki segédpüspökké 1958-ban.

2018. január 19. péntek

A pápa megállította Chilében az ünnepi menetet egy megsérült csendőrnő miatt

Baleset történt az út szélén, miközben a pápamobil Iquiquében a tömegben haladt azt követően, hogy Ferenc pápa a tengerparti városban az őslakosoknak mutatott be szentmisét január 18-án. Egy csendőrnő leesett megvadult lova nyergéből, a pápa pedig mellette maradt az... »

2018. január 19. péntek

Ferenc pápa Iquiquében: Kezdjük el mi a csodát, Jézus majd befejezi!

Chilei látogatásának utolsó napján, január 18-án a Szentatya a Kármelhegyi Boldogasszony, Chile anyja és királynője tiszteletére mutatott be szentmisét.

2018. január 18. csütörtök

Ferenc pápa a chilei katolikus egyetemen: Gyakoroljuk a párbeszéd és a találkozás nyelvtanát!

A Szentatya január 17-én, szerdán este felkereste Santiago de Chilében a Pápai Katolikus Egyetemet. Ez volt az ország fővárosában az utolsó programja, mielőtt január 18-án, csütörtökön továbbutazott volna Iquiquébe.

2018. január 18. csütörtök

Ferenc pápa a chilei női börtönben: Ne egyszerűsítsük le a világot rosszakra és jókra

Ferenc pápa január 16-án Santiagóban, a szabadtéri szentmisét követően, a női büntetés-végrehajtási intézetbe látogatott, ahol nagy örömmel fogadták a nők és a gyermekek.

2018. január 18. csütörtök

A házasságok az égben köttetnek – Ferenc pápa összeadott egy párt a repülőgépen

A Santiago de Chiléből Iquiquébe tartó repülőgépen Ferenc pápa január 18-án összeadta a személyzet két tagját. A 41 éves Carlos Ciuffardi stewardként, a 39 éves Paula Podest Ruiz hostessként dolgozik a Latam légitársaságnál.

2018. január 18. csütörtök

A pápa a chilei papokhoz, szerzetesekhez: Egy sebeket hordozó egyház képes megérteni a világ sebeit

Január 16-án délután papokkal, szerzetesekkel, szerzetesnőkkel és szeminaristákkal találkozott a Szentatya Santiago de Chile székesegyházában. „Nem létezik hivatásbeli selfie! – hangsúlyozta. – A hivatáshoz arra van szükség, hogy a fotót egy másik személy készítse el. Mit lehet... »

2018. január 18. csütörtök

tovább »