Ferenc pápa május 27-i genovai látogatásának programja

A pápa látogatása erősítse bennünk a Krisztusban való hitet és a missziós lendületet – írta Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek üzenetében, amelyben ismerteti Ferenc pápa május 27-i látogatásának részletes programját.

14:30

Közzétették Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját

A pápa a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából május 12-én kétnapos látogatásra utazik a portugál zarándokhelyre. Február 13-án közzétették az apostoli út logóját.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa az „Úton” című könyvben: Soha nem szerettem utazni!

Andrea Tornielli Vatikán-szakértő, a La Stampa olasz napilap újságírója, a Vatican Insider weboldal egyik szerkesztője könyvet írt Ferenc pápa utazásairól, mely január 10-én jelent meg a Piemme Kiadó gondozásában.

2017. január 11. szerda

Ferenc pápa 2016-os éve három percbe foglalva

A vatikáni Kommunikációs Titkárság közzétett egy háromperces videós összeállítást, amelyben Ferenc pápa találkozásainak, apostoli útjainak fontos momentumait emelik ki, az év tizenkét hónapját sorra véve.

2016. december 31. szombat

A pápa Fatimába látogat 2017 májusában

Ferenc pápa a Cova da Iria-i (Fatimai) Szűz Mária megjelenésének 100. évfordulója alkalmából a portugál köztársasági elnök és a portugál püspöki konferencia meghívását elfogadva május 12-én és 13-án Fatimába látogat a Miasszonyunkról elnevezett kegyhelyre.

2016. december 17. szombat

A pápa fogadta az ír miniszterelnököt

Ferenc pápa november 28-án, hétfőn kihallgatáson fogadta Enda Kenny ír kormányfőt.

2016. november 29. kedd

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőúton Malmőből Rómába

A Szentatya svédországi útjáról hazatérőben sajtótájékoztatót tartott a repülőgép fedélzetén november 1-jén. A sajtótájékoztató teljes leiratának fordítását közöljük.

2016. november 2. szerda

Ferenc pápa Malmőben: A szentek szívük szelídségével érik el a változásokat a világban!

November 1-jén Ferenc pápa a svéd katolikusokkal bemutatott szentmisével fejezte be svédországi apostoli látogatását. A szentmise végén köszönetet mondott ezért az útért, és mindenszentek főünnepére tekintettel elimádkozta az Úrangyalát.

2016. november 1. kedd

Ferenc pápa Malmőben: Dolgozzunk egyre nagyobb összefogással!

Október 31-én este a malmői sportcsarnokban tartottak evangélikus–katolikus megemlékezést a reformáció ötszázadik évfordulója alkalmából. A gazdag programból kiemelkedett az a rész, amikor négy tanúságtételt hallgattak meg a jelenlévők, azt követően pedig Ferenc pápa szólt az... »

2016. november 1. kedd

Közös nyilatkozat a reformációról való katolikus-evangélikus közös megemlékezés alkalmából

A lundi székesegyházban tartott ökumenikus ima végén közös nyilatkozatot írt alá Ferenc pápa, a Katolikus Egyház vezetője és Munib Junan püspök, a Lutheránus Világszövetség elnöke. A nyilatkozat magyar fordítását teljes egészében közöljük.

2016. október 31. hétfő

Ferenc pápa beszéde a lundi székesegyházban: Együtt tudjuk megmutatni Isten irgalmát

Október 31-én, a reformáció emléknapján Ferenc pápa részt vett azon az ökumenikus imán, amelyet a Lutheránus Világszövetség és az Apostoli Szentszék szervezett. A világszövetség főtitkára után a Szentatya is szólt a jelenlévőkhöz, beszédét teljes terjedelmében... »

2016. október 31. hétfő

Ferenc pápa megérkezett Svédországba

Október 31-én, tizenegy óra előtt pár perccel landolt a pápa gépe Malmö repülőterén, ahol Stefan Löfven svéd miniszterelnök fogadta. Kora délután látogatást tett Lundban XVI. Károly Gusztáv és Szilvia svéd királyi párnál.

2016. október 31. hétfő

Élő adásban követhetjük nyomon Ferenc pápa lundi látogatását a reformáció emléknapján

Október 31-én, a reformáció emléknapján Ferenc pápa a svédországi Lundba érkezik, ahol ökumenikus megemlékezést tart a katolikus és az evangélikus egyház. Az eseményeket élőben is nyomon lehet majd követni.

2016. október 30. vasárnap

Interjú Ferenc pápával a svéd jezsuita Signumban: Nehézség akkor támad, amikor valaki bezárkózik!

Svédországi apostoli útját megelőzően Ferenc pápa interjút adott Ulf Jonsson svéd jezsuitának, aki az uppsalai Newton Intézet filozófiatanára, a svéd jezsuiták Signum című folyóiratának főszerkesztője. Az interjút közölte a svéd Dagens Nyheter napilap, az Osservatore Romano és a... »

2016. október 30. vasárnap

A pápa jövő májusban Genovába látogat

Ferenc pápa 2017. május 27-én lelkipásztori látogatást tesz a Ligur-tenger partján fekvő Genova városában – tette közzé október 17-én a szentszéki sajtóközpont.

2016. október 19. szerda

Ferenc pápa jövő márciusban Milánóba látogat

Október 15-én adta hírül a szentszéki sajtóközpont, hogy Ferenc pápa 2017. március 25-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén apostoli látogatást tesz a milánói egyházmegyében.

2016. október 17. hétfő

Ferenc pápa: Az igazi misszió az emberek Krisztushoz vonzása!

Az október 5-én tartott általános kihallgatás keretében a Szentatya a pár nappal korábbi grúziai és azerbajdzsáni útjára tekintett vissza. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. október 5. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőn: Az embereket úgy kell kísérni, ahogyan Jézus kíséri őket

Október 2-án este grúziai és azerbajdzsáni apostoli látogatása után Bakuból hazafelé tartva a repülőn a Szentatya szokásához híven az őt elkísérő újságírók kérdéseire válaszolt.

2016. október 5. szerda

Úrangyala imádság Bakuban: A pápa vesztegeti az időt, ahogy a Szentlélek is annak idején!

Október 2-án a szokásos déli Mária-imádságot a Szentatya Bakuban, Azerbajdzsánban, a szaléziak központjához tartozó Szeplőtelen Szűz Mária-templomban tartott szentmise végén imádkozta el.

2016. október 3. hétfő

Ferenc pápa Bakuban: A hit nem varázserő életünk gondjainak megoldására!

Október 2-án délelőtt a Szentatya egy kisszámú katolikus közösséggel ünnepelte a szentmisét Bakuban, Azerbajdzsánban, a szaléziak központjához tartozó Szeplőtelen Szűz Mária-templomban.

2016. október 2. vasárnap

tovább »