Ferenc pápa Genovában: Az imádság nem nyugalomkeresés, hanem szerető közbenjárás!

Május 27-én, genovai látogatásának estéjén a szentatya szentmisét mutatott be, amelynek keretében minden keresztény két fő feladatáról, a közbenjárásról és az evangélium hirdetéséről elmélkedett.

2017. május 28. vasárnap

Ferenc pápa Genovában: Imádkozzunk az egyiptomi koptokért!

„Nem tagadták meg hitüket, ezért vérüket ontották. Emiatt mészárolták le pénteken a koptokat Egyiptomban!” Ferenc pápa e szavakkal fejezte ki az egyiptomi terrortámadás miatt érzett fájdalmát a genovai Szent Lőrinc-székesegyházban május 27-én, szombaton.

2017. május 27. szombat

Ferenc pápa telefonált a genovai gyermekkórház kis betegeinek

Május 24-én Ferenc pápa váratlan meglepetéssel örvendeztette meg a gyermekeket, akiket május 27-i genovai útja alkalmával személyesen is meglátogat.

2017. május 25. csütörtök

Hivatalosan is meghívták Csíksomlyóra a pápát

Jakubinyi György gyulafehérvári érsek elküldte a hivatalos meghívót Ferenc pápának a csíksomlyói búcsúra.

2017. május 25. csütörtök

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a Fatimából Rómába tartó repülőn: Mária nem postás, hanem anya!

A szentatya mostani repülőútján is – Fatimából hazatérőben – a vele utazó újságírók rendelkezésére állt, bármit kérdezhettek tőle. A sajtótájékoztató teljes fordítását közreadjuk.

2017. május 15. hétfő

Ferenc pápa külön köszöntötte a betegeket Fatimában

A pápa május 13-án, szombaton délelőtt szentté avatta Ferenc és Jácinta látnok gyermekeket a Mária-jelenések 100. évfordulójának emléknapján. A szertartás végén a pápa külön köszöntötte a betegeket, és beszédet mondott.

2017. május 14. vasárnap

Ferenc pápa: Isten arra teremtett minket, hogy remény legyünk mások számára!

Május 13-án délelőtt Ferenc pápa ünnepélyes szentmise keretében szentté avatta a száz évvel ezelőtti Mária-jelenések gyermek látnokait Fatimában. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa fatimai látogatásának két napja

A szentatya 19. apostoli útjának eseményeit foglaljuk össze.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa: Melyik Máriára tekintünk? Az evangélium alakjára vagy képzeletünk szülöttére?

Május 12-én, pénteken késő este a szentatya elment a Fatimai Boldogságos Szűz Mária kegyhelyén a jelenések kápolnájába, ahol megáldotta a gyertyákat, köszöntötte a zarándokokat, és elkezdte a rózsafüzér elimádkozását. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa a fatimai Szűz Máriához: Testvéreimmel együtt reád bízom magam!

Május 12-én este a szentatya felkereste Fatimában a jelenések kápolnáját. Először magában imádkozott, majd hangosan elmondta az alábbi imát. Azt követően egy aranyrózsával ajándékozta meg a fatimai Szűz Máriát. A szentatya imáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 13. szombat

Ferenc pápa elindult Fatimába

Ferenc pápa május 12-én délután elindult kétnapos apostoli útjára Portugáliába, a fatimai Szűz Mária-kegyhelyre. A zarándoklatra az első fatimai jelenés századik évfordulója alkalmából kerül sor. A pápa a repülőút során táviratot küldött az olasz, a francia és a spanyol állam... »

2017. május 12. péntek

Ferenc pápa Twitter-üzenete május 11-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. május 11. csütörtök

Ferenc pápa videoüzenetet küldött a portugáloknak fatimai útja előtt

A Szűzanya első fatimai megjelenésének 100. évfordulója alkalmából Ferenc pápa május 12-én és 13-án látogatást tesz Portugáliában. Az apostoli út előtt, május 10-én videoüzenetet küldött a portugál népnek.

2017. május 11. csütörtök

Nyílt levélben támogatják a katolikus püspökök a román alkotmány családdal kapcsolatos módosítását

Ferenc pápa romániai látogatása, a család helyzete és az ifjúság nevelése is szerepelt a Romániai Katolikus Püspöki Konferencia tavaszi ülésén részt vett római és görögkatolikus püspökök által tárgyalt témák között. Az ülés május 3–5. között zajlott Kolozsváron.

2017. május 6. szombat

Ferenc pápa: A keresztényeknek a testvériség kovászának kell lenniük!

A szerda délelőtti általános kihallgatás keretében a szentatya május 3-án a múlt hétvégi kétnapos egyiptomi útjára tekintett vissza. Beszédét az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 3. szerda

Portugália visszaállítja a határellenőrzést a pápalátogatás idejére a jövő héten

Ferenc pápa látogatása miatt, május 10-e és 14-e között Portugália visszaállítja a határellenőrzést a schengeni belső határokon.

2017. május 2. kedd

Az Al-Azhar Egyetem főimámja a kairói békekonferencián: A vallások ne terjesszék a gyűlöletet!

Április 28-án, egyiptomi látogatásának első napján délután Ferenc pápa részt vett és beszédet mondott az Al-Azhar Egyetemen tartott nemzetközi békekonferencián. Ahmad et-Tajjeb, a szunnita egyetem főimámja köszöntötte a pápát, és szólt a konferencia résztvevőihez.

2017. május 2. kedd

Kálil Számir egyiptomi jezsuita: A pápalátogatás megmutatta, hogy egy család vagyunk

Számir Kálil Számir, a római Pápai Keleti Intézet iszlamisztikatanára nagy jelentőségűnek és sikeresnek tartja Ferenc pápa egyiptomi útját, amely egyesítette a keresztényeket és a muszlimokat a béke építésében és az erőszak elleni küzdelemben.

2017. május 2. kedd

A pápa embersége és gesztusai megérintették az egyiptomiakat

Szombat délután véget ért Ferenc pápa kétnapos kairói apostoli útja. Milyen benyomást tett a szentatya látogatása a helyi lakosságra? A Vatikáni Rádió kiküldött tudósítója ezt kérdezte Paul Anis komboniánus atyától, aki egy vallásközi párbeszédet előmozdító tanulmányi... »

2017. május 2. kedd

Ferenc pápa sajtótájékoztatója a repülőgép fedélzetén, visszaúton Egyiptomból

Április 29-én, kétnapos egyiptomi útjáról hazatérőben a szentatya ismét válaszolt a vele utazó újságírók kérdéseire. A pápa sajtótájékoztatójának fordítását teljes terjedelmében közöljük.

2017. május 2. kedd

tovább »