Ferenc pápa a milánói börtönben: „Az Úr úgy szeret engem, mint benneteket”

A szentatya milánói apostoli útjának talán legmeghatóbb állomása a San Vittore börtönben történt látogatás volt: 130 fogvatartottal találkozott, együtt ebédelt velük, majd a börtönlelkész szobájában töltötte félórás délutáni pihenőjét.

2017. március 28. kedd

Ferenc pápa meglátogatott három családot egy milánói lakótelepen

A szentatya március 25-i milánói útja során ellátogatott a Forlanini negyed úgynevezett „fehér házaiba” is: az egyik családban ágyhoz kötött beteg a férj; a másikban egy idős asszony néhány napja kórházba került, a pápa felhívta telefonon; a harmadik egy marokkói muszlim család... »

2017. március 27. hétfő

Ferenc pápa Monzában: Isten ott keres minket, ahol élünk, bekapcsolódik mindennapjainkba!

Március 25-én, szombat délután, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén a szentatya a Milánó melletti Monza-parkban mutatott be szentmisét a hívők milliós tömegének részvételével. Homíliáját teljes terjedelmében közöljük.

2017. március 26. vasárnap

Ferenc pápa a Milánói Főegyházmegye papjaival és szerzeteseivel találkozott

Ferenc pápa március 25-én délelőtt 10 óra körül érkezett Milánó szívébe, a dóm elé, ahol a helybéliek kitörő tapssal fogadták. A dómban az egyházmegye papjaival és szerzeteseivel beszélgetett, majd a dóm előtt a jelenlévőkkel elimádkozta az Angelust.

2017. március 25. szombat

Ferenc pápa Szent Ambrus városában – A szegényeké az elsőbbség Milánóban is

Miközben Rómában Európa vezetői megújítják a 60 évvel ezelőtt született Római Szerződést, Ferenc pápa egynapos apostoli látogatásra Milánóba érkezett.

2017. március 25. szombat

Scola bíboros: Lehet evangelizálni egy olyan gazdag nagyvárost is, mint Milánó

Milánó újjászületőben van, aminek már láthatók a jelei a munka, a kultúra, a szolidaritás, a polgárok közötti barátság terén, igaz, ellentmondásosan. Angelo Scola bíboros, milánói érsek így jellemezte városát a Vatikáni Rádiónak adott interjújában, a pápa május 25-i, szombati... »

2017. március 24. péntek

A milánói Caritas 55 lakást ajánl fel rászoruló családoknak

Ferenc pápa hétvégi látogatása alkalmából jelképesen neki adják át a rászorulóknak szánt lakásokat. A kezdeményezés annak a jele, hogy az irgalmasság szentévének hosszú távú hatásai vannak.

2017. március 22. szerda

Közzétették Ferenc pápa fatimai útjának programját

A szentatya május 12–13-án kétnapos látogatást tesz Portugáliában, a fatimai Miasszonyunk-kegyhelyen a Mária-jelenések centenáriuma alkalmából. A Szentszék közzétette a pápai zarándoklat részletes programját.

2017. március 21. kedd

Ferenc pápa látogatásának programja az észak-olaszországi Carpiban

A szentszéki sajtóközpont március 15-én közzétette Ferenc pápa április másodikán, vasárnap esedékes látogatásának programját.

2017. március 19. vasárnap

Ferenc pápa áprilisban Egyiptomba látogat

A pápa elfogadta az Egyiptomi Arab Köztársaság elnöke és a helyi Katolikus Egyház püspökei, valamint II. Tavadrosz kopt pápa és az Al Azhar mecset főimámja, Ahmed Mohamed el-Tayyib sejk meghívását.

2017. március 18. szombat

Nagy örömmel várják Kolumbiába a pápát, a béke küldöttét

Néhány napja hivatalosan bejelentette a Szentszék: Ferenc pápa idén szeptember 6. és 11. között apostoli látogatást tesz a latin-amerikai országban.

2017. március 16. csütörtök

„Ismerem az üres pillanatokat is” – a Die Zeit német hetilap interjúja Ferenc pápával

A szentatya február végén vatikáni otthonában, a Szent Márta-házban találkozott a német újságírókkal, akikkel hosszasan elbeszélgetett. Érintette többek között a papi hivatások hiányának, a női diakonátusnak, a hit válságának, az ördög létezésének, a helyes imádságnak, a... »

2017. március 13. hétfő

Ferenc pápa szeptemberben Kolumbiába látogat

A szentatya elfogadta a köztársasági elnök és a püspökök meghívását, és 2017. szeptember 6. és 11. között Kolumbiába utazik – tájékoztatott a Vatikáni Sajtóközpont igazgatóhelyettese, Paloma García Ovejero.

2017. március 10. péntek

Ferenc pápa az olaszországi carpi egyházmegyébe látogat

Az észak-olaszországi Modena közelében fekvő carpi egyházmegyébe látogat a pápa április 2-án.

2017. március 1. szerda

Ferenc pápa május 27-i genovai látogatásának programja

A pápa látogatása erősítse bennünk a Krisztusban való hitet és a missziós lendületet – írta Angelo Bagnasco bíboros, genovai érsek üzenetében, amelyben ismerteti Ferenc pápa május 27-i látogatásának részletes programját.

2017. február 26. vasárnap

Közzétették Ferenc pápa fatimai látogatásának logóját

A pápa a fatimai jelenések centenáriuma alkalmából május 12-én kétnapos látogatásra utazik a portugál zarándokhelyre. Február 13-án közzétették az apostoli út logóját.

2017. február 14. kedd

Ferenc pápa az „Úton” című könyvben: Soha nem szerettem utazni!

Andrea Tornielli Vatikán-szakértő, a La Stampa olasz napilap újságírója, a Vatican Insider weboldal egyik szerkesztője könyvet írt Ferenc pápa utazásairól, mely január 10-én jelent meg a Piemme Kiadó gondozásában.

2017. január 11. szerda

Ferenc pápa 2016-os éve három percbe foglalva

A vatikáni Kommunikációs Titkárság közzétett egy háromperces videós összeállítást, amelyben Ferenc pápa találkozásainak, apostoli útjainak fontos momentumait emelik ki, az év tizenkét hónapját sorra véve.

2016. december 31. szombat

A pápa Fatimába látogat 2017 májusában

Ferenc pápa a Cova da Iria-i (Fatimai) Szűz Mária megjelenésének 100. évfordulója alkalmából a portugál köztársasági elnök és a portugál püspöki konferencia meghívását elfogadva május 12-én és 13-án Fatimába látogat a Miasszonyunkról elnevezett kegyhelyre.

2016. december 17. szombat

A pápa fogadta az ír miniszterelnököt

Ferenc pápa november 28-án, hétfőn kihallgatáson fogadta Enda Kenny ír kormányfőt.

2016. november 29. kedd

tovább »