Ferenc pápa Twitter-üzenete január 17-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 17. kedd

Kongóban Ferenc pápa bátorításával a püspökök vezetik a béketárgyalásokat

Kinshasában, a Kongói Demokratikus Köztársaság több egyházmegyéjét tömörítő központban írták alá 2016 szilveszterének előestéjén azt a megállapodást, amely elősegítheti a békekötést a konfliktusoktól sújtott országban.

2017. január 16. hétfő

Ferenc pápa fogadta Mahmúd Abbász palesztin elnököt

A szentatya január 14-én, szombaton fogadta Mahmúd Abbászt, Palesztina elnökét és kíséretét. A palesztin elnök a pápai audienciát követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Richard Gallagher érsekkel, a Vatikán államközi kapcsolataiért felelős... »

2017. január 16. hétfő

A doni katasztrófa magyar áldozataira emlékeztek

Katonai tiszteletadással egybekötött, Bíró László tábori püspök főcelebrálásával megtartott szentmisén emlékeztek a Magyar Királyi 2. Honvéd Hadsereg Don-kanyarban elhunyt katonáira január 12-én a budavári Nagyboldogasszony-templomban.

2017. január 12. csütörtök

Szent Margit üzenete és példája

Egyházunk január 18-án ünnepli Árpád-házi Szent Margit égi születésnapját. Az alábbiakban Beran Ferenc egyetemi docens, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem Hittudományi Karának erkölcsteológia-tanára írását tesszük közzé a szent királylányról, a béke közvetítőjéről.

2017. január 12. csütörtök

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál tett látogatást

Erdő Péter bíboros a Francia Görög Ortodox Érsekség metropolitájánál, Emmanuel Adamakisnál tett látogatást január 10-én. Az alábbiakban teljes terjedelmében közreadjuk a főpásztor ez alkalomból elmondott köszöntőbeszédét.

2017. január 11. szerda

Ferenc pápa a szentszéki diplomatáknak: Az igazság nem áll szemben a megbocsátással

Ferenc pápa január 9-én az Apostoli Palota királyi termében fogadta a szentszéki diplomáciai testület tagjait, és az új évben köszöntötte őket. A szentatya a találkozón elmondott beszédében a békét helyezte középpontba.

2017. január 11. szerda

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 11-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 11. szerda

Erdő Péter bíboros a katolikus–ortodox fórumon: Európának szüksége van Krisztusra és az Egyházra

Január 9. és 12. között Párizsban tartják az V. Katolikus–Ortodox Európai Fórumot az Európai Püspöki Konferenciák Tanácsa (CCEE) szervezésében. Erdő Péter bíboros tartotta a tanácskozás egyik bevezető előadását.

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 10-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 10. kedd

Ferenc pápa Twitter-üzenete január 9-én

A szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2017. január 9. hétfő

Ternyák Csaba újévi körlevele

Az alábbiakban Ternyák Csaba egri érsek körlevelét tesszük közzé, melyet az Egri Főegyházmegye minden templomában felolvastak 2017. január 1-jén.

2017. január 5. csütörtök

Ökumenikus imádságot tartottak Aleppóban a béke világnapján

A polgárháború sújtotta szíriai nagyváros Szent Efrém-székesegyházában végzett áhítatot II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája vezette január elsején.

2017. január 4. szerda

Mindenki lehet a béke munkása – Fáklyás felvonulás és ökumenikus imádság a békéért

A béke világnapján, január elsején a Szent Egyed közösség fáklyás felvonulásra és ökumenikus imádságra hívta a híveket Budapesten és Pécsen. Budapesten az imádságot Székely János esztergom-budapesti segédpüspök vezette.

2017. január 1. vasárnap

Ferenc pápa üzenete a béke 50. világnapjára

A szentatya 2017. január 1-jére írt üzenetének címe: „A békét szolgáló cselekvés stílusa: az erőszakmentesség”. Az üzenetet az alábbiakban teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 31. szombat

Becket Szent Tamás püspök és vértanú

Becket Szent Tamásra emlékezünk liturgikus emléknapján, december 29-én. Szent Tamás magyarországi tiszteletét egy középkori verses zsolozsma és az esztergomi Tamás-hegyen épült kápolna őrzi.

2016. december 29. csütörtök

Január elsején fáklyás felvonulást tartanak a békéért Budapesten és Pécsen

Január 1-jén, a béke világnapján a Szent Egyed közösség csatlakozik Ferenc pápa felhívásához: fáklyás felvonulást és imádságot szervez a háborúban szenvedő országokért és a terrorizmus áldozataiért.

2016. december 28. szerda

Erdő Péter: Karácsony értelmet ad éltünk és a történelem idejének

„A karácsony a remény ünnepe is, értelmet ad éltünk és a történelem idejének, tartalommal tölti meg a napok egymásutánját” – mondta Erdő Péter bíboros december 25-én, az esztergomi bazilikában bemutatott karácsonyi szentmise homíliájában, melyben János evangéliumának... »

2016. december 25. vasárnap

Ferenc pápa: Adjunk hangot és adjunk testet a reménynek!

December 25-én délben a szentatya a szokásnak megfelelően elmondta karácsonyi üzenetét a Szent Péter-bazilika középső erkélyéről, az úrangyala elimádkozása után pedig „Urbi et Orbi” áldás adott Rómára és az egész világra. Beszédét teljes terjedelmében közöljük.

2016. december 25. vasárnap

Ferenc pápa – Hogyan folyik a római kúria reformja?

Megtudhatjuk Ferenc pápának abból a beszédéből, amelyet december 22-én délelőtt mondott a vatikáni Apostoli Palota Kelemen-termében, amikor fogadta a római kúria bíborosait és hivatalvezetőit a hagyományos karácsonyi köszöntés alkalmából.

2016. december 24. szombat

tovább »