Rászorulóknak sütöttek mézeskalácsot Padén – KÉPRIPORT

Többgenerációs mézeskalácssütést szervezett december 8-án a Szerbiai Kolping Társaság a délvidéki Padén. Az elkészült süteményeket rászoruló időseknek ajánlották fel a részt vevő családok.

12:03

Felszentelték a hajdúböszörményi parókiát

Felépült a hajdúböszörményi parókia, melyre közel egy évszázada várt a helyi görögkatolikus egyházközség. Az új épületet december 9-én szentelte fel Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.

2018. december 12. szerda

Adventi rekollekciót rendeztek a Győri Egyházmegye papsága számára

Tóth András görögkatolikus pap, a Nyíregyházi Egyházmegye családpasztorációs referense tartott rekollekciót a Győri Egyházmegye papságának december 10-én. A lelkipásztor az adventi küldetésről beszélt a hallgatóságnak.

2018. december 11. kedd

„Az egyenes vonal, az Margit” – avagy: Az asszony, akit mellém adtál...

Ádámi magyarázkodás helyett meghittség és beszédes elköteleződés. A Schönstatt-családakadémia első erdélyi végzőseinek december 8-i, máriaradnai küldetésünnepéről írt Serbán Mária.

2018. december 10. hétfő

Egy mozdulat – Az „Egy nap” című filmről

Kényelmetlen érzés távoli fantáziavilágok és mindenható szuperhősök helyett a saját rögvalóságunkkal szembesülni a mozivásznon. Szilágyi Zsófia filmje éppen ezért emlékezetes élmény: mindvégig hiteles tud maradni, miközben sulykolás helyett megfigyel és láttat.

2018. december 9. vasárnap

Nem csak táblacsere – Bemutatkozik a görögkatolikus gyermekvédelmi intézmény

A Görögkatolikus Szemle legújabb számának családi magazinja a gyermekvédelemmel foglalkozik, többek között a tolcsvai Szent Zotikosz Gyermekvédelmi Intézményt is bemutatja. Az intézmény igazgatójával, Lónárt Csaba Attilával Polyákné Tóth Nóra beszélgetett.

2018. december 7. péntek

Egyházközségek sportoltak együtt Nyíregyházán

Espereskerületi családi sportnapot rendeztek a nyíregyházi görögkatolikus közösségek december 2-án a helyi Filo Sportcentrumban.

2018. december 7. péntek

Hívom a családokat 2018 decemberében – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2018. december 6. csütörtök

Az egész osztály védőszentje

Szent András apostolt választották a jászalsószentgyörgyi Szent György Katolikus Óvoda, Általános Iskola és Alapfokú Művészeti Iskola 1. b osztályába járó gyermekek november 30-án.

2018. december 6. csütörtök

Ő a jobbik felem – Újra megjelent Gyökössy Endre házasságról és családról szóló népszerű kötete

A nagy érdeklődésre tekintettel a Magyar Kurír „Új Ember Kiadványok” sorozatában advent kezdetére időzítve újra megjelentettük Gyökössy Endre népszerű, „Ketten – hármasban, Házasság- és családlélektan” című kötetét.

2018. december 5. szerda

Lelkiismeret-vizsgálat Dublinból: Az apa legnagyobb ajándéka gyerekeinek, ha szereti édesanyjukat

Alan McGuckian, az ír raphoe-i egyházmegye jezsuita püspöke vezette az apai hivatásról szóló szekciót a dublini családok világtalálkozóján tartott pasztorális kongresszuson, augusztus 22–24. között. A főpásztor beszéde után három apa tett tanúságot arról, hogyan éli meg... »

2018. december 4. kedd

A fontos dolgok a csöndben születnek – Megnyílt az adventi udvar a székesfehérvári püspökségen

December 1-jén megnyílt a székesfehérvári püspökség hagyományos adventi udvara. Spányi Antal megyéspüspök arra hívta fel a figyelmet: fontos lassítani, elcsendesedni, teljesebbé tenni ezt az időszakot, hogy valóban megszülethessen szívünkben karácsony öröme.

2018. december 2. vasárnap

Közös koszorúkötéssel kezdődött a káposztásmegyeri közösség adventje

Több évtizedes hagyomány, hogy Budapest-Káposztásmegyer Szentháromság-plébániájának közössége az advent első vasárnapja előtti szombat estén koszorúkészítésre hívja össze tagjait. December 1-jén együtt indult a karácsonyi készület, a templomban meggyújtották az első gyertyát... »

2018. december 2. vasárnap

Ferenc pápa Twitter-üzenete december 1-jén

A Szentatya az alábbi bejegyzést tette közzé Twitter-oldalán.

2018. december 1. szombat

Advent kívül és belül – Huszonöt kérdés és válasz segít a készületben

Füzes Ádámot, az Esztergomi Hittudományi Főiskola levelező tagozatának liturgikatanárát kérdeztük az adventről – a készületről és annak eszközeiről –, hogy könnyebben válaszolhassunk az Úr hívására ebben a kegyelmi időszakban (is).

2018. november 30. péntek

„Tartsd vissza magad a harag sárkányaitól” – Uzsalyné Pécsi Rita szülőakadémiája Nagyváradon

A (le)építő kritikáról, a harag kezeléséről és megoldásairól, valamint a „kütyük” és az internet hatásairól kaptak útmutatót a résztvevők Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató nagy sikerű nagyváradi előadás-sorozatának november 24–25-i alkalmán.

2018. november 30. péntek

Görcsoldó a házaséletben – Akik nemcsak oktatják, de tesztelik is a Billings-módszert

Lukács László és Krisztina házaspárként a természetes családtervezést lehetővé tevő Billings ovulációs módszer lelkes „propagandistái”. Miért olyan fontos ez számukra, hogy közös egyházi hivatásuk pillérét találták meg benne? Bodó Márta beszélgetését közöljük... »

2018. november 30. péntek

Cikluskövetéssel a női jól-létért

A Magyarországon elérhető női termékenységiciklus-követési módszerek képviselői számára november 24-én Budapesten szakmai napot rendeztek a Katolikus Szeretetszolgálat „Természetes gyermekáldás” című projektje keretében.

2018. november 29. csütörtök

Szegeden adventi kalendáriummá alakul a Katolikus Ház

2018 adventjén tartalmas programkínálattal készül a szegedi belvárosi plébánia, a Katolikus Ház és a Millenniumi Kávéház. A hagyományos hajnali szentmisék mellett adventi ablakkalendáriummal és zenés programokkal várják az érdeklődőket.

2018. november 29. csütörtök

Bibliai mesékkel is várják a látogatókat a budapesti Városháza parkban

Gyermekprogramok, bibliai mesék, az első adventi gyertya meggyújtása és ünnepi fényfestés várja a látogatókat vasárnap, december 2-án a budapesti Városháza parkban.

2018. november 29. csütörtök

tovább »