Balatoni nyár a kamasz Kultkikötővel

Az idei nyáron immár tizenkettedik alkalommal nyitotta meg kapuit a Kultkikötő, amely három dél-balatoni településen kínál színházi, zenei és kulturális csemegéket, hűsítő programokat a kánikulában.

2017. július 23. vasárnap

Új felzárkóztató célú segélyprogramot indított a Katolikus Karitász

„Szép otthon” néven a segélyszervezet új felzárkóztató célú programot indított öt egyházmegyei karitászcsoport részvételével. A program célja, hogy a résztvevők szebbé, ápoltabbá tegyék saját otthonukat, környezetüket, ezáltal javítsanak életkörülményeiken.

2017. július 21. péntek

Új honlapot indított a Világiak, Család és Élet Kongregációja

A Világiak, Család és Élet Kongregációja új honlapot indított július 10-én. A weboldalon híreket közölnek a dikasztérium, valamint Ferenc pápa tevékenységéről, láthatók a hivatal közösségi hálókon közzétett bejegyzései, illetve videók is megtekinthetők.

2017. július 20. csütörtök

Házaspárok lelkigyakorlata a Martineumban

A házaspárok idei lelkigyakorlatát július 7. és 9. között Mikolás Attila salomvári plébános vezette a szombathelyi Martineum Felnőttképző Akadémián.

2017. július 18. kedd

Szent Anna-búcsúra várják a nagyszülőket Mátraverebély-Szentkúton

A Szent Anna és Szent Joachim ünnepe előtti hétvégén, július 22–23-án tartják a nemzeti kegyhelyen a nagyszülők búcsúját.

2017. július 18. kedd

Ötven év után újra kézzel arattak a timári görögkatolikusok

Július 15-én közösen arattak a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei Timár görögkatolikus hívei. A különleges alkalmat Revák István parókus kezdeményezte: közel ötven éve nem arattak kézzel a településen.

2017. július 17. hétfő

5 nevelési tanács Louis és Zelie Martintól, a szentektől, akik szenteket neveltek

Nehéz a gyermeked fegyelmezni? Minden rossz szokásodat lemásolja? Aggódsz miatta, mert képes akár a földhöz vágni magát hiszti közben? Nem vagy egyedül. Louis és Zelie Martinnak, Lisieux-i Szent Teréz szüleinek hasonló problémákkal szembesülve kellett rájönniük, miként neveljék jól... »

2017. július 15. szombat

Szeptemberben újra lesz családpasztorációs papi találkozó

A házasságra való felkészítés az egyik kiemelt témája az őszi családpasztorációs papi találkozónak, amelyet Leányfalun tartanak szeptember 25. és 27. között. Előadást tart mások mellett Székely János, a Szombathelyi Egyházmegye nemrégiben beiktatott főpásztora.

2017. július 15. szombat

A máltai püspökök szót emeltek az egy férfi és egy nő közötti házasság védelmében

A házasság egy férfi és egy nő közötti egység – szögezte le erőteljes hangon a Máltai Katolikus Egyház két püspöke, miután a parlament zöld utat adott a homoszexuálisok közötti házasság legalizálásának. A törvényi rendelkezést hatvanhat támogató és egyetlen ellenszavazattal... »

2017. július 14. péntek

A kanadai püspökök szerint a gendertörvény a szólásszabadságot fenyegeti

„A nem nem különíthető el a biológiai szexualitástól és nem választható” – a kanadai püspöki konferencia közleményében így fogalmazza meg erős kételyeit az új törvénnyel kapcsolatban, amelyet júniusban fogadott el az ottawai kormány.

2017. július 11. kedd

Bolíviai egyház: A gendertörvény nem zöld út a homoszexuális házasság felé

Bolíviában sosem hagyták jóvá az azonos neműek közötti házasságot – állítják határozottan a latin-amerikai ország püspökei közleményükben. Néhány nappal ezelőtt a helyi legfelsőbb bíróság ítélete szerint a nemet változtató személy legálisan házasságot köthet.

2017. július 10. hétfő

Szaléziak a kényszerházasságok ellen Indiában

A bengalurui szaléziak CREAM nevű programjuk révén, együttműködésben a Bengalurui Vidékfejlesztési, Képzési és Fejlesztési Társasággal (BREADS) arra törekszenek, hogy csökkentsék az olyan házasságok számát, amelyekbe kiskorú lányokat kényszerítenek.

2017. július 10. hétfő

Beiktatták Székely Jánost, a Szombathelyi Egyházmegye új megyéspüspökét

Július 8-án a szombathelyi Sarlós Boldogasszony-székesegyházban beiktatták a Szombathelyi Egyházmegye új főpásztorát, Székely Jánost, korábbi esztergom-budapesti segédpüspököt, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) Caritas in Veritate Bizottságának elnökét.

2017. július 8. szombat

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (2. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő Életre nevelő címmel havonta jelentkező rovatot indított. A jókedvű együtt játszás számtalan gyümölcséről, a játékkészség fejlesztésének fontosságáról olvashatunk ma megjelenő... »

2017. július 7. péntek

Görögkatolikus családi napot tartottak a szerencsi Rákóczi-vár udvarán

Július 1-jén megtelt a szerencsi Rákóczi-vár udvara a görögkatolikus családi nap résztvevőivel, a rendezvényen jelen volt Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök és Kocsis Fülöp érsek-metropolita is.

2017. július 5. szerda

Jubiláló házaspárokat köszöntöttek Nagybecskereken

Hálaadó szentmise keretében jubiláló házaspárok erősítették meg házastársi esküjüket és áldásban részesültek a nagybecskereki Nepomuki Szent János-székesegyházban június 30-án.

2017. július 5. szerda

Pécsi Rita: „A játék megolajozza a testet és a lelket” (1. rész)

Az Új Ember katolikus hetilapban Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató, pedagógiai szakértő „Életre nevelő” címmel havonta jelentkező rovatot indított. Ez alkalommal a játékról ír, ami lehet örömös tevékenység vagy alkotás, de mindenesetre emberi alapszükséglet, s hiánya erős... »

2017. július 4. kedd

A Vatikán fenntartásában működő Bambino Gesù kórház kész befogadni Charlie Gardot

A Vatikán fenntartásában működő római Ospedale Pediatrico Bambino Gesù gyermekkórház felajánlotta, hogy befogadja a súlyosan beteg Charlie Gardot – adta hírül július 3-án az intézmény vezetője, Mariella Enoc.

2017. július 4. kedd

A gyermekekért adtak hálát Vértessomlón

Július 2-án elhelyezték a gyermekáldásban részesült családok hálaszíveit a gyermekét tápláló Szűzanya kegyképét őrző vértessomlói templomban. Spányi Antal püspök az idei búcsún új programot hirdetett meg „Együtt képviselni az Egyházat a világban” címmel.

2017. július 3. hétfő

Elhagyták a táv felét a Csíksomlyóra tartó Mária Maraton résztvevői

Makai Viktória és László június 16-án indultak útnak Mariazellből, hogy Csíksomlyóig futva harminc nap alatt teljesítsék az emberfeletti, közel 1400 km-es távot, ezzel adva hálát családjukért.

2017. július 3. hétfő

tovább »