A francia püspökök tiltakoznak az „1. és 2. számú szülő” elnevezés ellen

A francia püspöki konferencia családdal és társadalommal foglalkozó bizottsága bírálta azt a francia képviselők által megszavazott törvénymódosítást, amely szerint az iskolai hivatalos iratokban az „apa” és az „anya” elnevezést az „1. számú szülő” és „2. számú... »

2019. február 18. hétfő

Gyermekre vágyók lelkigyakorlatát rendezik meg Mátraverebély-Szentkúton

Napjainkban egyre több házaspárt érint a gyermektelenség tragédiája. Február 22–24-én a mátraverebély-szentkúti nemzeti kegyhely ezúttal is megrendezi a gyermekre vágyók lelkigyakorlatát, amelyen szakemberektől is kérhetnek segítséget az érintettek.

2019. február 17. vasárnap

Milyen is a katolikus „elkötelezettségfóbia”? – A hívőként randizás tapasztalatairól

Egy katolikus társkereső oldal vezetője, a Catholic Match Institute munkatársa összegezte tapasztalatait az Aleteia portálon; elmondta, milyen nehézségeket lát a katolikus randizás területén.

2019. február 14. csütörtök

„Ezt a sebet csak szeretettel lehet gyógyítani” – Egy örökbefogadott fiatal tanúságtétele

A 33 éves Váczi J. Pétert másfél évesen fogadták örökbe, jelenleg örökbefogadásra váró házaspároknak segít a felkészülésben egy alapítványon keresztül. Vele beszélgettünk a házasság hete alkalmából, gondolva azokra a házaspárokra, akik idegen gyermek befogadására éreznek... »

2019. február 14. csütörtök

Szerelmesek miséje – Bálint püspök e-mailben üzent

A szerelmesek miséjére gyűltek össze február 13-án a budai Országúti ferences templomban házas-, jegyespárok, együtt járók, hogy hálát adjanak Istennek egymásért. A Családok Jézusban Közösség kezdeményezte, Valentin-naphoz kapcsolódó szentmisén Bálint püspök üzent az egymást... »

2019. február 14. csütörtök

Böjte Csaba a házasságról: Arra születtél, hogy valaki számára ajándék legyél

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hete rendezvénysorozatot február 10. és 17. között, melyhez kapcsolódóan Böjte Csaba ferences szerzetes az M5 csatornán osztotta meg gondolatait.

2019. február 12. kedd

Randevú egy életen át – Interjú a házasság hete arcaival

A harmincnyolc éve házas Gorove László és Kriszta, a Családok Jézusban közösség magyarországi vezetői képviselik idén a médiában a házasság hete rendezvénysorozatot, amely február 10. és 17. között lesz.

2019. február 10. vasárnap

Társért imádkozva is készülhetsz Valentin-napra

Napjainkban egyre többeket érintenek a párválasztás körüli nehézségek. Az angliai és walesi egyház számukra fogalmazott meg egy imát a Valentin-napi készület jegyében.

2019. február 8. péntek

EXKLUZÍV: Az emberi testvériségről szóló, Abu-Dzabiban aláírt történelmi jelentőségű dokumentum

Február 4-én sokakat meglepett, hogy az Egyesült Arab Emírségekbe látogató Ferenc pápa és a szunnita iszlám legfőbb vallási központjának vezetője, az al-Azhar egyetem és mecset főimámja az Abu-Dzabiban megrendezett vallásközi találkozón közös nyilatkozatot írtak alá.

2019. február 8. péntek

Lehet a sírig szeretni, avagy randevú egy életen át

Tizenkettedik alkalommal rendezik meg hazánkban a házasság hete rendezvénysorozatot február 10. és 17. között, melynek sajtótájékoztatóját Budapesten, a Benczúr Házban tartották február 7-én.

2019. február 7. csütörtök

Hívom a családokat 2019 februárjában – Bíró László püspök levele

Hívom a családokat, házaspárokat, jegyeseket és szerelmeseket, a családokat szerető szerzetes- és paptestvéreket, és mindenkit, aki a család és az élet mellett áll!

2019. február 6. szerda

Gyermekek bemutatása Gyertyaszentelő Boldogasszony ünnepén Zalaegerszegen

Nem a megszokott hívő seregtől volt nyüzsgő a kertvárosi templom Zalaegerszegen február 2-án este: az elmúlt évben megkeresztelt gyermekek és családtagjaik gyűltek össze hálaadó szentmisére.

2019. február 6. szerda

A Görögkatolikus Egyház is képviseltette magát a nyíregyházi esküvői kiállításon

Első alkalommal szerepelt a Görögkatolikus Egyház a nyíregyházi Álompár esküvői kiállításon február 2–3-án a Continental Arénában. Az Örökkön-örökké nevet viselő standot sok érdeklődő kereste fel.

2019. február 5. kedd

Gyermekvédelem a katolikus köznevelésben

Az elmúlt években a hazai köznevelés terén a gyermek- és ifjúságvédelemnek új kihívásokkal kellett szembenéznie, új megoldásokat kellett találnia. Ezt tették a katolikus köznevelési intézmények szakemberei is a Katolikus Pedagógiai Intézet (KaPI) koordinálásával és segítségével.... »

2019. február 4. hétfő

Kő a vízben – A „Mindenki tudja” című filmről

A filmművészetet sok évtizeden keresztül az európai és az amerikai alkotók határozták meg. Természetesen a világ más tájain is készítettek filmeket, ám ezek – egy-egy ritka kivételtől eltekintve – inkább érdekesek voltak, mint színvonalasak. A kilencvenes évektől a helyzet... »

2019. február 3. vasárnap

Ahol élet van, ott remény van – Ferenc pápa fogadta az olasz életvédő mozgalom tagjait

Olaszországban immár negyvenegy éve február 3-án ünneplik az életvédő napot, amelynek idei témája: „Gondjaimba veszlek – Az anyaság modellje”. Ferenc pápa ebből az alkalomból az olasz életvédő mozgalom vezetőtanácsának hetven tagját fogadta a Vatikánban.

2019. február 3. vasárnap

Átadták a Média a családért díjakat

Király Eszter, a hétköznapi apákat bemutató „Én vagyok az apád” blog ötletgazdája, aki a Magyar Kurírnak is rendszeresen ír, vehette át egyik interjújáért a Média a Családért Alapítvány és a Képmás magazin Média a családért díját január 30-án Budapesten.

2019. február 1. péntek

A pápa a Rota Romana tagjaihoz: Szomorú, hogy a keresztény házasság sosem kerül az újság címlapjára

Január 29-én délelőtt a Szentatya a Rota Romana apostoli törvényszék munkatársait fogadta az új bírói évad megnyitása alkalmából.

2019. február 1. péntek

A fiatalok fájó problémái – A kerekasztal papjai és misszionáriusai válaszoltak

Rendhagyó kerekasztal-beszélgetésen az X és Y generációhoz tartozó papok és a Shalom közösség misszionáriusa válaszoltak fiatalok kérdéseire január 30-án Egerben az Országos Lelkipásztori Napok keretében. Fájó problémák – együttélés, válás, önmegvalósítás, kivándorlás –... »

2019. január 30. szerda

Ferenc pápa sajtótájékoztatója: A cölibátus ajándék, nem értek egyet, hogy választható legyen

Január 27-én Panamából hazatérőben is elbeszélgetett a Szentatya az újságírókkal a repülőgép fedélzetén. Több aktuális kérdést is érintett: papi cölibátus, a gyermekek szexuális nevelése, a kiskorúakkal szembeni visszaélések elleni fellépés, a bevándorlás összetett... »

2019. január 30. szerda

tovább »