Ferenc pápa romániai látogatásáról egyeztettek Bukarestben

Ferenc pápa romániai látogatásának lehetősége, az oktatási és kulturális együttműködés erősítése volt a témája Paul Richard Gallagher érsek, az Apostoli Szentszék államközi kapcsolatainak titkára, és Teodor Meleșcanu román külügyminiszter november 14-i bukaresti... »

2017. november 17. péntek

50 millió forint kormánytámogatást nyert a kecskeméti Rév

Tizenkétmilliárd forint fejlesztési forrással támogatja az egyházi és civil szervezeteket a kormány a társadalmi együttműködés előmozdítása érdekében – közölte az Emberi Erőforrások Minisztériumának (Emmi) európai uniós fejlesztéspolitikáért felelős államtitkára november... »

2017. november 17. péntek

Az Egyház India kirekesztettjei, a dalitok mellett áll

November 12-én India minden templomában, keresztény intézményében és közösségében megünnepelték a dalitok felszabadításának vasárnapját. Anthonisamy Neethinathan indiai püspök a dalitokkal való szolidaritásra hívja a keresztény egyházakat.

2017. november 15. szerda

Magyarország négy iskola és egy kórház újjáépítését támogatja Nigériában

Magyarország több mint négyszázmillió forinttal támogatja négy iskola és egy kórház újjáépítését a nigériai maiduguri katolikus egyházmegyében – közölte Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere november 8-án az MTI-vel.

2017. november 10. péntek

Ljubljanában tanácskoztak az európai katolikus oktatási munkatársak

November 3–4-én Szlovénia fővárosában tartotta 90. közgyűlését a Katolikus Oktatás Európai Bizottsága (CEEC), amely 27 európai állam katolikus iskolaügyének országos szervezetét tömöríti, köztük a Katolikus Pedagógiai Intézetet (KaPI) – tájékoztatott Gianone András, a KaPI... »

2017. november 9. csütörtök

Kofi Annan volt ENSZ-főtitkárt fogadta a pápa

A Szentatya november 6-án a Szent Márta-házban fogadta Kofi Annant, aki 1997 és 2006 között az ENSZ főtitkára volt, valamint Az Idősek (The Elders) elnevezésű nemzetközi nem kormányzati szervezet tagjait, közöttük Mary Robinsont, Írország 1990–1997 közötti elnökét.

2017. november 8. szerda

Macron elnök elfogadja a lateráni bazilika első és tiszteletbeli kanonoka címet

A Francia Köztársaság mindenkori államfője hivatalosan a Lateráni Keresztelő Szent János-főszékesegyház első és tiszteletbeli kanonoka (protokanonoka). A májusban megválasztott Emmanuel Macron kifejezte szándékát, hogy elfogadja e kitüntető címet – adta hírül november 2-án a francia... »

2017. november 7. kedd

Közzétették a keresztényüldözésről rendezett budapesti konferencia nyilatkozatát

Az Emberi Erőforrások Minisztériumának üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes államtitkársága közzétette az október 11. és 13. között a keresztényüldözésről Budapesten rendezett nemzetközi konferencián elfogadott nyilatkozatot.

2017. november 3. péntek

Álljunk ki II. János Pál pápa szobrának keresztje mellett!

Magyarul is olvasható és aláírható az a petíció, melyet a Szent II. János Pál franciaországi emlékművén elhelyezett kereszt védelmében indítottak, és eddig közel ötvenezren írták alá. A szobor hányatott sorsát szerkesztőségünk a kezdetektől figyelemmel kíséri, és beszámol a... »

2017. november 3. péntek

Megújulnak a Magyar Máltai Szeretetszolgálat intézményei

Összesen mintegy 4,5 milliárd forint európai uniós támogatást kapnak a karitatív szervezetek intézményeik fejlesztésére, felújítására és eszközbeszerzésre – közölte sajtótájékoztató keretében Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős... »

2017. november 2. csütörtök

Interjú Cserháti Ferenc püspökkel a vatikáni Európa-konferenciáról

Október 29-én, vasárnap, a Szent Péter-bazilikában bemutatott szentmise után érkezett a Vatikáni Rádió stúdiójába Cserháti Ferenc, a külföldi magyarok püspöke, aki megosztotta a háromnapos vatikáni Európa-konferencián szerzett tapasztalatait.

2017. november 1. szerda

Elismerésben részesült Gulyás Zsolt karcagi plébános

Fazekas Sándor földművelésügyi miniszter az 1956-os forradalom és szabadságharc emléknapja alkalmából 72 személynek adott át elismerést: többek közt Gulyás Zsolt érseki tanácsosnak, a karcagi Szent István király templom plébánosának, a Györffy István Katolikus Általános Iskola... »

2017. október 31. kedd

Továbbra sem adják fel a harcot a bretagne-iak Szent II. János Pál szobráért

A francia Államtanács október 25-i döntésében úgy határozott, hogy a bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló szobrot nem kell elbontani, de az emlékmű tetején álló keresztet el kell távolítani. A döntés után sem adják fel a helybéliek, a város polgármestere további lépéseket... »

2017. október 30. hétfő

Antonio Tajani: Szükségünk van egy igazi európai hazára!

Háromnapos konferenciát tartottak a Vatikánban „Újragondolni Európa jövőjét – Keresztény hozzájárulás az európai terv jövőjéhez” címmel. Október 28-án, szombaton délután a szinódusi aulában Ferenc pápa előtt felszólalt Antonio Tajani, az Európai Parlament néppárti elnöke... »

2017. október 30. hétfő

Gyarapodás technikában, tudásban, hitben – Átadták a szatmárnémeti Hám János-líceum új szaktermeit

Fizika-, kémia-, biológia-, valamint idegen nyelvi szaktantermet építettek a szatmárnémeti Hám János Római Katolikus Teológiai Líceum főépületéhez, a hivatalos átadási ünnepségre október 27-én került sor.

2017. október 30. hétfő

Eltávolítják a keresztet Szent II. János Pál szobráról Franciaországban

A francia Államtanács október 25-i döntésében úgy határozott, hogy a bretagne-i kisváros, Ploërmel főterén álló pápaszobrot nem kell elbontani, de a tetején álló keresztet el kell távolítani. A szobor kálváriája 2015-ben kezdődött, mint arról korábban többször... »

2017. október 28. szombat

90 éve alakult meg a Párizsi Magyar Katolikus Misszió

Bár tavaly szeptember óta a Párizsi Magyar Katolikus Missziónak nincs plébánosa, a francia fővárosban élő magyar katolikusok ünnepségsorozatot szerveztek a misszió létrejöttének 90. évfordulója alkalmából.

2017. október 26. csütörtök

Washingtonban is bemutatták az üldözött keresztényeket segítő magyar programot

A keresztények üldözéséről Washingtonban rendezett nemzetközi konferencián Azbej Tristan helyettes államtitkár október 25-én kifejtette: az üldözött keresztények megsegítését célzó magyar program az első és mindeddig egyedüli kormányzati kezdeményezés a világon. Az MTI... »

2017. október 26. csütörtök

Megáldották a megújult lövétei templomot

Tamás József gyulafehérvári segédpüspök október 22-én szentmise keretében áldotta meg a felújított lövétei Kisboldogasszony-plébániatemplomot.

2017. október 25. szerda

Új épületrésszel bővült a nyíregyházi római katolikus óvoda

Elkészült a nyíregyházi Szent Imre Katolikus Gimnázium, Általános Iskola, Kollégium, Óvoda és Alapfogú Művészeti Iskola óvodai tagintézményének új, impozáns épületrésze, melyet Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök áldott meg október 20-án.

2017. október 22. vasárnap

tovább »