Ferenc pápa a maffiaellenes harcról: Új közösségi lelkiismeretre van szükség!

A Szentatya szeptember 21-én, csütörtökön fogadta a Vatikánban az olasz maffiaellenes parlamenti bizottságot.

2017. szeptember 22. péntek

Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető

Magyar állampolgársági esküt tett két szír ortodox egyházi vezető Magyarország iraki főkonzulátusának erbíli képviseletén szeptember 20-án, szerdán – tájékoztatta az MTI-t az Emberi Erőforrások Minisztériumának az üldözött keresztények megsegítéséért felelős helyettes... »

2017. szeptember 22. péntek

Csepelen felavatták a lengyel mártír pap, Jerzy Popiełuszko emlékművét

Felavatták és megáldották a hetven évvel ezelőtt született boldog Jerzy Popiełuszko vértanú pap emlékművét a Csepeli Sport-, Szabadidő- és Rendezvényközpontban szeptember 17-én.

2017. szeptember 21. csütörtök

Görögkatolikus papok és az igazságszolgáltatás munkatársai mérkőztek meg Csengerben

Hetedik alkalommal rendezték meg szeptember 15-én Csengerben azt a futballkupát, amelyen a magyarországi görögkatolikus áldozópapok és kispapok, erdélyi és felvidéki paptársak, valamint a megyei igazságszolgáltatásban dolgozók mérték össze sportbéli tudásukat.

2017. szeptember 21. csütörtök

Rendkívüli támogatást nyújt a kormány a határon túli műemlék templomok helyreállításához

A magyar kormány azonnali támogatást nyújt a külhoni magyar közösségek műemlék templomaiban okozott károk elhárításához – közölte a Miniszterelnökség szeptember 19-én az MTI-vel.

2017. szeptember 20. szerda

„Vádirat a gyűlölet ellen” – Kereszt-tűzben címmel nyílt rendhagyó kiállítás a Nemzeti Múzeumban

Széttört keresztek, rommá lőtt templomok, megégett bibliák maradtak az Iszlám Állam pusztítása nyomán Szíriában, Irakban, a Ninivei-síkságon és még sok más helyen a térségben. A Magyar Nemzeti Múzeumban „Kereszt-tűzben – keresztényüldözés a Közel-Keleten” címmel nyílt... »

2017. szeptember 20. szerda

Petíciót tettek közzé a marosvásárhelyi katolikus iskola megmentéséért

A „Mentsük meg a marosvásárhelyi katolikus iskolát!” címmel megjelent petícióval azt szeretné elérni a CitizenGo nemzetközi aláírásgyűjtő oldal, hogy a román hatóságok szüntessenek meg minden, a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum ellen hozott törvénytelen... »

2017. szeptember 19. kedd

Orbán Viktor előadása a Keresztény Értelmiségiek Szövetségének kongresszusán

„Védők és építők – Magyarok a keresztény Európában” címmel tartották meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) XI. kongresszusát szeptember 16-án a Parlament Felsőházi termében. Orbán Viktor miniszterelnöknek az eseményen elhangzott előadását közöljük.

2017. szeptember 19. kedd

Petíció a meddőség okait feltáró vizsgálatokért

„Támogassa a kormány a meddőség okainak alapos kivizsgálását és azok valódi gyógyítását!” – ezzel a címmel jelent meg a CitizenGo nemzetközi aláírásgyűjtő oldal petíciója Móger-Rassay Virág és Móger Zsolt kezdeményezésére.

2017. szeptember 18. hétfő

Kiépülhet a teljes Mária Út Erdélyben

A Mária-útvonalak teljes kiépítését célzó projekt részeként száz kilométeres zarándokút kialakítását tervezi Hargita Megye Tanácsa nyolc önkormányzattal közösen, hogy a csíksomlyói búcsúra érkező zarándokoknak lehetőségük legyen gyalogosan, biciklivel vagy lóval megtenni az... »

2017. szeptember 17. vasárnap

Erdő Péter a KÉSZ kongresszusán: a kereszténység Európa öröksége, amellyel gazdálkodnia kell

„Védők és építők – Magyarok a keresztény Európában” címmel tartották meg a Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) XI. kongresszusát szeptember 16-án a Parlament Felsőházi termében. A tanácskozáson felszólalt Erdő Péter bíboros, prímás és Orbán Viktor miniszterelnök... »

2017. szeptember 16. szombat

A marosvásárhelyi iskolaépületek visszaszolgáltatásának felülvizsgálatát kezdeményezte egy képviselő

Az egykori II. Rákóczi Ferenc Római Katolikus Gimnázium marosvásárhelyi épületei 2004-es visszaszolgáltatásának felülvizsgálatát kezdeményezte Marius Pascan, Maros megye volt prefektusa. Szeptember 14-én tartott sajtótájékoztatójáról az Agerpres hírügynökség számolt be.

2017. szeptember 16. szombat

2,1 milliárdot kaphatnak az egyházi szervezetek közösségi programokra

Megjelent az a pályázati felhívás, melynek alapján 2,1 milliárd forintot kaphatnak az egyházak, az egyházi szervezetek és szereplők közösségi célú programok elindítására – közölte az egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős helyettes államtitkára... »

2017. szeptember 16. szombat

Új játszóudvart kaptak az esztergomi óvodások

Átadták az Árpád-házi Szent Erzsébet Gimnázium tagintézményi óvodájának új játszóudvarát szeptember 14-én, csütörtökön délelőtt Esztergomban. Az ünnepségen Erdő Péter bíboros, esztergom-budapesti érsek megáldotta az új játékokat, a gyerekek pedig birtokba vehették az... »

2017. szeptember 15. péntek

Végre megépül a pécsi Szent Mór Iskolaközpont tornacsarnoka

Letették az alapkövét, és ezzel megkezdődött az új tornacsarnok építése a pécsi Szent Mór Iskolaközpontban szeptember 12-én.

2017. szeptember 14. csütörtök

A pápa kinevezte az új izraeli nunciust

Ferenc pápa szeptember 13-án, szerdán kinevezte Leopoldo Girelli érseket Izrael apostoli nunciusává, illetve Jeruzsálem és Palesztina apostoli delegátusává.

2017. szeptember 14. csütörtök

A KÉSZ támogató nyilatkozata a kárpátaljai magyarság érdekében

A Keresztény Értelmiségiek Szövetsége (KÉSZ) szeptember 13-án megjelentetett nyilatkozatát közöljük az alábbiakban.

2017. szeptember 14. csütörtök

A menekültek és az Egyház – Nemzetközi pasztorálteológiai konferenciát szerveztek Csehországban

Szeptember 3. és 6. között nyugat- és közép-kelet-európai országok pasztorálteológusai tanácskoztak a csehországi České Budějovice városában a háborús területekről érkező, menedékjogot kérő emberek Európába történő befogadásáról.

2017. szeptember 13. szerda

A Fülöp-szigeteki püspökök a drogháborúval járó öldöklések leállítását követelik

A drogbűnözők elleni harccal járó öldöklések leállítását kérte Rodrigo Duterte Fülöp-szigeteki elnöktől szeptember 12-i közleményében a délkelet-ázsiai ország katolikus püspöki kara (Catholic Bishops’ Conference of the Philippines – CBCP).

2017. szeptember 13. szerda

Megemlékeztek Söveges Dávid bencés szerzetes születésének 100. évfordulójáról

A Bencés Diákszövetség Budapesti Szervezetének rendezvénye keretében emlékeztek meg szeptember 9-én Söveges Dávid pannonhalmi bencés szerzetes születésének századik évfordulójáról a Pázmány Péter Katolikus Egyetem dísztermében.

2017. szeptember 13. szerda

tovább »