Ferenc pápa fogadta a holland királyi párt

A Szentatya június 22-én délelőtt fogadta Vilmos Sándor holland királyt és feleségét, Máxima királynét. A királyi pár ezt követően találkozott Pietro Parolin bíboros államtitkárral és Paul Gallagher érsekkel, a Szentszék államközi kapcsolatainak titkárával.

18:33

Négy és fél milliárd forintot kapnak a karitatív szervezetek infrastrukturális fejlesztésre

Négy és fél milliárd forint támogatást kap kilenc karitatív szervezet infrastrukturális fejlesztésre – közölte Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkár, a Karitatív Tanács (KT) elnöke szerdán Budapesten.

14:03

„Nem álláspontunk, hanem küldetésünk van” – A menekültkérdésről szerveztek szakmai napot Budapesten

Június 19-én, hétfőn a Magyar Máltai Szeretetszolgálat budapesti országos központjában szakmai találkozót tartottak a migrációs válságban segítséget nyújtó egyházak és civil szervezetek képviselőinek részvételével.

2017. június 19. hétfő

Paul Poupard bíboros képviseli a pápát az avignoni fogság évfordulójának szertartásain

Ferenc pápa Paul Poupard bíborost, a Kultúra Pápai Tanácsa nyugalmazott elnökét nevezte ki rendkívüli követének a pápák avignoni fogságára emlékező szertartásokra június 23–25. között.

2017. június 18. vasárnap

Reinhard Marx bíboros üzenetet küldött Helmut Kohl halálára

Reinhard Marx bíboros, a német püspöki konferencia elnöke üzenetben továbbította a német püspökök együttérzését Helmut Kohl német kancellár halála kapcsán.

2017. június 18. vasárnap

Ferenc pápa részvéttáviratot küldött Helmut Kohl kancellár halálára

Ferenc pápa június 17-én szombaton részvéttáviratot küldött Angela Merkel kancellárnak, elődje, Helmut Kohl egykori kancellár elhalálozása kapcsán.

2017. június 17. szombat

Ferenc pápa fogadta Angela Merkel német kancellárt

Ferenc pápa június 17-én szombaton délelőtt a vatikáni Apostoli Palotában hivatalos kihallgatáson fogadta Angela Merkel asszonyt, a Német Szövetségi Köztársaság kancellárját.

2017. június 17. szombat

Sajtótájékoztatón ismertették a Múzeumok Éjszakája programsorozat székesfehérvári rendezvényeit

A Múzeumok Éjszakája székesfehérvári programjai a város és a környék kulturális intézményeinek egyedülálló összefogásával születnek meg immár tizedik éve. Idén 14 szervezet 27 helyszínen közel 100 programot kínál a minőségi kikapcsolódásra - mondta el Spányi Antal a június... »

2017. június 17. szombat

A marosvásárhelyi katolikus gimnázium számára fontos határozatot érvénytelenített a bíróság

A marosvásárhelyi törvényszék június 13-án elsőfokú ítéletében érvénytelenítette a Maros megyei tanfelügyelőségnek azt a határozatát, amellyel 2015-ben a Római Katolikus Gimnáziumba sorolta az Unirea Főgimnázium magyar osztályait.

2017. június 16. péntek

Lezárult a tihanyi vallásközi konferencia

Kétnapos konferenciát rendeztek az ember és környezete kulturális és morális egységéről a Tihanyi Bencés Apátságban június 14-én és 15-én. A „Közös gondolkodás a jövőnkről” című tanácskozás második, záró napján mások mellett Balog Zoltán, az emberi erőforrások... »

2017. június 16. péntek

Közös gondolkodás a jövőnkről – Vallásközi konferenciát rendeztek Tihanyban

Kétnapos konferenciát rendeztek az ember és környezete kulturális és morális egységéről a Tihanyi Bencés Apátságban június 14-én és 15-én. A „Közös gondolkodás a jövőnkről” című tanácskozáson részt vett Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki... »

2017. június 15. csütörtök

Magyar kormánytámogatásból újul meg a nagyváradi püspöki palota

Három év alatt 1,948 milliárd forinttal támogatja a kormány a nagyváradi római katolikus püspöki palota felújítását.

2017. június 14. szerda

Megáldották a hősi halált halt magyar tengerészek emlékművét Pulában

A horvátországi Pulában római katolikus szertartás keretében áldották meg az első világháborúban hősi halált halt magyar tengerészek emlékművét június 10-én.

2017. június 14. szerda

Az USA püspökei a vallásszabadság alkotmányos joga mellett kampányolnak

„Szabadságot a misszióhoz” – ezt a szlogent választották az amerikai püspökök idei hagyományos kampányukhoz, amelyet a vallásszabadság érvényesüléséért folytatnak.

2017. június 12. hétfő

A Teremtő ajándéka és a politika

Ferenc pápa és Donald Trump május 24-én találkoztak a Vatikánban. Az amerikai elnök június 1-jén bejelentette, hogy az Egyesült Államok kilép a párizsi klímaegyezményből. Jeszenszky Géza történész, egyetemi tanár, volt külügyminiszter jegyzetét adjuk közre.

2017. június 11. vasárnap

Emlékmise a Mátyás-templomban Ferenc József és Erzsébet királyné megkoronázásának évfordulóján

Ferenc József osztrák császár magyar királlyá és felesége, Erzsébet magyar királynévá koronázásának százötvenedik évfordulója alkalmából koncelebrált ünnepi szentmisét mutatott be június 10-én a Budavári Nagyboldogasszony-templomban Márfi Gyula veszprémi érsek.

2017. június 11. vasárnap

Ferenc pápa látogatása az olasz államfőnél: Reménnyel tekintek Olaszországra

A pápa június 10-én, szombaton délelőtt hivatalos látogatást tett Sergio Mattarella olasz köztársasági elnöknél a Quirinalis-palotában. Az elnök 2015. április 18-án, nem sokkal államfővé választása után találkozott a szentazyával a Vatikánban.

2017. június 10. szombat

Édes volt az ének a pedagógiai intézet döntőjén

Budapesten rendezte meg a Katolikus Pedagógiai Intézet a Szent László-évi énekverseny döntőjét és díjátadóját, június 8-án az intézet székhelyén. A verseny mottójául egy Szent László himnusz sora szolgált: „Mint a lépes méz, az ének olyan édes, a dicséret László királyt... »

2017. június 9. péntek

Tornacsarnokkal és szaktantermekkel bővül a sárvári katolikus iskola

Bővítik a sárvári Szent László Katolikus Általános Iskolát: tornacsarnok és szaktantermek épülnek. Az új épületrész alapkövet június 8-án tették le a Vas megyei városban.

2017. június 9. péntek

Új épületszárnnyal bővül a szombathelyi premontrei gimnázium

Az iskola névadója, Szent Norbert emléknapján, június 6-án tették le a szombathelyi premontrei gimnázium új épületszárnyának alapkövét. A növekvő diáklétszám, az oktatási feltételek javítása indokolja a bővítést.

2017. június 6. kedd

tovább »