Spanyol cég készíti el a prágai Szent Vitus-székesegyház új orgonáját

Egy spanyolországi hangszergyártó cég készíti el a prágai Szent Vitus-székesegyház új orgonáját. A szerződést április 24-én, hétfőn írta alá Prágában Dominik Duka prágai érsek és Gerhard Grenzing, a barcelonai székhelyű cég tulajdonosa és vezetője.

10:50

A liechtensteini hercegi családot fogadta a pápa

Ferenc pápa április 22-én délelőtt magánkihallgatáson fogadta II. János Ádám liechtensteini herceget és feleségét, akiket családjával együtt Liechtenstein Alajos trónörökös is elkísért.

2017. április 22. szombat

Bémer László püspökre emlékeztek a debreceni katolikus gimnáziumban

A Debreceni Kossuth Társaság és a Szent József Általános Iskola, Gimnázium, Szakgimnázium és Kollégium a magyar Függetlenségi nyilatkozat kiállításnak 168. évfordulója alkalmából koszorúzási ünnepséget tartott báró Bémer László püspök emléktáblájánál április 20-án.... »

2017. április 21. péntek

„Önkéntesség személyre szabva” – Új uniós program indul fiataloknak

Önkéntességről szóló új európai uniós projekt indul fiataloknak. A programban résztvevők szociális, egészségügyi, honvédelmi és katasztrófavédelmi közfeladatokat ellátó állami, egyházi, illetve civil szervezetek munkájába kapcsolódhatnak majd be.

2017. április 21. péntek

Állam és vallás – Konferenciát rendeztek Varsóban XVI. Benedek születésnapja alkalmából

„Az állam fogalma Joseph Ratzinger bíboros – XVI. Benedek tanítása távlatában” címmel április 19-én szimpóziumot tartottak Varsóban, a lengyel püspöki konferencia székhelyén. Az eseményre az emeritus pápa 90. születésnapja alkalmából került sor.

2017. április 20. csütörtök

Felavatták Rieger Tibor a koronázási palástot ábrázoló szobrát

Április 17-én, húsvéthétfő este avatták fel a budai Várban Rieger Tibor bronzszobrát, mely a koronázási palástot ábrázolja.

2017. április 20. csütörtök

A jordán király jókívánságait küldte a keresztény egyházaknak

„A jordániaiak egy egységes családot képviselnek, amely aktívan részt vesz az ország építésében.” A jordániai miniszterelnök, Hani Mulki ezekkel a szavakkal adta át Abdullah király húsvéti üdvözletét az ország keresztény vezetőinek, akikkel április 15-én, Ammanban... »

2017. április 19. szerda

„Áldott légy Uram és minden alkotásod” – teremtésvédelmi program a Székesfehérvári Egyházmegyében

Április 18-án sajtótájékoztató keretében mutatták be a Székesfehérvári Egyházmegyében 2003-ban elindított „Lélegezzünk együtt a világgal” elnevezésű program keretében megvalósult fejlesztéseket. A sajtótájékoztatón részt vett Spányi Antal megyéspüspök mellett Soltész... »

2017. április 18. kedd

Egyházaknak adna át ingatlanokat az állam

Állami tulajdonú ingatlanok egyházaknak történő ingyenes átadása érdekében nyújtott be törvénymódosítási javaslatot az Országgyűlésnek Seszták Miklós nemzeti fejlesztési miniszter április 12-én.

2017. április 13. csütörtök

Hagyományőrző programok és rendezvények szervezésére kaptak támogatást a debreceni görögkatolikusok

A Debreceni Görögkatolikus Parókia április 9-én, virágvasárnap tartotta a „Hagyományőrző programok és rendezvények a Debreceni Görögkatolikus Egyházközségben” című nyertes pályázata nyitórendezvényét.

2017. április 13. csütörtök

Balog Zoltán: nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása figyelemfelhívás

Nagypéntek munkaszüneti nappá nyilvánítása figyelemfelhívás, hogy érdemes elgondolkozni e nap mélyebb értelmén – mondta az emberi erőforrások minisztere a Reformátusok Lapjának adott interjúban.

2017. április 13. csütörtök

Támogatja a kormány a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-templom felújítását

A kormány 535 millió forinttal támogatja a szentgotthárdi Nagyboldogasszony-plébániatemplom felújítását, erről április 12-én, szerdán tartottak sajtótájékoztatót Budapesten.

2017. április 12. szerda

A Fővárosi Ítélőtábla precedensértékű ítéletet hozott a keresztények emberi méltósága mellett

A véleménynyilvánítás szabadsága nem terjedhet addig, hogy meggyalázzák egy társadalmi csoport legmélyebb hitét: a Fővárosi Ítélőtábla április 11-én jogerős ítéletet hozott a tavaly Budapesten szervezett abortuszpárti tüntetés aktivistái ellen, akik közléseikkel megsértették a... »

2017. április 12. szerda

A gyengédség és a szeretet „orvosságára” van szükség – Beteg gyermekeket fogadott a pápa

Ferenc pápa április 10-én, hétfőn a római Bambino Gesù gyermekkórházban ápolt beteg gyermekek egy csoportjával találkozott, akiket elkísértek a szüleik és orvosaik, ápolóik. Az 5 és 18 év közötti gyerekek és fiatalok közreműködésével a RAI olasz állami televízió tízrészes... »

2017. április 12. szerda

Továbbra is az egyházakban bíznak legkevésbé a csehek

A közéleti intézmények közül leginkább a hadseregben, legkevésbé pedig az egyházakban bíznak a csehek – derült ki abból a márciusban készített országos felmérésből, amelynek eredményét április 11-én hozták nyilvánosságra Prágában.

2017. április 12. szerda

Nem vesztjük el reményünket – Antoniosz Azíz Mina kopt püspök az egyiptomi merényletekről

Antoniosz Azíz Mina, Gíza kopt katolikus nyugalmazott püspöke az április 9-én, virágvasárnap Egyiptomban elkövetett merényletekről nyilatkozott a SIR (Servizio Informazione Cattolica) olasz katolikus hírügynökségnek.

2017. április 11. kedd

Egyházi gimnáziumokat fejlesztenek Miskolcon

Másfél milliárd forint támogatást ad a kormány az Új Széchenyi Terv keretében a miskolci Lévay József Református Gimnázium és Diákotthon és a Fényi Gyula Jezsuita Gimnázium fejlesztésére – jelentette be Soltész Miklós egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért... »

2017. április 11. kedd

A pápa az olasz biobiztonsági bizottsághoz: A technológia szolgálja a méltó és egészséges életet

Vigyázzunk, hogy ne használjuk helytelenül a biológiai technológiát – figyelmeztetett április 10-én Ferenc pápa, amikor fogadta a Vatikánban az Olasz Biobiztonsági, Biotechnológiai és Élettudományi Bizottság mintegy harminc tagját.

2017. április 10. hétfő

Szobrot állítottak Brenner János emlékére Szombathelyen

A Szombathelyi Egyházmegye vértanú papja, Brenner János tiszteletére szobrot állítottak Szombathelyen, a Brenner János Általános Iskola és Gimnázium udvarán. Az április 5-én felavatott alkotást Császár István egyházmegyei kormányzó áldotta meg.

2017. április 7. péntek

Uhl Antal plébános embermentő tevékenységére emlékeztek a Holokauszt Emlékközpontban Budapesten

Uhl Antal plébános, címzetes prépost embermentő tevékenységére emlékeztek Budapesten, a Páva utcai Holokauszt Emlékközpontban április 6-án, csütörtökön.

2017. április 6. csütörtök

tovább »