Kongóban egyházi intézmények ellen intéztek támadást

A kongói templomok elleni támadásokkal a békét akarják szabotálni Laurent Monsengwo Pasinya bíboros, prímás, Kinshasa érseke szerint.

2017. február 27. hétfő

Egyiptomi egyházi vezetők fogadták Semjén Zsoltot

Semjén Zsolt Kairóban egyházi vezetőkkel tárgyalt – tájékoztatta a Kormány.hu-t Havasi Bertalan, a Miniszterelnöki Sajtóiroda vezetője.

2017. február 27. hétfő

A francia katolikusok imádkoznak az elnökválasztásért

Február 22. és április 22. között, azaz az elnökválasztás első fordulójáig a francia katolikusok kilencedet imádkoznak hazájukért.

2017. február 27. hétfő

Hatályba lépett az azonos neműek házasságát legalizáló törvény Szlovéniában

Tíz hónappal elfogadása után hatályba lépett az azonos neműek házasságát legalizáló törvény Szlovéniában, amely azonban nem engedi meg, hogy a párok gyermeket fogadjanak örökbe – jelentette a helyi sajtó február 24-én.

2017. február 25. szombat

Pályázatot hirdetnek egyházaknak és civil szervezeteknek közösségfejlesztésre

Az Emberi Erőforrások Minisztériuma (Emmi) egyházi, nemzetiségi és civil társadalmi kapcsolatokért felelős államtitkára február 24-én, egy Székesfehérváron tartott sajtótájékoztatón jelentette be: pályázatot hirdetnek az egyházak és a civil szervezetek számára a... »

2017. február 24. péntek

Az orosz állam visszaadja a szentpétervári székesegyházat az ortodox egyháznak

Az elmúlt nyolcvan évben a szentpétervári Szent Izsák-székesegyházban múzeum működött. Csaknem kétszáz épületnek kellett volna már visszakerülnie egyházi tulajdonba, azonban az eljárás hosszadalmas és körülményes – a Szent Izsák-székesegyház pedig különleges esetnek... »

2017. február 24. péntek

A szír ortodox pátriárka Budapesten: A párbeszéd nem lehetőség, hanem kötelesség

II. Ignác Efrém, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkája tartott előadást a közel-keleti keresztények helyzetéről február 22-én Budapesten, a Pázmány Péter Katolikus Egyetem (PPKE) II. Szent János Pál dísztermében.

2017. február 23. csütörtök

Negyven évvel a Pinochet-rezsim után – A chilei püspököket fogadta a pápa

Ezekben a napokban végezte első ad limina látogatását a chilei püspöki konferencia Ferenc pápánál. Február 20-án fogadta a főpásztorokat a szentatya, akivel mintegy három órán át beszélgettek.

2017. február 23. csütörtök

Idén is rendelkezhetünk adónk 1+1 százalékáról – Az egyéni vállalkozók februárban dönthetnek erről

Az egyéni vállalkozók minden évben február 25-ig rendelkezhetnek személyi jövedelemadójuk 1+1 százalékáról: az egyházakat és a civil szervezeteket támogathatják. Az Egyházi, Nemzetiségi és Civil Társadalmi Kapcsolatokért Felelős Államtitkárság február 22-én közleményt adott ki... »

2017. február 23. csütörtök

A szír ortodox pátriárkát fogadta Erdő Péter bíboros – FRISSÍTVE

II. Ignác Efrémet, Antiochia és egész Kelet szír ortodox pátriárkáját fogadta február 21-én a budavári prímási palotában Erdő Péter bíboros, prímás.

2017. február 21. kedd

Tömegek búcsúztatták a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest

Tömegek búcsúztatták február 19-én, vasárnap a bolíviai katolikus missziós központban meggyilkolt lengyel önkéntest a dél-lengyelországi Libiążban. A 25 éves Helena Kmieć állami temetésben részesült, és halála után magas lengyel kitüntetést kapott.

2017. február 20. hétfő

Az lesz a felebarátunk, akivel együtt tudunk érezni – A pápa üzenete a népi mozgalmak találkozójára

Ferenc pápa üzenetet írt a népi mozgalmak találkozójára, amelyet február 16. és 19. között tartanak a kaliforniai Modestóban. A találkozón a világ tizenkét országából érkezett közel hétszáz vallási vezető tanácskozik négy napon át. A Vatikánt Peter Turkson bíboros... »

2017. február 18. szombat

A kolumbiai püspökök szerint a korrupció tönkreteszi országukat

Múlt héten tartotta a kolumbiai püspöki konferencia 102. közgyűlését. A megbeszélések során négy kiemelkedő témával foglalkoztak: a korrupció, az egészség, a béke és az oktatás kérdésével – hangzott el a február 10-i sajtótájékoztatón.

2017. február 18. szombat

Harmadszor adják át a Gazdaság és Társadalom díjakat

Markus Vogt írónak, illetve Dominique Greiner és Burkhard Schafers újságíróknak ítélték idén a Gazdaság és Társadalom nemzetközi díjat – jelentették be február 15-én a szentszéki sajtóközpontban a Centesimus Annus Alapítvány képviselői. Az elismerést május 18-án adják át... »

2017. február 17. péntek

Görögkatolikus központ épül Beregszászban

Grezsa István, a Miniszterelnökség Szabolcs-Szatmár-Bereg megye és Kárpátalja fejlesztési feladatainak kormányzati koordinációjáért felelős kormánybiztosa február 14-én munkalátogatáson járt Kárpátalján.

2017. február 16. csütörtök

InfoPontot kapott a Pécsi Tudományegyetem

Páva Zsolt, Pécs polgármestere és Bódis József, a Pécsi Tudományegyetem rektora adta át, Udvardy György pécsi megyéspüspök pedig megáldotta február 14-én a Pécsett, a Széchenyi téren kialakított PTE InfoPontot.

2017. február 16. csütörtök

A Szent László-év kiemelt helyszíne lesz Nagyvárad

Nagyvárad kiemelt helyszíne lesz a Szent László-évnek – közölte egy sajtótájékoztatón február 15-én Zatykó Gyula, a nagyváradi Szent László Egyesület elnöke.

2017. február 16. csütörtök

Igazgatói aláírási jogkört kapott a marosvásárhelyi katolikus iskola egyik tanára

Február 14-én átvehette a Maros megyei tanfelügyelőségen a marosvásárhelyi Római Katolikus Teológiai Líceum teljes igazgatói jogkörére vonatkozó kinevezését Székely Szilárd, az iskola tanára.

2017. február 15. szerda

Minden korosztályt meg kívánnak szólítani a Szent László-évben

Február 17-én, pénteken Győrben tartják a Szent László-év központi megnyitóünnepségét. Erről és az esztendő további programjairól Gaal Gergely, az emlékév tanácsadó testületének elnöke sajtótájékoztatón számolt be február 14-én Budapesten.

2017. február 15. szerda

A történelmi egyházak is támogatják a kárpátaljai magyar szervezetek aláírásgyűjtését

Aláírásgyűjtést indított február 13-án a Kárpátaljai Magyar Kulturális Szövetség (KMKSZ) és az Ukrajnai Magyar Demokrata Szövetség (UMDSZ) az ukrajnai kisebbségek oktatási és nyelvi jogainak tervezett korlátozása ellen.

2017. február 15. szerda

tovább »