Lelkigyakorlatot tartottak hitoktatók és lelkipásztori munkatársak számára Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök szentmisével nyitotta meg a Székesfehérvári Egyházmegye hitoktatóknak és lelkipásztori munkatársaknak tartott nagyböjti lelkigyakorlatát március 25-én. A szentmise után Ugrits Tamás püspöki irodaigazgató tartott előadást a résztvevőknek.

09:07

A PPKE díszdoktorává avatták Paolo G. Carozza jogászprofesszort

A Pázmány Péter katolikus Egyetem március 27-én díszdoktori címet (Doctor Honoris Causa) adományozott Paolo G. Carozza amerikai jogászprofesszornak, az Indiana állambeli (USA) Notre Dame Egyetem oktatójának.

2017. március 28. kedd

Az Egyház és én – Udvardy György lelki útravalója pécsi és paksi érettségizőknek

Március 24–25-én három végzős gimnáziumi osztálynak, a pécsi Szent Mór Iskolaközpont és a Balogh Antal Katolikus Általános Iskola és Gimnázium diákjainak tartott lelkigyakorlatot Udvardy György megyéspüspök a máriagyűdi kegyhelyen.

2017. március 28. kedd

Veres András győri megyéspüspök vezette a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium lelkigyakorlatát

Március 10. és 12. között tartották a soproni Szent Pál Katolikus Szakkollégium nagyböjti lelkigyakorlatát Veres András megyéspüspök vezetésével.

2017. március 28. kedd

Pavlics István gyémántmiséjét ünnepelték Jánosházán

Március 25-én, Urunk születésének hírüladása, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepén mutatta be gyémántmiséjét Pavlics István székesegyházi kanonok, nyugalmazott plébános a Vas megyei város Keresztelő Szent János-templomában.

2017. március 28. kedd

Szövött idők – Hegyi Ibolya kárpitművész emlékkiállítása az esztergomi Keresztény Múzeumban

Március 25-én, szombaton nyílt meg a gyűjtemény idei első időszaki kiállítása Hegyi Ibolya kárpitművész alkotásaiból.

2017. március 28. kedd

Újabb támogatásból folytathatja a szakmai munkát a nyíregyházi Huszár-telepi görögkatolikus tanoda

2016. november 1-jén ismét megnyitotta kapuját a Huszár-telepi Magvető Görögkatolikus Tanoda az EFOP-3.3.1-15 Tanoda programok támogatása pályázat keretében a Nyíregyházi Egyházmegye által megnyert 29 786 754 forint európai uniós és állami támogatásának köszönhetően.

2017. március 28. kedd

Orgonatörténeti előadás hangzott el a Győri Hittudományi Főiskolán

A Győri Hittudományi Főiskola Egyházzenei Tanszékének szervezésében Hajdók Judit orgonaművész, orgonaszakértő, a Forster Gyula Nemzeti Örökségvédelmi és Vagyongazdálkodási Központ orgona-szakreferense tartott előadást március 25-én „Kis magyar orgonatörténet” címmel.

2017. március 28. kedd

Varga László kinevezett kaposvári megyéspüspök: a Krisztus-követés öröm és béke

Ferenc pápa március 25-én kaposvári megyéspüspökké nevezte ki Varga Lászlót, a Kaposvári Egyházmegye általános helynökét. Ugyanezen a napon Egerben, az országos kispaptalálkozón alkalmunk nyílt arra, hogy kinevezése kihirdetésének órájában beszélgetésre kérjük.

2017. március 28. kedd

Ismerik őt? – Aigner Géza volt a szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár vendége

Március 20-án Aigner Géza répcelaki plébános volt a vendége a Szombathelyi Egyházmegyei Könyvtár „Ismerik őt?” címmel útjára indított bemutatkozó estjének.

2017. március 27. hétfő

Egy szíriai falu újjáépítéséhez gyűjt adományokat a Görögkatolikus Egyház

Al-Dmeine al-Sarqije ősi keresztény szíriai település újjáépítéséhez gyűjt adományokat a magyarországi Görögkatolikus Egyház.

2017. március 27. hétfő

Nagyböjti zarándoklatot tartottak a győri Szent Imre-templomban

Március 24-én, Gyümölcsoltó Boldogasszony ünnepének vigíliáján a Szent Imre-templom volt a nagyböjt péntekjeire Győrben meghirdetett zarándoklatok negyedik állomása.

2017. március 27. hétfő

Imái nem hulltak a semmibe – Kaszap István születésének évfordulóját ünnepelték Székesfehérváron

A fiatalon elhunyt hitvallóra, Kaszap István jezsuita novíciusra emlékeztek születésének 101. évfordulóján, március 25-én Székesfehérváron. A szentmise főcelebránsa Spányi Antal megyéspüspök volt, a homíliát Sajgó Szabolcs jezsuita szerzetes mondta.

2017. március 27. hétfő

Megalakult a Kavalier Penta Liga Pápán

Lovagi szentmisével, szövetségkötési szertartással és egy lovagrendi terem felavatásával ünnepelte meg öt, Magyarországon karitatív munkát végző lovagrend nagymesterei szövetségének, a Kavalier Penta Ligának megalakulását március 25-én, szombaton Pápán.

2017. március 27. hétfő

Elhunyt Bielek Gábor

A Szeged-Csanádi Egyházmegye és a békéscsabai Jézus Szíve-plébánia közössége a föltámadás reményében tudatja, hogy Bielek Gábor címzetes apát, püspöki tanácsos, nyugalmazott plébános életének 88., papságának 64. évében 2017. március 24-én szentségekkel megerősítve... »

2017. március 27. hétfő

A tanítás és nevelés volt a pécsi szabadegyetem márciusi témája

A tanítás és nevelés különbségéről, fontosságáról beszéltek a pécsi szabadegyetemi konferenciasorozat előadói március 22-én a Magtár Látogatóközpontban.

2017. március 27. hétfő

Henri Boulad jezsuita szerzetessel találkozott Kocsis Fülöp metropolita

Henri Boulad egyiptomi jezsuita szerzetes rendszeresen ellátogat hazánkba is előadásokat tartani. Legutóbb március 24-ig tartózkodott Magyarországon. Aznap, hazaindulása előtt találkozott Kocsis Fülöp metropolitával Budapesten.

2017. március 27. hétfő

A keresztény egységről tartott katekézist a pécsi püspök

Ferenc pápa gondolataihoz és a reformáció kezdetének 500. évfordulójához kapcsolódva az egységről és a benne munkáló Szentlélekről beszélt Udvardy György megyéspüspök a pécsi Dóm-kőtárban tartott katekézissorozatának március 23-i alkalmán.

2017. március 27. hétfő

„A tettek ideje” – A teremtett világért érzett felelősségünkről Gyümölcsoltó Boldogasszony napján

Ternyák Csaba egri érsek egyházmegyei teremtésvédelmi nappá nyilvánította március 25-ét, Gyümölcsoltó Boldogasszony napját, és környezetük szépítésére kérte a főegyházmegye negyvennyolc katolikus intézményének diákjait, tanárait. Az egri akcióban ő maga is részt vett.

2017. március 26. vasárnap

Kiss Tamás előadásával indult a „Szent László-estek” című programsorozat Győrben

Március 23-án Veres András megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke megnyitotta a Győri Egyházmegye által szervezett, Szent László-estek című programsorozatot a győri Múzeumházban. Az első alkalommal Kiss Tamás, a Győri Egyházmegyei Kincstár és Könyvtár... »

2017. március 26. vasárnap

tovább »