Hittel a múltból, a jövőbe – Mindszenty-szobrot avattak Petőfiszálláson

A Mindszenty Társaság és a Magyar Pálos Rend meghívására gyűltek össze a hercegprímás szobrának avatására, valamint a társaság alapította Mindszenty-emlékérem átadására az ünneplők Petőfiszállás-Pálosszentkúton március 23-án. Az ünnepen Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti... »

2019. március 23., szombat

Megújult a veszprémi Szilágyi Erzsébet Keresztény Iskola

Márfi Gyula veszprémi érsek március 21-én ünnepélyes keretek között áldotta meg a Veszprémi Főegyházmegye fenntartásában működő Szilágyi Erzsébet Keresztény Általános és Alapfokú Művészeti Iskolát, melynek épületét felújították és bővítették az elmúlt... »

2019. március 23., szombat

Utolsó útjára kísérték Pálos Frigyest Vácon

Pálos Frigyes Leó temetése alkalmából március 20-án Beer Miklós váci megyéspüspök mutatott be szentmisét a váci székesegyházban, Varga Lajos váci segédpüspök, Koza József tiszteletbeli kanonok, prépost, címzetes esperes, Tóth Ferenc esperes és Gedeon József... »

2019. március 22., péntek

Megújult a Központi Szeminárium honlapja

A budapesti Központi Papnevelő Intézet kispapjai az elmúlt hetekben megújították a szeminárium honlapját, amely így új, korszerű megjelenéssel és változatos tartalommal várja látogatóit – tájékoztatta a szerkesztőséget Riesz Benedek papnövendék.

2019. március 22., péntek

Tegyük életünket szeretetválasszá – Nagyothallók számára tartottak lelkigyakorlatot Vácott

Nagyböjt második hétvégéjén, március 15. és 17. között háromnapos lelkigyakorlatot szerveztek a váci Althann Vendégház és Konferenciaközpontban a Váci Egyházmegyében élő nagyothallók számára. A találkozón jelen volt Varga László kaposvári és Beer Miklós váci megyéspüspök... »

2019. március 22., péntek

A miskolci görögkatolikus szakkollégiumba látogatott Azbej Tristan államtitkár

Az edelényi Szent Miklós Görögkatolikus Általános Iskolában tett látogatása után az államtitkár a miskolci Görögkatolikus Roma Szakkollégiumot is felkereste március 20-án.

2019. március 22., péntek

Megnyitja kapuit a győri Püspökvár palotaszárnya

Aki szívesen járna Boldog Apor Vilmos püspök és Szent II. János Pál pápa nyomában, érdemes ellátogatnia a győri Káptalandombra. Március 21-től újabb terek nyílnak meg: az érdeklődők minden csütörtökön csoportos vezetéssel betekintést nyerhetnek a Püspökvár palotaszárnyába és a... »

2019. március 22., péntek

Diákcsoportok kérhetnek támogatást, hogy kiutazzanak Ferenc pápa csíksomlyói szentmiséjére

Diákcsoportok pályázhatnak utazási támogatásra, hogy részt vegyenek a pápa június 1-jei szentmiséjén Csíksomlyón. A pályázatot a Rákóczi Szövetség hirdeti meg, együttműködve a Miniszterelnökség egyházi és nemzetiségi kapcsolatokért felelős államtitkárságával – közölte... »

2019. március 22., péntek

Keresztutak a nagyböjtben Udvardy György megyéspüspök vezetésével

A nagyböjti péntekeken a Pécsi Egyházmegye főpásztora idén Máriagyűdön, Siklóson és két alkalommal Pécsett vezet keresztutat, amelyhez bárki csatlakozhat.

2019. március 22., péntek

Mesterem, példaképem és jótevőm halálára – Emlékezés Pálos Frigyesre

Marozsi Ferenc László nyugalmazott váci egyházmegyés áldozópap írását adjuk közre, melyben a március 12-én elhunyt Pálos Frigyes hatvani prépostra, őrkanonokra, művészettörténészre emlékezik.

2019. március 22., péntek

A demenciában szenvedő betegek védelméről tanácskoztak Győrben

A demenciával kapcsolatos szemléletformálásról, a szakmai adaptációk középpontba helyezésének fontosságáról tartottak projektnyitó konferenciát a győri városháza dísztermében március 20-án. A konferencián részt vett Veres András győri és Spányi Antal székesfehérvári... »

2019. március 21., csütörtök

A püspöki konferencia videofelhívása: Imádkozzunk együtt a Szentatyával Csíksomlyón

Az alábbiakban a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia (MKPK) videofelhívását adjuk közre.

2019. március 21., csütörtök

Az édesapákat ünnepelték Jánosházán

Az édesapákat köszöntötték Szent József ünnepén, március 19-én a jánosházi Keresztelő Szent János-plébániatemplomban. A szentmise főcelebránsa Székely János szombathelyi megyéspüspök volt.

2019. március 21., csütörtök

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek tartott nagyböjti lelkigyakorlatot Vácott

Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek, metropolita nagyböjt második hétvégéjén, március 15–17-én háromnapos lelkigyakorlatot tartott a váci Nagyboldogasszony-székesegyházban.

2019. március 21., csütörtök

Élő rózsafüzér zarándoklatot tartottak Kőszeghegyalján

Nagyböjt első hetében, március 9-én idén is megrendezték az élő rózsafüzér zarándoklatot Kőszeghegyalján, melynek résztvevői a kőszegi plébániához tartozó falvak és Kőszeg városa lakóiért, valamint nagyböjti lelki megújulásukért imádkoztak. A zarándoklatról Sudár György... »

2019. március 21., csütörtök

Isten tervéhez hűen élni – Apák megáldása Székesfehérváron

Szent József napján ünnepli a Katolikus Egyház az apák napját, amellyel az apai hivatást és felelősségtudatot szeretnék erősíteni a férfiakban. Március 19-én Székesfehérváron Spányi Antal püspök koncelebrált szentmisében kérte Szent József közbenjárását, hogy irányítsa Isten... »

2019. március 21., csütörtök

A Down-szindróma világnapján – Dalma, „Isten ajándéka, aki által gazdagabb az életünk”

Ahol csak megjelenik, mosolyt csal az arcokra – ez volt mindig a benyomásom, ahányszor csak a monori plébánián összetalálkoztam a most húszéves Dalmával, aki egy szép, őszinte, csupa szeretet világot teremt, amerre jár. Március 21., a Down-szindróma világnapja alkalmából... »

2019. március 21., csütörtök

Az apa legfontosabb munkája akkor kezdődik, amikor hazaér – Férfizarándoklat Margittáról Máriapócsra

Édesapáknak szervezett zarándoklatot a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegyéhez tartozó Margitta plébániája az anyaországi Máriapócsra március 16-án, ami az egyházközség életében újfajta eseményt jelentett.

2019. március 20., szerda

Vigyük haza a Szűzanya örömét – Véget ért a győri Könnyező Szűzanya búcsúja

Idén vasárnapra esett a Könnyező Szűzanya március 17-i emléknapja: a kétnapos búcsú zárásaként Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepeltek szentmisét a zarándokok, akik ezúttal is megtöltötték a győri székesegyházat.

2019. március 20., szerda

Újabb neokatekumenek indulnak házról házra Pécsett

Ünnepi szertartás keretében kapta meg március 13-án a pécsi székesegyházi plébánia második neokatekumen közössége az apostoli hitvallást, a Hiszekegyet. Az előírásnak megfelelően Udvardy György megyéspüspök ajánlotta a lelkiségi mozgalom tagjainak a Credót, amit ők el is... »

2019. március 20., szerda

tovább »