A Viator Egyesület és a Faludi Ferenc Akadémia zarándokműhelyt és zarándokvezető-képzést hirdet

Január 20-ig várják a jelentkezőket a Viator Egyesület és a Faludi Ferenc Akadémia által szervezett zarándokvezetői képzésre – tájékoztattak a szervezők.

2017. január 18. szerda

Pannonhalmán helyezik örök nyugalomra Olofsson Placidot

A január 15-én elhunyt bencés szerzetes búcsúztatását január 26-án tartják Budapesten, a Szent Imre ciszterci templomban, temetése pedig a pannonhalmi bazilikában lesz február 3-án. Az alábbiakban közöljük a Pannonhalmi Főapátság gyászjelentését.

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Székesfehérváron

Az ökumenikus imanyolcad második napján, január 16-án az öreghegyi katolikus templomban gyűltek össze a város keresztény felekezeteinek hívei közös istentiszteletre, hogy lelkipásztoraik vezetésével az egységért imádkozzanak. Az est igehirdetője Bencze András evangélikus... »

2017. január 18. szerda

Az ökumenikus imahét második napja Pécsett – KÉPRIPORT

Január 16-án, hétfőn a pécsi görögkatolikus egyházközség hívta imára a helyi keresztény gyülekezetek híveit.

2017. január 18. szerda

Hogyan lehetünk boldogok férfiként és nőként? – Folytatódott a pécsi szabadegyetem

„Nő és férfi” címmel folytatódott a Pécsi Egyházmegye szabadegyetemi előadás-sorozata január 11-én. A témáról Udvardy György pécsi megyéspüspök mellett Bereczkei Tamás pszichológus, a Pécsi Tudományegyetem Bölcsészettudományi Karának (PTE BTK) dékánja és Törőcsik Mária... »

2017. január 18. szerda

Raoul Wallenberg-díjjal tüntették ki Beer Miklóst és Hofher Józsefet

Raoul Wallenberg-díjat vehetett át mások mellett Beer Miklós váci megyéspüspök és Hofher József jezsuita szerzetes január 17-én a Holokauszt Emlékközpontban. A kitüntetéssel azok tevékenységét ismerik el, akik a zsidók tízezreit megmentő svéd diplomatához méltó példát mutatnak... »

2017. január 17. kedd

Az ökumenikus imahét kezdete Nyíregyházán

Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök az idei ökumenikus imahét első alkalmán, január 15-én a nyíregyházi evangélikus templomban tartott istentiszteleten hirdetett igét.

2017. január 17. kedd

Pedagógiai továbbképzést tartottak Nagyváradon

A Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye és a Katekétikai Központ meghívására Uzsalyné Pécsi Rita neveléskutató második alkalommal tartott pedagógiai továbbképzést a nagyváradi Posticum kulturális központban január 13-án és 14-én. A program címe „A nevelés az élet szolgálata”... »

2017. január 17. kedd

Imaórával nyitották meg Pécsett az ökumenikus imahetet

Január 15–22-éig tart idén az ökumenikus imahét. A pécsi nyitó istentiszteletet Kajtár Edvárd, a székesegyház plébánosa tartotta az evangélikus templomban.

2017. január 17. kedd

A Gál Ferenc Főiskola veszi át a gyulai felsőfokú egészségügyi képzést

A Szent István Egyetem helyett a Szeged-Csanádi Egyházmegye által fenntartott Gál Ferenc Főiskola működteti februártól a gyulai felsőfokú egészségügyi és szociális képzést – jelent meg a kormányhatározat a Magyar Közlönyben.

2017. január 17. kedd

Elkezdődött Nagyváradon az imahét a Krisztus-hívők egységéért

Idén „Krisztus szeretete sürget minket” (2Kor 5,14) mottóval hirdették meg az ökumenikus imahetet. A különböző felekezetek képviselői január 15-én, vasárnap este a nagyváradi római katolikus székesegyházban gyűltek össze.

2017. január 17. kedd

A község, amely példát mutat – Jótékonysági disznóölés Kislődön

Január 14-én a helyi karitászcsoport közösségi és jótékonysági disznóvágást rendezett az ezerháromszáz lakosú, Veszprém közeli Kislődön. Mi is részt vettünk rajta.

2017. január 17. kedd

Állandó diakónusok továbbképzése Esztergomban

Az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye állandó diakónusokért felelős referatúrája szervezésében január 13–14-én továbbképzést tartottak a Szent Adalbert Központban.

2017. január 16. hétfő

Fáy Dávid jezsuita misszionáriusra emlékeztek szülőfalujában

Ternyák Csaba egri érsek mutatott be szentmisét Fáy Dávid jezsuita misszionárius halálának 250. évfordulója alkalmából a Borsod megyei Fáj település Szentháromság-templomában.

2017. január 16. hétfő

Székesfehérváron is elkezdődött az ökumenikus imahét

Az ökumenikus imanyolcad első alkalmát január 15-én az evangélikus templomban tartották Székesfehérváron, tekintettel arra, hogy kezdetét vette a reformáció 2017-es jubileumi emlékéve is.

2017. január 16. hétfő

Taizéi imaórát tartottak a nagyváradi székesegyházban a keresztény egység jegyében

A keresztény egység imahetének előestéjén, január 14-én, szombaton az Alois testvértől származó mottó jegyében – „A testvériesség a béketeremtés egyetlen útja” – taizéi imaórát tartottak a nagyváradi római katolikus székesegyházban.

2017. január 16. hétfő

Elhunyt Fodróczy Kálmán

A győri püspök a maga, a győri Egyházmegyei Papi Otthon, az egyházmegye papsága és a mélyen gyászoló rokonság nevében is tudatja, hogy Fodróczy Kálmán nyugalmazott plébános életének 83., papságának 58. évében 2017. január 12-én, szentségekkel megerősítve, a győri Egyházmegyei... »

2017. január 16. hétfő

Tűzifával segíti a rászorulókat a káli egyházközség

Mintegy nyolcvan mázsa fát adományozott a plébánia a Heves megyei nagyközség rászorulói számára a szokatlanul nagy hidegben, tájékoztatta szerkesztőségünket Artner Péter esperes-plébános.

2017. január 16. hétfő

Egész évben várják a rászorulókat Pécsen

A Pécsi Egyházmegyei Katolikus Karitász és a Remény Háza az év minden napján segít a rászorulóknak, télen azonban megsokszorozódnak a teendők.

2017. január 16. hétfő

Krisztus szeretete sürget az egységre – az ökumenikus imahét megnyitó istentisztelete Budapesten

Az idei ökumenikus imahetet megnyitó istentiszteletet Budapesten, a Kálvin téri református templomban tartották meg január 15-én.

2017. január 15. vasárnap

tovább »