Fogjuk meg a Szűzanya kezét! – Szűz Máriát köszöntötték a váci Hétkápolnánál

A hétkápolnai Szűz Mária nevének szentelt kegyhely búcsúját az idén szeptember 15-én és 16-án ünnepelték a váciak és Vác környékiek, de szép számmal jöttek Budapestről és más egyházmegyékből is zarándokok.

2018. szeptember 21. péntek

Kardioösvényt alakítottak ki a Normafa-lejtőn

A Szent Ferenc Kórház és a Hegyvidéki Önkormányzat együttműködésével kardioösvényt alakítottak ki a budai Normafánál. Az új rekreációs utat – melyet Beer Miklós püspök áldott meg szeptember 18-án – az átadás után, vezetett séta keretében ki is próbálták a... »

2018. szeptember 21. péntek

Huszonöt éves a budaörsi Mindszenty-iskola

Alapításának 25. évfordulóját ünnepli a budaörsi Mindszenty József Római Katolikus Óvoda és Nyelvoktató Német Nemzetiségi Általános Iskola. A jubileumi tanévnyitón Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök mutatott be szentmisét az intézményben egykor és ma is szolgáló... »

2018. szeptember 21. péntek

Felszentelték az új haranglábat Nyírlugos-Szabadságtelepen

Új haranglábat, valamint a templombelsőt díszítő új ikonokat szentelt meg Nyírlugos Szabadságtelep városrészén Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspök szeptember 16-án.

2018. szeptember 21. péntek

Jótékonysági lekvárfőzést szervezett a Karitász Bordányban – KÉPRIPORT

A Szeged-Csanádi Egyházmegyei Karitász bordányi csoportja évről évre megszervezi szeptemberben a jótékony célú szilvalekvárfőzést.

2018. szeptember 21. péntek

Mária neve napi búcsút ünnepeltek a jásdi Szentkútnál

Márfi Gyula veszprémi érsek mutatta be a Mária neve napi búcsúi szentmisét szeptember 16-án, vasárnap délelőtt a Veszprém megyei Jásdon, a Szentkútnál.

2018. szeptember 21. péntek

Püspöki látogatás a Szarajevóban szolgáló magyar katonáknál

A Szarajevóban szolgáló EUFOR Kontingens szolgálatot teljesítő magyar katonáit látogatta meg egy székesfehérvári delegáció tagjaként Spányi Antal megyéspüspök szeptember 11-én.

2018. szeptember 21. péntek

Új tornacsarnok épült a kiskunfélegyházi Szent Benedek-iskolában

Félmilliárd forintos beruházással új tornacsarnokot építtetett a Pannonhalmi Főapátság a Szent Benedek Általános Iskola, Középiskola, Alapfokú Művészeti Iskola és Kollégium kiskunfélegyházi tagintézményében. A létesítményt szeptember 19-én, szerdán adták át – közölte az... »

2018. szeptember 21. péntek

Etikai kódexükről tanácskoztak a szerzetesi fenntartású köznevelési intézmények szakemberei

Műhely-konferenciát tartottak a szerzetesi fenntartású köznevelési intézmények szeptember 6-án Budapesten a Szerzetesi Elöljárók Irodája és a Szerzetesi Köznevelési Csoport közös szervezésében. A tanácskozásnak a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola adott otthont.

2018. szeptember 21. péntek

Egyházmegyei programokat is kínál a pécsi tanulófesztivál

Szeptember 21–22-én másodszor szervezik meg Pécsen a tanulást középpontba állító rendezvénysorozatot, melyhez a Pécsi Egyházmegye több programmal csatlakozik. A Szent István téren felállított információs sátornál a katolikus oktatási és kulturális lehetőségekről... »

2018. szeptember 20. csütörtök

Az Európai Néppárt konferenciáján tartott előadást Kocsis Fülöp

A Miniszterelnökség, az Európai Parlament Európai Néppárt frakciója és a Konrad Adenauer Alapítvány közös konferenciát szervezett szeptember 17-én Budapesten, „A vallásszabadság és fejlesztési együttműködés a menekültkérdés megoldása érdekében” címmel.

2018. szeptember 20. csütörtök

Véradás az egri érseki palotában

Harmadik alkalommal szervezett véradást a Szent István Rádió és Televízió Egerben. Az Egri Érseki Palota Turisztikai és Látogatóközpontban 56-an adtak vért szeptember 17-én.

2018. szeptember 20. csütörtök

Főpásztori szentmisével adtak hálát a soproni Szent István-templom felszentelésének évfordulóján

Veres András győri megyéspüspök, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia elnöke mutatott be hálaadó szentmisét szeptember 9-én Sopronban, a Szent István-templom felszentelésének 75. évfordulóján.

2018. szeptember 20. csütörtök

Erőgyűjtés és újrakezdés – Konferenciát rendeztek a Veszprémi Egyházmegye 17. századi történetéről

„Erőgyűjtés és újrakezdés – A Veszprémi Egyházmegye a 17. században” címmel rendeztek egyháztörténeti konferenciát szeptember 6-án a veszprémi Szaléziánum Érsekségi Turisztikai Központban.

2018. szeptember 20. csütörtök

Elhunyt Gaál Endre

Életének 73., áldozópapságának 50. évében elhunyt Gaál Endre protonotárius, kanonok, nagyprépost, teológiai tanár. Az alábbiakban közzétesszük az Esztergom-Budapesti Főegyházmegye közleményét és a Temesvári Pelbárt Ferences Gimnázium Facebook-oldalán megjelent nekrológot.

2018. szeptember 20. csütörtök

Te hol tartasz az úton? Nagymaroson kiderül!

Október 6-án újra megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. Az idei őszi találkozó témája az úton levés lesz.

2018. szeptember 20. csütörtök

Elhunyt Oláh Antal címzetes apát, nyugalmazott plébános

A Váci Egyházmegye és a rokonság fájó szívvel, de Isten akaratában megnyugodva tudatja, hogy szeretett testvérük, Oláh Antal címzetes apát, nyugalmazott plébános, Dunakeszi város díszpolgára szeptember 13-án, életének 99., papságának 74. évében, szentségekkel megerősítve hazatért... »

2018. szeptember 20. csütörtök

Veni Sancte és keresztelő az oladi templomban

Szeptember 16-án Székely János megyéspüspök mutatott be szentmisét Szombathely Olad városrészének templomában. Az ünnepi szentmisén többek között keresztelendő gyermekek és szüleik vettek részt, valamint sok hittanos, hogy a Szentlélek segítségét kérjék az új tanév... »

2018. szeptember 20. csütörtök

Idén is lesz Szent Gellért Fesztivál

Immár tizenegyedik alkalommal rendezi meg a Szent Gellért Fesztivált a Szeged-Csanádi Egyházmegye, az egyházmegye első püspöke, Szent Gellért vértanú ünnepéhez kapcsolódóan – idén szeptember 21. és október 1. között.

2018. szeptember 20. csütörtök

Kétszáz éves a tótvázsonyi templom

Gere Dávid Márk plébános meghívására Márfi Gyula érsek mutatott be búcsúi szentmisét a Veszprém megyei Tótvázsonyban szeptember 16-án. Az ünnep különlegessége az volt, hogy a Szűz Mária Neve tiszteletére felszentelt templom idén ünnepli felépítésének 200. évfordulóját.... »

2018. szeptember 19. szerda

tovább »