Szent István király ünnepe Székesfehérváron

Spányi Antal megyéspüspök főcelebrálásával mutattak be ünnepi szentmisét Székesfehérváron augusztus 20-án. A főpásztor megáldotta az új kenyeret, és köszönetet mondott Székesfehérvár Önkormányzatának az üldözött iraki keresztények megsegítésére nyújtott... »

2017. augusztus 21. hétfő

Szent István királyra emlékeztek a nagyváradi egyházmegyében

A magyarok apostoli királya, Szent István Biharon, Nagyvárad közelében alapított püspökséget 1010 táján. Ennek utóda, a Nagyváradi Római Katolikus Egyházmegye, melynek területén ünnepi megemlékezéseket tartottak augusztus 19-én és 20-án.

2017. augusztus 21. hétfő

Szent István királyt ünnepelték Kalocsán

Augusztus 20-án a kalocsai Nagyboldogasszony-főszékesegyházban emlékeztek Szent István királyra, Magyarország fővédőszentjére, a Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegye védőszentjére. Az ünnepi szentmisét bemutatta és szentbeszédet mondott Bábel Balázs érsek.

2017. augusztus 21. hétfő

Megszépül a szeged-móravárosi templom

A tervek szerint szeptember elejére befejeződik a kivitelezés, addig a szentmiséket a közösségi házban tartják.

2017. augusztus 21. hétfő

Iskolakezdési támogatást kapnak a rakacai tanoda diákjai

A Miskolci Egyházmegye Cigánykoordinációs és Missziós Irodája kezdeményezésére még a nyári szünet elején megkezdődött az iskolatáska- és tanszergyűjtés az egyházmegye által fenntartott intézményekben. Az adományoknak idén a rakacai gyermekek örülhetnek.

2017. augusztus 21. hétfő

Húsz éve szentelték fel a soproni Szent Imre-templomot

Hálaadó szentmisét mutatott be augusztus 19-én Németh László pápai prelátus, püspöki helynök a soproni Szent Imre-templom felszentelésének huszadik évfordulója alkalmából, majd megnyitotta a Madarassy István ötvös- és szobrászművész szentföldi rajzait bemutató... »

2017. augusztus 21. hétfő

Tervezd meg és nevezd el! – Pályázatot hirdet a Nyíregyházi Egyházmegye

Szocska Ábel apostoli kormányzó nemrégiben döntött arról, hogy megalapítja a Nyíregyházi Egyházmegye ifjúsági irodáját. Kovács Csaba, az egyházmegye ifjúsági referense pályázatot hirdetett az ifjúsági iroda logójának megtervezésére és a szervezet elnevezésére.

2017. augusztus 21. hétfő

A hitre építeni – Szent István ünnepe Szombathelyen

István király példát mutatott a magyarságnak, hogy a hitre kell építeni az életünket és nemzetünk jövőjét – mondta augusztus 20-i szentbeszédben Székely János megyéspüspök Szombathelyen. Az ünnepen a főpásztor megáldotta az új kenyeret.

2017. augusztus 21. hétfő

Eger díszpolgára lett Ternyák Csaba egri érsek

Augusztus 20-án Eger városi ünnepségén díszpolgári címet kapott Ternyák Csaba egri érsek, a főegyházmegye 81. főpásztora, a Magyar Katolikus Püspöki Konferencia Állandó Tanácsának tagja.

2017. augusztus 21. hétfő

Böjte Csaba a Magyarok kenyere ünnepségen: A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre

A világot az igenek, a bizalom és a hit viszi előre – hangsúlyozta Böjte Csaba OFM augusztus 20-án, vasárnap Pécsett, a „Magyarok kenyere” elnevezésű jótékonysági program központi ünnepségén.

2017. augusztus 20. vasárnap

Új keresztet állítottak a váci Szent Rókus-kápolnánál

Augusztus 16-án ünnepi búcsúi szertartás keretében Beer Miklós megyéspüspök és Csáki Tibor plébános Vácott felszentelte a Szent Rókus-kápolna új, immáron az épület előtti térségen felállított köztéri keresztjét.

2017. augusztus 20. vasárnap

25 éves pappá szentelési évfordulót ünnepeltek Tiszaújvárosban

Tiszaújvárosban a templom címünnepén, augusztus 6-án köszöntötték Vatamány Sándor és Szabados Viktor atyát, pappá szentelésük 25. évfordulóján.

2017. augusztus 20. vasárnap

Érseki szentmisével ünnepelték a kalocsai Szent István-templom búcsúját

Augusztus 19-én tartották a kalocsai Szent István király-templom búcsúját. Az ünnepi szentmise főcelebránsa és szónoka Márfi Gyula veszprémi érsek volt – tájékoztatott Fülöp Ernő.

2017. augusztus 20. vasárnap

Lendületet kaptam – célba ért a ferences zarándoklat

Huszonharmadik alkalommal szervezte meg Esztergomból Mátraverebély-Szentkútra vezető gyalogos zarándoklatát a Magyarok Nagyasszonya Ferences Rendtartomány. A Nagyboldogasszony napján indult mintegy kétszáz zarándok augusztus 19-én, Szent István ünnepének előestéjén érkezett meg a nemzeti... »

2017. augusztus 20. vasárnap

Szent István király ünnepe Pécsett

A Pécsi Püspökség is Szent Istvánra emlékezik augusztus 20-án. Látható lesz a király csontereklyéje a bazilikában, és az ingyenes idegenvezetések középpontjában is az államalapító király személye áll.

2017. augusztus 19. szombat

Püspöki szentmise a negyedévszázados zalabaksai templom ünnepén

Huszonöt évvel ezelőtt szentelték fel a zalabaksai templomot, a Világ Királynőjének oltalmába ajánlva. Az évforduló alkalmából augusztus 19-én hálaadó szentmisét mutatott be Zalabaksán Székely János megyéspüspök, az esperesi kerület papjainak koncelebrálásával.

2017. augusztus 19. szombat

Püspöki szentmise a váci székesegyház ünnepén

Kétszáznegyvenöt évvel ezelőtt szentelték fel a váci székesegyházat. Ennek emlékére augusztus 18-án ünnepi szentmisét mutatott be a dómban Beer Miklós megyéspüspök.

2017. augusztus 19. szombat

Szent István-emlékérem és -díj átadása Székesfehérváron

A Szent István-emlékérmet és -díjat idén Benkő Ágota, a Nagycsaládosok Országos Egyesületének korábbi elnöke vehette át augusztus 17-én, a székesfehérvári Szent István Hitoktatási és Művelődési Házban tartott ünnepségen. A díjazottat Spányi Antal püspök, a díj... »

2017. augusztus 19. szombat

Egyházmegyejáró táborban a Székesfehérvári Egyházmegye papnövendékei

Augusztus 14. és 20. között nyári táborba hívta össze papnövendékeit a Székesfehérvári Egyházmegye, hogy ismerkedjenek egymással, az egyházmegye és papjai életével. Augusztus 18-án Vérteskozmán Spányi Antal megyés főpásztorral találkoztak.

2017. augusztus 19. szombat

Egyházi személyeket tüntettek ki nemzeti ünnepünk alkalmából

Balog Zoltán, az emberi erőforrások minisztere állami kitüntetéseket és szakmai díjakat adott át augusztus 20-a alkalmából a Pesti Vigadóban 2017. augustus 18-án.

2017. augusztus 18. péntek

tovább »