Lehetséges a gyógyulás, lehetséges az újjászületés – Nagymarosi Ifjúsági Találkozó 2019 tavaszán

A Nagymarosi Ifjúsági Találkozó idei tavaszi alkalmát május 18-án rendezték meg – az előadások, műhelybeszélgetések a gyógyulás szentségeiről (a szentgyónásról és a betegek kenetéről) szóltak. A délutáni szentmise főcelebránsa Beer Miklós váci megyéspüspök volt.

2019. május 18., szombat

Születésnap a kereszt alatt – Marini érsekkel emlékeztek II. János Pál pápára Szanyban

Különleges eseményre gyűltek össze helyiek, közelről és távolról érkezők a rábaközi Szany határában található Szent Anna-kápolnánál május 18-án. Piero Marini érsek mutatott be szentmisét a missziós kereszt jelenlétében, és elhelyezték II. János Pál pápa ereklyéjét. ... »

2019. május 18., szombat

Naprághy Demeter püspökre emlékeztek Győrben

Naprághy Demeter egykori győri püspök halálának 400. évfordulója alkalmából május 16-án „Fáradozással és béketűréssel – Labore et patientia” mottóval emléknapot szerveztek a Brenner János Hittudományi Főiskolán.

2019. május 18., szombat

Veterán járműveket áldott meg Beer Miklós a váci püspöki palota kertjében

A Waitzen Klasszik Veteránjármű Egyesület tagjai érkeztek május 11-én a váci püspöki palota kertjébe, hogy áldást kérjenek Beer Miklós megyéspüspöktől.

2019. május 17., péntek

Jean Vanier-től búcsúztak Budapesten

Hálaadó megemlékezést szerveztek a közelmúltban elhunyt Jean Vanier, a Bárka és a Hit és Fény közösségek alapítójának temetése napján, május 16-án Budapesten, a Párbeszéd Házában.

2019. május 17., péntek

Még lehet jelentkezni az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozóra

Május 18-án, Szent II. János Pál pápa születésének 99. évfordulóján „Isten fiatal” mottóval rendezik meg az Egri Főegyházmegyei Ifjúsági Találkozót az egri Kemény Ferenc Sportcsarnokban.

2019. május 17., péntek

Óvodások is részt vettek az alsószentiváni búcsúnapon

A Fatimai Szűzanya első magyarországi kegyhelyén, Alsószentivánon május 13-án tartott búcsúi szentmisére és körmenetre a Székesfehérvári Egyházmegye fenntartásában működő óvodákból és iskolákból is érkeztek gyerekek és felnőttek. A szentmise főcelebránsa Udvardy György... »

2019. május 17., péntek

„Fel a szíveket az ég felé!” mottóval szervezik meg az idei Szeretetnapot Győrben

Idén a dévai Szent Ferenc Alapítvány intézményeiben nevelt gyermekek javára felajánlott Szeretetnapot május 25-én, szombaton rendezik meg Győrben. A programok a szegények megsegítése iránt elkötelezett Boldog Apor Vilmos vértanú püspök gondolatára épülnek: „Fel a szíveket az ég... »

2019. május 16., csütörtök

Kelj fel, és gyere Atyádhoz! – Szombaton újra vár a Nagymarosi Ifjúsági Találkozó

Május 18-án ismét megrendezik a Nagymarosi Ifjúsági Találkozót, amely a magyar katolikus fiatalok legnagyobb múltra visszatekintő, évente kétszer (májusban és októberben) megrendezett országos lelkinapja. A mottó ezúttal: „Felkelek és Atyámhoz megyek…”.

2019. május 16., csütörtök

Görögkatolikus napot tartottak a Szent István-bazilikában

Kocsis Fülöp érsek vezetésével gyűltek össze Budapestről és környékéről a görögkatolikus hívek május 11-én, hogy egy igazi „keleti” napot tartsanak a Szent István-bazilikában. Papp Miklós görögkatolikus pap, a Sapientia Szerzetesi Hittudományi Főiskola tanszékvezetője számolt... »

2019. május 16., csütörtök

Megkezdődött a fatimai engesztelő imaestsorozat Mátészalkán

A hagyomány szerint májustól októberig, Szűz Mária fatimai jelenésére emlékezve minden hónap 13. napján imára gyűlnek a hívek a mátészalkai Szűz Mária Szeplőtlen Szíve-templomban. Az idei első imaesten, május 13-án Palánki Ferenc debrecen-nyíregyházi megyéspüspök mutatott be... »

2019. május 16., csütörtök

Újabb Szent Miklós-ereklye került Szatmárnémetibe

Bari városából Szatmárnémetibe érkezett egy Szent Miklós-csontereklye, melyet Vitéz Nemes Kaiser Ernő, a Szent György Lovagrend Budavári Fraternitásának, a Magyar Nemzetőrség Országos Parancsnokságának ezredese, Szatmárnémeti szülöttje adományozott a görögkatolikus... »

2019. május 16., csütörtök

Mentőövet adni – Átadták a pedagógusokat elismerő Kunszt-díjat Kalocsán

A Kalocsa-Kecskeméti Főegyházmegyében működő oktatási intézmények kiváló pedagógusai május 15-én 19. alkalommal vehették át az díjalapító Bábel Balázs érsektől az oktató-nevelő munkát elismerő Kunszt József-díjat a kalocsai Astriceum Érseki Múzeumban. Beszédet mondott... »

2019. május 15., szerda

Katekumenátuskonferenciát tartottak Mohácson

Tizenkilencedik alkalommal szervezték meg a katekumenátuskonferenciát május 6. és 8. között. A mohácsi rendezvényről Jármi Zoltán atya, a Miskolci Egyházmegye hitoktatási bizottságának elnöke beszámolóját közöljük.

2019. május 15., szerda

Az üldözött keresztényekért zarándokoltak a Pécsi Egyházmegye hívei

Az üldözött keresztényekért ajánlották fel a mintegy 25 kilométeres, hagyományos zarándoklatukat a Pécsi Egyházmegye hívei. Május 11-én hajnalban közel ezren keltek útra a megyéspüspök vezetésével, hogy Pécsről Máriagyűdre gyalog tegyék meg az imádsággal, elmélkedéssel vezetett... »

2019. május 15., szerda

A Kaposvári Egyházmegyébe látogatott Michael August Blume apostoli nuncius

Május 13-án Varga László megyéspüspök meghívására Michael August Blume, az Apostoli Szentszék magyarországi nagykövete a Kaposvári Egyházmegyébe látogatott, ahol a papsággal és a hívekkel, Somogy megye és Kaposvár vezetőivel is találkozott.

2019. május 15., szerda

A hiteles kereszténység a legnagyobb misszió – Három püspök kötetét mutatták be Nyíregyházán

Az ökumenikus párbeszéd jegyében keresték a húsvét és a kereszténység legnagyobb titkát a „Hogy a lámpatartóra tegyék” című beszélgetőkönyv megszólalói, Kocsis Fülöp érsek, Fekete Károly református püspök és Palánki Ferenc püspök a május 7-én a nyíregyházi református... »

2019. május 15., szerda

Győri egyetemisták Te Deuma – KÉPRIPORT

A Győri Római Katolikus Egyetemi Lelkészséghez és a Szent László Katolikus Szakkollégiumhoz tartozó fiatalok főpásztori szentmise keretében adtak hálát a 2018/19-es tanév kegyelmeiért a győr-révfalui Szentháromság-templomban május 6-án.

2019. május 15., szerda

Karitászönkéntesek alapképzése Sopronban

A soproni Szent Márton Házban május 11-én, szombaton az „Embertől emberig ér a szeretet" mottóval karitász-alapképzést tartottak a Sopron környéki karitászönkénteseknek.

2019. május 15., szerda

Ideológia helyett életforma – Bősárkányban fogadták a missziós keresztet

Április 26-tól május 29-ig a Győri Egyházmegyébe „látogat” a missziós kereszt. Május 8–9-én a Győr-Moson-Sopron megyei Bősárkány plébániatemplomában helyezték el a Nemzetközi Eucharisztikus Kongresszus szimbólumát, ahol a helyiek mellett a környékbeli hívek is felkeresték, hogy... »

2019. május 15., szerda

tovább »