Somogyi kincsek a rostán – Erőd, műterem, kálvária, bélyeges téglagyűjtemény az „értéktárban”

A Somogy Megyei Önkormányzat „Örökségünk – Somogyország Kincse” kitüntető címet adományoz mindazon természeti, szakrális, kulturális, néprajzi és építészeti értékeknek, amelyek nélkül szegényebb lenne a megye.

2017. március 28. kedd

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Nemzeti emlékhellyé avatták az esztergomi Várhegyet és Vízivárost: az ezt jelképező sztélét, amelyet a Vármúzeum és a bazilika között állítottak fel, március 25-én, szombaton leplezték le ünnepélyes keretek között. A sztélét Erdő Péter bíboros, prímás áldotta meg.

2017. március 25. szombat

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és Vízivárost

Nemzeti emlékhellyé avatják az esztergomi Várhegyet és a Vízivárost szombaton – mondta az Igazságügyi Minisztérium parlamenti államtitkára az M1 aktuális csatornán március 24-én, pénteken.

2017. március 24. péntek

Juncker: A norciai bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele

Jean-Claude Juncker, az Európai Bizottság elnöke Renato Boccardo spoleto-norciai érseknek minap írt levelében úgy fogalmaz: a Szent Benedek-bazilika újjáépítése nemcsak az európai szolidaritás kötelező jele, hanem a kulturális, társadalmi és történelmi örökség helyreállításának... »

2017. március 24. péntek

Együtt látható a Könnyező Szűzanya-kegykép és a Szent László-herma a Szent László Látogatóközpontban

Március 20-án a szakemberek átszállították a győri Nagyboldogasszony-székesegyházból a szomszédos Szent László Látogatóközpontba a Könnyező Szűzanya-kegyképet és a Szent László-hermát a székesegyház felújítása miatt.

2017. március 24. péntek

Görögkatolikus templom épül Mezőkövesden

A Miskolci Egyházmegye görögkatolikus templom építését tervezi Mezőkövesden. A templomépítéshez szükséges telket az egyházmegye ingyenesen kapta meg az önkormányzattól.

2017. március 24. péntek

Befejeződött a Jézus sírjaként tisztelt szentély restaurálása Jeruzsálemben

A görög szakemberek befejezték a Jézus sírjaként tisztelt szentély helyreállítását Jeruzsálemben, a Szent Sír-bazilikában.

2017. március 22. szerda

Erdő Péter bíboros mutatott be szentmisét a budapesti Szent József-templom búcsúján

A Szent József-napi búcsú alkalmából Erdő Péter bíboros, prímás celebrálta az ünnepi szentmisét március 19-én, vasárnap a Horváth Mihály téri Szent József-templomban, Michels Antal plébános koncelebrálásával.

2017. március 19. vasárnap

Iraki katonák állították ismét helyére a Mária-szobrot a 4. századi szír katolikus kolostorban

Iraki katonák imádkoznak a súlyosan megsérült Mária-szobor lábainál a „This is Christian Iraq” szervezet videóján a moszuli Mar Behnám-kolostorban.

2017. március 15. szerda

Megáldották Szopor megújult templomát

Veres András megyéspüspök szentmise keretében áldotta meg március 5-én, nagyböjt első vasárnapján a megújult szopori katolikus templomot.

2017. március 15. szerda

Hiánypótló kötet jelent meg a középkori pécsi székesegyházról

A pécsi Szent Péter és Pál-székesegyház román kori szobrászati emlékeit bemutató kötet a Pécsi Egyházmegye és a Kronosz Kiadó gondozásában „Echo simul una et quina: Tanulmányok a pécsi székesegyházról” címmel jelent meg.

2017. március 14. kedd

Új ikonokat áldottak meg Nyíregyháza-Örökösföldön

Két új ikont áldott meg Szocska Ábel apostoli kormányzó március 12-én a nyíregyháza-örökösföldi görögkatolikus templomban. A festett Krisztus- és Mária-ikon a korábbi nyomtatott képek helyére kerül az ideiglenes ikonosztázionban.

2017. március 14. kedd

Megáldották az esztergomi szegényházi kápolnát

Március 8-án délután Székely János esztergom-budapesti segédpüspök megáldotta a Szűz Mária bemutatása tiszteletére szentelt esztergomi szegényházi (fogadalmi) kápolnát, amelyet széles körű összefogással sikerült felújítani.

2017. március 13. hétfő

A szarvasi Mini Magyarország makettpark új épületei közé került a máriapócsi kegytemplom

Az 500 négyzetméteren elterülő legújabb látványosságok március 10-étől tekinthetők meg a több mint két hektáros makettparkban a Szarvasi Arborétum területén.

2017. március 11. szombat

A magyar támogatással megújuló olasz templom városába, Tolentinóba látogatott a külügyminiszter

Szijjártó Péter külgazdasági és külügyminiszter március 8-án látogatást tett a közép-itáliai Tolentinóban, hogy hivatalossá tegye a magyar kormány hozzájárulását a földrengésben megrongálódott Szent Szív és Szent Benedek-templom helyreállításához.

2017. március 11. szombat

A firenzei dómban örömmel látják a graffitiket – virtuális formában

A graffitikkel való küzdelem talán nyugvópontra ért Firenzében: a dóm falait megtisztították, és tableteket helyeztek ki a látogatóknak, amire firkálhatnak; majd firkáikat, üzeneteiket feltöltik egy erre a célra létrehozott weboldalra.

2017. március 10. péntek

Ökumenikus ünnepi szertartást tartanak a Szent Sír restaurálásának befejezése alkalmából

Március 22-én, Jeruzsálemben ökumenikus szertartás keretében ünneplik a Jézus nyughelyeként tisztelt Szent Sír restaurálási munkálatainak befejezését. A kilenc hónapig tartó felújítást a katolikus, a görög ortodox és az örmény egyház közös döntése alapján végezték... »

2017. március 7. kedd

Új görögkatolikus püspöki rezidencia épül Nyíregyházán

Új épületrésszel bővítik a Nyíregyházi Egyházmegye püspökségének épületét. A most épülő szárnyban a görögkatolikus püspöki rezidencia mellett az egyházmegye oktatási és szociális irodái kapnak helyet.

2017. március 5. vasárnap

Megköszönték az orosz ortodoxok a kormányfőnek a templomaikra adott állami támogatást

Levélben köszönte meg az Orosz Ortodox Egyház magyar egyházmegyéje Orbán Viktor miniszterelnöknek, hogy a kormány 2,4 milliárd forintos támogatásról döntött az egyház magyarországi templomainak építéséhez, illetve felújításához.

2017. március 3. péntek

Megérkezett a magyar kormány támogatása Tolentinóba a város templomának újjáépítésére

Akár már egy hónap múlva megkezdődhetnek a közép-olaszországi Tolentinóban a földrengésben megsérült Szent Szív-templom helyreállítási munkái, amelyhez a magyar kormány 150 millió forinttal járult hozzá – mondta el Andrea Carradori, a Szent Szív Társaság perjele az... »

2017. március 2. csütörtök

tovább »