Megáldották Tarhos első templomát

Kiss-Rigó László megyéspüspök május 11-én szentmise keretében megáldotta a tarhosi Árpád-házi Szent Erzsébet-templomot. A Szeged-Csanádi Egyházmegye beruházásával elkészült épület a község első temploma.

2019. május 22., szerda

Megújult a pácini Jézus Szíve-templom szentélye

Hosszú várakozás templomuk megújult szentélyének örvendhetnek a pácini hívek.

2019. május 22., szerda

Elfogadták a Notre-Dame felújítására vonatkozó törvényt

A francia parlament alsóháza május 11-ére virradóra elfogadta az áprilisban tűzvész során megrongálódott párizsi Notre-Dame székesegyház felújításáról szóló törvényt.

2019. május 16., csütörtök

A keresztény Dunaújváros – Szombaton áldják meg a Krisztus Király-templom új szentélyablakait

A dunaújvárosi Krisztus Király-plébániatemplom három új szentélyablakának püspöki megáldására május 18-án, szombaton kerül sor, a 10 órakor kezdődő szentmise keretében. Az ünnephez kapcsolódva Baltási Nándor plébános írását adjuk közre.

2019. május 16., csütörtök

Megújultak az anarcsi görögkatolikus templom falképei

A közelmúltban felújították és bővítették a Szabolcs-Szatmár-Bereg megyei község görögkatolikus templomának falképeit. A munkálatok befejezése után, május 5-én Szocska A. Ábel nyíregyházi megyéspüspökkel ünnepelt együtt a közösség.

2019. május 13., hétfő

Feltáratlan teremre bukkantak Nero császár Aranypalotájában

Gazdagon díszített teremre bukkantak olasz régészek Nero császár első században épült Aranypalotája, a Domus Aurea restaurálása során.

2019. május 13., hétfő

Dunaújvárosi templomablakok

Dunaújváros főterén már több mint tíz éve ott tündököl kortárs építészetünk jeles alkotása, a hatalmas Krisztus Király-plébániatemplom. Ötven méter magas homlokzati toronypárjával messziről hívja látogatóit.

2019. május 12., vasárnap

Görögkatolikus egyháztörténeti és -művészeti múzeum épül Nyíregyházán

Több száz négyzetméteres egyháztörténeti és -művészeti múzeum épül Nyíregyházán. Várhatóan ősszel rakják le az intézmény alapkövét, ekkor kezdődhet meg a Magyarországi Sajátjogú Metropolitai Egyház beruházása.

2019. május 12., vasárnap

A lélekig hatoló tüzes nyíl – Lorenzo Bernini alkotásai Rómában: Szent Teréz extázisban

Ha manapság azt a kifejezést halljuk, hogy valaki extázisban van, nem éppen pozitív képzeteink támadnak. Leginkább különböző, kábítószerekkel kapcsolatos történetek jutnak az eszünkbe. Hiszen az extázis valamiféle önkívületi állapotot jelent, ami általában nem kívánatos az ember... »

2019. május 11., szombat

Irinej pátriárka nyitja meg a szentendrei Szerb Egyházi Múzeum új épületét

Május 25-én, szombaton 13 órától a szerb ortodox egyház vezetője, Irinej pátriárka magyar és szerb állami tisztségviselőkkel együtt megnyitja a szentendrei Szerb Egyházi Múzeum új épületét, másnap pedig Szent Liturgiát szolgál a szentendrei Belgrád-székesegyházban.

2019. május 9., csütörtök

Harminchárom libanoni keresztény templom helyreállítását támogatja hazánk

Magyarország másfél millió dollárt különített el harminchárom libanoni keresztény templom helyreállítására, illetve felújítására – jelentette be Szijjártó Péter a magyar és a libanoni külügyminiszter közös sajtótájékoztatóján május 8-án, Bejrútban.

2019. május 9., csütörtök

Ingyenesen elérhető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories mobilapplikáció

Ingyenesen letölthető a Róma magyar emlékhelyeit bemutató Hungarian Memories (HuM) okostelefonos applikáció. Az Android és IOS rendszeren is elérhető, háromnyelvű mobilalkalmazás a Külgazdasági és Külügyminisztérium kezdeményezésére és finanszírozásában valósult meg.

2019. május 7., kedd

Határidőre elkészül a piarista Kilátó központ Vácott

A kormány több mint 2,6 milliárd forintos támogatásával megújul Vácott a ferences Barátok temploma és a hozzá tartozó egykori rendház, amely új funkciót kap. A beruházásról május 2-án épületbejárással egybekötött sajtótájékoztatót tartottak.

2019. május 3., péntek

Megújult a győr-újvárosi Nepomuki Szent János-kápolna

Április 30-án Veres András győri megyéspüspök megáldotta az önkormányzat által felújított győr-újvárosi Nepomuki Szent János-kápolnát a történelmi egyházak helyi képviselőinek jelenlétében.

2019. május 3., péntek

Rajtunk keresztül áradjon új erő a világba – Huszonöt éves a budapest-kőbányai Szent György-templom

Huszonöt esztendővel ezelőtt is nagyon sokan gyűltek össze a budapest-kőbányai Szent György-templomban szentmisére, munkás Szent József ünnepén, május 1-jén, akárcsak idén. A templom megáldásának évfordulóján Erdő Péter bíboros, prímás, esztergom-budapesti érsek mutatott be... »

2019. május 1., szerda

Ne féljetek! – Képes beszámoló a pátyi Szent II. János Pál pápa-templom felszenteléséről

Szent II. János Pál pápa tiszteletére szentelte fel Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök a Pest megyei Páty újonnan épült katolikus templomát április 28-án, vasárnap.

2019. április 29., hétfő

Elkezdődött a szegedi dóm felújításának második üteme

Az eredetileg tervezett 1 milliárd 252 millió helyett 1 milliárd 745 millió forintért újíthatják fel a szegedi dómot. Többek között kijavítják, restaurálják és madárvédelemmel látják el az épület homlokzatát.

2019. április 29., hétfő

Felújítják a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda épületét

Hamarosan elkezdődik a székesfehérvári Szent Imre Általános Iskola és Óvoda felújítása: többek között multifunkciós közösségi teret alakítanak ki, korszerűsítik a nyílászárókat, és hőszigetelik az épületet – ismertették az április 25-én a fehérvári püspökségen tartott... »

2019. április 29., hétfő

Felszentelték az új katolikus templomot Pátyon

Új római katolikus templom épült a Pest megyei Pátyon. A Szent II. János Pál pápa-templomot Spányi Antal székesfehérvári megyéspüspök szentelte fel szentmise keretében április 28-án, vasárnap.

2019. április 28., vasárnap

Görögkatolikus ruszin közösségi ház épült Debrecen-Józsán

Április 26-án, pénteken avatták fel és áldotta meg Kocsis Fülöp érsek-metropolita a debreceni görögkatolikus ruszin közösségi házat, mely azzal a céllal épült, hogy a ruszinok vallási és társadalmi központja legyen. Az épületre a Ferenc pápa által márciusban megáldott címer és... »

2019. április 27., szombat

tovább »