Henryk Hoser pápai megbízott: Kibővítik a međugorjei kegyhelyet

Már ott vannak az építészek, elkezdődtek a Mária-kegyhely kibővítésének munkálatai, hogy több zarándokot fogadhassanak minden évszakban.

2019. január 18. péntek

Megújult a látrányi római katolikus templom

Szinte teljesen befejeződtek a Somogy megyei Látrány római katolikus templomának felújítási munkálatai. A templomot január 12-én áldotta meg Varga László megyéspüspök szentmise keretében.

2019. január 16. szerda

Megújult a felsőzsolcai görögkatolikus templom

Megáldották a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei Felsőzsolca felújított görögkatolikus templomát január 13-án. A szertartást Orosz Atanáz miskolci megyéspüspök végezte.

2019. január 15. kedd

Szír ortodox templom épül Isztambulban

Februárban kezdődik meg az építkezés a török nagyvárosban. A hírt január 8-án jelentette be Bulent Kerimoglu, Isztambul Bakirkoy kerületének polgármestere, ahol az istentiszteleti hely épül. 1923 óta ez az első alkalom, hogy keresztény templom építésére adnak engedélyt a Török... »

2019. január 11. péntek

Ahol a pápa nap mint nap misézik

A Szent Péter-bazilika és a Sixtus-kápolna jól ismertek a Vatikánba zarándoklók előtt. A törpeállamnak azonban van több olyan imahelye, melyek csak korlátozva látogathatók. Ezek egyike a Szent Márta-ház kápolnája, ahol a pápa mindennap szentmisét mutat be.

2019. január 10. csütörtök

Átadták Egyeken az idei Tárkányi-díjat

Az egyeki Szent József-plébánián január 1-jén hetedik alkalommal adták át a Papp László plébános által alapított Tárkányi-díjat.

2019. január 8. kedd

Márfi Gyula érsek áldotta meg a Miniszterelnökség új épületét

Márfi Gyula veszprémi érsek áldotta meg vízkereszt ünnepén a Miniszterelnökség új épületét, mely a budai Várban az egykori kármelita kolostorban létesült. Az épület megáldásán jelen volt Orbán Viktor miniszterelnök és Vörös Imre András, a Sarutlan Kármelita Rendtartomány... »

2019. január 7. hétfő

Új campust kap Józsefvárosban a Pázmány Egyetem

Egy több mint 2500 négyzetméteres új oktatási épület jön létre, valamint korszerű kialakítást kap az egyetem meglévő műemléképülete is.

2019. január 6. vasárnap

Februártól egyházi épületek felújítására is lehet pályázni kistelepüléseken

Egyházi, valamint önkormányzatok által üzemeltetett közösségi terek felújítására és létrehozására lehet pályázni elsőként a „Magyar falu” program keretében – hangsúlyozta január 5-i budapesti sajtótájékoztatóján a modern települések fejlesztéséért felelős... »

2019. január 5. szombat

Másfél milliárd forintból újul meg két szolnoki templom

Másfél milliárd forintból újul meg Szolnokon két római katolikus templom kormányzati döntésnek köszönhetően, a beruházások a tervek szerint tavasszal kezdődnek meg, és 2020-ra készülnek el – közölte a Tisza-parti város polgármestere az MTI-vel.

2019. január 3. csütörtök

Emberi igyekezetből, a gondviselés erejével – Jubileumot ünnepelt az újpalotai közösség

Erdő Péter bíborossal ünnepelte felszentelése tizedik évfordulóját december 27-én a Boldog Salkaházi Sára-templom közössége. A hívek egész napos szentségimádással készültek a hálaadó szentmisére – gazdag tíz évért mondtak köszönetet vértanú névadójuk emléknapján.... »

2018. december 28. péntek

Felszentelték a jánosházi templomot

Székely János szombathelyi megyéspüspök december 22-én felszentelte a belső felújítási munkák eredményeként megszépült jánosházi templomot. Az elmúlt években széles körű összefogásnak köszönthetően kívül és belül megújult a Vas megyei település temploma.

2018. december 27. csütörtök

Az olaszországi magyar főlelkész várja a híveket a magyar misékre a Szent Péter-bazilikába

Németh László pápai káplán, olaszországi magyar főlelkész beszámolóját adjuk közre.

2018. december 25. kedd

Római katolikus templom épül Tarhoson

Daruval emelték fel december 19-én Tarhoson az épülő új római katolikus templom tornyának 2,5 tonnás, 6 méter magas toronysisakját. A kortárs felfogásban megálmodott (leendő Szent Erzsébet-) templom a település történeti központjában lévő park százéves gesztenyéskertjében épül.... »

2018. december 21. péntek

Első szolgálati helyének felújított templomát áldotta meg Tamás József püspök

Megújult a Medgyeshez tartozó Somogyom temploma Erdélyben. A felújított épületet december 16-án áldotta meg Tamás József gyulafehérvári segédpüspök aranymiséje keretében. A püspök ötven éve ezen a településen kezdte meg papi szolgálatát.

2018. december 20. csütörtök

Megáldották a felújított újteleki katolikus templomot

December 16-án, advent harmadik vasárnapján Bábel Balázs kalocsa-kecskeméti érsek megáldotta a felújított újteleki plébániatemplomot.

2018. december 18. kedd

Visszakerült az Egri Főegyházmegyéhez az érseki pincerendszer

Az Egri Főegyházmegye december 14-i közleményét adjuk közre.

2018. december 14. péntek

Restaurálják Don Bosco szobáit Valdoccóban

December 3-tól felújítás miatt nem látogathatók Don Bosco valdoccói szobái – azok a helyiségek, ahol Bosco Szent János életének legnagyobb részét töltötte.

2018. december 13. csütörtök

Felszentelték a hajdúböszörményi parókiát

Felépült a hajdúböszörményi parókia, melyre közel egy évszázada várt a helyi görögkatolikus egyházközség. Az új épületet december 9-én szentelte fel Kocsis Fülöp hajdúdorogi érsek-metropolita.

2018. december 12. szerda

Szent Borbála tiszteletére avattak kápolnát a római tűzoltók

A római katasztrófavédelmi főigazgatóság épületében Roberto Dotta, a Falakon kívüli Szent Pál-bazilika apátja szentelte fel a kápolnát Szent Borbála tiszteletére december 4-én.

2018. december 11. kedd

tovább »