Újabb földmozgások rázták meg Közép-Olaszországot – Összedőlt az amatricei templom harangtornya

Január 18-án négy újabb földrengés rázta meg Közép-Olaszországot. A legerősebb földmozgás 5,5-es erősségű volt.

2017. január 18. szerda

A békés lelkű Piroska-Eiréné, Szent László király leánya

Január 14-én Sághy Marianne, a CEU oktatója tartott előadást az isztambuli Magyar Intézetben Piroskáról, Szent László leányáról, akit szentként tisztel a görögkatolikus egyház, majd ezt követően Bulai Anton OFM magyar nyelvű szentmisét mutatott be a magyar királyi házból származó... »

2017. január 15. vasárnap

Új görögkatolikus templom épül Szikszón

A tervek szerint szeptember 8-án szentelhetik fel a Borsod-Abaúj-Zemplén megyei város új görögkatolikus templomát, amelynek építési előkészületeiről, illetve a plébániai életről Moldván Tibor parókus számolt be.

2017. január 13. péntek

Egyházi emlékeket ismertek el a „Somogyország Kincse” címmel

A Somogyi Megyenap rendezvénysorozat keretében január 10-én adták át az „Örökségünk – Somogyország Kincse” címet, és tovább gyarapodott a Somogyi Értéktár is, ezzel ismerték el a megye természeti és épített örökségeit, valamint kiemelkedő kulturális... »

2017. január 12. csütörtök

Látogatóközpont épül a majki kamalduli remeteségben

Folytatódik a majki kamalduli remeteség felújítása, a másfél milliárd forintos beruházás keretében látogatóközpont épül, helyreállítják a barokk kertet, valamint a csonka templomtornyot – mondta el az MTI-nek Czunyiné Bertalan Judit.

2017. január 4. szerda

Szombathely – Leleplezték a városmakettet

A Szombathely főterén elhelyezett városmakettet december 29-én leplezte le Puskás Tivadar, a város polgármestere és Budai István, a makett megalkotója. Az alkotást a szalézi Csány Péter, a Szent Kvirin-templom plébánosa áldotta meg.

2016. december 30. péntek

IV. Károly tiszteletére magyar nemzeti színekkel világítják ki a riói Megváltó Krisztus-szobrot

Magyar nemzeti színekkel világítják ki a Megváltó Krisztus szobrát Rio de Janeiróban Boldog IV. Károly koronázásának 100. évfordulóján, december 30-án – közölte a Külgazdasági és Külügyminisztérium az MTI-vel.

2016. december 30. péntek

Magyar támogatással újulhat meg az egyik olasz templom a földrengés után

Karácsonyi örömhírként terjedt el a helyiek között a közép-olaszországi Tolentinóban, hogy a magyar kormány 150 millió forinttal járul hozzá az október 30-i földrengésben súlyosan megsérült Szent Szív-templom helyreállításához. A hírről december 26-án értesültek a helyiek a... »

2016. december 28. szerda

Balás Béla megyéspüspök áldotta meg a kaposvári börtönkápolnát

Áldja az én lelkem az Urat – csendült fel a dal csütörtök délután a börtönben. Balás Béla megyéspüspök ünnepélyes keretek között megáldotta a fogvatartottak részére kialakított kápolnát a Somogy Megyei Büntetés-végrehajtási Intézetben. A liturgián 24 fogvatartott vett... »

2016. december 23. péntek

Egyedülálló ismeretterjesztő film mutatja be a Vatikán rejtett csodáit

Az olasz Rai Uno csatornán december 27-én este lesz látható a közkedvelt paleontológus, újságíró Alberto Angela ismeretterjesztő műsora, amelyben a Vatikán – esetenként nem is látogatható – különleges ékességeit ismerhetik meg a tévénézők.

2016. december 21. szerda

Jégtemplomot építettek a Magas-Tátrában

Immár negyedik éve alkották meg a jégszentélyt a szlovákiai Ótátrafüred feletti egyik csúcson az erre alkalmas téli időszakban. Tavaly után idén ismét a felvidéki Bakos Ádám tizenöt fős csapata álmodta meg az ideiglenes templomot.

2016. december 19. hétfő

Nem örül az egyháztól elperelt épületnek a Bihar megyei önkormányzat elnöke

Nem örül a római katolikus egyháztól elperelt nagyváradi pénzügyi palotának az ingatlanért pereskedő Bihar megyei önkormányzat elnöke.

2016. december 19. hétfő

A Nagyváradi Római Katolikus Püspökség sajtóközleménye

Az alábbiakban ismertetjük a Nagyváradi Római Katolikus Püspökség december 16-án nyilvánosságra hozott álláspontját a romániai legfelsőbb bíróság döntéséről, melyet a nagyváradi pénzügyi palota ügyében hozott.

2016. december 16. péntek

Jótékonysági koncertet rendeztek a maroslelei templom javára

December 10-én, szombaton a helyi Gyertyaláng női kórus jótékonysági koncertet adott a Csongrád megyei község Magyarok Nagyasszonya-templomában az épület felújításáért.

2016. december 16. péntek

Megújult a városmissziós kereszt Esztergomban

Az esztergomi bazilikában álló 2007-ben készült, közel öt méter magas, bronz borításokkal díszített tölgyfa kereszt Ozsvári Csaba ötvösművész (1963–2009) alkotása.

2016. december 14. szerda

Építőipari nívódíjasok között az Egek Királynéja budapesti főplébánia

December 9-én Budapesten, az Építési Vállalkozók Országos Szakszövetsége (ÉVOSZ) évzáró ünnepségén kihirdették az Építőipari Nívódíj és a Lechner Ödön-díj idei nyerteseit.

2016. december 14. szerda

Kihirdették az idei Média Építészeti Díja győzteseit

Nagyszabású gálaesten jelentették be a 12. Média Építészeti Díja győzteseit, akik az Uránia Nemzeti Filmszínházban vehették át az elismerést december 11-én, vasárnap este.

2016. december 12. hétfő

Magyar nyelven is megjelent Haľko József segédpüspök kötete a pozsonyi Szent Márton-székesegyházról

A pozsonyi ferences rendház refektóriumában tartották a „Dóm – A pozsonyi Szent Márton-székesegyház” című kötet bemutatóját december 4-én. A könyvet a Pozsonyi Főegyházmegyében november 11-én kezdődött Szent Márton-év keretében adták ki.

2016. december 12. hétfő

Orosz ortodox bazilikát szenteltek Párizs központjában

Kirill moszkvai pátriárka december 4-én felszentelte Párizs központjában a Szentháromság orosz ortodox bazilikát. Az épület egyben orosz szellemi és kulturális központként is működik majd.

2016. december 7. szerda

Elkezdődött a bodajki Segítő Szűz Mária-kegytemplom berendezésének restaurálása – KÉPRIPORT

A bodajki kegytemplom és a plébániaépület külső felújítása, valamint a környezet rendezése után megkezdődött a templom barokk bútorainak restaurálása.

2016. december 7. szerda

tovább »